Verejna IP, router a server

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
e-comp
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Verejna IP, router a server

Príspevok od používateľa e-comp »

Zdravim
Ospravedlnujem sa ak ta temu uz je tu ale nenasiel som nic podobne mojmu...

mam nasledovny problem..
Mam verejnu IP adresu 92.245.x.x od ISP ta mi ide do routra lenze v routri mam vo WAN-ku IP typu 192.168.x.x a nanu je namotana aj verejna IP. A mam server ktory by som chcel dat z lokalnej sieti s IP (napr. 192.168.1.100) vonku na internet. Potreboval by som poradit ako nastavit router pretoze viem ze treba povolit porty ale tie ked povolim stale nevidim server z vonku...nemal by som este nieco na serveri nastavit je nanom Ubuntu server.
Router: DLINK_TL-WR340GD

Dakujem za kazdu radu karma+
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Verejna IP, router a server

Príspevok od používateľa Jancuk »

Od ISP mas tu ip 92.245.x.x a za natom más LAN adresu triedy C 192..... , v routry hladaj port forwarding a tam natuj port z tvojej IP cez ten port von
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Najprv si zisti, na aké služby sa chceš zvonku pripájať a potom si zisti ich príslušné porty, ktoré nastavíš v routeri, aby smerovali na IP toho serveru (smerovanie portov/port forward) Napríklad ssh - 22, ftp - 21, webserver - 80 atď.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny3212 »

ak sa cez lokalnu siet pripojis na svoj server, tak uz v PC nemusis nic nastavovat. Nastav iba router. Pripoj sa na router s lokalky a najdi si kolonku NAT, tam mas virtualne siete, daj vytvorit novu, zadaj nazov sluzby, cislo portu, ktory chces pridelit. Cislo portu urcuje protokoly na vyssich vrstvach OSI. A nakoniec IP v lokalnej sieti, ku ktoremu kompu to chces pridelit. To je vsetko.
Napísať odpoveď