Sionizmus

Diskusie na politické témy...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Sionizmus

Príspevok od používateľa kali520 »

nauraa napísal:kali520, k tebe len kratko. Afery by ta mohli zaujmat hlavne z toho dovodu, aby si minimalne prisiel na to, ze predsudky vladnu svetom.
Aby vznikli nejake predsudky musia existovat najprv dovody, ty ich tu stale ignorujes alebo nechces si ich pripustit, nazyvas to komplexnostou a prave dovody zlachcujes a odputavas od nich pozornost.

Ano jedno islo s druhym a dovody historiou pripudali ale opytam sa ta uz polopate lebo obkecavas a nic dokopy nepovies. Takze si myslis ze zidovska cinnost a ich rasizmus je alebo neni hlavnym dovodom nenavisti voci nim? Ak nie co je potom ten hlavny dovodom? Preco vznikly predsudky voci zidom?

A inak k tomu talmudu, myslel som to ze uz je to vec ktoru nebude treba rozoberat, ale poviem to iste co som povedal rozpravkovi. Ked je tam napisane ze zid moze zabit nezida a nezid je povazovany za zviera tak ten postoj tej knihy je jasny. Je to tam jasne a doslovne napisane a to ci zbytok knihy napada k nejakym dobrym skutkom a podobne je uplne irelevantne, lebo boh vie co si dotycny z toho potom moze zobrat.
nauraa napísal:A inak, snad si nemyslis, ze to, o com su pisane knihy, ktore sa tebe nechcu citat, ti ja tu budem vysvetlovat. Jednak tie knihy sa pisu preto, aby sa citali, nie zhrnali, a po druhe, ako som uz spominala, nie je to na kratku diskusiu... Ked zacnes citat, potom mozme diskutovat.
Tu nejde o to ci sa chce alebo nechce, ide o to ze je to zbytocne lebo sa to tyka len konkretnych ludi nejakej afery a jedneho kratkeho obdobia alebo opat len nejakych predsudkov bez toho aby sa hladali dovody tych predsudkov. Neskuma etnikum ako celok, jeho zvyky, cinnost a povahu, koniec koncov z toho pramenia skutocne dovody antisemintizmu.

Ak mam zhrunut tvoje prispevky do jednej vety odniesol som si len to z toho ze ty dovody antisemitizmu hladas len na jednej strane a to na nezidovskej a tou zidovskou sa ani v najmensom nechces zaoberat
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Jedným z dôvodom k antisemitizmu (netvrdím že koreňom, alebo jediným dôvodom) bolo kresťanské chápanie úlohy židov v ukrižovaní Krista, a to bol dosť podstatný dôvod, ktorý má na vrube mnoho tisíc mŕtvych.

K tomu Talmudu: Ozaj by bolo dobré, keby sa z vás niekto podujal a prečítal ho celý a až potom na základe neho hodnotil židov ako etnikum.

Islam je tiež vo svojej podstate mierumilovné náboženstvo, ale fundamentalisti si nájdu svoje, resp. svoju obhajobu na páchanie teroristických činov.
Takisto v Biblii je kopu zaujímavých pasáží a v jej mene sa zabilo tisíce ľudí.
Takže argumentovať tu nejakou knihou, ktorú spísali nejakí primitívni púštny pastieri oviec pred tisícami rokov, podľa mňa nie je "kóšer".
rozpravka
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa rozpravka »

po poradi:

Kali ten prop s tymi citatmi... skoro kazdy jeden z nich sa zacina zidovky vplyv, zidovske peniaze, akurat s obmenami... a co sa tyka vyroku jezisa krista ktory sa tam tiez nachadza tak mne uz len stacilo si precitat ten ÚTRŽOK textu z evanielia podla jana a bolo mi jasne asi aku velku hodnotu ma ten clanok... len aby si vedel nielenze je to len utrzok evanielia ktory v celku vyznieva uplne inak... ale ide dokonca aj o vytrhnutie len niekolkych slov z kontextu... nie celeho odstavca...
Je to scestne asi tak pre 10% populacie.
ved to je to... len pre 10% populacie nasho slovenska... je teda uplne vidiet aka je informovanost resp. miera predsudkov voci etnikam...
Kazde etnikum je niecim typicke cim ho oznacit a absolutne ma nezaujima ze ci sa z toho nejake male percento odklana.
no tu su vidiet tvoje predsudky a skatulkovanie... aj ked o niekolko prispevkov nizsie pises ze ty nehadzes vsetkych do jedneho vreca...

rozmylsal som ze zareagujem aj na ostatne veci ale nieje to potrebne... snad postaci zareagovat len na jedno... ako dlho este? za posledne myslim ze 4 prispevky ako rakcie na mna alebo nauru si nepouzil nic ine ako vetu:
ty ich tu stale ignorujes alebo nechces si ich pripustit,
a
zlachcujes a odputavas od nich pozornost
ja to encham uz len na citateloch tejto temy aby si spravili obraz... holt predsudky a xenofobia je tazky boj sameho so sebou...

ivan: k s. h. vajanskemu snad netreba viac dodavat ako napisala naura... ja by som to nazval manifestom narodovstva svojej doby... co bolo v podstate uplne normalny v tych casoch... nenavidiet kazdeho... a milovat len svoju krajinu... k tomuto pridam len jeden vyrok... (v anglictine znie krajsie) Patriotism ruins history - Goethe

zda sa mi ze tvoja nenavist voci zidom sa opiera len o talmud... ja sa ta len opytam je to spravne? bavime sa len o nabozenskych textoch ktore tak ako ktorekolvek ine mozu byt chapane nespravne... ale o tom som sa myslim par stran rozpraval s krijom... konieckoncou... do fungovania statu talmud ako taky nema absolutne ziadnu pravomoc zasahovat... je to len nabozensky a ekumenicky text...

k tomu zburaniu murov... nieje snad normalne ze odburame svoje bariery a predsudky voci ludom? podla mna je uplne normalne ak ich nemame... zivot v komunite nieje o budovani barier medzi sebou...

co sa tyka Hilsnera... len tolko ze:
Na základě nepřímých svědectví byl z vraždy obviněn dvaadvacetiletý nepříliš inteligentní mladík Leopold Hilsner z židovské komunity v Polné, který pocházel z chudé rodiny a živil se především jako tulák a žebrák.
farebne slova hovoria za vsetko takze postupne: nepriame svedectva... osoby kt. vypovedali, vypovedali na mieste a neboli nikdy predvolane na sudne pojednavanie... z casti je teda jasne ze nevypovedali pod prisahou, atd. atd.
nie prilis inteligentny... tulak... : casto si ludia veci ktore sa im stali spajaju so svojim okolim... v tomto pripade tulak kt. poznali... opat nepriame svedectvo... ano bol to ten zobrak... no pritom svedok mozno videl len postavu v otrhanych satach a spojil si ju s osobou ktoru vnima a pozna zo svojho okolia a preto je jednoduchsie pre neho poskytnut svedectvo kt. sa spaja s jeho okolim resp. zapadaju do neho osoby s kt. sa stretava...
navyse nie prilis inteligentny clovek... nemusim snad vysvetlovat preco bolo jednoduche obvinit malo inteligentneho cloveka
a zo zidovskej komunity... je viac ako pravdepodobne ze clovek kt. vypovedal ako svedok oznacil prave niekoho z komunity lebo mal s komunitou nezhody alebo konflikty...

zaroven je zaujimave pod ake svetlo sa dostava kazdy jeden spolok kt. si strazi svojich clenov a strazi si tajomstva svojich stretnuti... no je to vsak do istej miery normalne nakolko nasa ludska zvedavost nam dovoluje o tajnych veciach len snivat a konspirovat...

tehla: nic nieje scestne na tom ze ja niesom povinny hladat si zdroje na vyhlasenia kt. si ty poskytol... to mas urobit ty v opacnom pripade ak sa odvolavas na skutocne zdroje, moze byt tvoje vyhlasenie spochybnene ba dokonca oznacene za nieco co sa nezaklada na pravde... za druhe v clanku pravdy sa taktiez nic nepise o OFICIALNOM VYHLASENI IZAELA ZA VOJNOVEHO ZLOCINCA... klamal si nam tehla...
dalsia vec... ja sa nechytam slamky... normalne ti argumentujem a kritizujem... ak mas s mojou argumentaciou problem a nevies na nu poskytnut opodstatnene argumenty tak to o niecom svedci...
"Kniha o výchove", ktorá bola vydaná v Izraeli s veľkou finančnou podporou izraelskej vlády a bola vo veľkom počte vytlačená, okrem iného obsahuje výrok: "Jeden zo základov našej viery je fakt, že židovský ľud je najlepším zo všetkých a bol stvorený, aby poznal svojho Boha a uctieval ho, a zaslúži si, aby mal otrokov z gójimov. Preto sme priam určení na to, aby sme vlastnili gójimov ako otrokov, ktorí nám budú slúžiť po ich príprave na túto úlohu. V paragrafe č.545, čítame: "Náboženskou povinnosťou je nebyť milosrdní ku gójimom a nerobiť nič, čo má v sebe náznak milosrdnosti k nim. Naša povinnosť je byť milosrdní len k svojmu ľudu."
jedna sa zrejme o ucebnicu nabozenstva a ja nevidim nic zle na tom texte... je tam jasne napisane zakladov nasej viery a nie nasho zivota alebo poslania... ale viery... ktora v medzinarodne politike nema absolutne ziadne miesto ci uz sa jedna o akekolvek nabozenstvo (resp. ano ma miesto ale je z hladiska medzinarodnych poziadaviek moze vnimana ako mozny konflikt zaujmov...)
co sa tyka talmudu pisem vyssie a takisto aj niekolko stran naspat...

//autoeditácia príspevku (09 Feb 2010, 22:41)
no este som zareagovat na tehlov prispevok ohladne citacie zo stranky p. chelemendika:

autor clanku nema spravne ciselne udaje a poskytuje vo svojom clanku informacie kt. sa nezakladaju na pravde a su zavadzajuce... co sa tyka fin. ujmy alebo toho kolko obeti bolo na strane zid. statu tak su informacie o dvoch desiatkach nepravdive nakolko zrejme autor clanku nebral do uvahy viac ako rok trvajuce raketove utoky z pasma gazy na izrael pricom islo denne minimalne o 4 rakety a boli zabity ludia alebo spachane materalne skody

co sa tyka pouzitia fosforovych granatov... tak zaznievaju rozne ohlasy k tomu ci boli alebo neboli pouzite... k tomu sa ale nam ako nestrannym pozorovatelom neprislucha hodnotit alebo povysovat pravdivost niektorych zdroj nad ine...

to ci uz boli sposobene psychicke traumy na detoch palestin. uzemia je tiez diskutabilne... a takisto cislo 30% nieje v clanku nicim podlozene... takisto treba dodat ze vojna kdekolvek na svete moze pachat psych. problemy na ludoch a mozno i vo vyssich cislach... takisto sa opat nikto nezamyslel na psychicky teror obyvatelov miest ostrelovanych z pasma gazy... (skuste sa len zamysliet ake je to cakanie na smrt a to doslova lebo nikdy nikto nevie kam padne dalsia raketa)...

a co sa tyka zenevskych konvencii ak sa uz nimi tak vehemetne ohana tak zrejme autor pozabudol ze v clanku 2 zenev. konvencie ktora definuje kombatanta a vojnoveho zajatca je uvedene toto:
kombatant má povinnost odlišovat se od civilního obyvatelstva
(minimálně při útoku či přípravě na útok). Pokud se v důsledku povahy
bojové akce nemůže odlišit, neztratí status kombatanta za předpokladu,
že nosí otevřeně zbraň:
- během každého vojenského střetnutí
- během doby, kdy ho může spatřit nepřítel při přípravě útoku
je snad teda uplne jasne ze ani jedna z tychto veci nebola u palestinskych bojovnikoch dodrzana... aby som nezabudol v nasledujucej vete sa hovori o tom ze ak nieje splnena tato poziadavka tak zajatec straca pravo byt oznacovany za ako vojnovy zajatec

takisto co sa tyka toho tak k bombardovaniu skolok, ambasad, skol, nemocnic atd. je dolozene aj fotografiami ci uz z lietadiel kt. poskytli izraelci alebo inych fotografii je jasne dolozene ze v tychto miestach si separatisti ukryvali rakety, odpalovace, mali sklady zbrani atd. v niektorych pripadoch je dokazane ze pouzivali civilne obyvatelstvo ako svoje zive stity...

vsetko ma dve strany... treba vidiet aj to preco sa niektore veci urobili tak ako sa urobili, nielen dokladat zenev. konvencie kt. napokon aj sami hovoria aj o inom...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

rozpravka - nejdem sa vám miešať do diskusie o sionizme, len k tým ženevským konvenciám a palestínskym bojovníkom:
jedná sa o rovnakú situáciu ako je v Afghanistane alebo bola pošas WWII u nás na Slovensku, správny výraz pre toho človeka s kalachom je partyzán. Či je podľa ženevskej konvencie niekto kombatant alebo nie, je síce pekná polemika v teple domova, no v praxi sa na nejaké ultradodržiavanie ženevy nehľadelo a ani hľadieť nebude, vždy osud zajatcov závisel na vôli toho, kto ich zajal.
To je jedna vec. Druhá: partyzán je osoba priamo sa zúčastňujúca vojnového konfliktu a čím iným má bojovať, ak nie zbraňou? Uteráci nosia zbrane počas každého stretnutia, lebo inač by ich zrejme Izrael/spojenci v Astane rozsekali na kašu, takže status kombatanta spĺňa.

Ešte dodatok - palestínčania používajú taktiku (raketové útoky), ktorá je asi jediná možná, pretože izrael priamo vojensky neporazia. No stále sa jedná svojim spôsobom o vojnu, v ktorej sú zastúpené obe strany. Nejedná sa o náhodné pokusy jednotlivcov, ale o konkrétny spôsob vedenia boja. Uznávam, je to zo strany palestínčanov nešťastné riešenie a mierovou cestou by dosiahli viac.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Neviem, ci prave ty si vhodny na to, aby si odporucal knihy. Este si pamatam ako si tvrdil, ze Jezisovou povodnou recou bola praslovancina (ci co) odvolavajuc sa na jednu knihu.
Bola to Kniha od Horáka O Slovanech úplne jinak. Keď vieš akou rečou Ježiš rozprával máš možnosť mi rozšíriť obzory.
JA som si to nevymyslel napísal to Horák vo svojej knihe.

V kazdom pripade, Vajanskeho som citala, ale to uz si mi mohol rovno odporucit snad aj Hitlerov Mein kampf... Autor sam hovori o sebe a svojich druhoch ako o fanatickych milovnikoch vlastneho naroda takze sa niet co cudovat, ze jeho pamflet znie tak nenavistne.
Samozrejme, je to tak ako hovoríš, ale potom nemôžeš vravieť že nie si obmedzená a zaujatá. Keď ty vieš jedným šmahom ruky zatratiť Vajanského prečo by iný nemohol jedným šmahom ruky zatratiť židov?
Ale možeme si vravieť - Štúr, Vajanský, Cicero, Luther, a milióny ďalších sú hodní hlbokého zatratenia lebo fanaticky milovali svoj národ a nenávideli príkoria ktoré ich národom spôsobovalo židovstvo. JA v tej vete cítim hlúposť.

Co sa da cakat od tak nekritickych ludi ako su fanatici? Ohanate sa tu Talmudom jak keby ste ho mali cely precitany. Ale ludia, ktori tvrdia, ze zidovske nabozenstvo kaze "olupit, ozbijat, hoc aj nechat cloveka zomriet v nudzi" su pre mna zabednenci, ktori citali akurat tak par uryvkov z internetu, ktore sa im hodia len do vlastnej skladacky tvoriacej ich subjektivne vnimanie judaizmu. Neviem, co mam k tomu viac dodat. Judaizmus predsa nepredstavuje len nejake nie celkom korektne vyroky z Talmudu, ale zakladat na nich cely zmysel tohto nabozenstva mi pride ako absolutne nepochopenie... Tvrdit, ze antisemitizmus nie je nic komplexne, je jedna z dalsich peral, ktora svedci len o neznalosti tejto problematiky.
Fanatici to sa rýmuje so slovom fantoci?
Nechápem kto je to fanatik? To každého principiálneho človeka, ktorý nemieni robiť kompromisy označuješ za fanatika? No pekne propagandou napustení ľudia nám tu vyrastajú. Keďže je pre teba bližší žid vycuciavač ako Vajanský, horlivý milovník nášho národa, tak tipujem že asi nie si Slovenka.
Ja nemusím prečítať celý talmud stačí sa mi pozrieť do palestíny ako tam svoje vznešené náboženstvo uplatňujú v praxi, napríklad nemožnosťou uzavrieť zmiešané manželstvo medzi židom a palestíncom, značkovaním kartičkami ako to robil Hitler so židmi. To je tá vysoká morálna hodnota židovstva. Samozrejme vraždenie som vynechal to predsa židia nikdy nerobili a keď vraždia tak na to majú právo lebo aj ich vraždili.
Antisemitizmus je casto vnimany ako psychologicka kategoria vychadzajuca z pejorativnych predsudkov voci Zidom, vedena ku kolektivnym nazorom a prejavom s paranoickou nenavistou.
:D :D a teraz si niečo vyskúšajme

Antifašizmus je casto vnimany ako psychologicka kategoria vychadzajuca z pejorativnych predsudkov voci nežidom, vedena ku kolektivnym nazorom a prejavom s paranoickou nenavistou.

ZA slovko antisemitizmus sa do tejto frázy dá dosadiť čokoľvek podľa potreby.
Je to taká malá predloha.
Nehovorim o tom, ze sa kazdemu ujde rovnym dielom, hovorim o tom, ze hajzli a zli ludia sa najdu vsade.
Blá Blá blá politická korektnosť, to že niekde je hajzlov 90 percent už nedopovieš, lebo sa to týka rasového kritéria to predsa priznať nemôžeš, že v cigánskej populácii je 90 percent zločincov a 10 percent normálnych a v slovenskej komunite možno 20 ku 80 percentám normálnych. Proste sa bojíš a máš to v hlavičke tak naordinované aby si papkala reči o boji dobra a zla i jeho 50 percentom zastúpení v každej rase. Tvoj romantický svet by asi realitu neprežil.

Môže existovať rasa určená k páchaniu zla ako celok? Môže exitovať rasa v ktorej 90 percnt ľudí žije ako barbari a narpoti tomu rasa ktorej príslušníci v drvivej väčšine hája poriadok, morálku a hodnoty?

Odpovedz mi na to. Je to jednoduché áno alebo nie. Ak nie, prečo nie? Preto že by nebolo fér niečo také vysloviť voči inej rase? ALebo preto že si to nozaj nemyslíš? Myslíš si že si rovnocenná
/ nie rovnocenná v zmysle životnom ale v zmysle morálno-mravnom/ 90 percentám cigánov žijúcich na východe SR z lupu a varždenia? Ak áno mala by si to u nich skúsiť zrejme by si tma zapadla. Ak si nemyslíš že si rovnocenná s otrhaným cigáňom, opilcom, vrahom a násilníkom tak potom máš o sebe väčšiu mienku / chcel by som vidieť takého hlupáka ktorý by si to myslel/ a to znamená, že si tiež rasistka. Ja by som na tieto slová rasizmus a antisemitizmus dával veľký pozor lebo nás raz privedú do hrobu.
Z toho celého mi vychádza len jedna vec si neúprimná sama k sebe/ čo je dôležitejšie/ a hlavne k nám tu na fóre a hraješ sa na niečo čo nie si. Ja sa na pretvárku v rámci pol. korektnosti už dávno nehrám, to mám za sebou, hovorím čo si myslím, ale niekedy som sa ti podobal. Aspoň vidím že takýchto ľudí dnes vyrábajú na páse.
Mňa nebaví debatovať s niekym kto sa na niečo hrá, na niečo čo nieje. Taká debata nemá význam. Úprimnosť sa dá vycítiť na hony tak ako sa dá vycítiť aj povrchná pretvárka a faloš. To som odbočil priznávam takže k veci.

To je pravy dovod len v tvojej hlave, ktora o povode antisemitimzu vie asi tolko ako ta Kaliho. Tie "recicky" neboli urcene tebe, tak sa laskavo netvar, jak by som ti ich vnucovala. Nehovorim o tom, ze sa kazdemu ujde rovnym dielom, hovorim o tom, ze hajzli a zli ludia sa najdu vsade. Antisemitizmus je casto vnimany ako psychologicka kategoria vychadzajuca z pejorativnych predsudkov voci Zidom, vedena ku kolektivnym nazorom a prejavom s paranoickou nenavistou. Tvrdit, ze "antisemitizmus si vymysleli aby si taki ako ja mohli sypat popol na hlavu" je len dalsia fatalna naznalost zlozitosti tohto fenomenu. Nepriatelstvo a nenavist (neprameniace len z jedneho dovodu) voci Zidom existuje uz od staroveku, ze tieto prejavy dostali prave nazov antisemitizmus ma nejaky ten logicky dovod, a nebude to ten, co si spominal. Je zaujimave, ze antisemitizmus do roku 1945 nikto nespochybnoval a nikomu toto oznacenie neprekazalo. Od doby Hitlera, ktory z tohto pojmu urobil nadavku, ludi dopaluje ak su malovani v antisemitskych farbach...
Vidíš aká si nekonkrétna zato aj budem nezvyčajne konkrétny odkiaľ pramení tá nenívisť.
Čo sú Benešove dekréty proti maďarskému zverstvu?
1836 - Uhorská vláda zakázala činnosť všetkých študentských spolkov.
1837 - V Liptovskej stolici zaviedli ako úradný jazyk a na školách ako povinný jazyk - maďarčinu.
1840 - Uhorský snem v Bratislave uzákonil maďarčinu ako úradný jazyk a vyhlásil ju za vyučovací jazyk na školách. Aj kňazi boli povinní ovládať maďarčinu.
sk-mecx-lavy.gif (5883 bytes)1842 - "Hej, hej, opakujem vám to, že nikdy ani vo sne neexistoval nejaký slovenský národ." Lajos Kossuth v Pesti Hírlap
1847 - L. Kossuth v mene Výboru pre obranu vlasti vydal zatykač na "vlastizradcov" L. Štúra, J. M. Hurbana a M. M. Hodžu a vypísal odmenu 50 zlatých za ich hlavy. Poprava Viliama Šuleka a Karola Holubyho pri Hlohovci. Maďarský štatariálny súd v Plešivci odsúdil na smrť slovenských národovcov Štefana Marka Daxnera, Jána Francisciho a Michala M. Bakulínyho.
1848 - V marci 1848 vyšlo 271. číslo Slovenských národných novín so senzačným podtitulom TOTO ČÍSLO VYŠLO BEZ CENZÚRY. SLÁVA SLOBODNEJ TLAČI ! Zakrátko - 9. júna - však noviny číslom 292 zanikajú. Krásne, burcujúce heslo - Sloboda, rovnosť, bratstvo - maďarskí šovinisti kaukliarsky zneužili. Ako podmienku vydávania Slovenských národných novín a Orla tatranského nariadi­li zložiť do siedmich dní (!) kauciu v nedostupnej výške - 2500 zlatých. Vydávanie novín muselo byť zastavené a redakcie rozpustené. Sloboda tlače na uhorský spôsob. Maďarské gardy obsadili Záhorie, zatýkali povstalcov. Za každého bola vypísaná odmena 50 zlatých. Odmenu za hlavy vodcov Slovenského povstania zvýšili na dvojnáso­bok: "Kdo nadzmĺnených buričov (Hurbana, Hodzu, Štúra) lapí a prislúchajúcej vrchnosti odevzdá, dostane odplatu 100 zlatých w strjebre. " Pred farou v Hlbokom už stála šibenica. Maďarskí gardisti obesili Pavla Svatíka, Františka Kapitá­na a Juraja Langsfelda. Janka Kráľa deportovali zo Šiah do Pešti, kde ho súd (bez procesu) odsúdil na smrť. Čáčovského richtára Martina Bartoňa obesili len preto, že uňho našli Hurbanovu proklamáciu. V rozlúčkovom liste manželke sa vyznal, že "zomrieť za národ pokladám za vec chválitebnú", spolu s ním obesili aj Vojtecha Bemerta. Maďarskí gardisti vypálili viaceré dediny. Aj Lubinu. Gustáv Zechenter-Laskomerský vo svojich pamätiach spomína, ako zachránil pred smrťou maďarského honvéda a o týždeň ho videl, ako drasticky popravoval slovenského povstalca.
Madarska Garda a Madarske Zumpy.1869 - Za článok Čomu nás učia dejiny, uverejnený v Pešťbudínskych vedomostiach, súd v Pešti odsúdil Jozefa Miloslava Hurbana na 6 mesiacov žalára a 400 zlatých pokuty.
1874 - Uhorská vláda zatvorila tri slovenské gymnáziá a Maticu slovenskú. Jej majetok v hodnote 100 tisíc zlatých zhabala. Vo voľbách do uhorského snemu nebol zvolený ani jeden slovenský kandidát. Minister vnútra Koloman Tisza zrušil Spolok miernosti (úspešný najmä v Trenčianskej župe), lebo neslovenskí krčmári sa sťažovali, že nemôžu platiť dane.
1879 -BOJ TISOVČANOV O SPEVOKOL TRVAL 28 ROKOV! V tomto roku sa Tisovčania obrátili na stoličnú vrchnosť so žiadosťou o povolenie spevokolu. V žiadosti, ktorú koncipoval Dr. Samko Daxner, uviedli, že 40 spevákov už majú pripravených. Po dlhom čakaní a urgenciách si stolica vyžiadala zmeny, potom sa žiadosť aj so stanovami - stratila (!). V siedmom roku vybavovania žiadosti dostali Tisovčania pokutu 6,30 zlatých - akože za nedostatočné kolkovanie. Spor na súde vyhrali, ale povolenie neprišlo.
V jedenástom roku dodali nové stanovy - na odpoveď čakali rok. Bola negatívna. Tisovčania boli zanovití - sťažovali sa vláde v Pešti. Medzičasom boli voľby. Slúžny vyzval Tisovčanov, aby volili vládneho kandidáta, že sa za nich prihovorí. Tisovčania splnili aj túto najťažšiu podmienku. Nadarmo. Slúžny žiadosť vrátil - s pripomienkou, aby zmenili názov spevokolu. Stoličný časopis Gômôr prirovnal úsilie Tisovčanov k banditizmu. Po ďalších urgenciách sa vláda obrátila na obec o dobrozdanie. Predstavenstvo obce žiadosť podporilo, aj takýmto dobovým argumentom-"... nemajú žiadne styky s ruským cárom, nebudú búriť proti vlasti, sú to ľudia nevinní". Český spisovateľ Karel Kálal na margo 28 rokov trvajúce­ho boja dodal - "Tenoristi zestárli a jsou z nich basisté, starší basisté už umreli..." A my dodávame, že o storočie neskôr ubehlo už viac ako sedem rokov od podania žiadosti (jednofarebným) mest­ským konšelom na postavenie súsošia spolupatrónov Európy, vierozvestov Cyrila a Metoda v Komárne.
1883 - ZLOČINNÝ SPOLOK - FEMKE Maďarská vláda schválila stanovy tzv. Hornouhorského vzdelávacieho spolku (FEMKE), zameraného na maďarizáciu slovenskej mládeže. Vládou podporovaný spolok zakladal maďarské spolky, maďarské knižnice, maďarské čitateľské a spevácke krúžky, vydával svoj časopis. V tomto spolku sa zrodila rasisticky zvrátená idea deportácie slovenských detí na pomaďarčenie v maďarských kalvínskych rodinách.
1885 - uhorský minister vnútra poslal ostrihomskému arcibisku­povi zoznam všetkých "panslávskych" kňazov.
http://www.blognik.com - slaviansk blog1887 - 1892 - DEPORTÁCIE DETÍ V dobytčích vagónoch s číslami na krku deportovali Maďari 1462 chlapcov a dievčat vo veku od dvanásť do pätnásť rokov zo severných slovenských stolíc do Maďarska. Otrasná akcia sa skončila fiaskom a mnohými tragédiami. Väčšina detí sama utiekla a strastiplné cez hory putovala domov. Mnohé deti sa stratili, niekoľko desiatok zahynulo. Akcia "vzdelávacieho" spolku vzbudila pobúrenie v celej Európe. (Niektorí autori uvádzajú, že akcia pokračovala v skrytej forme. Podľa K. A. Medveckého sa v čase prevratu v Maďarsku nachádzalo až 60 tisíc násilne deportovaných detí.)
1888 - Keď zomrel náš neohrozený martýr Jozef Miloslav Hurban, budapeštianska vláda prikázala pochovať ho nie uprostred cintorína v Hlbokom, kde už mal vykopaný hrob, ale v zadnej nevysvätenej časti, kde pochovávali samovrahov a zločincov.
1889 - Pavla Mudroňa predvolali pred uhorskú inkvizíciu a obvinili ho z panslavizmu za to, že sa zúčastnil v Kyjeve na oslavách tisícročnej pamiatky pokresťančenia Rusov a Ukrajincov.
1893 - Maďarskí žandári s bajonetmi bránili ľuďom prístup na miesto spomienkovej oslavy (storočnice) J. Kollára v Mošovciach. Svetozára Hurbana Vajanského odsúdili na ročné väzenie za článok - Hyenizmus v Uhorsku.
1899 - Slúžny Jóob v Liptovskom S v. Mikuláši zakázal Karolovi Salvovi používať v prejave slovo Slovák a jeho odvodeniny. Keď mu prekĺzlo - odňal mu slovo. Salva potom namiesto Slovák hovoril našinec a Lipták, a namiesto slovenský jazyk - náš materinský jazyk.
1890 - Andrej Kmeť v liste Karolovi A. Medveckému takto lapidárne opísal maďarizačnú taktiku ministerského predsedu K. Tiszu voči slovenským národovcom: 1) finančne zničiť, 2) zapliesť do zločinu, 3) mocou zadláviť.
1892- Posledný rok (oficiálnej) deportácie slovenských detí. Z Nitrianskej stolice odvliekli 174 chlapcov a dievčat. 8. septembra mala byť posviacka pomníka, ktorý Hurbanovi postavili vďační farníci. Senický slúžny Timotej Fridecký nakomandoval do Hlbokého štyristo maďarských žandárov. Cintorín obkľúčili, smútočné zhromaždenie rozohnali, posviacku prekazili.
1896 - Vyhlásenie mileniálnych osláv "zaujatia vlasti". Jedným z cieľov osláv bolo zintenzívnenie maďarizácie nemaďarských občanov Uhorska. Tomu malo poslúžiť aj založenie tisíc čisto maďarských škôl na nemaďarských územiach štátu.
1898 - Začiatok tvrdých systémových represálií proti slovenským publicistom. V priebehu nasledujúcich dvoch rokov obžalovali z panslavizmu vyše 500 ľudí: časť z nich odsúdili na 83 rokov väzenia, pokuty dosahovali neúnosné výšky, až 40 tisíc korún. V spomínanom čase sa konalo vyše sto procesov, medzi najväčšie patril tzv. banskobystrický. Pod zámienkou reformy, ktorú nariadil pápež Lev XIII., ministerstvo vnútra zrušilo jedinú slovenskú samosprávnu rehoľnú štruktúru - františkánsku kustódiu. Rozdelili ju medzi dve maďarské provincie a slovenských rehoľníkov poprekladali do maďarských krajov.Slovenskú cirkevnoliterárnu školu v banskobystrickom seminári zrušili. Archív a knižnicu zhabali a čiastočne aj spálili. Slovenské literárne krúžky a knižnice potom zrušili aj v iných seminároch.
1900 - Šesť slovenských bohoslovcov vylúčili z evanjelického teologického ústavu za to, že sa podpísali po slovensky na fotografiu. Trestalo sa aj za pieseň hoci len - zahvízdanú. Pavel Harciník, drotár, účastník vzbury v Kragujevci, si odsedel týždeň väzenia za pieseň Hore Váhom, dolu Váhom, ktorú si zanôtil vo vlaku hore Považím. Maďarská vláda nepovolila zriadenie jednoročnej gazdinskej školy pre dievčatá, hoci Živena mala toto právo v stanovách spolku. Inšpektor Libertíny v Hlohovci zvážal slovenské a české knihy na hromady a pálil ich.
1905 - Vo Vieske pri Banskej Bystrici donútil učiteľ deti, aby s pravicou na srdci prisahali: "Prisaháme, že po slovensky sa zhovárať nebudeme, a keď zbadáme, že sa voľaktorý spolužiak po slovensky zhovára, oznámime to pánu učiteľovi. "
1907 - Ministerstvo kultúry a výučby vydalo 9. augusta pod číslom 71251 školdozorcom nariadenie, ktorého cieľom bolo odvádzať slovenských chlapcov za učňov do maďarských oblastí.
"Zákaz vychádzky na Javorinu. Ako sme v 95. čísle Národných novín ohlásili, dňa 22. augusta mala byť zábavná vychádzka podjavorinského obyvateľstva na Javorinu. Stalo sa slúžnovské hovädstvo, že jednoduchú, bez programu vychádzku do slobodných hôr zakázali! Po všetkých obciach bubnovali, že výlet na Javorinu je zakázaný. Koho tam nájdu, bude platiť 200 korún pokuty. Takéto slúžnovské hovädstvo zaslúžilo by náležitú repúlziu, lebo vyjsť do hory nepatrí ešte medzi zakázané veci. A títo holomci opovažujú sa hovoriť o uhorskej slobode a ,ústavnosti'. Strachy na Lachy, ale pokiaľ sa budeme báť takých zákonov?" Národnie noviny 22. augusta 1907 na sneme v Pešti odhlasovali smutnoznáme, tzv. Apponyiho školské zákony, ktoré mali urýchliť konečnú maďarizáciu zvyšných národných škôl v Maďarsku.
http://www.blognik.com - slaviansk blog1907 - MASAKER V ČERNOVEJ
Z iniciatívy Andreja Hlinku sa v Černovej staval kostol, ktorý navrhol známy slovenský architekt M. M. Harminc. Čemovčania pochopitelne chceli, aby kostol vysvätil ich rodák - Hlinka. Keďže Hlinka bol v tom čase postihnutý (suspendáciou ab officio et ordine), Čemovčania žiadali vysviacku odložiť, kým sa záležitosť v Ríme nevyrieši, cirkevná a svetská, čiže maďarská a maďarónska vrchnosť s odkladom nesúhlasila. Spišský biskup Párvy dal liskovskému farárovi Martinovi Pazúrikovi príkaz, aby kostol v Černovej vysvätil 27. októbra - za každú cenu. Ako kňazskú posilu mu pridelil cudzieho kňaza Fischera. (London Times z 29. októbra 1907 v článku Osudná vzbura v Uhorsku uvádza, že cirkevných predstaviteľov sprevádzalo 16 žandárov.)
Rozhorčení Čemovčania sa zhromaždili pred dedinou, aby vlastnými telami zatarasili cestu predstaviteľom vrchnosti. Hlavný slúžny v Ružomberku Pál Andaházy bol podobne ako biskup Párvy muž zbabelého ducha a aby sa poistil, ihneď po príchode do úradu sa v koči náhlil do kasární a veliteľa posádky pplk. Prayera požiadal o stotinu vojakov. Ten odmietol, lebo v kasárňach bolo iba 25 vojakov, aj to nováčikov. Andaházy šiel od vojakov na ružomberskú faru, kde údajne vyzval kňazov, aby do Černovej nešli, ale zároveň určil svojho nástupcu Zoltána Pereszlényiho, aby ho pri vysviacke zastupoval. Na malom námestí obce ich čakalo asi dvesto Černovčanov odhodlaných neustúpiť. Keď kočiši hnali kone proti ľudu, vznikla šarvátka a Pereszlényi, ktorý nevedel po slovensky, dal rozkaz - strieľať!
Na mieste zostalo 9 mŕtvych. Z pätnástich ťažko ranených zomrelo ďalších 6 ľudí, okolo 60 utrpelo ľahšie zranenia, 41 účastníkov udalosti zatkli. V následnom súdnom procese odsúdili 22 mužov a 16 žien na 36 rokov aj 6 mesiacov žalára. Pála Andaházyho za 15 mŕtvych a desiatky ranených odsúdili na pokarhanie a zaplatenie 32 korún súdnych poplatkov!
Správa o streľbe do bezbranného obyvateľstva obletela svet. Protestovali predstavitelia Slovákov doma i v Amerike, nórsky básnik Bjornstjerne Bjôrnson, škótsky historik a publicista R. W. Seton-Watson, Rakúšan W. Richter, Angličan W. Steed a ďalší. Milan Hodža, slovenský poslanec v uhorskom parlamente, interpeloval - predseda snemu Gyula Andrássy mu odpovedal ako Maďar a po maďarsky: "Tragédiu v Černovej zapríčinili slovenskí vlastenci. "
A keď sa rakúsky parlament z iniciatívy predsedu Wekerleho obrátil na peštiansky parlament s dôraznou požiadavkou na uhorskú vládu, aby dodržiavala národnostný zákon, T. Batthyányi to komentoval tiež ako cynický šovinista: "Fakt, že tento návrh v rakúskom parlamente prerokúvali a prijali, je jednoducho infámiou a darebáctvom." (Infámia - hanebnosť, podlosť.)
1914 - Uhorská vláda nariadila zhabať celý náklad diel Slováci, vývin ich národného povedomia a Krátka história Slovákov. Zároveň začala trestné stíhanie proti autorovi, historikovi Júliusovi Bottovi, ktoré trvalo až do roku 1918.
1914 - 1918 - Pri Čalove zriadili zajatecký koncentračný tábor. Zahynulo v ňom vyše šesťtisíc Srbov a niekoľko sto Slovákov.
1918 - KRVAVÝ KRAGUJEVAC
Rakúsko-uhorskí katani odsúdili 89 účastníkov najväčšej vzbury v rakúsko-uhorskej armáde. 44 Slovákov, príslušníkov 71. pešieho pluku z Trenčína, známeho ako Drotársky regiment, popravili. Ostatné mužstvo donútili pozerať sa na masovú vraždu. V areáli Bratislavského hradu zastrelili 10. júna Martina Jurzu a Jána Škapíka, ktorí odmietli pokračovať v nezmyselnej vojne. (Keď mestská rada roku 1925 schválila návrh na dôstojný pohreb a pamätník, maďarská tlač ako na povel spustila proti návrhu zúrivú kampaň.)
1918 - TEROR HELTAYOVCOV
V poslednom roku prvej svetovej vojny bola Bratislava do konca roka v moci maďarských orgánov. Maďarsko si na Bratislavu robilo nároky. Židovská komunita demonštrovala za pripojenie k Maďarsku. Maďari nerešpektovali zámer dohodových mocností vyriešiť spor o mesto v prospech Československa. Rozhodli sa udržať ho za každú cenu, za krajný ústupok považovali jej vyhlásenie za slobodné mesto.
V rámci týchto čachrov vyslali Maďari do Bratislavy oddiel maďarskej národnej stráže pod velením npor. Heltaya. Oddiel v počte asi 600 mužov, zložený z námorníkov a demoralizovaných živlov, mal zastaviť postup čs. vojska, zabrániť obsadeniu Bratislavy a čs. vojsko vytlačiť za moravské hranice. Heltayovci rozpútali na západnom Slovensku teror, dopúšťali sa násilenstiev a lúpeží. Snorili po slovenských národovcoch, 18. novembra 1918 vyplienili byt poslancovi a kňazovi F. Jurigovi, ktorého chceli zatknúť. Za podpory pancierového vlaku obsadili Trnavu.
"Podvečer nastal pokoj, ale nie nadlho, lebo prišla presila maďarských námorníkov od Bratislavy a nič netušiacich (českých) četníkov, ktorí strážili stanicu, postrieľali. Potom idúc popri múroch, vtiahli do mesta, kde prepadli ostatných četníkov... Maďarskí námorníci boli obyčajní trestanci, ktorí boli pod tou podmienkou vypustení, ak budú bojovať proti legionárom. Boli výborne vyzbrojení a ošatení. Heltayovci vystrájali aj vo Veľkých a Malých Brestovanoch a Horných Lovčiciach. " (Karol A. Medvecký: Slovenský prevrat)
http://www.blognik.com - slaviansk blog1918 - MASAKROVANIE OBYVATEĽSTVA
Vysoká nad Kysucou. Maďarskí vojaci "po trápení" zastrelili "národného nadšenca" Františka Polánskeho.
Turzovka. Na dedinu strieľali z kopca z guľometu. "Boli to Židia a niekoľko maďarských vojakov z Čadce."
Nemšová. Maďarskí vojaci zastrelili občanov Mačku a Bajzíka. "V Nemšovej boli aj dve obete z českých vojakov, ktorí padli pri zrážke s maďarskými Židmi." Modrovka. Maďarskí žandári zastrelili piatich mládencov.
Velké Kostorany. Tretieho novembra zastrelili 15-ročného Teofila Čúzyho a 19-ročného Michala Luhu.
Dubovany. Deviateho novembra zastrelili Magdalénu Kondelovú.
Kocurice. ,,... začali do ľudu strieľať. Mnohých ranili a mnohí smrteľným zraneniam podľahli".
Východná . "... na ulici a v sklepoch boli niekoľkí obyvatelia zabití a poranení".
Slatina. "... 3. novembra maďarskí žandári zastrelili dvoch roľníkov práve prišlých z vojny: Martina Konôpku (28) a Ondreja Pašku (29). Tí v revolučnom zápale odopreli zložiť zbraň a pušky, ktoré' si z bojišťa priniesli s tým, že ich odovzdajú len čs. úradom. Z toho povstala hádka medzi nimi a žandármi, v ktorej naši Slatinci boli usmrtení".
Žarnovica . "... za prevratu panoval veľký hlad. Nič sa nedalo kúpiť. Preto vzbúrený ľud za pomoci vracajúcich sa vojakov vzbúril sa proti Židom a obchodníkom, ktorých vyraboval. Potom prišiel rad aj na súkromné domy... Nastal boj medzi ,nemzetormi' a ľudom: boj bol hrozný. Neúprosní vojaci začali strieľať do ľudí. Nastal hrozný krik a zmätok. Po krátkej streľbe ostalo ležať desať mŕtvych a veľa ranených... Ľudia sa najviacej zlostili na obchodníkov, vojenných zbohatlíkov. Ženy sa mužom ponosovali pre rozličné neprávosti."
Urmín. "O niekoľko dní mad'arsko-židovská garda postrieľala niekoľko ľudí a zapálila ich domy. Príchod čs. vojska urobil koniec neporiadkom."
Majcichov . Traja zastrelení. "Duchovný sa márne (maďarským žandárom) primlúval. Len toľko mohol vymôcť, že ich nezahrabali v jame pri potoku, ale na cintoríne, kde hneď boli aj pochovaní."
Chtelnica. "Do obce prišlo asi 500 ozbrojených Židov a Maďarov, aby sa pomstili na ľuďoch. Boli to väčšinou synovia vyrabovaných Židov, vrátivší sa z vojny. Katolícky farár musel im dať kľúče od veže, lebo ináčej by ho bo zabili... do najvyššieho okna vyvliekli guľomet a odtiaľ strieľali po ľuďoch. Ľudia sa síce poskrývali, ale jednako desiati boli zastrelenia niekoľkí ranení. V našej dedine na­stal hrozný strach, najmä keď v susednej obci vyšľahli veľké plamene. Nepokoj sa vzmáhal, čím ďalej, tým viacej. Ľudia zväčša ani nespali. Neskoršie však prišla pomoc od Malaciek. Čs. vojsko rozohnalo Židov, a tak všade bol zavedený poriadok."
Hriňová . "Na Hriňovej postrieľali mnohých ako zajacov na poli. Podobne bili a mučili národ na Kokave, Ľuboreči, Ábelovej, Hornom Tisovníku a inde. Martina Juríčka na Čakankách vyrabovali a medzi iným odniesli mu aj 14 tisíc korún. Podobných prípadov je na stá. Celé okolie žije v neslýchanom terore. Na Trhanovej a na Kriváni usmrtili na desiatky našich."
Málinec. "Na Málinci na Látkach zastrelili na cintoríne sedem ľudí a mnohých mučili."
Nové Mesto nad Váhom. "Maďarsko-židovskí gardisti zastrelili osem alebo až jedenásť neozbrojených dedinčanov, ktorí prišli na jarmok." (K. A. Medvecký: Slovenský prevrat)
To je časť z autentických svedectiev z dokumentárnej knihy Karola A. Medveckého Slovenský prevrat. Strieľalo sa takmer na celom Slovensku. Pri Seredi, v Bábinej, Sáse, Radošinej, Hornom Čepeni, Dolných Zeleniciach, Ompitáli, Modre, Rybároch, Ocovej, Víglaši, Liborči, Malých Stankovanoch, Borovciach, Veselom, Oslanoch. V Siladiciach vojaci zastrelili 19-ročného Štefana Hulína a 23-roč-ného Ernesta Bučka z Bučian i neznámeho ruského zajat­ca. Krv tiekla v Čiernom Balogu, Tesároch, vo Veľkej Mani "niektorým polámali ruky a nohy", strieľalo sa vo Veľkej Kotešovej, Nitrianskom Rudne, Mlyňanských Tesároch. Počet zavraždených roku 1918 nie je dodnes zrátaný! Medzi nimi desiatky vojakov, čo prežili strastiplnú vojnu, do ktorej ich vohnala prehnitá monarchia. Padli doma, zabili ich príslušníci "panského" a "vyvoleného" národa.
http://www.blognik.com - slaviansk blog1919 - MAĎARSKÍ BOĽŠEVICI NA SLOVENSKU
Krátko po tom, ako sa maďarskí boľševici pod vedením Belu Kuna zmocnili vlády a vyhlásili Maďarskú republiku rád, vtrhli na Slovensko. Za ich réžie vyhlásili v Prešove Slovenskú republiku rád. Za socialistickými heslami sa zreteľne črtali kontúry - Veľkého Uhorska. Maďarská boľševická armáda siahla k osvedčenej zbrani okupantov - k teroru.
11. júna 1919 vyplienili a podpálili dedinu Dačov Lom. Spôsobili škodu za dva aj pol milióna korún.
"V levickej kamennej bani popravili dve osoby."
Mešťanostu z Kálnice a dvoch úradníkov zastrelili v pieskovni.
Antona Prokopa obesili v Detve na lipu. Jeho matku donútili zúčastniť sa na poprave.
Legionárovi Mikulovi Lipnickému odrezali uši a nos a do rozpáraného brucha mu strčili baganče. Stalo sa v Kňažiciach.
Nitrianskeho občana Šulgana zastrelili pri Vrábľoch. Sám si musel vykopať hrob.
"Pri Rimavskej doline postrieľali nevinných ľudí."
"... v Modrom Kameni a v Haliči vyrabovali všetky stroje zo súkromnej fabriky, naložili na vlaky a odviezli."
"Keď Maďari ustupovali smerom ku Kriváň-Detve,hodil jedon z nich ručný granát do skupiny slovenských detí, hrajúcich sa na trávniku pred Dobronivou. Granát jedno dieťa zabil, dve poranil, boli to deti jednej matky."
"Boľševici chodili s vozmi, na ktoré zberba maďarských veľkých miest, najmä ženy, brali a odvážali do Maďarska veľké zásoby rozličných životných potrieb. Aj dobytok a šatstvo brali."
V Hermanovciach zavraždili katolíckeho farára Majána.
Muránskeho farára Jána Šarlóša postrelili a zaživa pochovali.
BILANCIA MAĎARSKÉHO BOĽŠEVICKÉHO VPÁDU (neúplná)
V bojoch o Slovensko padlo 964 mužov, z toho 39 dôstojníkov. Zranenie utrpelo 2830 vojakov, z toho 103 dôstojníkov.
Počet zavraždených civilných osôb nie je dosiaľ upresnený.
Na väčšine týchto masakrov sa podieľali židia, židia spolupracovali so štátnou mocou uhorska a pomáhali pri násilnej maďarizácii, boli pri všetkých konfliktoch aj vojenských, páchali tu zverstvá, po 1 sv. vojne a prvej Čsr niekoľko tisíc židov sa podpísalo pod petíciu za pripojenie Slovenska k Maďarsku. Títo židia boli v Maďarsku neskôr skántrení do jedného pritom ale ešte ani dnes nieje núdza o to žeby aj židia oslavovali Hotyho ktorý ich dal usmrtiť. Je to akási čudná logika holokaustu, Dr. Tiso ktorý vydával výnimky, nepodpísal sa pod žid. kódex je vrah a Horty ktorý dal zvraždiť novinárov, vraždil židov a iných posielal do mužstiev ktoré bojovali v prvej línii a jediným ich cieľom bolo skántiť sa, je oslavovaný hrdina a židomil. To ešte nehovorím o deportácii 40 000 Slovenských židov z južného Slovenska okupovaného Maďarmi ktoré sa udialo za vlády Hortyho a nespomínam ani prvý antisemitský zákon v európe Numerus clausus ktorý vznikol roku 1920 v Maďarsku tiež pod vedením Hortyho. Taký to bol hrdina a židomil, ako je teda možné, že židia sú schopní ho ospravedlniť ?
Z uvedeného článku vyššie je úplne jasné odkiaľ plynula tá nenávisť Slovákov voči židom. Kde bol žid tam bolo drastické zaobchádzanie, úžera, pijatika, a nenávisť to je celé. A že židia vždy patrili k aristokracii ani nemusím hovoriť, všetky uznávané profesie zahltili židia. Je jasné že kto je aristokrat má vplyv aj na vladára, a má vplav na celú spoločnosť židia sa takto dostali k majetkom obrovských rozmerov. A to všetko iba vďaka svojej rasistickej teórii : Žid- Židovi ,hlavu neukusne, ostatným môže. V roku 1939 keď sa robili súpisy majetkov židom pripadalo 50 percent celkového bohatstva štátu či skoro 100 percent liehovarov, pričom ich boli len 4 percentá. A dnes ide niekto bagatelizovať židovský vplyv a židovskú lobby??

Ako je možné že 2 a niečo miliónový národ nedokáže nahromadiť toľko bohatstva ako stotisíc židov? Prečo to robia a za akým účelom neuveriteľne bohatnú ? Keď chce človek dobre žiť nemusí vlastniť pol štátu.

Je zaujimave, ze antisemitizmus do roku 1945 nikto nespochybnoval a nikomu toto oznacenie neprekazalo. Od doby Hitlera, ktory z tohto pojmu urobil nadavku, ludi dopaluje ak su malovani v antisemitskych farbach...
Antisemitizmus v tej podobe ako ho vykresľuješ ty neexistuje, dnes je to len sebaobrana, navyše aj v minulosti bola s výnimkou Hitlerových koncentrákov. Tiež by som ti pripomenul že so židmi mali problém skoro všetky európske krajiny. Nieje na čase sa zamyslieť prečo židov nikto nemá rád? Ak sa rozídu dvaja jednotlivci nemôžeme vedieť kde je chyba ale ak sa s jedným jednotlivom neustále niekto rozvádza netreba sa upriamovať len na to že si vyberá nesprávnych ale na to že chyba bude asi niekde v ňom a presne to treba povedať aj k židom, chyba nieje v každom európskom národe a antisemitizme ale v správaní židov! Koniec koncov aj dnes pod označením normálne rozumieme väčšinou osvojené! Teda keď si väčšina osvojila poznanie, že židia sú hrozba, je to normálne pretože to vychádza z dlhodobej skúsenosti väčšiny európskych národov s týmto národom.

Naozaj? A mozes mi nieco o mojich predsudkoch napisat? Zda sa, ze si fundovany aj v tomto smere... "
Predsudok je už len ten Vajanský. Ak si Slovenka, je to hanba. Bez takých ako bol Vajanský by si dnes varila papríkáš a krájala feferóny pri mužovom sporáku.
?? Hovorim o Zidoch, lebo nemam na mysli len ludi vyznavajucich monoteisticke nabozenstvo, ktore sa opiera predovsetkym o Stary zakon. Pouzivanie pojmu "Zidia" sa mi v tomto kontexte javi ako menej problematicke, lebo odkazuje k etnickemu povodu prislusnikov zidovskeho naroda, ktory je charakteristicky mimo ineho aj spolocnymi fyziognomickymi rysmi, ktore nakoniec hrali zvlast vyznamnu rolu tiez pri formovani protizidovskych stereotypov. Z tohto dovodu som sa uchylila k pouzivaniu pojmu "Zidia", takto sa to konieckoncov casto pouziva aj v literature.
Žid- je akýsi príslúšnik fiktívneho židovského /chazarského/ národa.
žid - je pojem spojený s náboženstvom rovanko ako katolík, a pod.

Ešte aj dnes by sa dali nájsť obrovské rozdieli medzi obidvoma pojmami ak by sa robila anonymná štatistika. Keď sa treba hlásiť k židovskému národu tak tam toľko vôle nieje ale náboženstvo je už iná vec, náboženstvo je súkromné a k priznať žid. pôvod, na to treba odvahu.

Masaryk bojoval hlavne proti predsudkom, ktore v tomto pripade boli ukazkove. Obhajoval princip, nie samotneho Hilsnera, ktory bol mimochodom prepusteny na zaklade nedostatocnych dokazov. K vrazde sa nakoniec priznal brat obete.
Wiki som použil hlavne z dôvodu že keby som sem dal prop.sk ohradila by si sa voči zdroju. Neviem čo je v tomto prípade jasné ale Hilsner bol obvinený z viacerých vrážd, taktiež sa sám priznal a ozančil dvoch kumpánov, teda neviem o čom celý tento prípad svedčí, zjave o ničom. Že Masryk bol synom žida sa dá dokázať, je jasné že len vracal to čo dostal od otca v prípade Hilsnera.

Masaryk proti predsudkom? Masaryk bol najväčší šovinista, rasita a taktiež klamár.
Len pár výrokov aby sme si mohli urobiť obraz o tomto mužovi.

Masaryk - výroky o Slovákoch

10.01.2010

„Preboha, veď dohovor v Clevelande vznikol pred troma rokmi, zatiaľ čo Slovensko a Slováci sú vo svete neznámymi pojmami. Uvedomte si páni, že ste v situácii nulových veličín! Dohoda v Clevelande je predbežným dohovorom a musí byť nahradená inou“

„Slováci jsou Čechy, přes to, že užívají svého nářečí jakožto spisovného jazyka“.

„Niet slovenského národa. To je len výmysel maďarskej propagandy.“

„Zakladáme na Slovensku školy. Musíme počkať na ich výsledky. O jednu generáciu nebude rozdiel medzi dvoma vetvami nášho národa.“

„To je dobře“
Masaryk komentoval novinu o smrti Štefánika.

„Slovensko bude naší koloniální zemí. Je mylným názorem domnívati se, jako by snad koloniální země nesměla s mateřskou hraničiti.“

prop.sk
Hlavne že v Bratislave bude socha toho šovinistu.

//autoeditácia príspevku (10 Feb 2010, 9:02)
hughito napísal:Jedným z dôvodom k antisemitizmu (netvrdím že koreňom, alebo jediným dôvodom) bolo kresťanské chápanie úlohy židov v ukrižovaní Krista, a to bol dosť podstatný dôvod, ktorý má na vrube mnoho tisíc mŕtvych.

K tomu Talmudu: Ozaj by bolo dobré, keby sa z vás niekto podujal a prečítal ho celý a až potom na základe neho hodnotil židov ako etnikum.

Islam je tiež vo svojej podstate mierumilovné náboženstvo, ale fundamentalisti si nájdu svoje, resp. svoju obhajobu na páchanie teroristických činov.
Takisto v Biblii je kopu zaujímavých pasáží a v jej mene sa zabilo tisíce ľudí.
Takže argumentovať tu nejakou knihou, ktorú spísali nejakí primitívni púštny pastieri oviec pred tisícami rokov, podľa mňa nie je "kóšer".
Starý zákon je predsa židovský nie?

Nový zákon je to čím sa cirkev riadi a na tom nieto nič čudného.

Sarah Silvermanová /židovka/ sa o Kristovi okrem spomínaného vyjadrila: „Nielenže sme ho zabili, ale urobíme tak znova ak sa vráti...“

Žeby bolo dôvodom antisemitizmu ukrižovanie Krista si nemyslím. Nemyslím si, že robotník by vyšiel do ulíc s vidlami a hnal žida preto lebo ukrižoval krista.

Rozprávka
ivan: k s. h. vajanskemu snad netreba viac dodavat ako napisala naura... ja by som to nazval manifestom narodovstva svojej doby... co bolo v podstate uplne normalny v tych casoch... nenavidiet kazdeho... a milovat len svoju krajinu... k tomuto pridam len jeden vyrok... (v anglictine znie krajsie) Patriotism ruins history - Goethe

zda sa mi ze tvoja nenavist voci zidom sa opiera len o talmud... ja sa ta len opytam je to spravne? bavime sa len o nabozenskych textoch ktore tak ako ktorekolvek ine mozu byt chapane nespravne... ale o tom som sa myslim par stran rozpraval s krijom... konieckoncou... do fungovania statu talmud ako taky nema absolutne ziadnu pravomoc zasahovat... je to len nabozensky a ekumenicky text...

k tomu zburaniu murov... nieje snad normalne ze odburame svoje bariery a predsudky voci ludom? podla mna je uplne normalne ak ich nemame... zivot v komunite nieje o budovani barier medzi sebou...
Nenávidieť každého a milovať svoju vlasť?? Nemyslím si žeby Vajanský bol taký extrémista. práve naopak poukazoval na židovské nebezpečenstvo. Nikde v diele nepíše že židov nenávidí, dokonca napísal že uznáva aj výnimky. nemám dôvod ho podozrievať z nedostatku citu či všeobecnej nenávisťi skôr ho podozrievam z rpavého opaku bol až priveľmi citlivý a osud Slovákov sa ho dotkol hlboko na duši. Preto písal o tom čo ho trápilo.

Ja necítim voči židom žiadnu nenávisť hoci to možno takto nevyzerá. JA židov nechávam tak ako sú, len nesúhlasím s tým čo robia a čo sa snažia presadzovať v našej krajine, to je všetko. Po ľudskej stránke mi absolútne neprekážajú. Avšak som v tomto principiálny a nekompromisný. Nik ma nepresvedčí že židovský hnoj, nieje hnojom keď mi smrdí pod nosom.
Viete všimnime si prístup 3 svetových náboženstiev k vlastnému utrpeniu- židia- ich utrpenie nemsie byť zabudnuté a každý kto sa pokúsi sa z neho vysmievať či ho nejako korigovať musí byť potrestaný, židia predsa v histórii trpeli najviac a tak majú monopol na utrpenie a aj najväčšiu "reklamu". Islam tvrdí - kto ťa poškodí si zaslúži odplatu. Už nemáme stukať ale vraždiť vraha, a konečne kresťanstvo tvrdí : Príjmite svoj osud akýkoľvek ťažký by bol. To znamená nechajte sa mučiť, trýniť a ponižovať inými lebo vaša "odmena" nieje z tohto sveta. Kresťanstvo v kombinácii s humanizmom a liberlaizom je nebezpečná zbraň hromadného ničenia a sebadeštrukcie európskych národov, učí ľudí slabosti ducha a slabosti tela. Samotné kresťanstvo slabostiam neučí ale keď sa do kresťanstva prisolí štipka humanizmu, osvietenstva a celé sa to okorení liberalizmom je z toho sodoma gomora. Ako sa hovorí všetkého veľa škodí aj lásky a tolerancie, hlavne keď nieje opätovaná niekde musí byť hranica za ktorú netreba ísť. Preto s nami dnes každý máva ako sa mu zache, preto aj vy tu ste vyučení humanisti! Síce je humanizmus vzletná myšlienka /ktorá sami páči/ ale nie v takejto lacnej a slabej podobe. Lacné a slabé mravy vám nie sú nič platné, prinicpiálnosť až fanatická stojí za všetkým dobrým čo sa podrailo kedy vybudovať. To čo nás vedie dnes nieje pokrokové ale zhubné a záhubné. Ak budeme seba trýzniť za každú hlúposť, čoskoro sa sami zničíme. Je na čase aby sa niečo zmenilo a dostali sme rozum lebo mi s týmito názormi zomierame. Taký ľahkovážny humanista vo svete ktorý je samá lož a pretvárka nepochodí, človek predsa musí chrániť svoje okolie a svoj čistý štít.

K zbúravaniu múrov! Nuž áno je pekné keď búraš múry s niekým kto zdieľa tvoje morálne štandardy avšak asi by sa ti pradepodobne nepáčilo keby niekto zbúral múry väznice vedľa tvojho domu, však?

//autoeditácia príspevku (10 Feb 2010, 9:52)
zaroven je zaujimave pod ake svetlo sa dostava kazdy jeden spolok kt. si strazi svojich clenov a strazi si tajomstva svojich stretnuti... no je to vsak do istej miery normalne nakolko nasa ludska zvedavost nam dovoluje o tajnych veciach len snivat a konspirovat...
Po prvé takéto správanie spolku je trestné a protizákonné.
Každá organizácia musí uvádzať zoznamy členov minimálne ministerstvu vnútra.

Aj niekto prerokuváva niečo tajne zjavne sa snaží niečo skryť, a ak niekto niečo skrýva, nieje úprimný človek, ktorý nieje úprimný je často aj podvodník, podvodník je často aj inak úchylný a mohol by som pokračovať ďalej.

Taktiež si treba uvedomiť že človek nespadol z neba učený a na väčšinu situácii v živote reaguje iba cez svoje pocity. Človek skrátka nieje robot a nemôže všetko racionálne zvažovať, pretože o mnohých veciach nemá poruchy, rozhoduje sa na základe zažitého, skúseností a 6 -teho zmyslu. Niekto tento zmysel má a dokáže predvídať, iný nie, taký sa potom chytí do vlastnej pasce. Tak je to aj s tými tajnými spolkami, historické skúsenosti hovoria jasne.

Ešte k tomu Goethemu ktorý tu bol spomenutý-

krátky exkurz

Johann Wolfgang Goethe. Úplný psychopat - schizoidný a cykloidný typ. V láske fixácia na
matku a duševne chorú sestru. Uprednostňoval zadané, teda vydaté ženy. Zlý genofond - 25. 12.
1789 sa narodil syn August, ktorý bol ťažký psychopat a alkoholik a zomrel vo veku 41 rokov na zápal
mozgu. V roku 1791 - dieťa, ktoré sa narodilo mstve. V roku 1793 - dievčatko, ktoré zomrelo o 10 dní,
v roku 1795 - chlapec, ktorý zomrel o 14 dní. V roku 1802 - dievčatko, ktoré zomrelo o niekoľko
hodín. Úplná degenerácia jeho detí a vnukov.

Navyše Goethe bol slobodomurár, slobodomurár asi ťažko mravne či morálne prevýši Vajanského. Iba žeby niekto uznával viac rozklad ako život.

- Profesor Lombroso zdôrazňuje, že takmer všetci títo šialení géniovia boli nejakým spôsobom
pohlavne nenormálni: „Michelangelo neprestajne tvrdil, že umenie mu nahrádza ženu. Goethe,
Heine, Byron, Cellini, Napoleon, Newton to síce nehovorili, ale svojimi skutkami dokazovali ešte
horšie veci“.
- Profesor Lombroso uvádza praktický príklad: „Gróf A., slávny diplomat, počas slávnostných obedov
nalieval do pohára a pil moč svojej milenky. Niektorí šialenci zase jedia výkaly“.
- Ďalej Lombroso píše: „Jedna žena začínala zvracať, keď videla svojho manžela, ktorého pritom veľmi
ľúbila“.
„Jednou z hlavných zvláštností šialených géniov je striedanie stavu extázy a apatie (úpadok síl,
lenivosť, podráždenosť)“. Mimochodom, tieto stavy sa dali pozorovať na súdruhovi Leninovi: jeho
biografie zdôrazňujú striedanie stavov absolútneho nadšenia s obdobiami úplnej apatie.
„Človek - to je najctižiadostivejšie zviera, a básnici sú najctižiadostivejší ľudia“, - písal básnik Heine,
majúc na mysli seba samého. A teraz si spomeňte, že naša disidencia v literatúre začala od básnika
Pasternaka a jeho Doktora Živaga.
- Tu je jedna perlička z Lombrosa: „Práve medzi Židmi je množstvo vzdelaných a talentovaných ľudí,
ale aj bláznov je medzi Židmi 4 až 6 krát viac ako medzi ostatnými ľudmi. Lombroso píše, že „v politike
Židia vytvorili nihilizmus a socializmus.

úryvok z knihy červená inkvizícia.
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:Jedným z dôvodom k antisemitizmu (netvrdím že koreňom, alebo jediným dôvodom) bolo kresťanské chápanie úlohy židov v ukrižovaní Krista, a to bol dosť podstatný dôvod, ktorý má na vrube mnoho tisíc mŕtvych.
Toto beriem ze moze byt jeden z dovodov ale urcite nie primarny. Ty sam dobre vies aky mam postoj voci krestanstvu a zarovej aj judaizmu a preto nebude tazke pochopit ze tento dovod sa istotne nevztahuje na ateistov.
hughito napísal:Takže argumentovať tu nejakou knihou, ktorú spísali nejakí primitívni púštny pastieri oviec pred tisícami rokov, podľa mňa nie je "kóšer".
Vies ale talmud nenapisali nejaky primitivi len zo dna na den. Sucasnu podobu nadobudol az v roku 500 n.l.

Z knihy Geneza sionizmu:
Avšak izraelský národ v 13. st. pr. Kr. tvorili primitívni kočovníci. Aby Mojžiš zabránil miešaniu náboženských mravov a právd, ktoré Jahve skrze neho zjavil vyvolenému národu, s náboženskými bludmi pohanov, ktorí ho obklopovali, uložil mu 613 ľahko pochopiteľných telesných predpisov s tým, že ich dodržiavaním, hoci aj formálnym, preukáže svoju príslušnosť k vyvolenému národu. Tieto predpisy sú obsiahnuté v 5. Mojžišových knihách, ktorým Izraeliti hovoria Thora, t. j. Učenie. V 26. kapitole štvrtej knihy a v 28. kapitole piatej knihy sú obsiahnuté materiálne požehnania a kliatby, ktoré na seba privolávajú tí, ktorí budú dodržiavať alebo porušovať spomínané predpisy. Pozastavíme sa nad 15. veršom 28. kapitoly piatej knihy:
„Ale stane sa, že by si nepočúval na hlas Jahveho, svojho Boha, tým, že nebudeš zachovávať a činiť všetkého prikázania a všetkého ustanovenia, ktoré ti ja prikazujem dnes, prijdú na teba všetky tieto kliatby a dostihnú ťa."

A tieto kliatby sú strašné. Dá sa teda povedať:

Nemožno vôbec pochybovať o tom, že izraelský národ je národom, ktorý Boh vyvolil k tomu, aby vykonával funkciu jeho kňazov. Ale táto vyvolenosť je viazaná na podmienku, že bude počúvať hlasu Jahveho, svojho Boha.

Jedným zo základných rysov židovských dejín je skutočnosť, že sa neodohrávali na určitom území, v určitej vlasti. Patriarchovia mezopotámskej krvi sídlili v Palestíne od príchodu Abraháma okolo roku 1875 pr. Kr. až do Jakubovho odchodu do Egypta okolo roku 1660 pr. Kr., teda viac ako 200 rokov. Potom nasleduje pobyt v Egypte, trvajúci 430 rokov. Po dobytí Palestíny tu zostalo desať severných kmeňov asi len 500 rokov, južný kmeň júdsky len asi 600 rokov, načo boli všetci odvezení do Mezopotámie.

Hlavné mesto ich novej vlasti, Babylon, bolo svojimi dvomi miliónmi obyvateľov najväčším mestom vtedajšieho sveta. Bolo sídlom nielen znamenitých učencov, ale aj znamenitých obchodníkov, bankárov a dopravcov. Izraelskí deportovanci sa stali ich neobyčajne učenlivými žiakmi. Bolo s určitosťou zistené, že to boli všetko účastníci babylonskej deportácie, teda príslušníci kmeňa Juda, zatiaľ čo sa dodnes nepodarilo uspokojivo zodpovedať otázku, čo sa stalo s desiatimi kmeňmi, odvedenými do asýrskeho zajatia. Vyskytli sa najdivokejšie dohady. Za ich potomkov boli prehlásené najrôznejšie národy, medzi inými napr. aj Tatári a Indiáni.

Jedinými reprezentantmi Izraelovho potomstva ostali teda príslušníci kmeňa Juda a preto od babylonského zajatia hovoríme o židovskom národe. Ak zmyslom pobytu Abrahámových potomkov v Egypte bol vznik národa izraelského, potom zmyslom pobytu v Babylone bol vznik kozmopolitného národa židovského. V obidvoch prípadoch sa tieto veľké premeny udiati mimo územia Zasľúbenej zeme.

Totiž keď v roku 539 pr. Kr. perzský kráľ Kýros dobyl Babylon a dovolil Židom vrátiť sa do Palestíny, nevrátili sa všetci: veľká časť ostala so svojimi podnikmi v Babylone a odtiaľ sa potom rozptýlili po celej perzskej ríši. Palestína, ktorá bola tiež časťou tejto ríše, bola rozdelená na dve časti - samarskú a júdsku. V júdskej časti bolo zavedené dvoje právo: perzské a Thora, ktorá sa tak stala štátnym zákonom.

Už od samého začiatku bola Thora zákonníkom nielen náboženským, ale i občianskym a trestným. Ale jej ustanovenia, pôvodne koncipované len pre primitívnych izraelských kočovníkov, nemohli pokryť všetky neustále sa prehlbujúce spoločenské vzťahy. Preto už počas babylonského zajatia sa okrem Thory, t. j. zákona písaného, začína tvoriť ešte tzv. Masora, t. j. zbierka ústnych výkladov a doplnkov Thory. Súčasne vzniká inštitúcia zákonníkov (hebrejský soferin), znalcov písaného aj nepísaného zákona, Thory aj Masory.

V Babylone malo svoj počiatok ešte jedno ideologické hnutie. Proroci dobre vedeli, že babylonským zajatím dejiny židovského národa nekončia, ale začínajú. Izaiáš hovorí: „A stane sa v ten deň, že Pán po druhé priloží svoju ruku, aby si dobyl ostatok svojho ľudu, ktorý ponechaný súc pozostane... A pozdvihne prápor národom a zoberie zahnaných Izraelských a rozptýlené Júdove zhromaždí od štyroch strán zeme." (11, 11-12). Podobne hovorí Jeremiáš (kap. 30-31) i Ezechiel (37, 22). Jeremiáš ďalej hovorí:
„V ten deň budú nazývať Jeruzalem trónom Jahvovým, a zhromaždia sa k nemu, k Jeruzalemu, všetky národy, k menu Jahveho do Jeruzalema, a nebudú viacej chodiť za umienením svojho zlého srdca." (Jer. 3, 17).

O budúcom židovskom kráľovi prorok Zachariáš hovorí:
„Plesaj veľmi, dcéro Siona, pokrikuj radostne, dcéro Jeruzalema! Hľa, tvoj kráť príde k tebe, spravodlivý je a plný spasenia, chudobný a jazdiaci na oslovi, na osľati... a bude hovoriť pokoj národom. A jeho panstvo bude od mora až k moru a od rieky až do končín zeme." (9, 9-10.).

Pod vplyvom podobných proroctiev sa u Židov začína kryštalizovať predstava bohatierskeho židovského kráľa, ktorý vymaní zasľúbenú zem z perzskej nadvlády, obnoví Dávidovo kráľovstvo a postupne si začne podmaňovať ostatné národy sveta.

Ideologické hnutie, ktoré prostredníctvom tajného ústneho učenia vysvetľuje starozákonnú vyvolenosť židovského národa ako rasovú nadradenosť nad všetkými národmi sveta a ako povolanosť vládnuť nad týmito národmi, nazývame judaizmus.

Musíme si uvedomiť, že nie všetci Židia boli či sú judaisti. Medzi príslušníkmi židovského národa je veľa vyznavačov čistého učenia Mojžiša a prorokov, ba aj mnoho nasledovníkov Ježiša Krista. Preto je nutné presne rozlišovať medzi Židmi a judaistami, tak ako robíme rozdiely medzi Nemcami a nacistami.

Ci thoru naozaj spisal clovek ktory si hovoril Mojzis sa mozme dohadovat, faktom ale ostava ze tato kniha prechadzala mnohymi zmenami a mnohokrat sluzila ako nejaky zakonnik alebo suhrn pravidiel. Jej tvorba je vysledkom dlhotrvajuceho procesu.

Dalej ked si tu uz spominal islam, takisto nemoze byt mierumilovny ked napada k dzihadu a podobne... Ku krestanstvu som sa uz vyjadroval v prislusnej teme.

Ono je v podstate jedno kto tu knihu pisal podstatne je ze to tam je napisane a to je uz nebezpecne lebo tie knihy sa az dodnes citaju
rozpravka napísal:Kali ten prop s tymi citatmi... skoro kazdy jeden z nich sa zacina zidovky vplyv, zidovske peniaze, akurat s obmenami... a co sa tyka vyroku jezisa krista ktory sa tam tiez nachadza tak mne uz len stacilo si precitat ten ÚTRŽOK textu z evanielia podla jana a bolo mi jasne asi aku velku hodnotu ma ten clanok... len aby si vedel nielenze je to len utrzok evanielia ktory v celku vyznieva uplne inak... ale ide dokonca aj o vytrhnutie len niekolkych slov z kontextu... nie celeho odstavca...
No super, vyvratil si jeden citat z tych dalsich 50 co tam su a aj to cloveka o ktorom sa ani poriadne nevie ci existoval.
rozpravka napísal:ved to je to... len pre 10% populacie nasho slovenska... je teda uplne vidiet aka je informovanost resp. miera predsudkov voci etnikam...
Ale ja za to nemozem ze tie etnika si za tie predsudky mozu sami. Ked cigani na vychode robia bordel tak nemozu hadam ocakavat nejake pochopenie zo strany majority.
rozpravka napísal:no tu su vidiet tvoje predsudky a skatulkovanie... aj ked o niekolko prispevkov nizsie pises ze ty nehadzes vsetkych do jedneho vreca...
Nebud uz tak naivny. Ludstvo vzdy fungovalo na skatulkovani nikdy sa neriadi nejakym zaujmamy jednotlivca.
rozpravka napísal:rozmylsal som ze zareagujem aj na ostatne veci ale nieje to potrebne... snad postaci zareagovat len na jedno... ako dlho este? za posledne myslim ze 4 prispevky ako rakcie na mna alebo nauru si nepouzil nic ine ako vetu:
A co ine mi ostava ked tu na mna vytiahnete taketo vety holt predsudky a xenofobia je tazky boj sameho so sebou..., bez toho aby ste sa zaymsleli preco tie predsudky vznikly. Kriste pane ked niekoho nemam rad tak potrebujem nejaky dovod ci je ten dovod normalny alebo nie je uz druha vec.

A k pochopeniu teba a tvojich nazorov mi stacila uz tato veta:
rozpravka napísal:k tomu zburaniu murov... nieje snad normalne ze odburame svoje bariery a predsudky voci ludom? podla mna je uplne normalne ak ich nemame... zivot v komunite nieje o budovani barier medzi sebou...
Vidno ze si idealista a veris v utopisticke predstavy ktore nenastanu preto ze ludska povaha a jej pudy su nemenitelne. Predsudky su tak stare ako ludstvo samotne a tych ich nevymazes aj keby si sa rozkrajal. Ak mas riesenie sem s tym.
rozpravka napísal:jedna sa zrejme o ucebnicu nabozenstva a ja nevidim nic zle na tom texte... je tam jasne napisane zakladov nasej viery a nie nasho zivota alebo poslania... ale viery... ktora v medzinarodne politike nema absolutne ziadne miesto ci uz sa jedna o akekolvek nabozenstvo (resp. ano ma miesto ale je z hladiska medzinarodnych poziadaviek moze vnimana ako mozny konflikt zaujmov...)
co sa tyka talmudu pisem vyssie a takisto aj niekolko stran naspat...
Opat ten tvoj idealisticky postoj ktory ti zakryva oci pred realitou. To ze tam nema miesto je jedna vec, to ze tam je je uz druha.
rozpravka
Light Expert
Light Expert

ivan: napisal si vela ale dokopy nic... stale tie tvoje uvahy kt. nikam nesmeruju a je az pozoruhodne ako psychologicky sa snazis vplyvat na citatelov...

co sa tyka vajanskeho: on neupozornoval len na zid. "nebezpecenstvo" ale aj na madarske, nemecke, romske, atd. v podstate na akekolvek "nebezpecenstvo" kt. sa nespajalo s jeho narodnou prislusnostou... preto je uplne na mieste ak by pouzili pre thoto cloveka termin kt si pouzil uz aj ty teda "extremista"

pises o tom ake su nabozenstva a vzapati sa ohanas tym ze krestanstvo nas privedie do zahuby... no prosim to snad svedci o vsetkom... zacinas sa pomaly ohanat slovami ako su boj a prezivanie a podobne... tzn. ze zabudas na to ze si clovek nie zviera... seneca raz povedal zit znamena bojovat... no vacsina z vas si to prisposobuje pre seba a pouziva si to spolu s vyrokom zabit alebo byt zabity... UVEDMTE si laskavo ze nieste zvery ale ludia a podla toho by ste sa mali spravat

upozornujes nas tu vsetkych ako sme napusteny propagandou ale jediny kto sa odklana od normalu si asi ty... alebo je v dnesnej dobe nenormalne nemat voci nikomu predsudky a nemat potrebu nenavidiet kohokolvek kto sa na mna na ulici pozrie?

veta kde si vymenil antisemitizmus za antifasizmus tym padom nedava absolutne ziadny zmysel... takze to nieje univerzalna formulka ako si sa snazil podotknut

ivan - dorazne ta ziadam aby si dodrziaval istu diskusnu etiketu a nepouzival vety ako su tieto:
Proste sa bojíš a máš to v hlavičke tak naordinované aby si papkala reči o boji dobra a zla i jeho 50 percentom zastúpení v každej rase. Tvoj romantický svet by asi realitu neprežil.
nieco taketo v diskusii nema co hladat...

dalej: nezatahuj otazky tykajuce sa romskeho etnika do temy sionizmus...
Z toho celého mi vychádza len jedna vec si neúprimná sama k sebe/ čo je dôležitejšie/ a hlavne k nám tu na fóre a hraješ sa na niečo čo nie si. Ja sa na pretvárku v rámci pol. korektnosti už dávno nehrám, to mám za sebou, hovorím čo si myslím, ale niekedy som sa ti podobal. Aspoň vidím že takýchto ľudí dnes vyrábajú na páse.
Mňa nebaví debatovať s niekym kto sa na niečo hrá, na niečo čo nieje. Taká debata nemá význam. Úprimnosť sa dá vycítiť na hony tak ako sa dá vycítiť aj povrchná pretvárka a faloš. To som odbočil priznávam takže k veci.
ivan, ako ty mozes vediet ci je ona uprimna sama k sebe? ako ty mozes oznacit nikoho ze sa hra na nieco co nieje, poznas ju? vies kto je? alebo si si to zaskatulkoval podla jej reakcii do tejto temy? nechces si zaskatulkovat aj mna? prosim len to urob ved napokon tu tkvie cely problem intolerancie a nenavisti v spolocnosti...

ohladom tych murov... prosim ta nezavadzaj... je lahke sa hrat so slovickami ze? bavime sa tu o muroch kt. vytvaraju rasove predsudky a nie o fyzickych muroch vazeni...

v tvojej citacii ohladom madarskej prohibicie ohladom narodneho zivota su uvadzane len blogy... je teda jasne aku hodnotu pravdy ma tato citacia... a co sa tyka tych zakazov atd. spejeme k tomu aby sa tu vybudovala taka ista intolerancia voci madarom, aku mali madari voci slovakom a vdaka komu? ...

no a na konci citacie si to zaklincoval... tu vidiet ako vsemozne sa snazis poukazat na problemy slovakov na prelome 19. a 20. storocia... teda mnohym "zatlacit" na citlive miesto a zaviest do toho zidovsky etnik... nielenze to v tom clanku nebolo nikde ani slovkom napisane, ty sa aj tak vsemozne snazis o dosiahnutie svojich cielov aj za cenu klamstva

co sa tyka hilsnera a masaryka opat zavadzas... nieje nikde skutocne nikde nieje uvedene ze by masarykovi zaplatili a dokoca ja to povazujem za komicke ak vidim taketo vyhlasenie... tu napokon vidiet ako sa snazis konspirovat na zaklade coho? no penazi!!!!!!!!!! az tam velmi ti biju do oci ich majetky?
mali by ti bit do oci majetky aj nasich bohacov ak ti vadia tie zidovske... alebo to je uz kóšer? to nevadi? ide tu len o to ze su zidia vsak?

pripomeniem ti ze ak by nebolo masaryka tak by si ty zrejme dnes hnal voly niekde na roliach pri Lucenci a isiel by si sa porozpravat s richtarom po madarsky... (pouzivam len tvoju retoriku)

co sa tyka tajnych spolkov tak nahlasovat mena clenov ministerstvu vnutra musia iba vtedy ak su viazane na urcity stat... v tomto pripade nemusia... alebo si zabudol ze uz mame po roku 89?
Aj niekto prerokuváva niečo tajne zjavne sa snaží niečo skryť, a ak niekto niečo skrýva, nieje úprimný človek, ktorý nieje úprimný je často aj podvodník, podvodník je často aj inak úchylný a mohol by som pokračovať ďalej.
toto su uz len pokusy o konspiraciu a nemaju absolutne ziadnu pravdivostnu hodnotu... vyvodzovanie dosledkov si nechaj sam pre seba a nepouzivaj ich vo "verejnom styku" vyzniva to potom komicky...
Johann Wolfgang Goethe. Úplný psychopat - schizoidný a cykloidný typ. V láske fixácia na
matku a duševne chorú sestru. Uprednostňoval zadané, teda vydaté ženy. Zlý genofond - 25. 12.
1789 sa narodil syn August, ktorý bol ťažký psychopat a alkoholik a zomrel vo veku 41 rokov na zápal
mozgu. V roku 1791 - dieťa, ktoré sa narodilo mstve. V roku 1793 - dievčatko, ktoré zomrelo o 10 dní,
v roku 1795 - chlapec, ktorý zomrel o 14 dní. V roku 1802 - dievčatko, ktoré zomrelo o niekoľko
hodín. Úplná degenerácia jeho detí a vnukov. Navyše Goethe bol slobodomurár, slobodomurár asi ťažko mravne či morálne prevýši Vajanského. Iba žeby niekto uznával viac rozklad ako život.
toto mas odkial? alebo nam ides klamat? nie ty nam uz klames neuviedol si nam ziadne zdroje a mas nutkavu potrebu dehonestovat slavnych ludi... mimochodom tento tvoj komentar je uplne absurdny... J.W. Goethe mal IQ viac ako 200 bodov... bol teda nadpriemerne inteligentny... tebe ako diskuterovi teda absolutne neprislucha ani prinajmensom dehonestovat taku osobnost ako bol Goethe... podotykam bez potvrdenych informacii

a mam dovodne podozrenie domnievat sa ze profesor Lombroso je tiez zrejme vyplod fantazie nakolko nieje uvedeny zdroj a tvoj komentar postrada akukolvek racionalnu hodnotu... nakolko popiera psychicku normalnost dalsich osobnosti vedy, literatury atd.

kali: tvoja geneza v konecnom dosledku bola abslutne zbytocna nakolko sa pohybujeme v sucasnej dobe kde talmud a tora ako sudne materialy nemaju zadne miesto... narozdiel napriklad od šarie

co sa tyka proroctiev... a ich vplyvu na zidov: je to len tvoj vyplod fantazie a vyvodenie fiktivnych vysledkov... aj v Bilblii su mnohe proroctva a vety ktore hovoria o "nadradenosti" (chap s dostatocnou rezervou) katolikov a nikto z katolikov sa neciti byt nadradeny nad inych

co sa tyka Islamu... ano aj on moze byt mierumilovny... problem je v tom ze dzihad nemusi znamenat vzdy vojensku cestu sirenia islamu... len veta Dzihad proti neveriacim je castokrat chapana a vykladana ako vojna v pravom zmysle

co sa tyka vyvracania citatov... je vidiet ze si detailista... detailizmus vyzadujes od inych ale sam od seba nie... mojou ulohou ako diskutera nieje vyvratit vsetky citaty... konkretne som vsak ukazal priklad ze tieto citaty mozu byt zavadzajuce... ja som vsak napisal ze takmer kazdy jeden citat zacina slovami o zid. vplyve, bohatstve atd. a tam tkvie jedna z pricin antisemitizmu... v neznasanlivosti kvoli peniazom, vplyvu a i.
Ale ja za to nemozem ze tie etnika si za tie predsudky mozu sami. Ked cigani na vychode robia bordel tak nemozu hadam ocakavat nejake pochopenie zo strany majority.
nie! pozor za predsudky si nemozu oni sami! predsudky totiz oni nevytvaraju stavaju sa iba ich tercom... predsudky vytvaras iba ty a tebe podobni... kt. nedokazu chapat individuality...

vies kali... lenze keby to nebola pravda o tej xenofobii a antisemitizme tak ti to asi nepovieme 2 nezavisle od seba... nemyslis ze na tom uz nieco bude?

vies kali ty ma nazyvas idealistom... len skoda ze takych "idealistov" nieje viac... mozno by sa tu zilo lepsie... vies nie kazdy kto sa na teba pozrie ti chce odtrhnut hlavu, ritualne vypit tvoju krv, a ukojit sa na tvojich osobnych veciach to je len vyplod tvojej fantazie...

//autoeditácia príspevku (10 Feb 2010, 11:38)
Stoporko napísal:rozpravka - nejdem sa vám miešať do diskusie o sionizme, len k tým ženevským konvenciám a palestínskym bojovníkom:
jedná sa o rovnakú situáciu ako je v Afghanistane alebo bola pošas WWII u nás na Slovensku, správny výraz pre toho človeka s kalachom je partyzán. Či je podľa ženevskej konvencie niekto kombatant alebo nie, je síce pekná polemika v teple domova, no v praxi sa na nejaké ultradodržiavanie ženevy nehľadelo a ani hľadieť nebude, vždy osud zajatcov závisel na vôli toho, kto ich zajal.
To je jedna vec. Druhá: partyzán je osoba priamo sa zúčastňujúca vojnového konfliktu a čím iným má bojovať, ak nie zbraňou? Uteráci nosia zbrane počas každého stretnutia, lebo inač by ich zrejme Izrael/spojenci v Astane rozsekali na kašu, takže status kombatanta spĺňa.

Ešte dodatok - palestínčania používajú taktiku (raketové útoky), ktorá je asi jediná možná, pretože izrael priamo vojensky neporazia. No stále sa jedná svojim spôsobom o vojnu, v ktorej sú zastúpené obe strany. Nejedná sa o náhodné pokusy jednotlivcov, ale o konkrétny spôsob vedenia boja. Uznávam, je to zo strany palestínčanov nešťastné riešenie a mierovou cestou by dosiahli viac.
stoporko ano suhlasim... je to partizan lenze pokial sa ma na niekoho vztahovat zenev. konvencia tak nech sa vztahuje na obe bojujuce strany... konieckoncou Hamas je vraj "legitimnou" vladou palestiny a za svohich "vojakov" ma zodpovedat a niest zodpovednost a zvimat konvencie nielen ako zbran proti izraelu ale konvencie aj dodrziavat... nakolko ich ani nepodpisali, vyuzivaju toto "pravo" skryvat sa za ne... no nakolko sa vyhlasuju za legitimnu vladu a hlasaju nezavislost (i ked si stale vedeny ako autonomia)

co sa tyka toho ci nosia alebo nenosia zbran... je jasne ze ju maju ale podla konvencii aby bol pri zajati takyto clovek vedeny ako voj. zajatec musi nosit zbran odkrytu a to je jasne ze nesplnaju...

k raketovym utokom... ono do istej miery je to ovplyvnene politikou Hamasu kt. hlasa podla Nasira hlasa zahnanie zidov do mora... teda absolutnu intoleranciu k zidom a k mierovym dohodam ku ktorym pokial so dobre pamatam bol izrael ochotny pristupit...
kali520
Darca
Darca

rozpravka napísal: UVEDMTE si laskavo ze nieste zvery ale ludia a podla toho by ste sa mali spravat
A jak sa ma spravat clovek? Mas ty patent na spravanie ludi? Kto si, ze zrovna ty ides kazat o tom ako sa maju spravat ludia?

Ty si uvedom jednu vec, clovek je vysledkom evolucie od zvierat sa lisi len tym ze vie uvazovat a ma viac rozvinute duchovno, je emocionalnou bytostou, ale pudy nestraca. Akonahle cloveku zoberes elkrtinu, strechu nad hlavou sucasny komfort a postavis ho do pozicie ohrozenia jeho zivota sa stava z neho zviera. Rovnako ako zvieratam aj ludom ide len a len o prezitie.

Ked mas povedome vytvoreny obraz toho ze stastne prezivas zivot a nic ta neohrozuje zacnes riesit taketo voloviny co tu ty pises ale vzdy zostane len pri nich lebo prakticky stracaju opodstanenie, preto sa tomu hovori fylozofovanie. A toto je to co nas odlisuje od zvierat, nie spravanie
upozornujes nas tu vsetkych ako sme napusteny propagandou ale jediny kto sa odklana od normalu si asi ty... alebo je v dnesnej dobe nenormalne nemat voci nikomu predsudky a nemat potrebu nenavidiet kohokolvek kto sa na mna na ulici pozrie?
Tu je vidiet ako si seres do huby, Ivan uz nato upozornoval nauruu. Ty sam mas napr predsudky voci Vajanskemu a povedzme extremizmu alebo aj teraz proti blogom, tak neviem o com ty stale. To ci extremizmus je podla nejakeho zakona a nazoru niektorych jednotlivcov zly je zase uplne ina vec. Toto vsetko su veci subjektivity.
co sa tyka hilsnera a masaryka opat zavadzas... nieje nikde skutocne nikde nieje uvedene ze by masarykovi zaplatili a dokoca ja to povazujem za komicke ak vidim taketo vyhlasenie... tu napokon vidiet ako sa snazis konspirovat na zaklade coho? no penazi!!!!!!!!!! az tam velmi ti biju do oci ich majetky?
mali by ti bit do oci majetky aj nasich bohacov ak ti vadia tie zidovske... alebo to je uz kóšer? to nevadi? ide tu len o to ze su zidia vsak?
Nechapes a to je tvoj problem. Ak mam byt uprimny vadia mi skor postoje podobne tvojim ako zida. Ak by neexistovali neexistoval by ani problem so zidovskymi majetkami.

Aby si to uz raz pochopil tak to vysvetlim opat sedlackym rozumom. Pride nejaky narod obsadi si svoje uzemie na nom zije ma tam svoje pravidla a tradicie s ktorymi sa obyvatelia z velkej casti stotoznuju (ludstvo tak fungovalo a funguje). Nasledne tam pride bez boja nejake etnikum (zidia), narodom budu bud prijaty alebo vyhnany. Po prijati by sa etnikum malo prisposobit tam zazitym pravidlam a tradiciam (tak ako to robi aj host ktory ti pride do domu), zidia to neurobia. Ziju si svojim naboozenstvom a svojim tradiciami a pravidlami ktore su sovinisticke, lenze humanne postoje to toleruju a tym si podpisuju svoju smrt. Svojou cinnostou napadnu narod zvnutnra, zacnu lichvarcit, robit uzeru, snazia sa roznou lobby narusit tam zazite tradicie a pravidla (rovnako ako to robia virusi), snazia sa zmocnit prostriedkov propagacie, nicia moralne hodnoty naroda a rodinu. V narode sa moze vytvorit voci tymto cinnostiam opozicia (ty to nazyvas antisemitizmus) alebo tam budu postoje pomatenych idealistov veriacich v nejaku rovnost ludu, ktora zhladiska prirodnych zakonov neexistuje do znacnej miery propagovana prave zidmi, to si napr ty. Takze aby bol narod zachraneny sa v prvom rade musi zbavit tychto zhubnych pseudoliberalnych humanistickych nazorov, lebo tie mozu pretrvavat dlho dlho po vyhnani zidov.

Takze ako tam mam zhrnut mne nebiju do oci ich majetky, mne bije do oci to ze majetky z velkej casti nadobudnute bud podvodom alebo benevoletnostou niektorych nasich ludi (biely europania) ich vyuzivaju proti nam. Ak ten zid je bohaty a vyuzije svoje bohatstvo na prospech mojej rasy a ludu tak ho s radostou podporim. Chapes uz konecne kde sa nachadza ten nepriatel?

Dalej sa uz len posmejem ako si nadalej seres do huby:
rozpravka napísal:toto mas odkial? alebo nam ides klamat? nie ty nam uz klames neuviedol si nam ziadne zdroje a mas nutkavu potrebu dehonestovat slavnych ludi.
A v rovnakej vete zadelis ze mal IQ 200 bez udania zdroju.
co sa tyka proroctiev... a ich vplyvu na zidov: je to len tvoj vyplod fantazie a vyvodenie fiktivnych vysledkov... aj v Bilblii su mnohe proroctva a vety ktore hovoria o "nadradenosti" (chap s dostatocnou rezervou) katolikov a nikto z katolikov sa neciti byt nadradeny nad inych
Omyl je to len tvoj vyplod fantazie.

1. Ako mozes vediet ci sa ten a ten na zaklade nabozenstva nenadraduje nad ostatnymi.
2. Naco sem tahas bibliu ked je to nieco uplne ine ako talmud
3. V tej knihe to jednoducho je napisane a ty sa s tym budes muset zmierit. Ci to niekto bere presne do pismena a ci nie ty nemozes vediet, ak mas ty pravdu dobre, ale co ak mam ja pravdu? Alebo si teraz vazne myslis ze vsetci judaisti tieto vety o nenavisti beru s rezervou?
co sa tyka Islamu... ano aj on moze byt mierumilovny... problem je v tom ze dzihad nemusi znamenat vzdy vojensku cestu sirenia islamu... len veta Dzihad proti neveriacim je castokrat chapana a vykladana ako vojna v pravom zmysle
No a? Opat skutocnosti ze sa dzihad viedol vojensky dava mne za pravdu.
co sa tyka vyvracania citatov... je vidiet ze si detailista... detailizmus vyzadujes od inych ale sam od seba nie... mojou ulohou ako diskutera nieje vyvratit vsetky citaty... konkretne som vsak ukazal priklad ze tieto citaty mozu byt zavadzajuce... ja som vsak napisal ze takmer kazdy jeden citat zacina slovami o zid. vplyve, bohatstve atd. a tam tkvie jedna z pricin antisemitizmu... v neznasanlivosti kvoli peniazom, vplyvu a i.
Jedna kvapka burku nerobi.

A tie citaty pisali v mnohych pripadoch ovela bohatsi ludia ako boli zida alebo samotny panovnici, takze toto tvrdenie s majetkom je uplne irelevantne.

A toto tvoje odvolanavie sa na majetkom je velmi zaujimave hlavne preto ze sa absoltune nezapodievas tym ako sa k tym majetkom dostali, co by ti istotne zrejme trosku rozsirilo obzori.
nie! pozor za predsudky si nemozu oni sami! predsudky totiz oni nevytvaraju stavaju sa iba ich tercom... predsudky vytvaras iba ty a tebe podobni... kt. nedokazu chapat individuality...
Ja uz fakt nemam slov, bud si ty blby alebo ja nejak nezrozumitelne pisem co pochybujem lebo to idem opakovat asi 5 krat.

Tie predsudky si na zaklade niecoho musim vytvorit, musim mat dovod.
vies kali... lenze keby to nebola pravda o tej xenofobii a antisemitizme tak ti to asi nepovieme 2 nezavisle od seba... nemyslis ze na tom uz nieco bude?
A toto je co za priblblu logiku? Ked desiati povedia ze trava je modra tak ten jeden co hovori ze je zelena sa myli?
hughito
Redeemer
Redeemer

IvanSk:
Žeby bolo dôvodom antisemitizmu ukrižovanie Krista si nemyslím. Nemyslím si, že robotník by vyšiel do ulíc s vidlami a hnal žida preto lebo ukrižoval krista.
No mýliš sa, určite to bol jeden z najväčších dôvodov nenávisti voči židom (môžeme to nazvať aj takto) počas celej doby kresťanskej moci. Preberali sme to už dávnejšie v téme Boh, náboženstvá, filozofia, atď.

kali:
Toto beriem ze moze byt jeden z dovodov ale urcite nie primarny. Ty sam dobre vies aky mam postoj voci krestanstvu a zarovej aj judaizmu a preto nebude tazke pochopit ze tento dovod sa istotne nevztahuje na ateistov.
Ja som ho ani ako primárny neoznačoval, len som napísal, že jeden z dôvodov.
Máš pravdu, tento dôvod sa nevzťahuje na ateistov (napr. teba), ale zober si, koľko je veriacich, resp. koľko bolo veriacich v stredoveku (drvivá väčšina), čiže, podľa mňa to hralo celkom veľkú úlohu a samozrejme, ľudia spájajú informácie dohromady.
Ci thoru naozaj spisal clovek ktory si hovoril Mojzis sa mozme dohadovat, faktom ale ostava ze tato kniha prechadzala mnohymi zmenami a mnohokrat sluzila ako nejaky zakonnik alebo suhrn pravidiel. Jej tvorba je vysledkom dlhotrvajuceho procesu.

Dalej ked si tu uz spominal islam, takisto nemoze byt mierumilovny ked napada k dzihadu a podobne... Ku krestanstvu som sa uz vyjadroval v prislusnej teme.

Ono je v podstate jedno kto tu knihu pisal podstatne je ze to tam je napisane a to je uz nebezpecne lebo tie knihy sa az dodnes citaju
Samozrejme, je to možné, stále ale zostáva pravdou, že sú to v podstate staré texty, vtedy ľudia vychádzali z iného chápania, spoločnosť bola diametrálne odlišná.
Súhlasím s tým, že všetky tieto "sväté" knihy môžu byť (aj sú) nebezpečné, lebo fanatici si z nich vyberú len to, čo sa im hodí na ospravedlnenie napr. násilnej činnosti.
Ja celkovo beriem náboženstvo ako celok aj so svojimi stovkami svätých kníh ako jeden veľký nonsens, totálny prežitok a čím skôr to všetko zmizne z myslí ľudí, tým lepšie.
Úprimne si myslím, že normálny človek židovského vyznania určite neuznáva nejakú svoju nadradenosť a samozrejme nepopieram, že existujú aj židia, ktorí si vyberajú zo svojho Talmudu to, čo tu neustále citujete a podľa toho sa aj riadia.
nauraa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nauraa »

IvanSk napísal:Bola to Kniha od Horáka O Slovanech úplne jinak. Keď vieš akou rečou Ježiš rozprával máš možnosť mi rozšíriť obzory. JA som si to nevymyslel napísal to Horák vo svojej knihe.
Nepisala som, ze si si to ty vymyslel, pisala som, ze sa odvolavas na take knihy, ktore tvrdia takyto nonsens. V dobe Jezisa sa uzivala aramejcina, hebrejcina a grectina, ziadna praslovancina...

IvanSk napísal:Samozrejme, je to tak ako hovoríš, ale potom nemôžeš vravieť že nie si obmedzená a zaujatá. Keď ty vieš jedným šmahom ruky zatratiť Vajanského prečo by iný nemohol jedným šmahom ruky zatratiť židov?
Ty si taky dezinterpretator, ze to uz ani mozne nie je, kde ja zatracujem Vajanskeho? Pisala som, ze Vajansky vzhladom na svoje fanaticke narodne citenie, o ktorom sam hovori, nie je podla mna v otazke Zidov objektivny. Na druhej strane, ak by sme pripustili tvoju variantu, ze ho zatracujem (aj ked je tomu tak, ako som sa vyjadrila vyssie) - co je to za stupidny nazor prirovnavat zatratenie Zidov ako skupiny so zatratenim Vajanskeho ako osoby? Generalizacia nic?

IvanSk napísal:Fanatici to sa rýmuje so slovom fantoci? Nechápem kto je to fanatik? To každého principiálneho človeka, ktorý nemieni robiť kompromisy označuješ za fanatika? No pekne propagandou napustení ľudia nám tu vyrastajú. Keďže je pre teba bližší žid vycuciavač ako Vajanský, horlivý milovník nášho národa, tak tipujem že asi nie si Slovenka.
Ja nemusím prečítať celý talmud stačí sa mi pozrieť do palestíny ako tam svoje vznešené náboženstvo uplatňujú v praxi, napríklad nemožnosťou uzavrieť zmiešané manželstvo medzi židom a palestíncom, značkovaním kartičkami ako to robil Hitler so židmi. To je tá vysoká morálna hodnota židovstva. Samozrejme vraždenie som vynechal to predsa židia nikdy nerobili a keď vraždia tak na to majú právo lebo aj ich vraždili.
Samozrejme, ze nechapes, ale to som si vsimla uz od zaciatku, co si sa ku mne vyjadril. Zle si si rozdelil moj prispevok. To Vajansky o sebe a svojich druhoch hovori ako o fanatickych milovnikoch naroda. Este nieco treba vysvetlit? A inak jasne, ty Talmud citat nemusis, hlavne ze na predchadzajucej stranke si inym doporucoval, aby si ho prestudovali.

IvanSk napísal: :D :D a teraz si niečo vyskúšajme
Antifašizmus je casto vnimany ako psychologicka kategoria vychadzajuca z pejorativnych predsudkov voci nežidom, vedena ku kolektivnym nazorom a prejavom s paranoickou nenavistou. ZA slovko antisemitizmus sa do tejto frázy dá dosadiť čokoľvek podľa potreby. Je to taká malá predloha.
Podla potreby si tam radsej nedosadzuj nic, aby ti z toho nevychadzali podobne nezmysly, pretoze len nepochopis povodny zmysel. Ako fakt je mi zahadou, ci sa vyjadrujem naozaj tak nezrozumitelne, ze to niektori nie ste schopni pochopit, alebo co...

IvanSk napísal:Blá Blá blá politická korektnosť, to že niekde je hajzlov 90 percent už nedopovieš, lebo sa to týka rasového kritéria to predsa priznať nemôžeš, že v cigánskej populácii je 90 percent zločincov a 10 percent normálnych a v slovenskej komunite možno 20 ku 80 percentám normálnych. Proste sa bojíš a máš to v hlavičke tak naordinované aby si papkala reči o boji dobra a zla i jeho 50 percentom zastúpení v každej rase. Tvoj romantický svet by asi realitu neprežil.
Stale sa rozpravame o Zidoch? Preco sem tahas ciganov? Ak sa chces bavit o nich, vytvor si novu temu. Neviem, z ktorej vety si zas vyhutal, ze si myslim, ze v kazdej rase je 50 % zastupenie dobra a zla. Ano, tato debata nema zmysel odkedy si ju zacal. Tahas sem nezmyselne uvahy o mojej rovnocennosti, pretvarke, politickej korektnosti, neuprimnosti (?) a neviem o com vsetkom... Co by som asi tak z toho mala, keby som sem pisala veci, ktore si naozaj nemyslim? Navyse ked sme tu prakticky anonymne...

IvanSk napísal: Koniec koncov aj dnes pod označením normálne rozumieme väčšinou osvojené! Teda keď si väčšina osvojila poznanie, že židia sú hrozba, je to normálne pretože to vychádza z dlhodobej skúsenosti väčšiny európskych národov s týmto národom.
Nie, nie je to normalne, je to stadovite a nereflexivne myslenie ludu, ktore pochadza este zo stredoveku. Kazdy by sa mal predsa posudzovat jednotlivo.

IvanSk napísal:Predsudok je už len ten Vajanský. Ak si Slovenka, je to hanba. Bez takých ako bol Vajanský by si dnes varila papríkáš a krájala feferóny pri mužovom sporáku.
:roll:

IvanSk napísal:Wiki som použil hlavne z dôvodu že keby som sem dal prop.sk ohradila by si sa voči zdroju. Neviem čo je v tomto prípade jasné ale Hilsner bol obvinený z viacerých vrážd, taktiež sa sám priznal a ozančil dvoch kumpánov, teda neviem o čom celý tento prípad svedčí, zjave o ničom. Že Masryk bol synom žida sa dá dokázať, je jasné že len vracal to čo dostal od otca v prípade Hilsnera.
No lebo s wikipediou si sa naozaj hecol... Neviem, ci bolo dost jasne, ked som pisala, ze su k Hilsneriade pramene (tretikrat to uz pisem?), kde je pisane, ze Hilsner sa priznal a oznacil svojich kamaratov pod natlakom. Aferu Hilsneriady ako magistersku pracu spracovala aj jedna slecna z MU, ktora rovnako uvadza zavery, ake som napisala. To pomerne jasne vylucuje tie tvoje.
hughito napísal:No mýliš sa, určite to bol jeden z najväčších dôvodov nenávisti voči židom (môžeme to nazvať aj takto) počas celej doby kresťanskej moci.
Ano, samozrejme mas pravdu. Ukrizovanie Jezisa malo na vyvoj antisemitizmu velky vplyv, pretoze dovtedy antisemitizmus predstavoval viacmenej len etnicke spory. Od nastupu krestanstva sa to vyostruje. Je sporne, do akej miery je Novy zakon protizidovsky od zaciatku, ci k tomuto podtextu prispeli az cirkevni otcovia. Zidia su oznacovani ako vrahovia, zradcovia a v Janovom evanjeliu dokonca ako prislusnici "synagogy Satanovej" , ktorym je pripisana vina za vrazdu a ignorovanie pravdy Jezisovho bozstva. Podla neskorsich interpretov Janovho evanjelia ma Antikrist pochadzat z Danovho kmena a prikazovat nasluchanie zidovskym zakonom. Kazdou dalsou generaciou krestanskych interpretujucich sa napatie hrotilo, najdoraznejsie z 3.- 5. storocia a to este nehovorim o stredovekej cirkvi, ktora o Zidoch vytvorila obraz, ktory pretrval starocia a ma vahu aj dnes.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

hughito napísal:No mýliš sa, určite to bol jeden z najväčších dôvodov nenávisti voči židom (môžeme to nazvať aj takto) počas celej doby kresťanskej moci. Preberali sme to už dávnejšie v téme Boh, náboženstvá, filozofia, atď.
A možno sa myliš ty. Mohol by si teda na základe tejto tvojej teórie vysvetliť, prečo židov prenasledovali aj nekresťania.
rozpravka napísal:klamal si nam tehla...
si si isty? Ešte raz nad tym porozmyšľaj. Ak niekto spácha vojnový zločin, tak pre mňa to znamená, že je vojnový zločinec, alebo ako?
rozpravka napísal:"Jeden zo základov našej viery je fakt, že židovský ľud je najlepším zo všetkých a bol stvorený, aby poznal svojho Boha a uctieval ho, a zaslúži si, aby mal otrokov z gójimov. Preto sme priam určení na to, aby sme vlastnili gójimov ako otrokov, ktorí nám budú slúžiť po ich príprave na túto úlohu. V paragrafe č.545, čítame: "Náboženskou povinnosťou je nebyť milosrdní ku gójimom a nerobiť nič, čo má v sebe náznak milosrdnosti k nim. Naša povinnosť je byť milosrdní len k svojmu ľudu."

jedna sa zrejme o ucebnicu nabozenstva a ja nevidim nic zle na tom texte...
Aha tak, to si mal hneď povedať, že sa považuješ za goima-zviera a židov považuješ za svojich pánov. Na jednej strane tu basniš o škodlivosti rasových predsudkov, ale keď sa jedná o židov zrazu nevidíš nič zlé na tom texte. Pre teba zrejme nie je rasizmus ako rasizmus
rozpravka napísal:vsetko ma dve strany... treba vidiet aj to preco sa niektore veci urobili tak ako sa urobili
a toto by si si mal zobrať k srdcu.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Môj pôvodný výrok :

Proste sa bojíš a máš to v hlavičke tak naordinované aby si papkala reči o boji dobra a zla i jeho 50 percentom zastúpení v každej rase. Tvoj romantický svet by asi realitu neprežil.rozpravka

tvoja reakcia:
nieco taketo v diskusii nema co hladat...

dalej: nezatahuj otazky tykajuce sa romskeho etnika do temy sionizmus...

Poveril ťa niekto rozprávka tým aby si učroval o čom mám a nemám písať? Ak máš takú potrebu obráť sa na admina hojka nech ma zabanuje. Ja sa nenahnevám. Navyše si za svojim výrokom stojím a tvrdím že dobro a zlo sa nedelí 50 na 50 medzi všetky rasy. Niektorá rasa môže mať väčšie skolny k páchaniu trestnej činnosti, čo súvisí ako aj s náboženstvom, spôsbom života, tak aj s inými morálnymi štandardmi v krajinách a možno aj genofondom.

co sa tyka vajanskeho: on neupozornoval len na zid. "nebezpecenstvo" ale aj na madarske, nemecke, romske, atd. v podstate na akekolvek "nebezpecenstvo" kt. sa nespajalo s jeho narodnou prislusnostou... preto je uplne na mieste ak by pouzili pre thoto cloveka termin kt si pouzil uz aj ty teda "extremista"
Ale ale ale?? Kam to zachádzaš?? Ideš tu vyrábať zo Slovenského národovca šovinistu? Je mi z toho zle!! Ako to že ty beztretsne takto ohováraš aj so svojou kamarátkou slovenských velikánov a mne prikazuješ, čo mám a nemám hovoriť? Toto je tá vaša predstava tolerancie? Ďakujem ale ja si takúto toleranciu neprosím, nehcajte si ju pre seba.

ivan: napisal si vela ale dokopy nic... stale tie tvoje uvahy kt. nikam nesmeruju a je az pozoruhodne ako psychologicky sa snazis vplyvat na citatelov...

Žiadna psychológia, iba vravím čo si myslím. To je výhoda ktorú má v tomto svete málo ľudí, vy ste obmedzení klapkami politickej korektnosti / ja možno som tiež v niektorých veciach obmedzený ale v tejto určite nie, vravím si slobodne čo si myslím a to je najväčší dar, ktorý som objavil, nezodpovedám sa žiadnému židovi ani vymyslenej korektnosti, zodpovedám sa len vlastnému svedomiu/ a už nedokážete myslieť inak. Potlačili ste v sebe vlastné ja a stali sa otrokmi politickej korektnosti. Výsledkom je potlačená osobnosť vaša skutočná osobnosť a vaše skutočné pocity. Ak niekto potláča svoje pocity a nerozpráva o nich je nútený si ich vybíjať inak, často extrémnymi spôsobmi. Napríklad sa môže stať sionistom alebo židofilom. Zdravý rozum ale s ničím takým nemá čo dočinenia.

ises o tom ake su nabozenstva a vzapati sa ohanas tym ze krestanstvo nas privedie do zahuby... no prosim to snad svedci o vsetkom... zacinas sa pomaly ohanat slovami ako su boj a prezivanie a podobne... tzn. ze zabudas na to ze si clovek nie zviera... seneca raz povedal zit znamena bojovat... no vacsina z vas si to prisposobuje pre seba a pouziva si to spolu s vyrokom zabit alebo byt zabity... UVEDMTE si laskavo ze nieste zvery ale ludia a podla toho by ste sa mali spravat

Prepáč ale ako vidím nič z toho čo som napísal si nepochopil preto považujem za stratu času ti vysvetľovať to čo iný nemá problém pochopiť. Tie vaše podlé ťahy už dokonale poznám. Každý kto s vami tolerančnými patentmi nesúhlasí musí hneď všetkých okolo seba nenávidieť, ani vás nenapadne že taký človek môže mať za priateľa napríklad cigána. Že nemusí napádať každého žida čo vidí na ulici a podobne. Pre vás je môj názor zámienka ako človeka očierniť a zdiskreditovať. TO že sa hráte na humanistov je druhá vec. Ja si myslím že vy nemáte nič spoločné so skutočnými hodnotami.
hughito
Redeemer
Redeemer

tehla:
A možno sa myliš ty. Mohol by si teda na základe tejto tvojej teórie vysvetliť, prečo židov prenasledovali aj nekresťania.
Zjavne si nepobral môj príspevok k tejto téme, vytrhol si z kontextu, takže si to prečítaj všetko ešte raz (aj to, čo napísali ostatní) a potom nebudeš musieť písať príspevky tohto typu, aký si teraz previedol.
kali520
Darca
Darca

Norman G. Finkelstein, autor knihy Průmysl holocaustu, v Praze

22. února přijede do Prahy přednášet Dr. Norman Finkelstein, americký politolog židovského původu a mezinárodně známý kritik izraelské politiky. Doktor Finkelstein do Čech přijíždí na pozvání sdružení Přátel Palestiny, které vzniklo během minulých Vánoc, kdy Izrael zahájil operaci Lité olovo − 22 denní bombardování pásma Gazy, které si vyžádalo stovky životů civilistů, především žen a dětí.

Kdy a kde:

22. února od 17:30 hod., CASA GELMI, Korunní 30, Praha 2. Pořádá sdružení přátel Palestiny. Součástí programu bude promítání dokumentárního filmu Mír, propaganda a zaslíbená země (s českými titulky). Poté vystoupí Dr. Finkelstein s přednášku na téma mediální obraz a realita konfliktu.

23. února od 19:15 hod. v budově Filozofické fakulty, Palachovo nám. 2., Praha 1. Zde proběhne diskuse na téma právních aspektů izraelsko-palestinského konfliktu.

viac- http://odpor.org/index.php?page=clanky&kat=&clanek=1089
hughito
Redeemer
Redeemer

http://www.antifa.cz/286-mzdomova-popra ... teina.html

Článok týkajúci sa vecí a udalostí, ktoré spomínal súdruh kali nado mnou. Znepokojujúce je hlavne to ovplyvňovanie akademických kruhov. :minus:

Nemenej zaujímavý je aj profil osoby menom Radovan Novotný, ktorý sa aktívne angažuje v NSS, ale to je mimo obsahu tejto témy.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

hughito napísal:http://www.antifa.cz/286-mzdomova-popra ... teina.html

Článok týkajúci sa vecí a udalostí, ktoré spomínal súdruh kali nado mnou. Znepokojujúce je hlavne to ovplyvňovanie akademických kruhov. :minus:
taky izraelsky velvyslanec na slovensku ti zrejme na akademickej pode univerzity v presove nevadil, alebo sa mylim?
hughito
Redeemer
Redeemer

Trošku od veci reakcia podľa mňa, neviem, aký to má súvis s tým, čo som sem posielal. Ale odpoviem ti: nie, nevadil, ale ten "protest" čo sa tam zohral bol na smiešnej úrovni.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

toto je dobre, fakt pecka :D

Lost Jewish tribe 'found in Zimbabwe'
http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/8550614.stm

toto uz take smiesne nie je (akoby sa vrazdili cesi a slovaci)

Blízkovýchodní Židia a Palestínci v skutočnosti geneticky takmer totožní
Kľúčovú študijnú prácu, podľa ktorej sú blízkovýchodní Židia a Palestínci geneticky takmer totožní, prekvapivo stiahli z vydania vedeckého časopisu "Human Immunology". A akademikov, ktorí už medzitým časopis dostali k dispozícii vyzývajú, aby z nej vytrhli stránky, ktoré vzbudili rozhorčenie a zahodili ich.
Takýto drastický akt sebacenzúry je nevídaný vo svete publikovania výsledkov vedeckého výskumu a má to za následok veľkú nespokojnosť a obavy, že to môže viesť k
potláčaniu vedeckého úsilia v prípadoch, ak nezodpovedá biblickým dogmám.
Španielsky genetik prof. Antonio Arnaiz-Villena z madridskej univerzity Complutense k záležitosti povedal: "Som autorom niekoľko stoviek vedeckých prác, niektoré z nich som robil aj pre časopis Nature and Science (Príroda a veda), ale toto sa mi zatiaľ nikdy nestalo. Ohromuje ma to." A britský genetik Sir Walter Bodmer k tomu dodáva: "Ak sa časopisu práca nepáíčila, nemali ju uverejniť. Načo čakať a robiť to takto, až po uverejnení."
Ale redaktorka časopisu Nicole Sucio-Focaová z Columbijskej univerzity v New Yorku tvrdí, že článok kvôli svojmu extrémnemu politickému dopadu vyvolal takú ohromnú búrku protestov, že bola nútená ho z vydania odstrániť. Článok nielenže odstránili aj z webstránky časopisu, ale , ale poslali listy knižniciam a univerzitám všade vo svete, žiadajúc ich ignorovať alebo "ešte lepšie fyzicky odstrániť uvedené stránky". A španielskeho vedca Arnaiz-Villenu vyhodili z redakčnej rady.
Arnaiz-Villena uznáva, že niektoré použité výrazy v študijnej práci možno kritizovať; vraj nemal zrejme použiť výraz židovskí "kolonisti", ale podľa neho je to nepodstatné. "Takisto som mohol použiť výraz utečenci a nespomínať koncentračné tábory, ale keďže popisujem osídlenia mimo Izraela - v Sýrii a Libanone - sotva to svedčí o mojom antižidovstve. A zmienky o dejinách tejto oblasti - tie, ktoré sú údajne politicky urážlivé - som vybral z Encyclopedia Britannica a iných teoretických kníh."
Po tom, čo sa časopis rozhodol k odstráíneniu článku, niekoľko vedcov napísalo spoločnosti list na obranu Arnaiz-Villenu a na protest proti ich rozhodnutiu. V jednom z nich sa uvádza: "Keby Arnaiz-Villena našiel dôkazy, že židovské obyvateľstvo je naozaj zvláštne a nie obyčajné, môžete si byť istí, že nikto by nebol namietal proti žiadnym výrazom v článku. To je veľmi smutný prípad."
Robin McKie, Observer: "Mideast Jews, Palestinians Vitrually Genetically Indentical"
http://www.rense.com/general89/mid.htm
rozpravka
Light Expert
Light Expert

čo tým chcel básnik povedať...
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Ten článok má bezmála 10 rokov krija. A ako som hľadal, tak som hľadal ale ten výskum som nenašiel nikde. Jediné čo ostalo je tak 40tisic kópii toho článku čo si postol od toho novinára. A to je trošku zvláštne, človek by povedal, že na takom výskume musí spolupracovať viac ľudí a zjavne mal aj obhajcov ten Villena, iných profesorov ktorí sa ho zastali, pre to mi je čudné, že nikto nikde za 10 rokov nepostol ani prd o tom výskume, veď health imunology nie je jediná možnosť. A za 10 rokov nič? Je to každopádne škoda, lebo bez toho výskumu je ťažko niečo tvrdiť. Navyše v abstrakte výskumu sa píše o "takmer" rovnakom genóme a to je veľmi nejasné spojenie, podľa mňa spoločný pôvod palestíncov a židov je zrejmý aj bez výskumu a teda ani nemožno nejaké veľké rozdiely očakávať či? Dúfam, že sa raz sa niekde ešte podobný výskum objaví.

Btw. Nejaké články o židoch tam predsa len starý má z toho obdobia, ale 30 dolárov sa mi za to nechce dať :lol: http://www.sciencedirect.com/science?_o ... 67bef5fd4c
Napísať odpoveď