mam router airlive wl-1600gl, internet mam ( WAN ?) cez kabel a pokial som router nemal, pripajal som sa tak, ze som ip adresu,branu... musel zadat do pc a potom mi to slo. teraz som tei veci aj dns server hodil do routeru, mne (na PC1) net funguje. Na pc2 net nejde, ale ani neviem kde v routri mam napisat IP adresu aj masku... co pouziva PC2 . Diky vopred za pomoc
konfiguracia 2pc na wifi router
konfiguracia 2pc na wifi router
zdravim,
mam router airlive wl-1600gl, internet mam ( WAN ?) cez kabel a pokial som router nemal, pripajal som sa tak, ze som ip adresu,branu... musel zadat do pc a potom mi to slo. teraz som tei veci aj dns server hodil do routeru, mne (na PC1) net funguje. Na pc2 net nejde, ale ani neviem kde v routri mam napisat IP adresu aj masku... co pouziva PC2 . Diky vopred za pomoc
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: konfiguracia 2pc na wifi router
Ak si priamov v nastaveni routru zadal udaje k internetu, cize IP adresu, masku, DNS servre a branu, tak na PC ich nastavovat nepotrebujes. Najskor skus, ze ci sa z PC2 dostanes na router, ci ho pingnes a podobne. Ak ano, tak problem by nemal byt, ale moze byt. Daj si preto Ovladaci panel - Sietove pripojenia - vyber sietovu/wifi kartu, tam TCP/IP protokol a tam mas IP adresy. Pozri sa ako to mas nastavene a podla toho skus nastavit aj druhy PC. Zial nepises, ze ci pouzivas DHCP server, ale zda sa, ze ano, kedze si nastavenia daval priamo do routra.
Re: konfiguracia 2pc na wifi router
Oukej,hojko napísal:Ak si priamov v nastaveni routru zadal udaje k internetu, cize IP adresu, masku, DNS servre a branu, tak na PC ich nastavovat nepotrebujes. Najskor skus, ze ci sa z PC2 dostanes na router, ci ho pingnes a podobne. Ak ano, tak problem by nemal byt, ale moze byt. Daj si preto Ovladaci panel - Sietove pripojenia - vyber sietovu/wifi kartu, tam TCP/IP protokol a tam mas IP adresy. Pozri sa ako to mas nastavene a podla toho skus nastavit aj druhy PC. Zial nepises, ze ci pouzivas DHCP server, ale zda sa, ze ano, kedze si nastavenia daval priamo do routra.
takze v PC1 mam ziskat IP adresu(dns,masku...) AUTOMATICKY , v PC2 tiez. Ked sa chcem cez PC2( Windows XP) pripojit na router, tak mi napise ze PC1( Windows 7) spravuje router.Predtym ked nebol router, PC1 aj PC2 sa pripajalo cez vlastnu IP adresu taktiez masku atd. DHCP mam zafajknuté (viď 3 foto)
//autoeditácia príspevku (14 Feb 2010, 11:52)
teraz som skusil na PC2 nahodit ipcky , masky atd ... Pakety odosiela ale neprijma... Uz som z toho na nervy
Mam PC1 - stolovy pc, ma vlastnu masku,ipcku,atd... a PC2 - notebook takisto ma vlastnu ip,masky atd.. Otazka znie, kde do nastaveni mam napisat tie IPcky aby mi cez kabel fungovali obidva pc + aby slo wifi . Diky.
//autoeditácia príspevku (14 Feb 2010, 16:21)
nikto nic ?