Rozbehanie satelitu

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Rozbehanie satelitu

Príspevok od používateľa refr0 »

Zdravim potreboval by som pomoct ako rozbehat celu sustavu pouzivam kartu do pc skystar2 a motor motec sg2100a. Pouzivam progrqm progdvb ale mozem aj iny.. V podstate potrebujem pomoct ako nastavit parabolu a motor na ake uhly atd... Moj zem. Sirka je 49,1292 a dlzka 18,3577 nieje to sice na meter ale to urcite staci :) bol by som fakt vdacny za kazdu radu
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Rozbehanie satelitu

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Dik ale toto viem... Ja chcem vediet ako to rozbehat s motorom
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Ak nemáš naladené všetky družice čo asi nemáš tak si daj do google Channel List For ProgDVB a skúšaj tie Channel Listy skopírovať do adresára Channels ( pri vypnutom ProgDVB ). Neviem ktorý bude pasovať pre tvoju verziu ProgDVB ? Jeden som aj priložil do prílohy.

Rúra na ktorej je uchytený motor musí smerovať kolmo na zem. Ale fakt kolmo to je základ. Zistíš to len vodováhou.

Tá rúra na motore na ktorú uchytíš parabolu musí tiež smerovať kolmo na zem to je tiež nevyhnutnosť. Až keď máš takto zosúladené tú hlavnú rúru a rúru na motore môžeš na motor pripevniť parabolu.

Držiak konvertora na parabole , rúra na motore a tá hlavná rúra musia tvoriť jednu os. Keď sa pozrieš od zadu tak musíš vidieť len jednu rúru. Musia byť spolu v zákryte a tvoriť jednu os smer sever-juh. Ak máš rúru na motore pootočenú doľava alebo doprava tak musíš spustiť motor buď cez PC alebo na motore sú tlačítka východ západ ( neviem či na každom )

Mne sa osvedčilo nasmerovať parabolu presne na juh pomocou kompasu. Ale záleží to od zemepisnej polohy. No a potom už skúšaš pomaly hore dole nastavovať uhol paraboly.

Musíš mať naladenú nejakú volnú stanicu na Astre 19.2E , napríklad nemecká ZDF. A monitor musíš mať pri sebe aby si videl kedy naskočí obraz. Ak nemáš monitor pri sebe tak to pravdepodobne nikdy nenastavíš :)

No a potom z pohľadu za parabolou otočíš parabolou doľava na pozíciu 42E na Turkov musíš mať naladenú nejakú voľnú stanicu napríklad CNN TURK alebo AIRPORT TV ak naskočí obraz tak to na 50% máš. To isté potom do prava na pozíciu 30W na španielov naladený musíš mať znova voľný kanál napríklad ANDALUCIA TV alebo TV CANARIA ak naskočí obraz tak máš obidve krajné polohy v poriadku.

Keď už budeš mať nastavenú parabolu na tých Nemcoch na 19.2E tak v prílohe je SS2DiSEqC 1.10 v Configuration nastavíš svoju polohu. Vyberieš Store Satellite Position dáš 1 a stlačíš Store nn potvrdíš a tým si dal pozíciu 19.2 na predvoľbu 1 ( ale musíš sledovať pred uložením do pamäti aby tá Astra 19.2 bola aj v tom vrchnom okienku ). Ukladá sa to priamo do motora nie do PC !!!

Vyberieš Drive Motor East/West nastavíš East ( doľava ) alebo West ( doprava ) , Steps a napríklad číslo 10 a stlačíš Drive tým sa pootočí parabola o 1 stupeň.

Nenastavuj to číslo na viac ako 10. Keď budeš točiť tak si to musíš počítať. Východzia poloha na Nemcoch Astra 19.2 a nastavíš číslo 10 a west tak parabolu pootočíš o 1 stupeň doprava na pozíciu 18.2E. Najbližšia pozícia od tých Nemcov na 19.2E smerom doprava je na 16E. Čiže sa na ňu môžeš dostať z tých 19.2E napríklad tak , že dáš west a nastavíš číslo 10 a stlačíš Drive a si na 18.2E , druhýkrát stlačíš Drive a si na 17.2E , tretíkrát a si na 16.2E , potom zmeň číslo na 2 a stlač Drive a si na pozícii 16E. Teraz vyber znova Store Satellite Position dáš 2 a stlačíš Store nn potvrdíš a tým si dal pozíciu 16E na predvoľbu 2 ( len treba pred uložením do pamäti sledovať aby ten Eutelsat W2 na 16E bol v tom vrchnom okienku )

Z 1 na 2 alebo z 2 na 1 sa dostaneš tak , že vyberieš Goto Satellite Position , nastavíš číslo predvoťby a stlačíš Goto nn.

Takto si môžeš do pamäti motora poukladať ostané družice. Niektoré motory zvládnu len 32 pozícií v pamäti.

Užitočné odkazy:

Kód: Vybrať všetko

http://pc-fcomp.blogspot.com/2008/08/nastavenie-progdvb.html

http://www.skystar2.info/smf/index.php

http://www.cssf.cz/
Prílohy
Channels.rar
(350.29 KiB) 14 stiahnutí
ss2Disecq 1.1.rar
(147.1 KiB) 9 stiahnutí
MWSnap249.jpg
MWSnap249.jpg (35.62 KiB) 590 zobrazení
MWSnap250.jpg
MWSnap250.jpg (30.7 KiB) 590 zobrazení
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

dik kurnik len som si nevsimol ze mi tu niekto prispel tak som to aj sam dako nasmeroval ale aj tak... teraz uz mam naladenu astru 19,2E mam tam L82% a Q100% teraz ma skor trapia veci s video kodekmi lebo ked hocijaky program pustim ukaze mi len info a ze mam signal ale program sa neprehrava ani jeden... ale tak este skusim tam nakopirovat tento channel list co si sem dal...

Kazdopadne uz ja toto doriesim len potrebujem uz len jednu vec... chcem tam spojazdnit hlavne SVK a cze TV ale neviem ako
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Ak to chceš mať bez problémov tie CZ a SK programy , tak potrebuješ dekódovaciu kartu CSLink alebo Skylink. Vysielajú na Astre 23.5 E

Na tých dvoch fórach ww.skystar2.info a ww.cssf.cz zadaj do vyhľadávania slovo PHOENIX. Je to čítačka dekódovacích kariet. Nájdeš tam návody ako to nastaviť.
Napísať odpoveď