Všetko okolo mobilu Nokia E52
Re: Všetko okolo mobilu Nokia E52
Ked som mal v ruke prvy krat Nokiu E51 tak rychlost sa mi zdala priam nadzvukova oproti mojej N82
E52 musi byt parada. Tu moju N82 nabijam kazdy den, uz ma to stve preto uvazujem nad E52. Ovi je zaradmo? Do kedy? Ale aj tak ostanem verny Sygicu.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
E51 nie je pomala, ale E52 je podstatne rychlejsia. O Ovi Maps mas popisane tu: http://www.mobilmania.sk/clanky/ovi-map ... fault.aspx
Chlapci, dnes mi Orange doručil E52ku..
Bál som sa, ktorú farebnú verziu mi pošlú, ale došla mi našťastie sivá, podľa mňa asi tá najkrajšia.
Moje prvé skúsenosti po cca 2-3hod užívania.. ako (bývalého) vlastníka E51ky:
Hneď môžem potvrdiť hojkové slová, že E51ka je pekne rýchla, ale E52ka je jednoducho ešte rýchlejšia. Prejavuje sa to jednoducho všade, ale najviac ma prekvapila rýchlosť surfovania. Na E51ke mi stránku shmu.sk naťahovalo aj minútu, na E52ke je to za pár sekúnd (mám obyčajný OrangeWorld 1000, prostredníctvom defaultného nokia prehľadávača).
Má naozaj väčší displej, avšak nejaké "kockovanie" v súvislosti so zachovaním rozlíšenia mi zatiaľ akosi nevadí.
Skúsil som GPS.. najskôr ešte bez SIMky (vystrčil som z okna, pod stromami), nevedelo ma spojiť ani po 2minútach.. keď som to skúsil o hodinu neskôr už aj so SIMkou, spojilo ma s GPS za cca 20 sekúnd. Inak krabica mi prišla obalená reklamou, že OviMaps mám doživotne zadarmo, snáď myslia tú platenú hlasovú navigáciu. A čo sa týka navigácie, milé prekvapenie bolo v podobe pribaleného držiaka na mobil do auta (kolegyňa objednávala E52 2 mesiace dozadu a nedostala ho). Aj keď ten držiak nie je celkom praktický k E52ke, pretože keď do neho dám mobil, buď sa nedostanem k miniUSB portu na nabíjačku alebo sa mi stláčajú bočné tlačidlá (foťák, hlasitosť...).
Foťák 3.2mpx bez autofocusu (čičo) ma vôbec netankuje, pretože ako som spomínal, ten používam iba v núdzových situáciách.
Zatiaľ mi vadia len dve veci, ale asi tu ide skôr o zvyk. Za prvé mi prekáža vyvýšené tlačítko pre mazanie.. (niekoľkokrát sa mi stalo, že som prechádzal kontakty a omylom som ho stlačil, čím mi hneď chcelo vymazať dotyčný kontakt). Tiež som bol zvyknutý na blikajúcu diodu hore vedľa slúchadla. Teraz mi bliká navigačné tlačítko, čo podľa mňa nie je až tak dobre viditeľné hlavne cez deň.
Ďalšie skúsenosti dodám časom, až si tam prehodím doplnkové softwarové vybavenie.
//autoeditácia príspevku (22 Júl 2010, 14:53)
Nadšenie opadlo a nastala krutá realita..
Včera som sa celý deň s ním bavil a všetko v pohode... dnes ráno som bol na jednej porade, telefón vo vrecku.. a jak som sa z nej po dvoch hodinách vrátil, telefón zmrznutý. Žeby prehriatie? Lebo tam bolo naozaj horúco (minimálne 35°C) a ja ho mal vo vrecku na nohaviciach. Vybral som baterku, založil, na 3x pokus nabehol... ale odvtedy furt, keď niečo idem s mobilom robiť, mi po cca 1-2min zamrzne... vypne sa osvetlenie, pričom na displeji ostane posledná činnosť, ale zmrznutá. Zvyčajne musím počkať cca 10min a mobil sa opäť naštartuje. Čo má kolegyňa druhý mesiac E52ku s rovnakým firmwarom, nemala s týmto nikdy problém.... grrrr!
Teraz sa rozhodujem, či mám uplatniť nárok na vrátenie tovaru do 7dní alebo to riešiť klasickou reklamáciou. Zatiaľ to vyzerá na reklamáciu, pretože aj tak by som si nakoniec zobral tento mobil, bo Orange nič iné schopné na výber nemá.
//autoeditácia príspevku (16 Nov 2010, 8:52)
Majitelia E52 + Orange World.. nemáte na niektorých stránkach problém s diakritikou? Všimol som si, že ak sa prihlásim cez miesto prístupu Orange World, na niektorých stránkach to blbne.. napr. abradio.cz, pokec.sk ...miesto diakritiky mám samé háčiky-báčiky.... ak sa prihlásim cez Orange Internet, diakritika je v poriadku. V tomto prípade sa však zase nedostanem na stránku Orange, kde si môžem kontrolovať spotrebu, pozerať TV a tak...
Používam originálny Nokia browser, cez Operu to ide OK, ale tá má zase iné muchy. Robilo to so starým fw, aj teraz s tým najnovším oficiálnym. Skúšal som sa aj hrať s nastavením diakritiky, ale nepomohlo ani jedno nastavenie. Robí to ešte niekomu? E51ka s tým nemala nikdy problém.

Moje prvé skúsenosti po cca 2-3hod užívania.. ako (bývalého) vlastníka E51ky:
Hneď môžem potvrdiť hojkové slová, že E51ka je pekne rýchla, ale E52ka je jednoducho ešte rýchlejšia. Prejavuje sa to jednoducho všade, ale najviac ma prekvapila rýchlosť surfovania. Na E51ke mi stránku shmu.sk naťahovalo aj minútu, na E52ke je to za pár sekúnd (mám obyčajný OrangeWorld 1000, prostredníctvom defaultného nokia prehľadávača).
Má naozaj väčší displej, avšak nejaké "kockovanie" v súvislosti so zachovaním rozlíšenia mi zatiaľ akosi nevadí.
Skúsil som GPS.. najskôr ešte bez SIMky (vystrčil som z okna, pod stromami), nevedelo ma spojiť ani po 2minútach.. keď som to skúsil o hodinu neskôr už aj so SIMkou, spojilo ma s GPS za cca 20 sekúnd. Inak krabica mi prišla obalená reklamou, že OviMaps mám doživotne zadarmo, snáď myslia tú platenú hlasovú navigáciu. A čo sa týka navigácie, milé prekvapenie bolo v podobe pribaleného držiaka na mobil do auta (kolegyňa objednávala E52 2 mesiace dozadu a nedostala ho). Aj keď ten držiak nie je celkom praktický k E52ke, pretože keď do neho dám mobil, buď sa nedostanem k miniUSB portu na nabíjačku alebo sa mi stláčajú bočné tlačidlá (foťák, hlasitosť...).
Foťák 3.2mpx bez autofocusu (čičo) ma vôbec netankuje, pretože ako som spomínal, ten používam iba v núdzových situáciách.
Zatiaľ mi vadia len dve veci, ale asi tu ide skôr o zvyk. Za prvé mi prekáža vyvýšené tlačítko pre mazanie.. (niekoľkokrát sa mi stalo, že som prechádzal kontakty a omylom som ho stlačil, čím mi hneď chcelo vymazať dotyčný kontakt). Tiež som bol zvyknutý na blikajúcu diodu hore vedľa slúchadla. Teraz mi bliká navigačné tlačítko, čo podľa mňa nie je až tak dobre viditeľné hlavne cez deň.
Ďalšie skúsenosti dodám časom, až si tam prehodím doplnkové softwarové vybavenie.
//autoeditácia príspevku (22 Júl 2010, 14:53)
Nadšenie opadlo a nastala krutá realita..
Včera som sa celý deň s ním bavil a všetko v pohode... dnes ráno som bol na jednej porade, telefón vo vrecku.. a jak som sa z nej po dvoch hodinách vrátil, telefón zmrznutý. Žeby prehriatie? Lebo tam bolo naozaj horúco (minimálne 35°C) a ja ho mal vo vrecku na nohaviciach. Vybral som baterku, založil, na 3x pokus nabehol... ale odvtedy furt, keď niečo idem s mobilom robiť, mi po cca 1-2min zamrzne... vypne sa osvetlenie, pričom na displeji ostane posledná činnosť, ale zmrznutá. Zvyčajne musím počkať cca 10min a mobil sa opäť naštartuje. Čo má kolegyňa druhý mesiac E52ku s rovnakým firmwarom, nemala s týmto nikdy problém.... grrrr!
Teraz sa rozhodujem, či mám uplatniť nárok na vrátenie tovaru do 7dní alebo to riešiť klasickou reklamáciou. Zatiaľ to vyzerá na reklamáciu, pretože aj tak by som si nakoniec zobral tento mobil, bo Orange nič iné schopné na výber nemá.
//autoeditácia príspevku (16 Nov 2010, 8:52)
Majitelia E52 + Orange World.. nemáte na niektorých stránkach problém s diakritikou? Všimol som si, že ak sa prihlásim cez miesto prístupu Orange World, na niektorých stránkach to blbne.. napr. abradio.cz, pokec.sk ...miesto diakritiky mám samé háčiky-báčiky.... ak sa prihlásim cez Orange Internet, diakritika je v poriadku. V tomto prípade sa však zase nedostanem na stránku Orange, kde si môžem kontrolovať spotrebu, pozerať TV a tak...
Používam originálny Nokia browser, cez Operu to ide OK, ale tá má zase iné muchy. Robilo to so starým fw, aj teraz s tým najnovším oficiálnym. Skúšal som sa aj hrať s nastavením diakritiky, ale nepomohlo ani jedno nastavenie. Robí to ešte niekomu? E51ka s tým nemala nikdy problém.
ja som dnes, po dvoch rokoch presadol z iPhonu 3G 8GB do E52. Dovod? iPhone 4G stoji tolko, kolko nie som ochotny dat za telefon. Pred dvoma rokmi som 3G bral za 10 euro, teraz by som doplacal za 4G cca 300.
Pockam rok, ceny pojdu urcite dole a kupim asi 4G.
co sa tyka E52, tak je to pre mna strasny nezvyk. Ale som velmi zvedavy ako funguje quick office a adobe. Este som sa k tomu nedostal, uvidim zajtra.
co sa tyka E52, tak je to pre mna strasny nezvyk. Ale som velmi zvedavy ako funguje quick office a adobe. Este som sa k tomu nedostal, uvidim zajtra.
E52 s najnovsim FW - 051.018 - je super. Konecne opravili viacero chyb v Nokia Email, subjektivne o par hodin dlhsia vydrz baterky. Pre mna super telefon, sak stal len jedno evri.
-
hojko
Site Admin
trizzo: Len je smutne, ze az po roku od zaciatku predaja na Slovensku vyjde firmware, ktory spravi telefon plne funkcnym. Pol roka sa cakalo, kym vyjde firmware, ktory vyriesi vypinanie telefonu, budik a pod.
v poslednych dnoch som spozoroval mensi problem. Baterka sa mi za celu noc uplne vybije. Nemam spusteny ziadnu app, proste nic, iba nastaveny budik. Niekedy mi baterka vydrzala aj viac ako tyzden, ale v poslednych dnoch sa mi za noc vybije na jednu palicku. Neviete kde moze byt problem
?
//autoeditácia príspevku (21 Jan 2011, 0:19)
tak e52 dnes funguje. Baterka drzi
neviem co to malo znamenat....asi nejaky vypadok signalu alebo co...
//autoeditácia príspevku (21 Jan 2011, 0:19)
tak e52 dnes funguje. Baterka drzi
Nikdy nestoji 1 €. Uz sa to konecne naucte ludiatrizzo napísal:E52 s najnovsim FW - 051.018 - je super. Konecne opravili viacero chyb v Nokia Email, subjektivne o par hodin dlhsia vydrz baterky. Pre mna super telefon, sak stal len jedno evri.
S fw 051.018 som nebol nijak extra spokojný, práve som rozmýšľal, že sa vrátim späť na ten 30kový fw. Ale tento týždeň som si nahodil asi zatiaľ najnovší 054.003 a na moje prekvapenie telefón ide zatiaľ pekne rýchlo, žiadne mrznutie, zatiaľ všetko funguje ako má.... až na kaywa reader a google latitude, ale tieto dve veci mi začali blbnúť už aj na predchádzajúcej verzii fw.
Miesto kaywa readeru som si už našiel náhradu, ale Latitude ma serie. GoogleMaps ma neustále vyzýva, či súhlasím so zdieľaním polohy, stále potvrdím a za 2sek je táto výzva opäť. A tiež, keď vypnem GoogleMaps, opýta sa ma, či má aj naďalej sledovať moju polohu, avšak aj po mojom potvrdení to nerobí. Má niekto skúsenosti s týmto?
//Latitutde sa po pár týždňoch umúdril..
Miesto kaywa readeru som si už našiel náhradu, ale Latitude ma serie. GoogleMaps ma neustále vyzýva, či súhlasím so zdieľaním polohy, stále potvrdím a za 2sek je táto výzva opäť. A tiež, keď vypnem GoogleMaps, opýta sa ma, či má aj naďalej sledovať moju polohu, avšak aj po mojom potvrdení to nerobí. Má niekto skúsenosti s týmto?
//Latitutde sa po pár týždňoch umúdril..
Napis priamo autorovi aplikacie.
ako je na tom tento mobil teraz? lebo zvažujem nad jeho kúpou,kedže už neviem, čo iné vymyslieť.
Ako je na tom FirmWare?
Ospravedňujem sa, že píšem do pomerne starej témy ,ale dáka rada by sa mi hodila
Ako je na tom FirmWare?
Ospravedňujem sa, že píšem do pomerne starej témy ,ale dáka rada by sa mi hodila
S fw 054.003 je to určite lepšie, ale na stabilitu starej E51ky sa aj tak nechytá. Práve nahadzujem nejaký nový fw 7x.xx, uvidíme. Napriek vyššie spomínaným problémom som zatiaľ s E52kou celkom spokojný.
Široká diskusia o E52ke je tu.. doporučujem:
http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a
Široká diskusia o E52ke je tu.. doporučujem:
http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a
-
17
Light Professional
Viete mi poradit aplikaciu, ktora zamkne telefon na heslo (ciselny kod) pri zablokovani klavesnice? A dalej nejaky video player, ktory bude prehravat avi, mpg, wmv a pod... Pripadne, ak niekto pozna aj nejaky dobry sikovny MP3 prehravac. Aby mal rychle reakcie, bol prehladny a sikovne sa dal nastavit.
Dakujem.
//a kde to nastavim? Ja som to nenasiel...
//diky brm, uz to mam. aj by som poslal (kazdemu)
, keby som nebol v minuse.
//MP3 prehravac som nasiel a odporucam vsetkym, vola sa Power MP3.
Dakujem.
//a kde to nastavim? Ja som to nenasiel...
//diky brm, uz to mam. aj by som poslal (kazdemu)
//MP3 prehravac som nasiel a odporucam vsetkym, vola sa Power MP3.
Ta prva vec je priamo zabudovana od Nokie.
Nastavenia / Vseobecne / Ochrana / Telefon a SIM karta / Autoblokovaci cyklus tel.
-
17
Light Professional
Prosim, pomozete mi? http://www.hojko.com/garmin-mobile-xt-n ... 61582.html
A ak nahodou neviete co s tym GPS, hodite sem aspon nejake linky, odkial tahate Symbian soft a hry na E52? Ak by to bol problem (reklama) tak radsej do SS.
A ak nahodou neviete co s tym GPS, hodite sem aspon nejake linky, odkial tahate Symbian soft a hry na E52? Ak by to bol problem (reklama) tak radsej do SS.
-
hojko
Site Admin
17: Ipmart-forum, UTFG 
-
17
Light Professional
Inak, aku temu mate nastavenu v telefone?
A pouziva tu niekto Handy Taskman? Ak nie, tak odporucam.
A pouziva tu niekto Handy Taskman? Ak nie, tak odporucam.
Black Metal
-
17
Light Professional
Dik brm, ale tych tem s takym nazvom som nasiel XYZ. Nemas nahodou link na to? (do SS ak by to bol problem s pravidlami fora)
Inak, akosi sa mi pokazil Ovi Suite. Pripojim telefon, zvolim PC Suite mod a nic, v PC mi telefon nenajde. Skusal som samozrejme restartovat aj mobil, aj PC, iny usb port, stale nic. Co s tym? Neviete nahodou?
Vdaka.
Inak, akosi sa mi pokazil Ovi Suite. Pripojim telefon, zvolim PC Suite mod a nic, v PC mi telefon nenajde. Skusal som samozrejme restartovat aj mobil, aj PC, iny usb port, stale nic. Co s tym? Neviete nahodou?
Vdaka.