Chladič CPU - socket AM3

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
UplenssGrapher
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Chladič CPU - socket AM3

Príspevok od používateľa UplenssGrapher »

Ahojte,

rád si nechám poradiť. Zháňam čo najvýkonnejší chladič pre socket AM3. Nejde mi vôbec o hlučnosť, iba o čo najlepšie výsledky. Nemám vôbec prehlad. Ani cenový strop, kludne uvítam najlepšie ponuky v pomere cena/výkon.

Ď. :)

// u mňa je zatial jednoznačný víťaz tento. Má v tej cene nejakého konkurenta?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Chladič CPU - socket AM3

Príspevok od používateľa uplink »

nemá, ten čo si si vybral je asi naj v danej cenovej kategórii, možno nejaký scythe v jeho cenovej kategórii a potom už lepšie chladí len dvojfanová noctua a vodník.
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

:) vraj sú nekvalitne robené či čo, za konkurenciu by som považoval Coolermaster Hyper 212 Plus, ktorý bude podľa mňa dosahovať podobné výsledky
UplenssGrapher
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Určite budem uvažovať, pozriem nejaké recenzie a testy, dík obom. :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

el_chupacabra napísal::) vraj sú nekvalitne robené či čo, za konkurenciu by som považoval Coolermaster Hyper 212 Plus, ktorý bude podľa mňa dosahovať podobné výsledky
To si odkial vytiahol? :lol:
v shope sme ich predali zo 30 a nikto sa nestazoval, predsa ked zakaznik uvidi take monstrum za taku cenu, tak to sa neda odolat
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

Tak som čítal z názoru človeka (užívateľa) na inom fóre (fóre o IT technike, nie fóre o nákupe/predaji a o vzťahoch ako je toto), vraj majú blbo vypracované uchytenie k retenčnému rámčeku na AM2/AM2+/AM3, dokonca že sú tie chladiče schopné rámik poškodiť. V tom má Coolermaster nepopierateľnú výhodu - má vlastné uchytenie, ktoré nepoužíva retenčný rámik a vydrží toho o dosť viac. Navyše má Coolermaster možnosť použitia akéhokoľvek ventilátora, poprípade dvoch, ak by teda pôvodný nestačil (už aj pôvodný má dosť masívny prietok) nie je absolútne žiadny problém ho vymeniť hoci aj za ventilátory Delta.
A navyše u Freezera Extreme rev.2 si priplatíš za možnosť uchytenia na nové intel sockety, u Coolermastera to máš za nižšiu cenu, pritom jeho výkon je porovnateľný s tým AC (ak nie lepší).
BTW je veľkosťou porovnateľný s tým "monštrom" (nedaj sa vysmiať) od AC, ventilátor je takisto 12cm, no má o dosť väčší rozsah regulácie cez PWM oproti AC (CM - 600-2000rpm, 76,8 CFM max (!!); AC - 800-1500rpm, 35,7CFM max). Ten AC sa mi zdá dosť nezmyselný za tú cenu keď si to porovnávam s lacnejším ale výkonnejším CM.
To ze sa nikto nestazoval naozaj o nicom nesvedci :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ale sveci len otom ze s nim niesu problemy.
na kazdom ac coolery je blba instalacia, o poskodeni som este nikdy nepocul
ak si ich mal ozaj v rukach , tak musis uznat ze ac je trosicka mohutnejsi :wink:
btw : na alza pisu somarinu , pretoze ma len 4xheatpipe
UplenssGrapher
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Nejak sa do toho nevyznám , ale to s tým poškodeným retenčného rámika sa mi zdá v celku dosť pravdepodobné. Predsalen, je to hebedo, a prvé čo som si pomyslel je, či mi to nezlomí dosku. :D Každopádne sa ešte rozhodnem, a ozvem sa ak by som náhodou našiel niečo iné.
Napísať odpoveď