Roznášač letákov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Roznášač letákov

Príspevok od používateľa Mateq »

Zdravím, existuje nasledujúca záležitosť, ktorá mi začína byť trocha nepríjemná.

Určite každý kto býva v paneláku občas registruje ľudí, ktorý brigádnicky roznášajú letáky. Keďže narozdiel od poštárok nemajú kľúče, vždy niekomu zazvonia a ten ich pustí.

U nás chodí každé ráno nejaký starší pán, ale problém je, že ak prekliká naraz všetky zvončeky a teda každý jeden deň aj môj, a to okolo 7:00 ráno, je to "trocha obťažujúce". Riešením by bolo ak by ho nikto nepúšťal, ale on tie zvončeky stláča až do kým niekto nepovolí a neotvorí mu bzučiakom.

Plánujem zísť dolu a "požiadať" :D ho aby prestal, ale zaujíma ma či niekto má podobnú skúsenosť, respktíve či je to právne klasifikovateľné ako obťažovanie (zvonec je na zvonenie). Nepredpokladám totiž že by to stačilo. Prípadne ráta sa vchod ako verejné priestranstvo, alebo ho od schránok môžem vykopať ak nie je vlastníkom žiadneho bytu v ňom?
S 3097
Light Star
Light Star

Re: Roznášač letákov

Príspevok od používateľa S 3097 »

Ja som roznášal letáky cez prázdniny v Košiciach. Tak to bude nejaký idiot že zvoní na všetky zvončeky. Ja som zazvonil na jeden počkal, druhý počkal a keď mi neotvorili ani na 3x tak som vo dverách nechal 15 letákoch a šiel som ďalej..Ale zober si to aj z druhej strany, určite ho to nebaví ale ak chce peniaze tak to jednoducho musí robiť. Určite keby mal na výber tak by to nerobil.
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

Ja som v bytovke byval cca 12-13 rokov a za ten cas sa mi vyvinula schopnost ignoracie zvonca:D Podla nalady a ci sa mi chcelo som to siel zdvihnut, ale rano by som prdel nato. A ak to vadi viacerim z bytovky tak na tej domovskej schodzke alebo ako sa to vola sa dohodnite, ze si upevnite pred vchod daku schranku na letaky, kde ich budu roznasaci davat a vy si ich potom porozdelujete do schranok.
Tak ako pisal kolega on to rozniest musi, niektore tie firmy si to normalne kontroluju ci sa to roznieslo do schranok alebo len to niekto plasne pred vchod resp. do kosa :-)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Pikolik napísal:Tak ako pisal kolega on to rozniest musi, niektore tie firmy si to normalne kontroluju ci sa to roznieslo do schranok alebo len to niekto plasne pred vchod resp. do kosa :-)
Jeden môj známy takto vyfasoval navážku letákov z Tesca, tie potom odvliekol všetky do zberu. Čiže od Tesca dostal plácu, aj v surovinách.
Takto to prevádzkoval pol roka.
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa 3-mato-3 »

ja som roznasal letaky s bratrancom pred dvoma rokmi ale prestali sme, raz sme zazvonili do jedneho bloku a niekto hodil z okna kus dreva a bratranec schytal do hlavy vyriesili to 3stehy
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

U nas je rovnaka situacia, ja si vzdy na vecer vypinam zvoncek a aj ked idem poobede spat :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No len nie každý má taký vymakaný zvonček, že si ho môže vypnúť. Ja by som to vyriešil vylepením veľkého nápisu na vchodové dvere : "Letáky dávať do schránky pred vchodom!!!" a dal tam nejaký regál na to...My to tak máme zavedené a nikoho už roznášači neotravujú.
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

My mame klasicky zvoncek, je pri isticoch a kazdy vecer iba odpojim kablik. Nic vymakane.
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

A možno by pomohol aj nalepený papier s nápisom nejako že: Roznášači letákov nezvoniť! I keď neviem koľkým z nich sa by sa to chcelo čítať, a koľko by to aj dodržalo. :D Riešením by boli aj schránky s otvorom na vhadzovanie pošty zvonku. Ale to je asi trocha náročné riešenie.
xerox422
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa xerox422 »

Ja by som ten nápis určite ignoroval :lol:
Ja osobne roznášam regionálne noviny a na jednej schranke kde roznašam je napisane "prosím nevhadzovat letaky" aj tak to ignorujem ved ja nemam letáky ale noviny!!! :smt043
Ale ved nech vam na bytovke urobia taky otvor kade to budu hadzat a vo vnutry to padne do krabice a odtial kto chce si to zoberie. Uz som videl také.
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa LA »

NJ, takych zrovna milujem. Aj ked som si dal na schranku velky napis nevhadzujte letaky, o dva dni po vypradzneni ju mam plnu tesco, billa, hypernova, carefour, hornbach, provident, pozicky, chudnutie, uzernici, vylety atd atd............LUDIA STE SLEPI? NEVHADZOVAT! Az chytim tych co mi to tam stale hadzu, budu vdacni za poondeny slovensky zdravotny system.
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Napoj na schranku nejaky slabsi zdroj :P hned si rozmyslia ci as jej chytia :D...
Napísať odpoveď