Spomalený pc ?? ? vír?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
wolflive
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Spomalený pc ?? ? vír?

Príspevok od používateľa wolflive »

Potrebujem pomoct : Bol som na mojej stránke skoly kde som chytil niaky virus . bolo ich viac ,ktorý mi avast objavil jeden z nich bol dMusic.sys a nachadzal sa v priečinku windows .Avastom , ad-aware som ich odstránil ale stále mi seká pc ked ho zapnem.. Zasekne sa mi a velmi dlho čakám kým mi niečo otvorí aj napr. operu alebo rozne jednoduché programy a hlavne mi zasekáva lištu ..... stále niečo pracuje no neviem v čom može byt chyba ked som vsetko vyčistil ... neviete vy? vdaka :nono:
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Spomalený pc ?? ? vír?

Príspevok od používateľa peterxxx »

Ak nemas co dolezite stratit tak proste naformatuj disk a preinstalovat windovs.Popripade nahod NOD32 a prejdi to s nim,s Avastom som mal skusenosti, ze mi niektore veci nenasiel.
wolflive
Medium Expert
Medium Expert

peterxxx napísal:Ak nemas co dolezite stratit tak proste naformatuj disk a preinstalovat windovs.Popripade nahod NOD32 a prejdi to s nim,s Avastom som mal skusenosti, ze mi niektore veci nenasiel.
ok ale nemám instalačné cd z windowsu ,lebo pc som kupil už s windowsom .. skusim ešte nod32 ale ešte niake napady? pls
Jokky
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jokky »

A nemá tvoj známy Windows?
Alebo skus Defregmantovať disk
wolflive
Medium Expert
Medium Expert

Jokky napísal:A nemá tvoj známy Windows?
aha no nemá nikto.No keby som sa este spytal to by sa dalo aj iným cd windowsom??? už robim tu defregmantaciu...
igorovic
Expert
Expert

Príspevok od používateľa igorovic »

aj po odstraneni viru ostaner neikedy v pcku este bordel a preto treba precistit.skus sa registrovat na fore http://www.viry.cz/forum tam by ti mali poradit. :)
wolflive
Medium Expert
Medium Expert

igorovic napísal:aj po odstraneni viru ostaner neikedy v pcku este bordel a preto treba precistit.skus sa registrovat na fore http://www.viry.cz/forum tam by ti mali poradit. :)
no dakujem .. ale toto už nieje normálne že aj ked som už ostranil vir tak mi to strasne sekne pc a zase sekundu ide a zase sekne :D a programy sa velmi dlho načitavaju aj tie najjdenoduchsie . A ešte novinka urobil som vo windowse new account a už mi to ide lepsie :smt006 ako je to možne ?? ale stále tam niečo seka ...
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Casto sa stava (skoro vzdy, zalezi od virusu) ze ked odstranujes virus, tak zo sebou zobere aj sucast windowsu (nejaky iny subor) ktora je uz infikovana. A potom zalezi uz len od toho aky je to wir a kolko suborov napadol. Antivirak ti mohol kludne vyhodit aj vsetky napadnute subory a moze ich byt viac nez dost. Myslim ze takyto problem sa da odstranit jedine naformatovanim hardisku.

EDIT: Este ma napadlo, ak mas v karantene alebo v historii ten vius, tak hod jeho nazov do google a uvidis co to je zac
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Jokky napísal:A nemá tvoj známy Windows?
DefrAgmentovat.A myslim ze to az take zlepsenie nebude ako by pozadoval
Navyse by sa neprejavilo permanentne ale iba v niektorich situaciach.
ciliar
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ciliar »

chalani mohli by ste napisat presny postup ako formatovat disk pri novych win.? najlepsie porade ktore pismena odklikat, co ja viem tak su tam 2 sposoby formatovania ktory je lepsi ?.chystam sa na preinstalovanie takze by to pomohlo
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

ked nechces naformatovat disk mozno ze pomohol by ti obnovenie systemu...
:!: Len predpokladam :!:

start-programy-prislusenstvo-systemove nastroje-obnovenie systemu
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Pri samotnej instalacii windovsu je ponuka "naformatovat disk " ,teda aspon ked som ja instaloval tak bola.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

ak sa autor temy nenahneva, tak si dovolim vyuzit jeho temu. :)

v poslednej dobe mi zacal sekat, zamrzat pocitac - hlavne pri surfovani na nete, ale casto aj hned ked ho zapnem. Zacalo to asi po nainstalovani ICQ7. Odrazu vsetko dlho nacitava. Neviete co by to mohlo byt? Vcera som cez Spybota vymazal vsetky virusy, ale PC je stale spomaleny.

este pridavam aj jeden screenshot. Myslite si, ze tie hodnoty pri Google Chrome su normalne?
Prílohy
procesy.jpg
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

mas windows xp alebo win 7?
wintermute
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wintermute »

Tie hodnoty pri chrome sú úplne normálne.

K tomu predtým. Ak si myslíš, že máš poškodené systémové súbory, tak by som najprv skúsil do run-u napísať

Kód: Vybrať všetko

sfc /scannow 
je to súčasť windowsu, ktorá overí systémové súbory a v prípade chyby ich nahradí originálnymi. Je však dosť možné, že k tomu budeš potrebovať CD windowsu (tej istej verzie, ako máš nainštalovanú)
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

adameeec napísal:ak sa autor temy nenahneva, tak si dovolim vyuzit jeho temu. :)

v poslednej dobe mi zacal sekat, zamrzat pocitac - hlavne pri surfovani na nete, ale casto aj hned ked ho zapnem. Zacalo to asi po nainstalovani ICQ7. Odrazu vsetko dlho nacitava. Neviete co by to mohlo byt? Vcera som cez Spybota vymazal vsetky virusy, ale PC je stale spomaleny.

este pridavam aj jeden screenshot. Myslite si, ze tie hodnoty pri Google Chrome su normalne?
Hah, tak ja pri otvorenom Firefox-e a pri 1om otvorenom okne mám vo správcoch úloh vedľa firefox.exe napísane okolo 96 500 kb. A to mám spustený jeden doplnok (downloadhelper) a nejaké tie zásuvné moduly.
wolflive
Medium Expert
Medium Expert

adameeec napísal:ak sa autor temy nenahneva, tak si dovolim vyuzit jeho temu. :)

nenahnevám :D :D :D
Napísať odpoveď