problem s hhd ,surne !!!

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

problem s hhd ,surne !!!

Príspevok od používateľa cORP. »

ludia mam takyto problem , mam hdd hitachi 250gb ,mam znackovu zostavu hp ,disk je v zaruke ,
k problemu : disk fical normalne ako bezne disky ,casom som ale zacal pocitovat to ze podla mojho nazoru disk pracoval dost spomalene aj ked prave nemal na com pracovat ,reinstaloval som system z win 7 na original vistu ktoru mam ku pc ,pc stale swapoval ,navyse na rozdelenej particii na ktorej som mal moje subory oznacenej ako data som mal zlozku kde som mal image hier a softu ,vzdy ako som klikol na danu zlozku disk stale pracoval a dioda na znacenie cinnosti disku neblikala ,skratka len svietila , windows vzdy zamrzlo ,no vzdy slo dat makky reset ,ako chyba vypisalo ze explorer.exe prestal pracovat ,vypol som ho a cez konzolu zapol a vsetko slo dalej ako pred tym , v programe hd tune mi presiel smart aj scan sectorov v poriadku ,no aj v programe hd tune aj v programe crystal disk info mi stale pise ako error hlasku : Pocet premapovanych sektorov co uz vazne netusim co je ,hd tune udalo ako warning nieco velmi podobne ,no pod win 7 mi korektne nezobrazuje to co by mal , low level format cez utilitu hitachi prebehol ,ta utilita mi pisala ako problem nieco s teplotnym cidlom ,uplne od veci ale tak okej ,vie prosim vas niekto z tohoto gulasu co som sem napisal zhodnotit co tomu disku ako je ? mam moznost ho reklamovat ,tak sa chcem spytat ci sa mam trepat do bratislavy a obetovat pol dna na cestu alebo sa to da nejako podomacky vyriesit nejakym softom ? velmi pekne dakujem za akukolvek radu :( uz som z toho na nervy

+ este pridam jeden podobny problem s jedneho ceskeho webu ,dufam ze nevadi ja len chcem vediet ci je to nieco podobne a co to je vlastne :(
http://www.svethardware.cz/forum/showth ... post331263
Prílohy
problem.jpg
Sapo
Addict
Addict

Re: problem s hhd ,surne !!!

Príspevok od používateľa Sapo »

Skus ten disk preskenovat na vadne sektory v HD Tune. (a nedavaj quick mod)
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

keby som to vsetko nespravil tak by som sem este neprispieval ,v pc sa vyznam len uz zacinam byt v koncoch ,hd tune hlasi v scane vsetko okej len hento je problem a disk uz podla mna aj tak nejde ako siel ......
Sapo
Addict
Addict

Myslel som si. V tom pripade neviem co dalej, asi by som ho zaniesol do predajne kedze je este v zaruke. (Ja viem, uz som si to zazil. Kopa napalenych DVDciek a podobne)
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

kopie ma netrapia kedze na disku uz nieje nic ,skratka neviem co s tym
Klingonka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Klingonka »

Tie Hitachi sú nejaké divné. Tiež mám jeden 150 gb. Raz sa mi z ničoho nič zasekol a odvtedy sú s ním problémy - Niekedy sa nenačíta a keď sním ukladá Utorrent tak stále IO error, IO error, vyhadzuje ma /ešte že je secondary/ A tiež sa mi tak spomaľuje. (pomaly ho vyprázdňujem a chcem kúpiť wdc 500 gb-mám už jeden 250 gb). Aj som ho na novo naformátovala.
Nejaká anomália.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nj ,ja neviem ,s wd som nikdy problem nemal ,tieto hitachi su cele podivne , no inak nainstaloval som windows 7 naspat ,po low level formate sa zda ze ide ako ma ,henta chyba co tam mam je asi zapisana len v smarte ako nieco co sa stalo ,clustre chybne nemam tak neviem ci mam na to kaslat alebo nie ,ale asi budem pretoze sa mi nechce rubat tu cestu do servisu a naspat :?
Sapo
Addict
Addict

Ja by som sa tiez kaslal na to. Ale pozeraj si casto Health Status lebo nikdy nevies co ta postihne zajtra. Ale na pri konci zaruky by som ho asi isiel zaniest. Pre istotu :)
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ja zvazujem tak ze do leta resp do vianoc vydrzi a potom ked kupim vacsi nahodim si ten a tento dam reklamovat ,nechcem zit na 40gb disku a znova instlaovat system po reklamacii
Napísať odpoveď