ako ho mám dostať z PC proste mal som dualboot ubuntu a winXP sformátoval som partíciu s linux-om a začalo mi hádzať grub error 22 skúšal som všetko od fixmbr a fixboot, bootcfg /rebuild až po repair v inštalácií winXP stále to isté nejaké nápady
btw nemám na PC cdrom-ku všetko robím z USB a asi 2 hodiny som robil bootovateľné USB s winXP tak tam nebudem hádzať nejaké live CD a opravovať grub, chcem ho proste dať do pi*e
Odobranie GRUB loadera
Re: Odobranie GRUB loadera
Ja som mal presne podobný prípad dve inštalačky a poondený grub... Na rozdiel od teba som ale mal CDrom ale live CD mi nepomohlo...až som sa niekde dočítal že fixmbr a fixboot fungujú iba vtedy ak bol grub nainštalovaný do boot sektoru partície a nie do boot sektoru disku. Čiže tadeto cesta neviedla, ale čo mi vtedy pomohlo bol programík Super Grub Disk!!
Nájdi si to na googli majú na stránke dokumentáciu s presnými pokynmi... mne to problém krásne vyriešilo
Nájdi si to na googli majú na stránke dokumentáciu s presnými pokynmi... mne to problém krásne vyriešilo
Re: Odobranie GRUB loadera
Nemáš náhodou vytvorenú zálohu s Acronis-om. Myslím tú na skrytej partícii na HDD čo si spúšťaš s F11 ?
Ja som už párkrát po odstránení Linuxu riešil toto isté a vždy to dalo MBR do pôvodného stavu. Stačí v ňom vybrať že chceš obnovovať a sám hneď ponúkne či partíciu alebo MBR. Nepotrebuješ ani žiadnu mechaniku alebo USB.
Ale ak ho nepoužívaš a nemáš vytvorenú zálohu na tej skrytej partícii ( Acronis Secure Zone ) tak nič.
Ja som už párkrát po odstránení Linuxu riešil toto isté a vždy to dalo MBR do pôvodného stavu. Stačí v ňom vybrať že chceš obnovovať a sám hneď ponúkne či partíciu alebo MBR. Nepotrebuješ ani žiadnu mechaniku alebo USB.
Ale ak ho nepoužívaš a nemáš vytvorenú zálohu na tej skrytej partícii ( Acronis Secure Zone ) tak nič.