Intrak

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
agy
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa agy »

Muffi napísal:Tak ja som na intráku vo Zvolene, je to dosť bieda, som v jedinej časti, ktorá ešte nie je zrekonštruovaná :( Nečakal som síce nič extra, ale stoličke odpadne operadlo, keď ju chcem zdvihnúť, tak to zas nie :? V Nedeľu sa sťahujem a mám z toho všelijaké pocity...
Tak to je dost neprijemne :) na tie zvolenske intraky som pocul vselico. Ja byvam v ostrave na kolejich v porube a nieje to ziaden luxus, ale myslim si ze intraky na priemernej urovni, vsetko co by malo byt tam je vratane rychleho netu,.. konecne :)
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

agy napísal:Tak to je dost neprijemne :) na tie zvolenske intraky som pocul vselico. Ja byvam v ostrave na kolejich v porube a nieje to ziaden luxus, ale myslim si ze intraky na priemernej urovni, vsetko co by malo byt tam je vratane rychleho netu,.. konecne :)
Ten net mi tam vadí najviac, že tam nemám. Prípojka tam síce je, no strčím kábel a nič :smt024 :smt094
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

muffi: nemyslis, ze najskor musis zaplatit a potom ti net aktivuju? ;-)
Muffi
Addict
Addict

piton napísal:muffi: nemyslis, ze najskor musis zaplatit a potom ti net aktivuju? ;-)
Tak zas zadara som ani neplánoval surfovať... Net nejde celému intráku a podľa toho, čo sme sa vyzvedali, tak skoro ani nepôjde :( Musím si zriešiť nejaký modem
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Muffi napísal:Ten net mi tam vadí najviac, že tam nemám. Prípojka tam síce je, no strčím kábel a nič :smt024 :smt094
taky tak.
vdaka cakaniu v rade ku intrakovemu adminovi som nemohol byt na dost dolezitom cviku.
zaver? potvrdilo sa, ze chyba nieje v cerifikacnych nastaveniach ale v LAN pripojkach v mojej izbe.
riesenie? "Vo firme mi povedali, ze bud do mesiaca alebo do tyzdna."
Takze este tyzden, alebo az mesiac budem sediet pri vratnici a pripajat sa na extra pomalu wifi.
Muffi
Addict
Addict

Včera večer sme prišli z cvičenia uťahaní a dozvedeli sme sa, že izbu nám vykradli. Sme na prvom poschodí, šikovnejší tu cez pre zlodejov veľmi vhodne postavený hromozvod vylezie ako po masle. Zlodej vytlačil okno zo steny a bol dnu. Kamošovi vzal notebook aj s celou taškou (ja som ho mal v posteli, ďalší kamoš v skrini a tie asi nenašiel), mne myšku (a to som tam mal omnoho hodnotnejšie repráky a USB kľúče, proste plný stôl vecí spolu aj za 200 € a on vzal myš za 10 €) a okrem myšky aj lopár / denko na krájanie potravín (nie, nežartujem). Zo skrine vybral 8 litrov mlieka, 2x džús, sviečkovú vo fľaši a sáčkové polievky. Poistení sme neboli, škola pravdepodobne škody nehradí (mne to ani tak nechýba ale chalanovi, čo vzali noťas asi áno), proste máme smolu ak ho nechytia (málo pravdepodobné).
No konečne som sa dostal k jadru problému - čo sa dá najlepšie spraviť proti ďalším takýmto návštevníkom (btw stalo sa to za bieleho dňa keď sme boli v škole) - ako chrániť okná a balkón, ktoré sú ozaj v takom stave, že jedno vytlačil zo steny. Údržby sme sa pýtali, na nič nie su peniaze, mreže nám odmietajú namontovať, proste si to máme zabezpečiť sami (parom to ber taký systém) a ich do toho nič. Myslíte, že vazelína na okná nejak pomôže?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Hlavne sa treba poistit, tych par eur ta nezabije a budes mat istotu, ze v takomto pripade ti skodu preplatia. Inak sa toho vela narobit neda, jedine tak skryvat cenne veci (to sa vam vlastne aj osvedcilo), ale nejake mechanicke zabezpecenie za rozumne peniaze sami asi nevymyslite. Dalo by sa to este elektronicky, stacilo by kupit detektor pohybu a k nemu nejaku sms branu, ale to tiez nie je lacna zalezitost. Pripadne na tento ucel zneuzit webkameru s prislusnym softverom.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

na book kensington zámok aspoň. drobnejšie cennosti berem so sebou. ešteže ich neni toľko :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Muffi

da sa nieco urobit. Napriklad na okno dat z vnutra normalnu petlicu aj zo zamkom- pochybujem ze by zlodej riskoval a bol ochotny ho rozbit. A dvere sa daju tiez roznym sposobom osetrit, len treba trochu rozmyslam a hlavne aj patricne konat.. :wink: to si ueste budes musiet zvyknut ze na intrakoch sa kradne vela a casto.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Intrak

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Bude problem vybavit intrak v Brne idealne PPV pokial som z LM? (cca 300km).Logicky mi to vychadza ze problem by byt nemal ale radsej sa opytam tych co maju skusenosti :).Za odpoved dakujem
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

ked si z LM, tak dostaneš určite. som z TN a mám :) na ppv. ak ideš prvý rok, tak si potom na stránkach nájdi, kedy sa budú rezervovať miesta. vyberieš si palčáky a konkrétnu izbu :) ale treba si potom švihnúť, ked chceš byť napr. s niekým na izbe
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Ako to myslis ze si treba svihnut ak chcem byt s niekym na izbe?Planujem tam ist vlastne z mojich znamych sam takze ta veta asi nie je pre mna asi nepodstatna co? :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No lebo väčšinou je to tak, že voľné miesta v izbách sa veľmi rýchlo od spustenia registrácie zaplnia. Ale pokiaľ nepotrebuješ byť s niekým na jednej izbe spolu, tak sa nemusíš obávať. Ale tak či tak by som si na registráciu privstal a čakal už od začiatku. Najlepšie izby sú totiž do 3 minút zaplnené :)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Okej dakujem za odpovede pani :)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Potrebujem nejaky konstruktivny navrch ohladom zdravotneho problemu :D. U nas prideluju za to 20bodov, co je uz dost vela. Nie je s tym vraj problem, akurat treba mat papier, ze PRECO ta toto ochorenie ma zvyhodnit pred inymi uchadzacmi..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

zásadná otázka: máš nejaké ochorenie ktoré by ťa aspoň teoreticky mohlo zvýhodniť?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

No maximalne nejake alergie, kriva chrbtica a podobne...Co tak napriklad astma?? Doktorka by mi uz nieco napisala.. Dajme teraz moralnu stranku bokom prosim vas. Na privat proste peniaze nemam.
Reanimated
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Reanimated »

kukiak napísal:No maximalne nejake alergie, kriva chrbtica a podobne...Co tak napriklad astma?? Doktorka by mi uz nieco napisala.. Dajme teraz moralnu stranku bokom prosim vas. Na privat proste peniaze nemam.
nejde ci ta to zyvhodnuje pred ostatnymi.
Ide skor o to podat to tak, ze potrebujes dostat inetrnat zo zdravotnych dovodov - napr kvoli krivej chrbtici, ze by si nemal vlacit kufor ci batoh vela a ze na intrak mas priamo spojenie MHD. Astma podobne - mas vela skoly, nemas cas upratovat a prach ti robi zle, na intraku ti aspon raz za cas utri prach upratovacka (ak teda vobec, ak nie, tak povedz ze mas dohodu so spolubyvajucimi alebo co). A podobne - nie ze si zvyhodneny, ale ze si zenvyhodneny a internat ti to znevyhodnenie nejakym sposobom eliminuje (alebo apson limituje)
neviem kde studujes a ke su podmienk na intraku a v jeho okoli, kazdopadne takto to treba podat. A dufat ze to aspon niekto cita (lebo zarucene nemas absolutne nic)
Ja som tak pisal ziadost priatelke, tam isli aj tek bajky ze internat je blizko nemocnice a podobne, ja sice mam iste zdravotne veci ktore by sa dali pouzit, ale nikdy som to nejak nepotreboval :)
chipp12
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chipp12 »

No co tochto rocny prvaci ste ready na prvy odchod na intrak pomaly ?:) btw niekto z PPV ?:)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja idem na Átriové domčeky na Mlynoch, ale len na 2 týždne, potom privát. :)
Napísať odpoveď