Omrzliny
Omrzliny
Potrebujem vedieť, pri akej teplote vznikajú omrzliny na tele resp. pri akej teplote sa pokožka sfarbí do modra (fialova) a ako dlho musí byť človek vystavený takejto teplote (prostrediu) aby mal omrzliny.
Ďakujem za odpovede
Ďakujem za odpovede
-
peterxxx
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Omrzliny
To je individualne, vo vseobecnosti vsak staci teplota okolo nuly a nechranena pokozka.Ale moze nastat aj pri vyssich teplotach, naprikald ak mas vlhke satstvo na sebe.Vplivaju na to aj faktory ako prekrvenie koncatin, ci si v pohybe alebo len sedis a mrznes.
Ok a je možné, aby omrzliny vznikli pri bytovej teplote, ktorá sa pohybuje od 19 do 20,5°C ?
-
Grim
Darca
NIE, nefúka tam vietor a nieje to teplota nižšia ako 15°C
-
peterxxx
Star
To by uz neboli omrzliny , ale niaka ina porucha.Modranie pokozky moze sposobit reumatická horúčka srdca, anémia, leukémia, hemofília, nízky alebo aj vysoky krvny tlak.Viac ma teraz nenapada, mas taketo problemy???Mozno by si mal zajst k doktorovi, ten by ti urcite povedal co to je .
Vďaka bohu nemám takéto problémy. V stredu som našiel spolu s otcom babku v izbe na zemi (bývala s nami), zavolali sme sanitku, tá ju odviezla a vo štvrtok ráno volali, že zomrela. V správe o úmrtí je ako príčina (choroba), ktorá spôsobila smrť uvedená "Omrzlina postihujúca viaceré oblasti tela". V správe o výjazde sanitky je údajne uvedené, že ju privolaní lekári našli "v nevykúrenom byte". S týmto zásadne nesúhlasíme, keďže cez zimu máme doma byt vykurovaný na teplotu približne 19,5-20°C. A kvôli tej uvedenej príčine, by z toho otec mohol mať problémy, keďže nie je s jeho sestrou zrovna v najlepšom vzťahu a mohla by ho kvôli tomu zažalovať.peterxxx napísal:To by uz neboli omrzliny , ale niaka ina porucha.Modranie pokozky moze sposobit reumatická horúčka srdca, anémia, leukémia, hemofília, nízky alebo aj vysoky krvny tlak.Viac ma teraz nenapada, mas taketo problemy???Mozno by si mal zajst k doktorovi, ten by ti urcite povedal co to je .
Preto sa snažím zistiť čo najviac, aby sme mali jasné dôkazy, že nemohla zomrieť kvôli omrzlinám.
-
uplink
VIP
Mohla umrieť maximálne tak na podchladenie, ale je pravda že keď mám v izbe 20-22 stupňov, tak mám úplne ľadové prsty, tak kto vie čo je na tom pravdy. Ja osobne potrebujem tých 23.5-24 stupňov.
-
peterxxx
Star
Ako uplink napisal, na podchladenie zomriet mohla, hlavne ak mala poruchy s tlakom alebo zlu priechodnost zil kedy sa neprekrvuju niektore asti tela a na nich sa mozu vytvarat "omrzliny" aj ked to vlastne nie su omrzliny.Na tvojom mieste by som sa zameral na tych doktorov, pride mi to ako odflaknute "napiseme ze zomrela na omrzliny a mame to z krku ".Newiem ako to maju oni v byte riesene ale my mame merace , z ktorych sa da vycitat na kolko sa vykurovalo, tak mozno by aj to pomohlo ako dokaz.
Otec volal s obhliadajúcou lekárkou a tá mu povedala, že túto príčinu určila zo správy výjazdu sanitky a zo správy z chirurgie, kde babku previezli. Všetkým, ktorým volal sa len vyhovárali, hovorili, že s tým nič nemajú a hádzali si to ako horúci zemiak. Každopádne, ak to začne riešiť otcova sestra, tak otec začne tiež a viacerí ľudia z toho budú mať problémy, pretože napísať hentaký nezmysel je vrchol.peterxxx napísal:Ako uplink napisal, na podchladenie zomriet mohla, hlavne ak mala poruchy s tlakom alebo zlu priechodnost zil kedy sa neprekrvuju niektore asti tela a na nich sa mozu vytvarat "omrzliny" aj ked to vlastne nie su omrzliny.Na tvojom mieste by som sa zameral na tych doktorov, pride mi to ako odflaknute "napiseme ze zomrela na omrzliny a mame to z krku ".Newiem ako to maju oni v byte riesene ale my mame merace , z ktorych sa da vycitat na kolko sa vykurovalo, tak mozno by aj to pomohlo ako dokaz.
-
peterxxx
Star
Nemoze sa s nou normalne porozpravat a povedat jej , ze ako to bolo ?? Kazdemu racionalne zmyslajucemu cloveku musi byt jasne ze to je zavinenie maximalne tak zo strany lekarov.Pri takej teplote neprichadza k podchladeniu a omrzlinam ,to predsa musi pochopit.
Dnes má prísť zo zahraničia, takže uvidíme ako to bude.peterxxx napísal:Nemoze sa s nou normalne porozpravat a povedat jej , ze ako to bolo ?? Kazdemu racionalne zmyslajucemu cloveku musi byt jasne ze to je zavinenie maximalne tak zo strany lekarov.Pri takej teplote neprichadza k podchladeniu a omrzlinam ,to predsa musi pochopit.