Sedem dovodov preco zit

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Scarlet
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Sedem dovodov preco zit

Príspevok od používateľa Scarlet »

Keby ste stretli cloveka,ktory by Vam povedal,ze uz prenho na tomto svete neexistuje nic,co by v nom vyvolavalo tuzbu zit..
Vedeli by ste vymenovat,sedem dovodov,sedem padnych argumentov,preco sa oplati zit?
Nyssow
Darca
Darca

Re: Sedem dovodov preco zit

Príspevok od používateľa Nyssow »

Protiotázka: Povedz mi 7 dôvodov prečo nežiť. :wink:
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

by som mu povedal nech sa nato vyspi. a ked ma niekto dlhotrvajucu depresiu tak doktor.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Na to, aby človek našiel dôvody žiť vôbec nepotrebuje aby mu niekto vymenoval sedem či neviem koľko dôvodov..... Na to potrebuje vlastné vedomie a chuť žiť..... Pokiaľ toto prirodzene absentuje, tak potom sa potrebuje dostať do situácie kedy doslova prežije vlastnú smrť či dostane sa do jej bezprostrednej blízkosti..... Toto naučí každého chuti žiť a ceniť si vlastný život.....
P.S. Hovorím z vlastnej (a kur*a nepríjemne bolestivo prežitej) skúsenosti.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

By som mu povedal že načo 7 dôvodov veď vždy sú tu maličkosti z ktorých sa dá tešiť , už napr. iba to že ma kde spať :)
Scarlet
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Scarlet »

zelovoc napísal:by som mu povedal nech sa nato vyspi. a ked ma niekto dlhotrvajucu depresiu tak doktor.
poprosim k topicu,ziadne silacke dristy ani blbe pripomienky
btw,to by si poradil aj najlepsiemu kamosovi,keby bol na dne?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

tak ked nedas viac info co cakas? co ja viem, z coho je na dne? frajerka? rodina? choroba? nedas info, nedam radu. z osobnej skusenosti ti hovorim, ze na depku je sa najlepsie vyspat (a taktiez fyzicka aktivita predtym alebo na druhy den) a na depresiu vyhladat odbornu pomoc.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

qwerty: tak preco si nezoberes aspon jeden ako zamienku a nezbavis tento svet tvojej sprostej existencie? ....

k teme: rodina, laska, kamarati, neskor chut priviest nieco male na svet, zazivanie chvil pre ktore sa oplati zit... atd.... zivot je prilis kratky nato, aby sme si ho este viac skracovali...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Keby bol moj naj. kamarat v takych srackach, tak by som mu 'podhodil' nejake z tychto veci: zeny, priatelia, rodina, pivo, punk a hudba (su to pre niekoho uplne zbytocnosti a malickosti, ale ja viem, ze mojho najlepsieho kamarata by to na nohy postavilo...), dalej by som mu povedal, ze nech nerobi zaveri, nevie co sa stane v buducnosti, Boh a celkovo viera, a nakoniec ked by som mu povedal, ze nech mysli aj na mna :) Ze bez neho si to ani neviem predstavit, tak nech nerobi koniny...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

jeden z hlavnych dovodov by bol, ze hned rano moze vyhladat odbornika .. to je velke plus :-P ...

... sam za seba vidim milion dovodov pre ktore zit - rodina, kamarati, zenske, zaujmy, zabava, praca a kariera, cestovanie, naplnanie svojich tuzob a snov ... a vsetky tie male veci co nas stretaju skoro denno denne vydaju za dalsich 999 991 dovodov :-) ... ked si niekto nevazi vlastny zivot, tazko s takym :-) ... tazke situacie prichadzaju, ale nikdy to nieje tak zle aby nemohlo byt horsie ... ked uz nema clovek pre koho, alebo co zit (co je podla mna velmi tazke vycerpat), tak aspon sam pre seba :-)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Asi u každého by to bolo iné. Pre mňa by to bolo rodina, kamaráti, práca s ľuďmi, milé okamihy, z ktorých sa viem neskutočne tešiť, budúcnosť, vlastné záujmy (od hudby, športu, prechádzky, knihy, posedenie s priateľmi, snívanie...), očakávanie, čo prinesú ďalšie dni (aj keď nie vždy je to len pozitívne). Ale asi by mu nepomohlo ani 7 dôvodov, keby stratil chuť do života, mal by depresiu a nechcelo by sa mu žiť. :?
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa LA »

1. kamosi
2. praca
3. auta
4. chlast
5. spoznavanie sveta
6. sex
7. ten bohovsky pocit po 6. ked sa potom vedla nej zvalis unaveny....
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

Život si treba vychutnávať. Život treba plne prežívať. Život si musíme spraviť taký, aký chceme aby bol. Ak si niekto hovorí, že život je otrava, tak bude mať taký život.
Ja si myslím že život je krásny a zábavný. Niekedy som šťastný, niekedy sa smejem, inokedy som v pohode. A nemám depky. A mám z toho radosť.

taká univerzálna rada: Ak si niekto myslí, že má ťažký/otravný/nudný/skazený život, nech v prvom rade zmení svoje myslenie.

Človek nepotrebuje aby mu niekto dal zmisel života, potrebuje niečo iné (čo asi?)
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

1-7. chcem zit, nechcem umriet
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Denize napísal:Protiotázka: Povedz mi 7 dôvodov prečo nežiť. :wink:
zmazali mi to, ale na rovinu chlapci, tu sa to deli na par skupin, na zasrancov a na dospelych,
Zasranci, s niektorymi sa pisat da s niektorymi nie.
Dospeli? bud na vysokej alebo v praci.
Odpoved na tvoju otazku? .. ked mas o vsetko postarane, hviezdis, si kral. Co ak, by ta vyhodili z prace, opustila ta zena, nemal by si kde byvat, nestihol by si splacat hypoteku, exekutor by ta obral o veci, rodina by sa na teba vykaslala alebo by si nemal ku komu ist, mame zimu ochorel by si, nevidel by si ziadnu buducnost svojho stavu, nemal by si ziadne peniaze.
Ludia rozmyslate trochu? tu kazdy pise preco zit lebo ma o zakladne veci postarane, a ked by aj nemal vie si ich zaobstarat, proste dostane sa z toho kruhu nejako, ale ked sa z toho neda dostat? rozmyslal tu dakto aj nad tym? rozmyslal dakto aj nad DNOM? z ktoreho by sa nedalo vyhrabat? keby by sa na vas vysrali aj kamarati? boli by ste na ulici? nebodaj by ste boli zapleteni v kseftoch s nejakou mafiou? hrozilo by vam ze vas niekto ponori do kyselinky? alebo zastreli,utopi niekde na neznamom mieste? viete ludia zamyslite sa trocha nad viacerymi moznostami, lebo je pekne pisat ze zit je super, ked si pridete domov k mamke, vam navari, operie vas, pozehli, vsetko zaplati, abo zaplatitve vy bo chodite do roboty, vikend mate pre seba pride vas priatelka pofajat, tak jo tak sa da, ale zvazujte aj OPACNE , lebo v prdeli je v dnesnej dobe vela ludi. Kto to nevidi, tak bud predtym zakryva oci a nechce to vidiet alebo je v takych spolocenskych vrsvach kde uz na takychto ludi nenarazi....

preco to pisem? lebo nemate ani sajn, kolko ludi je v riti. a kolki sa z toho snazia dostat.... Kolko ludi len sniva o zivote aky maju horne vrstvy, kolko ludi maka v zahranici, zeby si mohli zarobit, bo tu net roboty. Fakt, trocha porozmyslajt,e pretoze radit cloveku, ktory je v prdeli, je tazke. ked niekto chyti len depku ako ja z toho kolko veci musi drzat dennodenne v hlave, tak to sa da zvladnut, vidite podporu na nete som dostal neskutocnu, ale ked je dakto v prdeli ako som pisal hore. tak sa moc radit neda. a vacsina rieseni je len docasnych. NIE VZDY sa da najst unik z problemov, ktory by nepredstavoval drasticke opatrienia v style zabijem sa a mam pokoj.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

qwerty: Jasné, že som sa na to pozrela aj z opačného pohľadu. Nedá sa to nevidieť a zakrývať pred tým oči, koľko ľudí trpí, koľko ľudí má bolesti, nevyliečiteľnú chorobu, nemajú rodinu, prácu, bývanie, sú na ulici, živoria a je im biedne. Nikto nevraví, že to tak nie je a že takí ľudia neexistujú a práve mnoho z nich má neuveriteľnú chuť žiť. Niektorí ľudia sa až čudujú a takí, ako ty by sa na ich mieste už radšej videli pod zemou a to je úžasné, že práve mnoho z nich si niečo také ako smrť a samovraždu ani nepripúšťajú. Tiež si myslím, že aj keď mnohokrát ľudia sú v strašnej situácii, vždy si nájdu niečo, prečo sa im aj oplatí žiť a aj keď spáchajú samovraždu, tak je to len chvíľkový skrat v danej situácii.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

bolek napísal:qwerty: Jasné, že som sa na to pozrela aj z opačného pohľadu. Nedá sa to nevidieť a zakrývať pred tým oči, koľko ľudí trpí, koľko ľudí má bolesti, nevyliečiteľnú chorobu, nemajú rodinu, prácu, bývanie, sú na ulici, živoria a je im biedne. Nikto nevraví, že to tak nie je a že takí ľudia neexistujú a práve mnoho z nich má neuveriteľnú chuť žiť. Niektorí ľudia sa až čudujú a takí, ako ty by sa na ich mieste už radšej videli pod zemou a to je úžasné, že práve mnoho z nich si niečo také ako smrť a samovraždu ani nepripúšťajú. Tiež si myslím, že aj keď mnohokrát ľudia sú v strašnej situácii, vždy si nájdu niečo, prečo sa im aj oplatí žiť a aj keď spáchajú samovraždu, tak je to len chvíľkový skrat v danej situácii.
fajn a aky mas nazor potom na situaciu ked je niekto chory v nemocnici? zomiera? dlhodobo? ma strasne bolesti nemoze z postele? ako vies, z coho sa ma tesit? ze ma vedla seba kapacku a rodinu ktora na nho pozera so slzami v ociach a vie ze mu nemoze pomoct? vies tych situacii je vela, a v niektorych sa fakt neda najst nic z coho by si sa mohla tesit.
a ako nad niektorymi vecami sa treba zamysliet, napr, ja osobne by som nechcel skoncit ako stary dedko, ktory sa nebude moct pohnut z postele, bude ma treba krmit, a hovna spodo mna vynasat. To je podla mna nedostojne, ano zil by som, ale za aku cenu? na posteli priputany, a neschopny nicoho? na pritaz okoliu? Vies ako, lepsie sa strelit do hlavy a nemal by so mnou problem nikto, okrem pohrebnej sluzby. Proste z niektorych situacii ineho uniku niet,.....
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

WiZard napísal:qwerty, mal by si sa dat liecit... :?
tiež by ma zaujímalo prečo, chalanisko má pravdu. To že dnes lekári udržujú živé mŕtvoly v nemocniciach na žive nie je moc veľká výhra. Mnohokrát by chceli už aj starí a nevládni ľudia na onen svet, ale nemôžu, lebo ich lekári jednoducho "nepustia"...
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

Najprv chcem skonštatovať známy fakt:
Večinu chorôb si človek zapríčiňuje sám
Teraz chcem poukázať na negatívne myslenie človeka. Tu je príklad:
qwerty-xyz napísal: Co ak, by ta vyhodili z prace, opustila ta zena, nemal by si kde byvat, nestihol by si splacat hypoteku, exekutor by ta obral o veci, rodina by sa na teba vykaslala alebo by si nemal ku komu ist, mame zimu ochorel by si, nevidel by si ziadnu buducnost svojho stavu, nemal by si ziadne peniaze.
keby by sa na vas vysrali aj kamarati? boli by ste na ulici? nebodaj by ste boli zapleteni v kseftoch s nejakou mafiou? hrozilo by vam ze vas niekto ponori do kyselinky? alebo zastreli,utopi niekde na neznamom mieste?
Podstatou týchto myšlienok je strach.

Otázkou je - prečo žiť.
Každý si žije tak ako on chce a ako chce.

(neboj qwerty, proti tebe nič nemám, ani mienku som si neutvoril o tebe.)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

fajn a aky mas nazor potom na situaciu ked je niekto chory v nemocnici? zomiera? dlhodobo? ma strasne bolesti nemoze z postele? ako vies, z coho sa ma tesit? ze ma vedla seba kapacku a rodinu ktora na nho pozera so slzami v ociach a vie ze mu nemoze pomoct? vies tych situacii je vela, a v niektorych sa fakt neda najst nic z coho by si sa mohla tesit.
a ako nad niektorymi vecami sa treba zamysliet, napr, ja osobne by som nechcel skoncit ako stary dedko, ktory sa nebude moct pohnut z postele, bude ma treba krmit, a hovna spodo mna vynasat. To je podla mna nedostojne, ano zil by som, ale za aku cenu? na posteli priputany, a neschopny nicoho? na pritaz okoliu? Vies ako, lepsie sa strelit do hlavy a nemal by so mnou problem nikto, okrem pohrebnej sluzby. Proste z niektorych situacii ineho uniku niet,.....
Dobre, ak sme sa dostali k otázke čisto len z toho, či som za udržiavanie pacienta pri živote, pokiaľ trpí a sám chce ukončiť život, tak by som súhlasila s ukončením. Neodmietam eutanáziu, ale pokiaľ by boli splnené podmienky, ktoré sú tuším aj v krajinách, kde je legálna (čiže opakovaná žiadosť, neznesiteľné bolesti, pacient je pri vedomí a nemá ho zastreté liekmi a neviem, aké ďalšie sú tam tie podmienky). Lenže zober si to aj z pohľadu toho lekára, prečo by som mala ja tú eutanáziu vykonať? Prečo sa má on stať katom a vlastne ťa zabiť? Ja by som ten život asi nedokázala ukončiť, aj keď by som vedela, že mu tým uľavím.

Vieš čo je tvoj problém, že si stále myslíš, že by si bol niekomu na obtiaž a nedokážeš si predstaviť, že by ťa mal niekto rád, prípadne že by ťa vo vyššom veku doopatroval. Ja som si to tiež hovorila, že nechcem byť nevládna, každému len na obtiaž, že najlepšie bude, keď už budem dementná a imobilná, nech dostanem mŕtvicu a budú mať všetci pokoj. Teraz si to už nehovorím, keď s niekým si celý život alebo si predstavíš, že si vychoval svoje deti, staral si sa o ne, prečo by ťa nemohli doopatrovať? Mne by to tiež nevadilo, keby sa mám starať o svoju starú a chorú maminu. Bože, veď by to bolo to jediné, čo už pre ňu môžem urobiť, aby zomrela dôstojne a nie sama, tak to pre ňu spravím. Čo je to v porovnaní s rokmi, ktoré rodičia do teba investovali? A nie je to len čas, ale aj všetka tá láska, starostlivosť. A keď nebudeš mať deti, prečo by ťa nemohli doopatrovať niekde v hospici? Umierať sa dá aj dôstojne (aj keď na SR je tá dôstojnosť na takej úrovni ako je :? )

A druhá vec je, ako ty vieš, že sa aj chorý človek nemá z čoho tešiť? Ty si hneš nejaké nešťastie spojíš s nechuťou žiť a nemáš žiadny dôvod žiť. Nechcem sa do teba nejako navážať. Aj ty si o mne môžeš myslieť, že som naivná, keď si toto myslím. Všetko je to len uhol pohľadu. Žiaľ, ja mám z každého tvojho príspevku pocit, že ty nemáš žiadny dôvod žiť. Ani chuť. A to si zdravý, mladý chalan. Tak mi je jasné, že keď si predstavíš nejakého chorého, starého tak už je to hneď pre teba katastofa. :?
Napísať odpoveď