padanie wifi
padanie wifi
cafte kluci:) mám na vás jednu otázku..dúfam že mi pomôžete..tak na začiatok mám netbook asus eee pc 1000h model a na nom nahraty win 7 RTM verziu na ktoru som nahral ovládače na moj netbook hned ako vyšli z oficialnej stranky..doma mám router Zyxel P-335U s wifi AP..Ke´d som mal XP na netbooku všetko šlapalo ke´d som sťahoval cez P2P nič nepadalo proste bolo všetko stabilné..akonáhle som si dal win 7 a nainštaloval drivre na wifinu tak mi pri p2p sťahovaní začalo odpájať netbook od Ap zyxelu..nechápal som prečo skúšal somnastaviť iné kanály,všetko možné čo sa len dalo..nič..nakoniec sa ukázalo že to padanie nebolo spôsobené ani narušením fresnelovej zóny,ani rušením že prechádzal signál cez železobetónovú armatúru panelu,ani vzdialenosťou od Apčka..pretože signál mám v druhej izbe kde sa zdržiavam takmer plný +- jedna palička skáče to..Myslel som si že P2p zhadzuje veľký počet užívateľov pripojených že Ap to nezvláda ale omyl ďalší..pretože ani toto nasatvenie znížením počtu pripojených userov nevyriešilo moj problem...Tak ma ešte napadlo žeby to mohlo zhadzovať UPNP..tak som to vypol aj v routri aj v utorrente nič...tak ako poslednu možnosť som zvolil odinštalovanie drivrov na wifi a ponechanie originálnych čo má windows v sebe a testoval som..to isté sa udialo..ja už vážne neviem už mi hlavou preletela myšlienka že predám tento router a kúpim niečo iné inú značku..skpste mi rposím poradiť ak máte ete nejaké nápady..diki moc
-
mathev
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: padanie wifi
pokial ti predtym na XP pripojenie nepadalo je dost mozne ze tie ovladace na WIN7 su nestabilne a nepomozes si.
kazdopadne ako prve by som skusil priniest nejaky iny notebook a skusil to s nim tym eliminujes problem na problem notebooku aby si nemusel kupovat novy router zbytocne
druha vec skusit ten tvoj notebook na inej wifi sieti a vyskusat ci to robi aj tam...
dalej by som skusil na routri natvrdo nastavit normu 802.11b aby si sa pripajal do routru sice pomalsie ale pri vacsine internetovych pripojeni ti aj 802.11b bude stacit a vyskusat ze ako sa to bude tvarit.
edit: jo a este treba pozriet ci nenajdes nejaky novsi firmware routru.
kazdopadne ako prve by som skusil priniest nejaky iny notebook a skusil to s nim tym eliminujes problem na problem notebooku aby si nemusel kupovat novy router zbytocne
druha vec skusit ten tvoj notebook na inej wifi sieti a vyskusat ci to robi aj tam...
dalej by som skusil na routri natvrdo nastavit normu 802.11b aby si sa pripajal do routru sice pomalsie ale pri vacsine internetovych pripojeni ti aj 802.11b bude stacit a vyskusat ze ako sa to bude tvarit.
edit: jo a este treba pozriet ci nenajdes nejaky novsi firmware routru.
Re: padanie wifi
firmware je tam najnovsi menil som ho asi tak pol roka dozadu