Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilovanie

Príspevok od používateľa kali520 »

Neo-M ma zcasti pravdu, telo neni schopne v kratkom case spracovat velke mnozstvo bielkovin. Tym nechcem povedat ze sa nema jest casto ale prave naopak. Ide o to aby tam bola snaha jest co najcastejsie. Ak mam povedzme za den zjest xy pocet bielkovin je stale lepsie ich prijat v 6 porciach ako v 4. Ak by bol cas rozdelit si jedlo aj na 10 porcii za den je to opat lepsie ako 6.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Ked cvicim biceps (stava sa to hlavne pri rovnej tycke) mam po docviceni akoby problem uvolnit stisnutie tycky a ked sa mi to podari dostavam automaticky akysi krc po celej dlzke vonkajsej strany predlaktia (velmi neprijemna bolest). Pri EZ tycke sa to zmensuje, to iste pri jednoruckach. Ale aj tak prilis nerozumiem cim to je sposobene alebo ako tomu predist+ ci je to normalne.
Sry ak to tu je...uz dlho som si nad tym lamal hlavu a nenapadlo ma to sem postnut :oops:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

kali: To je samozrejmé, poď to sa nedá nič iné, len podpísať. Ja sa snažím jesť 6-krát denne + do toho ešte aj dávky proteínu. Niekedy mám pocit, že je tých bielkovín v kratšom časovom rozpätí až moc, ale názory na to, koľko g bielkovín dokáže telo jednorázovo využi sa líšia.

P3bo: Zmeň cvik, alebo dopraj ruke oddych. Nič iné sa poradiť asi nedá.
kali520
Darca
Darca

P3bo, podla mna mas slabe predlaktie.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

mám problém pri cvičený bicepsu. Pravá ruka je slaba. Zatal čo lavá vládze pravou už nevládzem dokončiť ani druhú sériu. môžem cvičiť lavú ruku inou váhou ako pravú ? :)

Som pravák ale nerobím nejak extrémne namáhavé činnosti.
pepan90
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pepan90 »

mozem ist cvicit ked beriem penicilin? nie je to skodlive? mal som sa spytat lekara, len mi to vtedy nenapadlo... mam ho predpisany, lebo mi strhli necht na palci (na nohe) :|

jukel: radsej cvic biceps s velkou tycou nez davat lavou rukou ine jednorucky
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

jukel napísal:mám problém pri cvičený bicepsu. Pravá ruka je slaba. Zatal čo lavá vládze pravou už nevládzem dokončiť ani druhú sériu. môžem cvičiť lavú ruku inou váhou ako pravú ? :)

Som pravák ale nerobím nejak extrémne namáhavé činnosti.
Praveze by si nemal cvict s velkou tyckou ale zamerat sa na cviky s jednoruckami pricom musis zacat seriu so slabsou rukou a s druhou nespravit viac nez spravila prva ...urcite to tu niekto doplni

Kali: musim suhlasit ,stacia na predlaktie nejake doplnkove cviky popri bicepse alebo ho cvicit osobitne?
kali520
Darca
Darca

P3bo, robis mrtve tahy bez trhaciek? Ak ano tak si daj este nejaky cvik na predlaktie v rozmedzi 3-4 serie.

jukel ja tiez by om odporucil cvicit s velkou cinkou a jednorucky by som uplne vyradil a to aj pri treningu chrbta. Zo zaciatku to bude mozno tazsie tak zdvihat ale svaly sa budu musiet prisposobit.
hughito
Redeemer
Redeemer

P3bo: Určite by som ti odporučil cvičiť predlaktia ako samostatnú svalovú partiu, ja to tak robím stále a je to vidieť. Nič nie je srandovnejšie ako veľký biceps a úbohé chudunké predlaktie.
Ľudia často zabúdajú, alebo jednoducho necvičia tieto doplnkové svalové partie. Chyba.

jukel: No hento určite nerob, že na pravú ruku budeš dvíhať viac, to je blblosť. Ľavačka to musí jednoducho dobehnúť. Kedysi som toto tiež pociťoval vážnejšie, dnes už len minimálne, aj keď samozrejme, pravačku mám silnejšiu.
derriL
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa derriL »

Majstri, chcel by som sa spytat jednu otazku. Pravidelne cvicim uz pol roka, ake take pokroky uz na sebe vidim ale teraz by som tomu chcel trochu "pomoct". Mam 193 cm a okolo 97 kg. Ide mi hlavne o to skvalitnit svalovu hmotu a mozno este trochu zhodit par kg. Myslite, ze ak by som si kupil nejaky protein 80%+ a dal do toho nejaky spalovac tukov, tak by som spravil blbost? Moj tyzden vyzera asi takto Pondelok - posilka, Utorok - futbal, Streda - posilka, Stvrtok - plavanie, Piatok - posilka. Moc sa do "sypaciek" nevyznam a nechcem spravit blbost, tak by som tu chcel poradit. Dik.
Neo-M
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Neo-M »

derriL napísal:Majstri, chcel by som sa spytat jednu otazku. Pravidelne cvicim uz pol roka, ake take pokroky uz na sebe vidim ale teraz by som tomu chcel trochu "pomoct". Mam 193 cm a okolo 97 kg. Ide mi hlavne o to skvalitnit svalovu hmotu a mozno este trochu zhodit par kg. Myslite, ze ak by som si kupil nejaky protein 80%+ a dal do toho nejaky spalovac tukov, tak by som spravil blbost? Moj tyzden vyzera asi takto Pondelok - posilka, Utorok - futbal, Streda - posilka, Stvrtok - plavanie, Piatok - posilka. Moc sa do "sypaciek" nevyznam a nechcem spravit blbost, tak by som tu chcel poradit. Dik.
sypacky su steroidy :roll: :roll: :roll:

napis jedalnicek
derriL
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa derriL »

Jasne, ze original sypacky su steroidy, ja som to pouzil len tak... Co sa tyka jedalnicku: Ak idem cvicit rano, tak si dam nejaky jogurt s vlockami, ak idem poobede tak si dam normalne rozky, sunka, syr... Na obed mam klasicke jedla a na veceru sa snazim iba lahke jedla, tuniak, ovocny/zeleninovy salat...
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

derriL napísal:Jasne, ze original sypacky su steroidy, ja som to pouzil len tak... Co sa tyka jedalnicku: Ak idem cvicit rano, tak si dam nejaky jogurt s vlockami, ak idem poobede tak si dam normalne rozky, sunka, syr... Na obed mam klasicke jedla a na veceru sa snazim iba lahke jedla, tuniak, ovocny/zeleninovy salat...
som to pouzil iba tak :D

no a do jedalnicka urcite zarad kurca s ryzou, tresku nejaky, po treningu hlavne s anajedz fajne a jedz viackrat do dna a na noc tvaroh
a ako ze ked ides cvicit rano, pred cvcenim by si nemal minimalne hodinu nic jest a snaz sa ustriehnut mnozstvo bielkovin nech naberas kvalitnu hmotu a nie sadlo
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Ja praveze mrtvy tah necvicim vobec vzdy som mal strach z toho ze ho robim zle resp. ze si ublizim (taka som ja kalika), ale v poslednom case som zacal viac preferovat kladivko a dostal som svalovky na predlaktie.
kali520
Darca
Darca

P3Bo napísal:Ja praveze mrtvy tah necvicim vobec vzdy som mal strach z toho ze ho robim zle resp. ze si ublizim (taka som ja kalika), ale v poslednom case som zacal viac preferovat kladivko a dostal som svalovky na predlaktie.
Asi by bolo na case sa ten mrtvy tah naucit a cvicit ho. Lebo toto je naj cvik na predlaktie okrem ineho.
hughito
Redeemer
Redeemer

derriL napísal:Majstri, chcel by som sa spytat jednu otazku. Pravidelne cvicim uz pol roka, ake take pokroky uz na sebe vidim ale teraz by som tomu chcel trochu "pomoct". Mam 193 cm a okolo 97 kg. Ide mi hlavne o to skvalitnit svalovu hmotu a mozno este trochu zhodit par kg. Myslite, ze ak by som si kupil nejaky protein 80%+ a dal do toho nejaky spalovac tukov, tak by som spravil blbost? Moj tyzden vyzera asi takto Pondelok - posilka, Utorok - futbal, Streda - posilka, Stvrtok - plavanie, Piatok - posilka. Moc sa do "sypaciek" nevyznam a nechcem spravit blbost, tak by som tu chcel poradit. Dik.
Proteín si kúpiť môžeš, na spalovač sa vykašli, to je blbosť.

Nevieme, či chceš pribrať (skvalitniť hmotu svalov) alebo schudnúť a takisto nevieme, čo máš prioritu (futbal x fitko).

Ešte sa rozpíš. :)
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Mam otazku ...oplati sa nosit rukavice co istia zapastia ? Ako vzdy mi to prislo ako dobry napad ale teraz som pozeral jeden zostrih videi svetovych borcov z fitiek a uvedomil som si ze ani jeden ich nema ! :D
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

nic tym nestratis, ked si jedneho dna poranis zapestie, budes velmi nadavat ze si ich nenosil(vlastna skusenost,aj ked nie z posilovania), takze ak mas moznost investovat do toho, urcite neolutujes
hughito
Redeemer
Redeemer

P3Bo napísal:Mam otazku ...oplati sa nosit rukavice co istia zapastia ? Ako vzdy mi to prislo ako dobry napad ale teraz som pozeral jeden zostrih videi svetovych borcov z fitiek a uvedomil som si ze ani jeden ich nema ! :D
Podľa mňa je to dobrá vec.
A do budúcna sa radšej moc neporovnávaj so svetovými borcami a ich videami na youtube, to pre nás obyčajných smrteľníkov nemá veľký zmysel. Ale ako inšpirácia dobrá. :)
arietiqe
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa arietiqe »

zdravim.

potrebujem poradiť ohľadom jednej veci -
dá sa nejako zabrániť navieraniu žil? alebo sa najak zastaví "rast" pri istej veľkosti? nemyslím pri cvičení to je samozrejme že vtedy navrú ale neskôr. pretože necvičím dlho a žily už mám dosť "veľke" a ak by to tak pokračovalo neviem kde by som skončil.
Napísať odpoveď