Odber krvi-nador
-
peterxxx
Star
- Kontaktovať používateľa:
Odber krvi-nador
Nevie niekto ci sa odberom krvi(y?) da zistit nador v tele? Mam taku cudnu hrudku na pravom prsniku ( mal som ju aj asi 3 roky dozadu ale po dvoch mesiacoch zmizla a teraz sam i objavila znova) a na tlak je bolestiva, trochu sam izmensila odked sa objavila tak sa bojim ci to nie je nador. Dakujem za pomoc
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Re: Odber krvi-nador
niektore typy urcite, napr. leukemia, ked je zvysena hladina bielych krviniek. neboj sa, ze kazda hrudka na prsniku je nador, moze byt len zdurena uzlina pri znizenej imunite, ale stopercentnu odpoved dostanes, ked sa na to pozrie odborny doktor, budes potrebovat rontgen.
-
peterxxx
Star
Zajtra idem k obvodnemu, tak snad mi povie co to je.A je mozne ze zdurenina by pretrvavala aj dva, dva a pol mesiaca???
mal som to aj ja, keď som mal asi 15 rokov. Hneď vedľa bradavky. Bolo to malé cca 1cm. Doktor povedal, že je to akýsi tukový vankúšik, ktorý časom zmizne a tak sa aj stalo. Vraj je to celkom bežné.
-
peterxxx
Star
ja to mam pod bradavkou,mozno trochu vpravo od nej...no mam 16 tak snad to je tiez nieo take...a bolo to bolestive na stlacenie??
pravdupovediac si to veľmi nepamätám, či to bolo nejak extra bolestivé. Vajcia ma tiež nebolia, ale keď ich silno stlačím, tak sa pri tom veľmi neusmievam. Čo teda znamená pre teba "bolestivé"?
-
peterxxx
Star
ze je to citlivejsie ako okolie
Aj ja som mal v okolí bradaviek takéto hrudky, keď som mal asi 14. Asi po pol roku zmizli. Známy onkológ povedal, že to pravdepodobne sú iba zväčšené mliečne žľazy. Takže nemusíš mať väčšie starosti, pravdepodobne to je iba takáto "banalita" 
/A samozrejme to na dotyk nebolo príjemné...
/A samozrejme to na dotyk nebolo príjemné...
no vidíš, nakoniec sú to možne tie mliečne žľazy. Tu by som videl skôr iný problém. Tvoje telo sa pripravuje na kojenie. (only joke)
-
peterxxx
Star
fakt dik moc ,ste ma upokojili
Nie, na kojenie sa rozhodne nepripravuješ...Aj muži ich majú, takže v istom veku sa môže prejaviť ich mierne zväčšenie a je to celkom bežné 
peterxxx napísal:fakt dik moc ,ste ma upokojili
tiez som pravdepodobne toto v puberte mal, ale centimeter urcite nemali...casom sa zase zmensia
Áno nádor sa dá zistiť vyšetrením krvi, aj keď pravda skôr v tých rozvinutejších štádiách a skôr zhubné. A nemusíš sa báť. Hrčky nič neznamenajú.
-
peterxxx
Star
Dnes som bol u doktorky a ona je velmi impulzvna a trochu drza , ked som jej povedal ze sa bojim ci to nie je rakovina tak mi to prehmatala a slo slovami ci mi sibe ze robim paniku ma poslala prec:D...
-
adox
Light Professional
Nie ze by boli radi ze "Prevencia proti rakovine" ale este ti drzo povie a posle prec 
-
peterxxx
Star
To si vytihol
vsade sa pise o tom ako sa to zanedbava a ked clovek pride tak ho sprdnu
..