M-AUDIO Fast Track USB 2

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
it_novice
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

M-AUDIO Fast Track USB 2

Príspevok od používateľa it_novice »

M-AUDIO Fast Track USB 2 .... chcel by som sa spytat ake s tym mate skusenosti.... vsetky skusenosti si vazim. Dakujem
maznacik
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Re: M-AUDIO Fast Track USB 2

Príspevok od používateľa maznacik »

No to by aj mňa zaujímalo :))
malyivko
Star
Star

Príspevok od používateľa malyivko »

to je čo vlastne? externa zvukovka a predzosilnovač v jednom? kus tomu nerozumiem
//edit: uz som to naštudoval,tak toto chcem rozmyšlal som že kupim len predzosilnovač ale toto sam i oplati ešte viac
maznacik
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

No niečo také, je to viac menej určené na hratie a nahrávanie, ale možnosti sú už na užívateľovi...každopádne, tie skúsenosti, keby niekto mal...Ja sa rozhodujem pre E-MU 0202 USB...
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Daedalus »

co konkretne by ta/vas zaujimalo ? Mal som ju pozicanu doma urcitu dobu, teraz vlastnim ale inu externu zvukovku. Ak zvazujes kupu, kludne chod do nej, v tejto cenovej kategorii (do 300e) je to viac menej jedno. Zalezi co vsetko chces nahravat, kolko in/out potrebujes, kolko midi in/out, digital, atd atd
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

kto nieje veľmi náročný, postačí aj klasická fast track... inak, pozor, pri týchto maudio fasttrackoch usbčkových dochádza často ku kolízii (samovoľné zvyšovanie latencie, lúpance)
maznacik
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Mne by stačilo, aby to malo nesymetrický (vysokoimpedančný) vstup na gitaru, basu...a symetrický na spev. Chcem to na také domáce nahrávanie, prípadne nahratie dema pre kapelu. Nahrával by som po jednej stope všetko zvlášť. No to ma trápi tie lúpance a podobné veci, keďže to chcem používať k Notebooku HP Compaq 8510w.

E-MU 0202 USB
http://www.emu.com/products/product.asp ... duct=15186

Oproti M - Audio, nemá phantómové napájanie na kondenzátorový mikrofón (ale to by sa dalo poriešiť cez mix, ktorý ho má.) Ale má prevodníky na lepšej kvalite, čo by aj zvýšilo kvalitu zvuku, ak sa mýlim ma opravte.

Čo vy nato? Prípadne iné nápady?
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

maudio fast track je fajn na nahrávanie gitary, no nie som si istý či dokáže nahrávať viac stôp naraz...
Ale bohužial, vcelku často im hrabne (netuším či je to kôli usb rozhraniu alebo nedotiahnutými ovladačmi).
trebars toto bolo nahrávané na klasickom fast tracku s dákym vst preampom a impulzom boxu
http://bandzone.cz/ptaah
maznacik
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

To je dosť slušná nahrávka, ten zvuk je úplne postačujúci.
Veľa som čítal o tom m-audio, záporov aj plusov, že im zašibáva a pod. Ale to snáď každej externej, treba skúsiť no. Ale ak by som dosiahol takúto kvalitu ako si hore v linku ukázal, tak som vybavený.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

ono treba vtom aj vedieť chodiť, zvukovka nerobí zvuk :) čiže budeš musieť veľa čítať, veľa skúšať...
Ak nemáš skúsenosti s nahrávaním, tak ti dám krátučký návod...
Hostitelský program reaper, na stopu nahodíš vst preamp plugin (tu ich je dosť http://www.acmebargig.com/ ), dalej si tam nahodíš simuláciu boxu (inak ti to bude len bzučať). To odporúčam voxengo boogex (www.voxengo.com/product/boogex), donho si potom môžeš stiahnuť iné impulzy (simulácie) boxov trebars z fora (www.guitarampmodeling.com). V boogexe je dôležité, aby si vrchné štyri knofliky napravo (tone, drive, dynamics, phase) dal na nulu...

A môžeš hrať :) samozrejme treba veeeľa skúšať, nove pluginy, noive impulzy, hrať sa s ekvalizerom... ale veď oto ide :)
maznacik
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Nooo, tak presne takúto dobrú dušu som potreboval :) Ja som skúšal Adobe Audition, a potom som prešiel na Cubase...a reaprovi som počul, ale neskúšal som ho. nejaké vst pluginy (Peavey revalver MK III, Amplitude metal) som skúšal, ale pri skreslení mi to dosť bzučí. Ide popozerať tie tvoje linky a skúsim to trošku :)Vrelá vďaka
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

ak vieš čo to robiť s cubase, zostan prinom... ako plugin môžeš vyskúšať taktiež TH1 vst, hrá to vcelku slušne :)
maznacik
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

No idem skúsiť ten plugin, nejaké som posťahoval z tých hore uvedených stránok, vyzerá to fajn. Len stále mi to pri vyššom skreslení bzučí, môže to byť tým, že hrám zatiaľ cez onboard zvukovku?
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

a máš nahodený aj dáky impulz (simulaciu boxu)?
maznacik
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

No tak skúsil som ten TH1 vst - a potom som dal Boogex, nič som nenastavoval len tie 4 čudlíky som dal na nulu. a takto to znie. pridávam kratučkú ukážku :) - prvá polovica je len s TH1 vst a od polky to ide aj so simuláciou boogex.

http://www.ulozto.sk/3961481/th1-boogex.mp3
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Pri TH1 nesmieš mať ten boogex, pretože th1 sám obsahuje simuláciu boxu (aj tam ten reprobox máš nakreslený) :) jedine pravym kliknúť na reprobox a dať odstrániť, potom musí byť spustený boogex, a tam si vyber dáky impulz :)
Inak, hore keď klikneš, sa ti vysunie taká ponuka a tam si môžeš stiahnuť ten šum... bude to potom ale trochu orezavať tony :) treba sa stym rhať, skušať
maznacik
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Hej už som prišiel nato :) len to väčšie skreslenie mi aj tak bzučí, a keď tam hodím ten gate limiter, či ako sa to volá, tá ponuka čo sa mi vysunie, tak hej to orezáva zvuky a riadne, ale aspoň je to ticho keď nehrám :D každopádne, chyba je zrejme v nastaveniach a nie niekde inde pretože input zvuk mi ide čistý bez bzučákov...Vidím, že ešte nad tým budem musieť chvíľu posedieť :) a počkať si na externú zvukovku :)

Ak máš ešte nejaká užitočné rady, tak sem s nimi, rád sa priučím :)) dííík
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

rada je len jedna, skúšať a skúšať :) nahravanie je doslova alchýmia
Napísať odpoveď