Snowboard pre zaciatok

O športe...
pindur1
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Snowboard pre zaciatok

Príspevok od používateľa pindur1 »

Dobry den, chcem sa informovat ohladom snowboardov. Aky si vybrat pre zaciatok na naucenie? Aky by mal byt vysoky ak mam vysku cca 175cm? Ake jadro? a aku znacku? Ja som nasiel tento Burton, no chcem pocut nazory skusenejsich http://sport.bazos.sk/inzerat/3059976/s ... ce-152.php . Diky za info ;)
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Snowboard pre zaciatok

Príspevok od používateľa Maro. »

Ako prvú radu by som ti dal, že nekupuj používaný bord a nie to ešte na dobierku, takúto vec buď len osobne alebo novú z obchodu.Dosť možne je že používaný bord môže mať nejakú vadu (dodrbanú sklznicu, nebodaj niekde prasknutý)
pindur1
Medium Expert
Medium Expert

Typek ale pise ze je novy..
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

No to povedať môžem aj ja, pokiaľ si to osobne prevezmeš a skontroluješ nevidím nikde problém.

Skús mu napísať aby ti preskenoval doklad o kúpe a ak je "nový" tak by mala byť ešte aj záruka.
Ak ti doklad o kúpe neukáže tak na to bude mať dôvod :wink:
pindur1
Medium Expert
Medium Expert

Ok, asi sa vyseriem na to.. http://www.snowboard-zezula.cz/snowboar ... e/pn-15853 co tento?
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Nevyzerá zle no záleží aký chceš freestyle alebo zjazdový
pindur1
Medium Expert
Medium Expert

myslim ze skôr zjazdovy a raz za cas si skocit na nejakom mensom mostiku..
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

na tvojom mieste by som sa račej pozeral za freestyle bordy, mal som dobrú stránku na bordy skúsim ju nájsť a postnem ti ju bolo ich tam kopec a za perfektné ceny

// Poobzeraj sa tu majú tam celkom prijateľné ceny no zasa podľa tvojho rozpočtu :P
www.ar-snowboard-shop.sk
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

pindur1 napísal:myslim ze skôr zjazdovy a raz za cas si skocit na nejakom mensom mostiku..
Zjazdova doska nesluzi na skakanie. Na zjazdovu dosku potrebujes tvrde viazko a tvrde boty a ak si chces skocit na mostiku tak najprv nad tym riadne porozmyslaj...
Prílohy
Zjazdove dosky
Zjazdove dosky
Tvrde topanky
Tvrde topanky
UPZ.jpg (44.91 KiB) 3827 zobrazení
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

Ja mám freeride dosku a freestyle viazanie ale pokiaľ som ja videl freestyle viazania tak zatial asi len také ako mám aj ja že ten druhý menší remeň na viazaní sa nedáva cez vrch boty ale na špicu a freeride doska ti určite vydrží aj na skoky ako si písal sem tam nejaký malý skok pokiaľ máš kvalitnú dosku. Ja mám Burton Clash viazanie freestyle burton a skáčem tiež sem tam v pohode... ohybnosť riadna ... Ale na učenie by si skôr mohol nejakú ľahšiu dosku na ktorej sa ti to bude lepšie učiť.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Tiez sa chystam kupit dosku, ale moc o tom este neviem. Urcite to ma byt na zjazd. Rozpocet asi 250 na dosku, 150 na viazanie. Na SB som iba druhy rok, prvy som jazdil na nejake starej doske z pozicovne, ale to boli len dva dni a aj to som slapal, takze len take zaciatky. Tento rok som si pozical dosku od priatelkinho brata, zancka F2 - o tej som cital, ze nie je vhodna pre zaciatocnikov, ze su to tvrde dosky prisposobene na rychlost, no ale neviem, bol som nejak 10 krat tento rok a ku koncu som mal pocit, ze uz mi to celkom ide, aj ked este len na miernom kopci.

Este je mozne, ze si necham tu F2 a bratovi kupim inu, ale ak nie, tak aku vysku mam brat ak meriam 176 cm a na co este pozerat pri kupe?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Holubar, určite chceš zjazdový snowboard? Si si istý, že ten snowboard, na ktorom si jazdil, je zjazdový? Lebo na svahu som ešte nevidel snowboardistu so zjazdovým snowboardom, takže preto o tom trochu pochybujem...

Síce Ti neporadím presný model, ale skôr by som išiel do "klasického" freeride snowboardu, s ktorým sa dá lepšie vyblázniť :wink:
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Aha, no ja si pravdepodobne mylim pojmy :) Tak asi ten freeride. :slap:
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

Ja jazdim na snowboarde 9 rokov a mam par skusenosti s ktorymi sa rad podelim

1- je v podstate jedno aky snowboard na zaciatok ci je novy alebo pouzity ide o to si vybrat. Ja osobne sa priklanam k freestylovemu boardu z dovodu ze na zaciatok budes traverzovat po svahu a freestyle ma oba konce oble a neraz sa ti stane ze pojdes zadnou hranou dole kopcom a na nom sa da jazdit aj ride... ale na zjazdovom freestyle vobec nespravis... a aj ked su zjazdove aj z makkym viazanim, je podla mna rozumne zacat na freestylovom ...

2- viazanie je dolezite, aby bolo kvalitne, a treba si dat pozor podla dosky ake sa kupuje, ale s tym vam poradia v obchode, pretoze burton robi vlastne teraz hovorim o tom co sa tyka uchytenia na dosku, ma inak rozlozenie srobov a v poslednej dobe presiel na uplne novy styl, ze je viazanie zachytene v uzkej brazde na doske a jeho pohyb je jednoduchsi... treba si to pri kupe skontrolovat ale hadam by predavac nepredal ine viazanie na inu dosku...

3- rukavice su zasada, ja osobne mam rukavice od firmy LeveL ktore su robene priamo na snowboard. Dve podstatne veci na rukaviciach.
Mali by mat umelu vystuhu na zapestie - mal som uz dva krat zlomene zapastie a tieto rukavice mi zachranili minimalne 100 dalsich...
a vystuha prstov z vonku specialnou latkou proti oderu. Rukavice su vase palicky a treba mat specialne pretoze raz som si musel poziciat obycajne lyziarske rukavice a behom jednej hodiny som mal hole prsty na oboch rukach. Pri freestyle hlavne ked budete jazdit tak sa casto budete dotykat pri vykrajovani zakrut vo velkej rychlosti snehu a to dere obycajne rukavice ano hajzelpapier.
Moje levelky maju 5 rokov a nebadam na nich ziadnu unavu materialu. Urcite sa oplati do nich investovat!

4- poriadne gate - minimalne aby mali 12 hod stop water proof - cize dokazali zadrzat vodu na minimum 12 hodin. Na riti budete furt :) a tak sa to oplati ju mat na cas na zjazdovke v suchu :DDD

5- a kto jazdy freestyle vie ze pady su caste a tak helma a korytnaci chrbat by mali vo vasej vybave mat svoje miesto. tam je to v podstate jedno, len aby nieco chranilo hlavu a chrbat vela krat totiz skoncite na tychto partiach. Bohuzial na trtac zatial nic okrem vankusa pod rit nevymysleli a tak tu bolest si budete musiet uzit :D ale ten korytnaci chrbat moze prist o par sezon neskor ked uz budete na doske vediet aj stat a zacnete skusat prve skoky

toto vsetko by vam mali v dobrom obchode povedat a poucit vas, tak sa nebojte spytat predavacov na to, najlepsie je ist ale nie do vseobecneho sportoveho ale priamo do obhcodu co sa zameriava na snowboardy...

a mala rada nakoniec... vyber primarnej nohy sa zistuje velmi jednoducho. Dopredu sa dava ta noha s ktorou ked sa rozbehnete na lad a smyknete tak to postavenie je aj na doske. Moze to byt velmi rozhodujuce napr. ako u mna. Ja som totiz bohuzial ultimatny pravak a ja na lavej nohe v predu neviem jazdit ani po 9tich rokoch. To je bohuzial velmi zle lebo velmi vela skokov nemozem robit koli tomu ze nemozem pristat na lavej nohe v predu.
Freestylisti maju povacsine smerovanie viazania nastavene tak ze kada noha smeruje do predu je jedno ako sa otoci... ale to sa tiez uci az neskor...

vela stastia a zabavy!!!
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Polo-X napísal:
a mala rada nakoniec... vyber primarnej nohy sa zistuje velmi jednoducho. Dopredu sa dava ta noha s ktorou ked sa rozbehnete na lad a smyknete tak to postavenie je aj na doske. Moze to byt velmi rozhodujuce napr. ako u mna. Ja som totiz bohuzial ultimatny pravak a ja na lavej nohe v predu neviem jazdit ani po 9tich rokoch. To je bohuzial velmi zle lebo velmi vela skokov nemozem robit koli tomu ze nemozem pristat na lavej nohe v predu.
Freestylisti maju povacsine smerovanie viazania nastavene tak ze kada noha smeruje do predu je jedno ako sa otoci... ale to sa tiez uci az neskor...

vela stastia a zabavy!!!
Ten navod si popisal presne ja este dodam ze podobne sa to da zistit aj podla postavenia napr. na kolobezke odrazova noha je na snowboarde zadna...
Co sa tyka tvojho ultimatneho pravactva Polo-X, to ze ani po deviatich rokoch nevies chodit na lavej nohe nie je chyba toho ze si pravak alebo lavak. Je to chyba tvojho zakladneho postoja na snowboarde hlavne drzania vahy na tvojej vodiacej nohe (ak jazdis na switch t.j lavou nohou tak tam proste tu vahu nedrzis).
Pilifo napísal:Holubar, určite chceš zjazdový snowboard? Si si istý, že ten snowboard, na ktorom si jazdil, je zjazdový? Lebo na svahu som ešte nevidel snowboardistu so zjazdovým snowboardom, takže preto o tom trochu pochybujem...
No jo Alpy su Alpy ale sem tam najdes aj u nas zjazdovu dosku na svahu skoda ze to jazdi tak malo ludi :(
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

So mou to vyzera asi tak, ze si necham ten F2, co som na nom jazdil tento rok, takze si uz len vybrat dobre viazanie. Su nejake pravidla, ktorych sa drzat pri kupe? Velkost boty mam 47, viazania som videl S,M a tusim aj L. Treba to skusat s konkretnou botou, alebo mozem kupit nieco aj cez net?
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Viem o com hovoris ale problem neni v tom
lebo ja som mal dva bordy na kazdu stranu
menil som polohu viazania aj smerovanie noh
jazdil som mesiac len z lavov a nevedel som po mesiaci ani traverz
s pravou nohou resp so spravnou nohou by so do tyzdna aktivneho skusania mal vediet zliezt svah aspon ako ta...
ja z lavackou ani nekopnem do lopty dokonca ju caso ani netrafim... je to velmi zla vec ale byt ultimatny pravak alebo lavak je za trest
ja to volam diagnoza paralyza lebo to si nevies predstavit ake to je naprd
aj teraz stale skusam ale jednoducho pre mna je to mission impossible :evil:

//autoeditácia príspevku (16 Mar 2010, 15:27)
Holubar napísal:So mou to vyzera asi tak, ze si necham ten F2, co som na nom jazdil tento rok, takze si uz len vybrat dobre viazanie. Su nejake pravidla, ktorych sa drzat pri kupe? Velkost boty mam 47, viazania som videl S,M a tusim aj L. Treba to skusat s konkretnou botou, alebo mozem kupit nieco aj cez net?
no pravidla nie ale su tam veci ktore musia pasovat

to jest viazanie musi pasovat na dosku, ako som vyssie pisal burton dosky maju inak rozlozenie nitov ako ostatne dosky - do trojuholnikov
ale burton viazania das aj na ine dosky, a dnesne burton dosky maju len taku usku brazdu do ktorej ide zapatka z viazania

treba teda pozerat na uchytenie, potom ci mas tvrde alebo makke viazanie
a mozes to kupovat aj separatne, ja som si tak kupoval ked som prve zlomil
ale najlepsie je kupovat vsetko naraz
alebo si to vyskusat v predajni
treba teda dat pozor na to aby si to na ten tvoj board dal a aby sa ti tam zmestila topanka aby nebolo uzke alebo kratke...
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Polo-X napísal:Viem o com hovoris ale problem neni v tom
lebo ja som mal dva bordy na kazdu stranu
menil som polohu viazania aj smerovanie noh
jazdil som mesiac len z lavov a nevedel som po mesiaci ani traverz
s pravou nohou resp so spravnou nohou by so do tyzdna aktivneho skusania mal vediet zliezt svah aspon ako ta...
ja z lavackou ani nekopnem do lopty dokonca ju caso ani netrafim... je to velmi zla vec ale byt ultimatny pravak alebo lavak je za trest
ja to volam diagnoza paralyza lebo to si nevies predstavit ake to je naprd
aj teraz stale skusam ale jednoducho pre mna je to mission impossible :evil:
Uhm... tak o tom som este nepocul :). No v kazdom pripade ak mas nastavene viazania do "V" kazde na 15 stupnov, vzdialenost medzi ich stredmi mas rovnaku alebo vacsiu ako je dlzka od tvojho kolena po spodok topanok (urcite nie menej) a pri jazde drzis spravne ramena (rovnobezne s doskou pri jazde priamo, suhlasna rotacia pri oblukoch) a nemas vahu na zadnej nohe tak by si to mal zvladnut za par hodin. Ak nie tak to je potom fakt smola...
Holubar napísal:So mou to vyzera asi tak, ze si necham ten F2, co som na nom jazdil tento rok, takze si uz len vybrat dobre viazanie. Su nejake pravidla, ktorych sa drzat pri kupe? Velkost boty mam 47, viazania som videl S,M a tusim aj L. Treba to skusat s konkretnou botou, alebo mozem kupit nieco aj cez net?
Nejake ultimatne pravidla niesu. Zaklad je aby tvoja velkost topanok sedela s velkostou viazania, 47 tusim uz potrebuju L. No a treba si dat zalezat na tom co ti tvoje viazanie dovoli... to je podmienene tym na co sluzi a co chces jazdit. Freestyle viazania dovoluju vacsi pohyb v kotnikoch co je dolezite pri roznych trikoch. Freeride viazania a aj boty su pevnejse aby si dosku dokazal ovladat aj vo velkej rychlosti.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

no ved to je ten moj problem, aj pri absolutnom technickom nastaveni a spravnosti je lava strana doslova lava
keby mi odrezes lavu polovicku tela asi si to ani nevsimnem tak je to zle :twisted: :?
ale som spokojny aspon s tym ze mojem jazdit pravou a tak sa vyblbnem dostatocne 8)
cjjani
Novice
Novice

Príspevok od používateľa cjjani »

nazdarek mam snowboard ...na ktorom mam viazanie na 0% jazdi sa mi na nom skvele...chcem sa spitat ci je to problem ked mam viazanie na o%.....dik
Napísať odpoveď