LED LCD TV SAMSUNG UE40B8000 vs. LG 42LH9000

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Urbo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

LED LCD TV SAMSUNG UE40B8000 vs. LG 42LH9000

Príspevok od používateľa Urbo »

Zdravim. Plánujem kúpu LED LCD TV a rozhodujem sa medzi týmito TV SAMSUNG UE40B8000 a LG 42LH9000.
Viem že LED od Samsungu nie je Full LED.

Chcel by som vedieť váš názor. Ktorý je podľa vás lepší hlavne čo sa týka obrazu a vstupov do TV.
http://www.hej.sk/televizory-audio-vide ... -42lh9000/
http://www.hej.sk/televizory-audio-vide ... ue40b8000/

Ďakujem za názory.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: LED LCD TV SAMSUNG UE40B8000 vs. LG 42LH9000

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ak mam byť uprimny, obraz u oboch stoji za... Hlavne Samsungy su o ničom. Nerovnomerne podsvietenie, neprirodzene, presaturovane farby, ktore sa nedaju nastaviť ani kalibraciou, daňou za minimalnu hrubku je nutnosť použivať u niektorych vstupov redukcie (napr. scart), nutnosť externeho audia, lebo zvuk je tiež o ničom. Edge led (led podsvietenie iba po stranach), ma viac nedostatkov ako pozitiv. Ak už Edge Led, tak Philips 40PFL8664H: http://www.hej.sk/televizory-audio-vide ... 0pfl8664h/. Ma neporovnateľne lepši obraz, alebo najlepšie Full led Sharp 40LE700: http://www.hej.sk/televizory-audio-vide ... 40le700ev/. Funkčne je sice chudobnejši, ale zato ma z tychto najlepši obraz.
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Kukám že máš toho dosť naštudovaného.. :wink:
Ako zaručene rozpoznám či má telka edge led alebo led podsvietenie po celej ploche obrazovky, teda nie iba v rámiku.. :roll:
Ako bol som doteraz v tom, že Edge led je iba pri tých najlacnejších najmenších LCD TN monitoroch/ a lacných lcd HD televízoroch s led podsvietením...
Je v tom trošku zmätok...
V manuáloch to nieje, na internete ani v špecifikáciach tiež nie, v recenziách detto..
Ako jedine že by si robil servisáka alebo predajcu čiernej techniky keď máš také presné info, prípadne samsung v galante ale to by už bol asi extrém :-D
Ako moc som nepátral, ako ktorý výrobca aký druh led podsvietenia pri svojich televízoroch a PC monitoroch používa...
Niečo sa dá odvodiť podľa ceny, no aj tak fakt netuším ako to spoľahlivo zistiť...
Existuje vôbec telka, ktorá má led podsvietenie po celej ploche ?
Nie sú všetky náhodou iba edge led, tak ako si písal.. ?

Potom už verím že LED podsvietenie kľudne môže mať horšie parametre ako klasické katódové..
Okrem spotreby asi žiadna výhoda iba marketing a PR žvásty/reklama... BFU sa chytia :psssst:
Ak mi poskytneš nejaké odkazy kde, sa to dá overiť budem len a len rád :-D
Diki
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

jjj napísal:Kukám že máš toho dosť naštudovaného.. :wink:
Ako zaručene rozpoznám či má telka edge led alebo led podsvietenie po celej ploche obrazovky, teda nie iba v rámiku.. :roll:
Ako bol som doteraz v tom, že Edge led je iba pri tých najlacnejších najmenších LCD TN monitoroch/ a lacných lcd HD televízoroch s led podsvietením...
Je v tom trošku zmätok...
V manuáloch to nieje, na internete ani v špecifikáciach tiež nie, v recenziách detto..
Ako jedine že by si robil servisáka alebo predajcu čiernej techniky keď máš také presné info, prípadne samsung v galante ale to by už bol asi extrém :-D
Ako moc som nepátral, ako ktorý výrobca aký druh led podsvietenia pri svojich televízoroch a PC monitoroch používa...
Niečo sa dá odvodiť podľa ceny, no aj tak fakt netuším ako to spoľahlivo zistiť...
Existuje vôbec telka, ktorá má led podsvietenie po celej ploche ?
Nie sú všetky náhodou iba edge led, tak ako si písal.. ?

Potom už verím že LED podsvietenie kľudne môže mať horšie parametre ako klasické katódové..
Okrem spotreby asi žiadna výhoda iba marketing a PR žvásty/reklama... BFU sa chytia :psssst:
Ak mi poskytneš nejaké odkazy kde, sa to dá overiť budem len a len rád :-D
Diki
Rozpoznáš to pomerne jednoducho. Pokiaľ má telka hrúbku cca 3 cm, tak je podsvietená iba okrajovo. Akurát spomínaný Sharp Sharp 40LE700, alebo jeho nižší model 600 (nemá 100 Hz) sú plne podsvietené.

Ten model od LG má podľa mňa o niečo lepší obraz ako Samsung, ale naj obraz má aj tak ten Sharp

K tomu Sharpu:

- životnosť 100 000 hodín
- 3 roky záruka (700 - servis doma)
- na 600 chýba usb - čo podľa mňa problém nie je

,, Potom už verím že LED podsvietenie kľudne môže mať horšie parametre ako klasické katódové." - v tomto som ťa velmi nepochopil
,, Okrem spotreby asi žiadna výhoda iba marketing a PR žvásty/reklama... BFU sa chytia :psssst." - s týmto nesúhlasím

Výhody LED oproti lcd, plazme, crt:

- nižšia spotreba
- vysoký kontrast - čiže čierna je naozaj čiernou a biela bielou - nie je to švacnuté do nejakého odtieňu
- najdokonalejší obraz

Ale treba mať na pamäti, že keď chceš mať pekný obraz, tak tam musíš pustiť dobrý signál, pretože signál je základ!
napr. Divx filmy (700 mb) bude vyzerať na crt telke 55 cm, 72 cm oveľa lepšie ako na ledke 102 cm! To je dané viacerými vecami: - napr. menšia uhlopriečka, nedokonalé zobrazovanie na crt telkách.....
Ryan Giggs
VIP
VIP

jjj napísal:Kukám že máš toho dosť naštudovaného.. :wink:
Nie som žiadny servisak, predajca ani TV nevyrabam (ani nepacujem v technologickej oblasti), iba mam možnosť skušať jednotlive modely v domacom prostredi, poznam ľudi z tejto brandže a čitam recenzie, testy i postrehy uživateľov.

1. Ak to neuvadza vyrobca priamo na stranke (napr. Sony, Sharp či LG uvadzaju priamo pri konkretnom vyrobku ake ma podsvietenie), alebo v dokumentoch k TV, existuju tzv. produktove materialy, kde je vysvetlena pismom aj obrazkami technologia ako funguje Led podsvietenie. Je to kvôli roznym veľtrhom, vystavam, novinarskym prezentaciam atd. Tam maju vyrobcovia napisane ktory model ma ake podsvietenie. Tie materialy sa daju najsť aj na nete, stači trošku hľadať.

2. ako tu už bolo povedane, Edge led su tie tenke tv, full led sa taky tenky vyrobiť neda, takže to ide rozoznať aj podľa toho.

3. niekde to vidno aj na samotnom obraze, a to kvôli nerovnomernemu podsvieteniu.

,, Okrem spotreby asi žiadna výhoda iba marketing a PR žvásty/reklama... BFU sa chytia :psssst." s tymto suhlasim, ale len pokiaľ ide o EDGE LED. Oproti klasickemu podsvieteniu maju sice vyšši kontrast ale maju ine nedostatky. Viď môj prispevok vyššie. Ten ošiaľ okolo LED je spôsobeny hlavne vynikajucim marketingom Samsungu. U Full led je to o inom.

Urbo
Ešte mi napadlo, že o par tyždňov pridu na trh nove modely (napr. Sony), či by nebolo lepšie počkať: http://www.sony.sk/hub/televizory-lcd-bravia/3/5. Otazka je aka bude ich cena. Ak však nie si finančne limitovany, tak okolo 45 000 SK sa da zohnať Full Led Toshiba 46SV685 (menšie sa nerobia) s local dimmingom: http://www.hej.sk/televizory-audio-vide ... 46sv685dg/. To je obrazovo iny level aj proti tomu Sharpu.
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Takze bol som v servise TV-AV eletro v ziline, kusok od hlavnej vlakovej stanice a tam mi potvrdil ze vsetky Sony Samsung, LG LCD telky s akoze LED podsvietením majú iba edge LED .. teda ledky vysokosvietive su iba v rame teda okraji ramceku obrazovky...
ledky rozptylene po mriezke a po celej ploche tak to nemaju ani LCD za cca 120 000 Sk..
Take cosik maju iba telky od 3500-4000 EuR drahsie.. :)
Kludne si to overte napr AV-Pro v blave tiez serviseje veci od sony a panasonicu napr..
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Pri spomínanom Sharpe sa píše full backlighte (alebo také niečo - sry za chyby) - možno ho tam ešte nemali, pretože sú tak takmer nekazivé telky. On je oproti ledkám od napr Samsungu, LG, Phillips a tomu podobných asi 3x hrubší.

Hádať sa s nejakým servisákom nejdem, nestojí to za tú námahu.....
eldorado08

Príspevok od používateľa eldorado08 »

LG LH9000 má Full LED podsvietenie, Edge LED majú SL9000 a 9500. TOSHIBA 46SV685DG, Sharp LE600 A 700 sú tiež Full LeD. Všetky Samsungy UExxB6000,7000,8000 sú Edge LED okrem B8500, ale u nás sa nepredáva. Philips 8664H je tiež Edge LED, ale model 9704H je Full LED. Zo spomínaných má najlepší obraz Philips 9704H (a spomínaný Toshiba).
Ryan Giggs
VIP
VIP

jjj napísal:Takze bol som v servise TV-AV eletro v ziline, kusok od hlavnej vlakovej stanice a tam mi potvrdil ze vsetky Sony Samsung, LG LCD telky s akoze LED podsvietením majú iba edge LED .. teda ledky vysokosvietive su iba v rame teda okraji ramceku obrazovky...
ledky rozptylene po mriezke a po celej ploche tak to nemaju ani LCD za cca 120 000 Sk..
Take cosik maju iba telky od 3500-4000 EuR drahsie.. :)
Kludne si to overte napr AV-Pro v blave tiez serviseje veci od sony a panasonicu napr..
Servisakovi povedz, že je idiot. Full Led podsvietenie (po celej ploche panela) ako už pisal eldorado ma Sharp LE600 a LE700, Samsung B8500 a B9000, Philips 9704H, Toshiba SV685, LG LH9000 a ešte Sony X4500 a aj nove modely, ktore su na trhu par dni HX 900, HX905, všetko s cenou od cca 850€ do 2000€.
Potom choďte niečo kupovať a počuvajte predavačov a servisakov. Takto to dopadne.

Alebo ten servisak ti možno hovoril o LED TV (nie o LCD s LED podsvietenim), čo je však veľky rozdiel. LED obrazovky (kde je obrazovy panel tvoreny samotnymi diodami) su napr. na zimnych štadionoch (kocky). Resp. existuju aj OLED TV, ktore stoja tych 3000€. Napr: http://www.sony.sk/product/tvp-oled-tv/ ... e=Overview.
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Neboj, viem co je oled :wink:
To bol iba servisak a nie produktak a nie predajca....
Iba som prezentoval co som sa dozvedel...
Fakty som si neoveroval. :)
Ale ako samozrejme, ak vysli nove modely a a ten servisak na ne nemal reklamaciu tak asi nemal dovod ani sa tym zaoberat...
Blizsie..
Ryan Giggs
VIP
VIP

No, nove ako nove. Ten X4500 je 2 roky stary, a ostatne prišli na trh pred rokom, teraz okolo marca ich nahradia novšie modely. Ale na tom nezaleži. Ide o to, že by si najprv mal overiť fakty a potom niečo hovoriť. Zvlašť ak v tej oblasti pracuje a bytostne sa ho to dotyka.
Napísať odpoveď