Visa Electron vo Francuzsku

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
davo2006
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Visa Electron vo Francuzsku

Príspevok od používateľa davo2006 »

Zdravim,
o mesiac sa chystame do Francuzska na taky ten trip a tak mam otazku.Mam studentsky ucet v SLSP s kartou Visa Electron a tak sa chcem spytat, ci niekto mate nejake skusenosti s touto kartou v zahranici, specialne vo Francuzsku, ci sa da normalne nou platit v obchode, vyberat z bankomatov a pod...Viem,mozno je to blba otazka,no ja sa do bankovych veci nerozumiem a tak sa radsej spytam :oops:
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Visa Electron vo Francuzsku

Príspevok od používateľa hojko »

Preco by sa nemal dat platit niekde mimo Slovenska??? Samozrejme, ze sa da, navyse vsetky potrebne informacie vratane poplatkov najdes na stranke svojej banky. Neviem ako je to teraz po prechode na euro, zasiahla tam aj EU a NBS, nepacili sa im vysoke poplatky na vyber penazi v zahranici. Vychadzalo to az na 300 korun za jeden vyber, takze sa oplatilo vyberat len vacsiu sumu penazi. Teraz su ceny tusim ale nizsie.
davo2006
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa davo2006 »

neslo mi o poplatky,tie si zistim sam,skor som myslel, ci francuzi nie su nauceni na ine karty napr. a electron tam nie je velmi akceptovatelny a pod
Blackangel
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Blackangel »

nechcelo sa mi zalozit temu ale chcel by som sa spytat ci sa da platit kartou aj v kanade? lebo tam je ina mena ako tu na slovensku ma niekto nejake skusenosti stymto ?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

S electronom moc ďaleko nezájdete. Medzinárodne akceptované karty sú Visa, Master Card a Maestro Card. Visa Electron je taká lokálna odľahčená verzia. Avšak to neznamená že ju nebudú akceptovať nikde!

Čo sa týka platieb v zahraničí, mena je automaticky konvertovaná na lokálnu menu + nejaké poplatky na oboch stranách za konverziu a spoločné služby. Avšak viem len trochu ako je to v TB s ostatnými bankami netuším.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Z Wikipedie:Visa Electron is a debit or credit card available across most of the world, with the exception of Canada, Australia, Ireland and the United States.
Napísať odpoveď