Nová zostava (jej časť)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Numline1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Nová zostava (jej časť)

Príspevok od používateľa Numline1 »

Zdravim, uvazujem (teoreticky) o novej zostave, ktora by uz bola vykonnejsia ako moj 6 rokov stary pocitac. Chcel by som kupit vsetko takmer uplne nove v slusnom cenovom rozmedzi (nie lowend, nie highend). Zo sucasnej zostavy ponechavam len DVD napalovacku a HDD (Jeden SATA, Druhy ATA). Do novych veci chcem zahrnut aj novy LCD monitor a supravu klavesnica a mys. HW nieje moja silna stranka a preto sa obraciam na vas. Primarne vyuzitie noveho PC ma byt hlavne gemblenie vo volnom case, programovanie a multimedialne pouzitie vseobecne. Nie vsak vsetkeho na max. detailoch ale pre obycajne hranie. Chcem hlavne vychytat WoW na normalnejsom FPS pri viac addonoch (Primarna znamka toho, ze PC nestiha, 1-2FPS pri plnej zatazi nieje dobre). Preto vas chcem poprosit o vyber nasledujucich komponentov:

Klavesnica a mys (najlepsie set): Moj navrh
LCD Monitor (najlepsie 19" wide/non-wide): Moj navrh
Zakladna doska (najlepsie pre intel CPU): Zatial som bez navrhu
CPU (najlepsie intel): Zatial som bez navrhu / Zalezi od MB
RAM (2-4GB): Zatial som bez navrhu
Graficka karta: Zatial som bez navrhu
Chladic CPU: Zatial som bez navrhu / Zalezi od MB, CPU
Zdroj: Moj navrh

Dufam, ze mi pomozete vybrat to, co potrebujem a z overenych e-shopov za dobre ceny. Samozrejme, uvitam aj navrhy na zmeny veci, ktore som si uz vybral, kedze opakujem, niesom odbornik. Cenovy strop udavat nebudem, uvidim podla toho, kolko ma to vyjde na zaver. Vopred velmi dakujem za akekolvek navrhy. S pozdravom, Numline1.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Nová zostava (jej časť)

Príspevok od používateľa Pigesko »

to je sice pekne ze nechces uvadzat cenovy strop...coho sa mame chytit ? :) no ale podla tovojich navrhov si dovolim tvrdit ze cez 800-900 eur asi nepojdes. A ak sa neurazis tak sem hodim zostavu s AMD kedze uvitas aj nove navrhy :)

AMD Phenom II X4 955 Black Edition - 146,42 €
GIGABYTE MA78LMT-US2H - 64,03 €
SAPPHIRE HD 5770 VAPOR-X, 1GB DDR5 - 166,10 €
KINGSTON 4GB KIT DDR3 1333MHz CL9 BOX - 97,44 €
WESTERN DIGITAL Caviar SE16 640GB - 53,96 €
CORSAIR HX520, 520W - 85,54 €
NOCTUA NH-U9B SE2 - 48,93 €
CoolerMaster Elite 330 - 31,99 €
------------------------------------------------------------------------------
Cena: 694,41 € s DPH

Klav. a mys - postacujuce, aj ked ja by som zobral lacnu klav. a do mouse by som trosku zainvestoval (nieco od Logitech alebo Microsoft)
LCD Monitor - ja osobne by som bral minimalne 22" napr. SAMSUNG T220HD - samozrejme to uz je trosku ina cenova trieda...

- ak chces aby ti niekto poskladal adekvatnu zostavu tak jednoducho musis napisat priblizny cenovy strop lebo takto je to len klikanie naslepo kedze moznosti je vela :wink:
Numline1
Light Professional
Light Professional

Dakujem za radu :) Mozno by som vybral trosicku lacnejsi procesor, trosicku menej vykonnu GK a tym padom asi aj lacnejsi zdroj (na zdroji setrit zas nechcem, ale pripada mi zbytocne vykonny). CPU a GK mozem trosku zrazit z toho dovodu, ze to asi nevyuzijem a modely ktore si dal su fakt pre gemblerov, co ja zas niesom :) Vedel by si mi nieco podobne (podobna uroven) najst aj v notebookovej verzii? Dakujem.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

taka rada do buducna : zdroj vyberaj ako posledny a to tak aby bol dostatocny :wink:
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

teraz som z toho jelen :D chces desktop alebo notebook ?

- tak teda nech sa paci :)
CPU - AMD Phenom II X4 925 127,65 € alebo AMD Phenom II X3 705e 109,80 €
- mozes usetrit 50€ na Noctue ak sa nechystas v najblizsej dobe taktovat...box chladic by mal nejaky ten rok vydrzat :)
VGA - ASUS EAH5770/2DI, 512MB DDR5 132,69 € alebo SAPPHIRE HD 5750, 512MB DDR5 107,97 € popripade nieco od nVidie napr. GIGABYTE N250 512MB DDR3 105,22 €
- zdroj by zrejme stacil aj CORSAIR VX450, 450W 62,66 €
Filipito napísal:taka rada do buducna : zdroj vyberaj ako posledny a to tak aby bol dostatocny :wink:
to bolo urcene mne ? :) ved uz dobre vies ze ja velmi rad myslim do buducnosti :oops:

//este doplnim ze hladat alternativu v podobe notebooku je dost o hubu kedze NB v hodnote 1000eur sa vykonostne nevyrovna dosktopu v hodnote 500eur... (to ber iba ako priklad)...musis sa rozhodnut ci chces normal. PC alebo NB...ak si chces zahrat nove hry (aj ked len obcas) tak ber normal. PC...ak ti o hry moc nejde tak zober radsej NB...

// "Primarne vyuzitie noveho PC ma byt hlavne gemblenie vo volnom case, programovanie a multimedialne pouzitie vseobecne." podla toho co pises ti radsej odporucam normal PC...
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Numline1
Light Professional
Light Professional

Diky za rady, popozeram.

2Pigesko: Uvazujem aj o notebooku, uvidim podla financii a rozhodnem sa. Preto som sa pytal aj na tuto alternativu. :)
Napísať odpoveď