funkcia nieco ako odkaz (javascript)

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
DeeJay3
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

funkcia nieco ako odkaz (javascript)

Príspevok od používateľa DeeJay3 »

viete mi poradit ako vytvorit funkciu v javascripte aby ma ten link ktorym budem odkazovat na danu funkciu hodil na link ktory v nej budem mat zadefinovany ?....na novu stranku...to robim iba preto aby som v linku nemal priamy odkaz ale aby bol skryty vo funkcii...a link vlastne nebude priamo na dany subor...tak dufam ze ma niekto pochopil :D

//autoeditácia príspevku (11 Feb 2010, 12:27)
omg od rana to hladam same vysledky href="javascript:func()" vs href="#" onclick="javascript:func()" a pridam to tu tak hned najdem... :D...tak ak by to niekto potreboval:

Kód: Vybrať všetko

<HEAD> 
<SCRIPT language="JavaScript"> 

function newwindow() 
{ 
window.open('http://www.website.com','window_name','width=300,height=200,resizable=yes/no'); 
} 

</SCRIPT>
a odkaz

<A HREF="javascript:newwindow()" >odkaz ces funkciu(javascript)</A>
:D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: funkcia nieco ako odkaz (javascript)

Príspevok od používateľa harrison314 »

skus nieco tketo

<script>
function novalokacia()
{
 var adresa = "http://novastranka";
 location.assign(adresa);
return false;
}
</script>
<A HREF="javascript:novalokacia()"  onclick="return novalokacia();" >odkaz ces funkciu(javascript)</A>
v HREF nemusi v tomto pripade byt "javascript:novalokacia()" ale je lepsie ked tam je
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Ideálne je, keď v href je adresa stránky, na ktorej sa používateľ dostane k informáciám, ktoré sa zobrazia v prípade, keď má používateľ vypnutý javascript (a keďže má byť ten link skrytý, tak tam asi bude len presmerovanie na stránku s informáciou, že je potrebný javascript, prípadne by som namiesto odkazu použil tlačidlo).
DeeJay3
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

hm a ked potrebujem aby to fungoval aj ako "priamy" link na subor?...pretoze potrebujem aby sa dalo na ten link pouzit pravym tlacitkom z menu moznost ulozit obsah odkazu ako ??? alebo ja neviem potrebujem proste aby ten odkaz nebol priamy..to vsio je jedno ako us a musi tam fungovat ulozit obsah odkazu ako...no neviem ako
chrono
VIP
VIP

To má byť link na súbor, ktorý sa nachádza na tvojom serveri?
DeeJay3
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

praveze nie
chrono
VIP
VIP

V takom prípade by musel ten súbor sťahovať tvoj server a posielať to klientovi (inak sa to bude musieť presmerovať a teda používateľ pôvodný link zistí).
DeeJay3
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

chapes povodny linkon mose vidiet...lenze to je stranka na stahovanie...a kedze jeden uzivatel pisal ze to porusuje prava SR ked su priame linky na stranke na nelegalne subory co mp3 urcite us :D tak potrebujem to nejak zakryt...ja len potrebujem aby ten link sa spraval ako link na nieco ine .....ale naozaj bude odkazovat na dany subor a potrebujem to do noveho okna
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

niesi ty nahodou tak trosku z Juhu? polovicu kazdeho prispevku ti nedokazem pochopit.
no das link na dalsiu svoju stranku kde bude presmerovanie na tu ziadanu stranku.
alebo nehas ten javascript a spravis to pomocou php tak ze otvoris stranku pomocou tej funkcie (nepamatam si ktorej ale na php.net ju najdes) a na tu stranku das header ze je to subor a neh to prehliadac stiahne.
DeeJay3
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

nei niesom...mosno to neviem napist poriadne...ale tak vela prehliadacov us ma v sebe plugin ktory ked otvori priamy link na pesnicku tak ju zacne prehravat vela uzivatelov potom nevie ako ju stiahnut...preto potrebujem pod linkoum dat oznam ze ak stahovanie nefunguje tak nech pravym klikom na odkaz a ulozit odkaz ako....lenze ked tam dam funkciu v javascripte (ktoru pouzijem na zakrytie toho priameho linku) tak mi to s tym ulozit ako nebude fungovat....us mosno rozumeis preco to tak chcem
Napísať odpoveď