Satelitny internet-All over the world

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
peterxxx
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Satelitny internet-All over the world

Príspevok od používateľa peterxxx »

Pred par rokmi som cital ze sa pracuje na pokryti celeho sveta internetovym signalom pomocom satelitov.Neviete nieco o tom kedy to asi bude, alebo to uz je ?
Ak to uz je tak co to stoji a kde sa to da kupit??
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Satelitny internet-All over the world

Príspevok od používateľa hojko »

Kupit sa to da, staci hodit jednoduche slova do Googlu a najdes to. Nevyhodou je cena, rychlost a odozva (ping).
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

My mame v praci ako backup linku satelit , na streche mame parabolu ako svet , no odozva je hrozna , ma cez to nudzovo pracovat par vyrobnych applikacii (SAP) , ale je to strasna bieda.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

RomanB: To hadam lepsie je uz pouzit mobilny internet :)
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

Ach, to je skoda.Ked som o tom cital tak o tom rozpravali ako o niecom prevratnom, ale ak to je ako hovoris tak to nema zmysel a radsej pouzijem ten mobilny internet.Skoda sklamalo ma to :(
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

Cena kompletu Astra2Connect je 443 EUR (13 345 Sk) s DPH.

Za aktiváciu služby Astra2Connect sa platí jednorázovo 77 EUR (2 320 Sk s DPH).

Za prvý mesiac služby zaplatí zákazník iba cenu najlacnejšej služby bez ohľadu na ním zvolenú rýchlosť služby.

Ceny internetových služieb Skylink Astra2Connect

A - 256 kbps / 64 kbps 23,- EUR (693 Sk)
B - 512 kbps / 96 kbps 34,- EUR (1 024 Sk)
C - 1 Mbps / 128 kbps 47,- EUR (1 416 Sk)
D - 2 Mbps / 128 kbps 78,- EUR (2 350 Sk)

takze velmi "vyhodna" sluzba, za tych 15 tisic si aj na najodlahlejsiu rit sveta dotiahnem wifinou kvalitny stabilny konekt
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny3212 »

a to chces ako satelitny internet koli prenositelnosti_? a to co chces 10 metrovu parabolu nosit v rupsaku ? :D, lebo pri malych zariadeniach je iba downlink myslim....
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Satelitný internet využiješ tam, kde nie je možné iné pripojenie. Chcel by som vidieť, ako si do nejakej odľahlej dediny, kde nie je ani GSM dotiahneš internet inak ako satelitom. Prenositeľnosť? To nie je vôbec o prenášaní, na to je mobilný internet. 10m parabola? Nepreháňaj, štandardne je dodávaná 85cm anténa...
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

hojko napísal:RomanB: To hadam lepsie je uz pouzit mobilny internet :)
Hold nemecka firma aj standarty , mame to v smerniciach (pravdepodobne sa niekto nabalil v nemecku) , tak to musime mat v kazdom zavode.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

DjBass napísal:Satelitný internet využiješ tam, kde nie je možné iné pripojenie. Chcel by som vidieť, ako si do nejakej odľahlej dediny, kde nie je ani GSM dotiahneš internet inak ako satelitom. Prenositeľnosť? To nie je vôbec o prenášaní, na to je mobilný internet. 10m parabola? Nepreháňaj, štandardne je dodávaná 85cm anténa...
Ano? si si isty? Ta chcem vidiet ako s tou antenkou vyziaris vlny dostatocneho vykonu pre UPLink, ktore ti prejdu.. :D. Stelit sa pouziva hlavne na jednosmernu prevacku, co je vhodne tak na GPS, TV atd... Pri internete sa uplink realizuje cez neaku pevnu linku :). Ak chces na satelite objsmernu prevadzku, tak to chce riadny ziaric a prabolu za riadne love :D.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

johny3212 napísal:
Ano? si si isty? Ta chcem vidiet ako s tou antenkou vyziaris vlny dostatocneho vykonu pre UPLink, ktore ti prejdu.. :D. Stelit sa pouziva hlavne na jednosmernu prevacku, co je vhodne tak na GPS, TV atd... Pri internete sa uplink realizuje cez neaku pevnu linku :). Ak chces na satelite objsmernu prevadzku, tak to chce riadny ziaric a prabolu za riadne love :D.
bla bla bla...Skylink Astra2Connect ma aj uplink, takze vlastnu linku na uplink nepotrebujes
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

mna si neprasvedcil, ked sa divam neviem s kolko ohladov, aby som si dal obojsmerny, mozno keby som byval na severnom pole ako santa, ze nemam na vyber :D. Jednoducho tie pociatocne neklady su privelke pre bezneho uzivatela.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Ak zoberiem co je tu uz spominane - naklady 443eur. Kedze k tomu ma clovek aj telku tak cena nie je zla. Uz len taky kvalitnejsi 5ghz spoj by stal minimalne 1/3 - 1/2 nakladov na toto riesenie - ak by wifi spoj bol mozny.
A prave ide to, ze ked clovek nema na vyber (ked ani wifi spoj pre velku vzdialenost nepripada do uvahy) tak to riesenie nie je zle. Navyse je to kvazi mobilne pripojenie po velkej casti Europy.
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

no hej pokial clovek nema na vyber tak nema na vyber, ale pokial ma clovek moznost vyuzit akukolvek inu sluzbu tak je zriadenie satelitneho pripojenia nezmysel kedze ping 500ms a viac je dost velky....

kazdopadne na taky karavan na cestu po europe idealne :) zaplatite si pausal a vozite sa karavanom a vsade mate internet
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

mathev napísal:no hej pokial clovek nema na vyber tak nema na vyber, ale pokial ma clovek moznost vyuzit akukolvek inu sluzbu tak je zriadenie satelitneho pripojenia nezmysel kedze ping 500ms a viac je dost velky....

kazdopadne na taky karavan na cestu po europe idealne :) zaplatite si pausal a vozite sa karavanom a vsade mate internet
Samozrejme, že satelitný internet používa bežný človek len vtedy, keď iná možnosť nie je. Kto by už platil za 2Mbit/s 78 eur/mes, keď môžeš mať nejaký 2Mbit/s net za 10 eur/mesiac bez nejakých veľkých investícií. Investície sú také aké sú, keď iná možnosť nie je a niekto net potrebuje tak to zaplatí.

Karavanom? Tak už radšej nejakou luxusnou jachtou na mori niekde na tropickom podnebí. :lol:
Napísať odpoveď