LOCKERZ.COM - opis, FAQ & diskusia

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
miminko
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Re: LOCKERZ.COM - opis, FAQ & diskusia

Príspevok od používateľa miminko »

webmasterr napísal: prosim ta netrep somariny a si prejdi aspon par stran dozadu, nic sa nezrusilo a stale plati ze za tovar dovezeny mimo EU sa plati DPH a CLO (ludia co vyhral ipody museli zaplatit dph 10€...a takisto som bol pred 2 tyzdnami zaplatit dph za mobil na colnici)...a uz to viackrat opakovat nebudem, je to tu napisane minimalne 5x a na celkom hojku mozno aj 20x
ty si bol priamo na colnici, ci ako?ved ak nieco vyhram,tak DPH alebo CLO zaplatim tomu z UPS,mam pravdu?? :D
mistyq
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mistyq »

tusim ze zalezi aj od prepravcu. UPS to za teba vybavi zadarmo. cize potom platis dan (pripadne aj clo) ujovi z UPS ked ti donesie balik. ja som tak dnes platila za ten ipod :)
pindur1
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa pindur1 »

rado, ano staci ale mistiq tam nic nema.. bolo to myslene jej.
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

miminko napísal: ty si bol priamo na colnici, ci ako?ved ak nieco vyhram,tak DPH alebo CLO zaplatim tomu z UPS,mam pravdu?? :D
ano, co sa tyka lockerz, ten posiela veci cez UPS cize to asi budes platit im...ten mobil som uviedol len ako priklad (ten som objednaval z ebayu (tiez z usa) a tiez som platil dph, takze sa plati)
JaQuBe
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JaQuBe »

We'll have big news about a very special February redemption on Friday!
Som zvedavý......
btw Rado9...závidím ti...xD ja Ipod Touch sa snažím už 2mesiace uchmatnut a nič.. :(
miminko
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa miminko »

ked si chcem s tadial objednat napr. Notebook v hodnote 1200€,tak budem platit DPH aj CLO..alebo iba CLO??dakujem za odpoved :D
PitBull_4
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PitBull_4 »

COLNÁ SPRÁVA:

Kód: Vybrať všetko

http://www.colnasprava.sk/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_VQ
3. bod:
3. Aká je colná sadzba pri nákupe notebooku z USA cez Internet, prípadne ďalšie poplatky?
Vývoz a dovoz tovaru a podmienky vývozu a dovozu tovaru do Slovenskej republiky upravuje nariadenie Komisie (EHS) č. 2454/93 z 2. júla 1993, zavádzajúce ustanovenia pre vykonávanie nariadenia Rady (EHS) č. 2913/92 ustanovujúceho Colný kódex spoločenstva, nariadenie Rady (EHS) č. 2658/87 z 23. júla 1987 o colnej a štatistickej nomenklatúre a o Spoločnom colnom sadzobníku, nariadenie Rady (EHS) č. 918/83 z 28. marca 1983 ustanovujúce systém spoločenstva pre oslobodenie od cla. Vyššie uvedené colné predpisy sú zverejnené na internetovej stránke colnej správy Colný sadzobník.

Colný dlh pri dovoze sa vypočíta z colnej hodnoty (do ktorej sú zarátané aj všetky náklady súvisiace s prepravou tovaru) dovážaného tovaru a pozostáva zo sumy cla a dane z pridanej hodnoty. Colný sadzobník EÚ obsahujúci zoznam položiek kombinovanej nomenklatúry (číselné označovanie tovaru) a colných sadzieb, podľa ktorých sa vymeriava clo z jednotlivých druhov dovážaných tovarov je tiež uverejnený na internetovej stránke colnej správy v sekcii "TARIC", kde sa po zadaní 8-miestneho číselného kódu podpoložky kombinovanej nomenklatúry harmonizovaného systému, krajiny odoslania a smeru pohybu zobrazí sadzba cla a sadzba DPH. Za správne zaradenie tovaru do podpoložky KN je zodpovedný deklarant. Sadzba DPH (19%) je upravená v zákone č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty. Clo sa vypočíta z colnej hodnoty tovaru podľa príslušnej colnej sadzby ustanovenej v colnom sadzobníku.

4. bod:
8. Je potrebné platiť clo pri zasielaní daru (fotoaparát a príslušenstvo) z USA do SR?
Prípady a podmienky oslobodenia pri dovoze do EÚ sú upravené v Nariadení Rady (EHS) č. 918/83 z 28. marca 1983 ustanovujúce systém spoločenstva pre oslobodenie od cla, toto je zverejnené i na internetovej stránke colnej správy Právne predpisy spoločenstva. Skutočnosť, že tovar je darovaný nie je dôvodom pre jeho oslobodenie od dovozného cla. Od cla je možné oslobodiť zásielky nepatrnej hodnoty do 150 EUR a zásielky zasielané fyzickou osobou fyzickej osobe do hodnoty do 45 EUR . Zásielky zasielané fyzickou osobou fyzickej osobe musia spĺňať nasledovné podmienky: nemajú obchodný charakter, sú príležitostnej povahy, sú určené výlučne na osobné použitie príjemcom alebo jeho rodinou a boli odosielateľom príjemcovi poslané bezplatne.

V prípade, ak hodnota tovaru presiahne povolený bezcolný limit vymeria sa z predmetného tovaru colný dlh.
SPOMÍNANÝ SADZOBNÍK:

Kód: Vybrať všetko

http://www.colnasprava.sk/wps/portal/!ut/p/.cmd/cs/.ce/7_0_A/.s/7_0_M7/_th/J_0_9D/_lp.7_0_35/0/_s.7_0_A/7_0_M1/_me/7_0_M6/_s.7_0_A/7_0_M7
Dúfam, že tu už nik nebude klásť otázky ohľadom týchto vecí....
UplenssGrapher
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa UplenssGrapher »

Som na Lockerz nový, tak sa pýtam, keď už obnovia tie ceny, ako to s tým je. Mám záujem napr. o iP touch 8GB, objednám, a neriešim? Už mi to iba pošlú? Alebo musím mať nejaké štastie aby z objednaných vybrali mňa? Vďaka. A ešte, mohol by mi niekto preložiť toto? Volným prekladom, resp, čo tým myslia. Dík. :)

"On Friday, we'll have big news about a very special February redemption!"
PitBull_4
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PitBull_4 »

prelistuj si celú túto tému...

a tá veta znamená, že v piatok vycapia nové informácie... nik zatiaľ nevie aké...
UplenssGrapher
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

PitBull_4 napísal:prelistuj si celú túto tému...
Podla mňa je jednoduhšie napísať "áno" alebo "nie", ako čítať 35 strán. :) Skrátka, keď mám body potrebné na anú vec, objednám a už len čakám? Alebo objednám a nemusí mi prísť nič?
pindur1
Medium Expert
Medium Expert

musis to vystihnut objednat, lebo vsetko sa rychlo vypreda.. a ak to stihnes tak uz len cakas a ono to pride.. ;)
UplenssGrapher
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

OK dík, a posledné 2 otázky. Keď to nestihnem, dajú mi nejak vedieť? Alebo budem v tom že som stihol a nakoniec nič? A za ďalšie, informujú ma kedy sa začne to vypredávanie, resp. povedia presný čas, dátum, kedy obnovia ceny?
pindur1
Medium Expert
Medium Expert

tak reedem som nezazil, ale myslim ze tie veci zmiznu alebo bude napisane ze su nedostupne a nie, nedaju vediet kedy bude reedem.
davidqo9295
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa davidqo9295 »

rado9: pocuj a to ti prislo ten ipod alee s zastrckami ako maju v USA nie?
pindur1
Medium Expert
Medium Expert

davidqo, redukcia na nase zasuvky stoji par supov. Neni co riesit
davidqo9295
Light Expert
Light Expert

a kde by som to mohol kupit? pocujte na lockerz mi prisla takato sprava tam na hlavne menu Z-Listers: If you have not yet received a shipping confirmation for your free t-shirt, please update your settings with your full mailing address. We want everyone to get their extremely comfortable, stylish, widely admired tee -- so please be sure your address is correct. Thank you! co to znamena?
dEn00
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa dEn00 »

davidqo9295 napísal:a kde by som to mohol kupit? pocujte na lockerz mi prisla takato sprava tam na hlavne menu Z-Listers: If you have not yet received a shipping confirmation for your free t-shirt, please update your settings with your full mailing address. We want everyone to get their extremely comfortable, stylish, widely admired tee -- so please be sure your address is correct. Thank you! co to znamena?

Z listeri
ak ti neprisol email na to tricko tak mas updatnut svojuu mailovu adresu ak ju mas zlu..
tak prosim budte si isty aby vasa adresa bola spravna Dakujem

ale ty si asi este nepozval 20 ludi ze?
pindur1
Medium Expert
Medium Expert

davidqo, Kupis to normalne v elektre.
davidqo9295
Light Expert
Light Expert

denoo: mam 73 friend

//autoeditácia príspevku (10 Feb 2010, 19:44)
pindur : a nevies kolko to priblizne stoji?
pindur1
Medium Expert
Medium Expert

Napísať odpoveď