Kontaktne sosovky
-
peterxxx
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kontaktne sosovky
Kolko mas rokov??? Ak si este vo vyvoji tak ti nikdy nedaju take dioptrie ake mas ale o nieco mensie(aby sa oci naahali a nekazili sa viac?? neviem preco ) takze nikdy nebdues mat zrak ako normalne vidici clovek.
mam 18 
-
peterxxx
Star
Tak to ti zrejme dali slabsie.Mne dali o tristvrte dioptrie mensie napriklad.
peterxxx: to sa mi zda nejaka blbost co tu pises.ze ocna dava slabsie dioptrie.tym ze oko nema spravne zvolenu dioptriu tak mu to len skodi.a este o tristvrte
-
zuzkazuzka
VIP
Mne zase keď prvýkrát aplikovali šošovky, tak mi povedali, že na niektoré oči jednoducho neexistujú šošovky so všetkými parametrami, ktoré majú sklá okuliarov. A preto je možné, že s okuliarami vidíš ostrejšie.
-
peterxxx
Star
mulatt, nie je to hlupost , ocny mi o vysvetloval, hovril , ze ked je oko vo vyvine tak ho treba zatazovat
/edit- inak pekny pocet prispevkov 666
/edit- inak pekny pocet prispevkov 666
ked som v roku 2000 dostal svoje prve sosovky, tiez bali slabsie asi o 3/4 dioptrie.
A aby som tu upokojil moje vasne, kupil som si a vymenil sosovky.. mesacne som mal hadam aj 9mesiacov
sluzili dobre aj posledny den !
Softlens 66 sa uz nevyraba, musel som prejst na Softlens 59
btw cena 23e cez net, bezna cena 44e
A aby som tu upokojil moje vasne, kupil som si a vymenil sosovky.. mesacne som mal hadam aj 9mesiacov
Softlens 66 sa uz nevyraba, musel som prejst na Softlens 59
btw cena 23e cez net, bezna cena 44e
-
Gepid
Medium Professional
plusminus: Nebojíš sa, že dostaneš šedý zákal alebo nejaké iné svinstvo?
-
canopus
Addict
nie sme pred 10 rokmi,ked to bolo mozne dostat,dnes su uz na inej baze sosovky,to iste somsi myslel aj jaGepid napísal:plusminus: Nebojíš sa, že dostaneš šedý zákal alebo nejaké iné svinstvo?
-
viper1993
Medium Professional
canopus: myslim ze on to myslel preto ze plusminus nosil mesacne sosovky aj 9 mesiacov, niesom doktor ale vtedy uz podla mna nieco take hrozit moze, ta doba tam nie je nadarmo
určite tam nieje nadarmo ale tie šošovky určite nerobia presne na 28 dní a v 29 už strácajú na kvalite ...viper1993 napísal:canopus: myslim ze on to myslel preto ze plusminus nosil mesacne sosovky aj 9 mesiacov, niesom doktor ale vtedy uz podla mna nieco take hrozit moze, ta doba tam nie je nadarmo
-
peterxxx
Star
Ale tu sa bavime o devatnasobnom predlzeni pouzivania nez je odporucane.Taku rezervu asi tie sosovky nemaju
Nosim sosovky 10rokov. Verim tomu, ze 9mesiacov je extremne vela, ale sosovky stale splnali vo viditelnosti a pruznosti to, co nove.
Kedze mam uz nove, skusil som s nimi jeden test. Isto sa vam niekedy stalo, ze ste dosli na chatu a vecer zistili ze nemate roztok. Nic horsie. Test spocival v uschove sosoviek v klasickej vode. Sosovky som testoval 2dni, vydrzali, po nasadeni boli ako keby z roztoku.
Sosovky som samozrejme vyhodil, ale je dobre vediet, ze v krajnej nudzi sa da v pohode pouzit voda na par hodin. Toto bol len moj test, pls nepouzite beznu vodu nikdy, len v extremnej situacii !!
Inak mesacne sosovky bezne nosievam tak 2mesiace, nie viac. Stav zraku sa mi vyrazne po 10rokoch nezhorsil.
Kedze mam uz nove, skusil som s nimi jeden test. Isto sa vam niekedy stalo, ze ste dosli na chatu a vecer zistili ze nemate roztok. Nic horsie. Test spocival v uschove sosoviek v klasickej vode. Sosovky som testoval 2dni, vydrzali, po nasadeni boli ako keby z roztoku.
Sosovky som samozrejme vyhodil, ale je dobre vediet, ze v krajnej nudzi sa da v pohode pouzit voda na par hodin. Toto bol len moj test, pls nepouzite beznu vodu nikdy, len v extremnej situacii !!
Inak mesacne sosovky bezne nosievam tak 2mesiace, nie viac. Stav zraku sa mi vyrazne po 10rokoch nezhorsil.
Pohoda, tiez som bol raz v praci, a strasne ma svrbelo oko, tak som si ho poskrabal, a samozrjeme ze mi vypadla sosovka...tak co som mal ine spravit v robote...siel so man wc, oplachol pod tecucou vodou a sup do oka...tak isto, sa mi uz nie raz stalo, ze mi sosvka spadla na zem v kupelni pri vyberani/nasadzani a chvalabohu mi nic nebolo....co sa tyka zivotnosti, vobec neviem ako dlho nosim jeden par, kupujem mesacne sosovky, ale nosim ich tak dlho kolko vydrzia...ako skuseny sosovkar uz viem zistit kedy cez sosovky vidim hmlisto
a teda viem kedy je vhodne uz par vyhodit.
-
zuzkazuzka
VIP
No, myslím, že mnoho očných lekárov by z vás malo radosť... To, že necítite rozdiel v tom, keď je šošovka nová a keď ju nosíte 9 mesiacov je absolútne nepochopiteľné, ale najmä je to extrémne nebezpečné pre vaše oči. Nechcem maľovať čerta na stenu, ale aby ste si o tú stenu o pár rokov nebúchali hlavu, keď budete lamentovať nad svojou hlúposťou. Osobne som videla, ako raz do optiky prišiel týpek, čo niekoľko mesiacov nosil jeden pár dvojtýždňových šošoviek, tvrdil, že nemá žiadne ťažkosti, ale tá optička až zhýkla, keď sa cez ten špeciálny prístroj pozrela na jeho oči.
Ale ja rozdiel citim....ide to rozoznat, keby som to necitil tak nosim jeden par aj rok...ale nie, ked uz citim, ze su starsie tak ich zahodim a otvaram novy par...osobne si myslim, ze ten mesiac je iba cisty kapitalizmus...proste nemyslim si ze je nejaky velky rozdiel ci mesacnu sosovku nosis 1.5 mesiaca alebo 2 mesiace...viac ako 2 mesiace som ale asi nenosil...no 2 uz hej.
-
peterxxx
Star
Lubos, roztok sa pouziva hlavne preto, ze je dezinfekcny ,pretoze cez oko sa velmi lahko zanesie do teal infekcia.Ak by si takto fungoval dlhodobejsie tak nieco chytis.
Ako je mi to jasne...ja pouzivam stale roztok, ale zase tak to ludia nesmu prehanat...to teraz ma clovek zit vo vakuu? Poznam cloveka ktory ma sosvku iba vjednom oku uz asi desat rokov a za tu dobu pouzil asi iba pol litra roztoku....proste rano ju 'vymacha' v umyvadle a da ju do oka...nic mu nieje...
-
peterxxx
Star
Nehovorim ze mame zit vo vakuu, to by neslo takto clovek ziskava aj imunitu.Telo je stimulovane vytvarat protilatky a to je pozitivne, ale netreba zachadzat ani do opacneho extremu.
A co take tam uvidela? Toto vela cloveku nepovie, ci mal zapalene oko, poskriabanu rohovku...zuzkazuzka napísal:Osobne som videla, ako raz do optiky prišiel týpek, čo niekoľko mesiacov nosil jeden pár dvojtýždňových šošoviek, tvrdil, že nemá žiadne ťažkosti, ale tá optička až zhýkla, keď sa cez ten špeciálny prístroj pozrela na jeho oči.