Tzv. "kvalitné weby"

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
inflater
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Tzv. "kvalitné weby"

Príspevok od používateľa inflater »

Tu je prepis konverzácie z ICQ môjho spolužiaka, ktorý sa zaoberá tvorbou "kvalitných" webov, moje názory na jeho praktiky poprel, vyvolal hádku a i naďalej popiera všetky štyri dôkazy :lol: . Nie, kdeže. Takéto weby neslúžia pre google botov ktorí indexujú webstránky. Kdeže, to len ja sa mýlim.. Mea maxima culpa [/sarcasm]. Prajem príjemné čítanie. :lol:

Kód: Vybrať všetko

ja (15:49:54 14/02/2010)
1. nemá podpis, ani autora
2. ponúkne ti parfémy, pivné lázne či pôžičky
3. je platný tak tri týždne
4. je len pre to, aby si ho pak predal na smiešnu sumu

ja (15:49:59 14/02/2010)
dôkaz 1:

ja (15:50:01 14/02/2010)
http://e-pariz.info/

ja (15:50:03 14/02/2010)
nikde nevidím podpis, (C), rok, autor, odkaz, contact us

ja (15:50:11 14/02/2010)
nikde

ja (15:50:15 14/02/2010)
dôkaz 2:

ja (15:50:26 14/02/2010)
Paříž

Měl by to vědět každý, i páťák ve škole. 

* Španělsko krajina turistú
    * Tchibo
    * Beate Uhse
    * beate-uhse.cz
    * Nebankovní půjčky bez registru
    * Nebankovní půjčky bez registru
    * Fitness
    * parfémy
    * Pivní lázně

ja (15:50:30 14/02/2010)
:-D každý

ja (15:50:42 14/02/2010)
dôkaz 3:

ja (15:51:03 14/02/2010)
L_Marek (15:13:21 14/02/2010)
šak ty lolec predal som pár dni dozadu 3 weby ->  40 € 

L_Marek (15:13:36 14/02/2010)
stáli ma 10 €

ja (15:51:18 14/02/2010)
a to je rovno dôkaz číslo 4 :)

ja (15:51:25 14/02/2010)
3. je platný tak tri týždne
4. je len pre to, aby si ho pak predal na smiešnu sumu

ja (15:51:36 14/02/2010)
všetky výroky som ti dokázal
Tak sa vyjadrite, či takéto weby majú nejaký užitočný prínos. Podľa mňa teda nemajú, no nechám to na vás, vospolok... Nech sám uvidí. Pretože ja neznášam, keď niečo hľadám na Googli - trebárs je to nejaký výrobok, aplikácia či služba, a vyhupne na mňa pri nejakom preklepe stránka, ktorá má o danej službe všetko vynachválené, text však nemá logický zmysel a všetko naokolo je pres*ané reklamami.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Tzv. "kvalitné weby"

Príspevok od používateľa uplink »

Luďí čo predávajú weby pod 500 eur by som dával na odstrel k múru, nech vyzerajú akokoľvek. Predal web za 40 eur, paráda, toľko keď sa zadarí zarobím za hodinu, ale kvôli takým čurákom ako je Tvoj kamarát sa to na Slovensku NIKDY nebude dať. Len tak ďalej. A ten web, to nie je web, je to paškvil.
Marks
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Marks »

ten web som spravil ja, autor má pravdu priznávam ten web má minimálnu informačnú hodnotu, okrem pár odkazov som tam žiadnu reklamu nemal, toto je podľa môjho názoru parazitovanie etc. http://www.cz-ikea.ic.cz/

len aby som spomenul, autor narážal na netématické odkazy, ktoré tam nemajú čo robiť ale druhou vecou je kritizovať druhých a nehladieť na seba viď " veľmi tématické odkazy na hazard" na jeho osobnom webe www.inflater.wz.cz.
inflater
Medium Star
Medium Star

Ja z tohto chalana nemôžem :lol: :lol:

Tématické odkazy na hazard? No dobre, mám tam štyri odkazy ako sponzorstvo. Ale preboha si všimni že tam mám vlastný obsah, a to všetko - do bodky vlastné a poučné... To čo si vykonával ty je rozhodne riťolezectvo a vykorisťovanie. Predbiehanie v indexovaní googlu. Ja mojím webom nič nepropagujem, slúžil (dnes už na ňom nepracujem) ako portfólio.

Inflatera si tu písať nemusel, bo keby si bol aspoň trošku inteligentný, zistil by si, že ho tu niektorí už poznajú.. tuším som ho mal (keď tu behal starý design) v profile. ale to už je offtopic.

Vidíš, ako ťa označili, teraz si si tu spravil sám ostudu. ;)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

WTF?
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

uplink napísal:Luďí čo predávajú weby pod 500 eur by som dával na odstrel k múru, nech vyzerajú akokoľvek. Predal web za 40 eur, paráda, toľko keď sa zadarí zarobím za hodinu
ale ked niekto zacina, tak si nemoze dat cenu 500 eur, pretoze ho nikto nepozna musi za sebou mat 3-5 projektov a potom si moze ist s cenou hore :wink:
inflater
Medium Star
Medium Star

Ako som spomenul, také weby nemajú absolútne žiadnu hodnotu.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

neviem co riesis. Zavidis? Tvor a predavaj aj ty, nechapem zmysel tejto temy.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Filipito napísal:
ale ked niekto zacina, tak si nemoze dat cenu 500 eur, pretoze ho nikto nepozna musi za sebou mat 3-5 projektov a potom si moze ist s cenou hore :wink:
začína sa for free a robíš to sám pre seba. Keď si začínajúci kardio chirurg, tiež vykonáš operáciu srdca za 50 eur, aj keď ju Tvoji kolegovia robia za 5-10 000? Pochybujem...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Predavanie webov, hoci aj bezvyznamnych je pre niekoho biznis - backlinky na svoju stranku => vyssi pagerank => lepsia pozicia v Googli, lepsia navstevnost atd...
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

uplink napísal: začína sa for free a robíš to sám pre seba. Keď si začínajúci kardio chirurg, tiež vykonáš operáciu srdca za 50 eur, aj keď ju Tvoji kolegovia robia za 5-10 000? Pochybujem...
jj zaciatok biznisu, ked skonci operacia dobre , ten to povie tamtemu , tamten to povie tamtemu atd atd.
kebyze by som spravil prvu operaciu za 10 000 tak by ani ziadny pacient neprisiel :)
urcite chapes co som tymto chcel napisat
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Filipito problém defacto ani nie je v tom, že človek predá ten web lacno, ale v tom, že zákazník nepozná rozdiel medzi kvalitným a nekvalitným webom. Jednoducho som sa raz stretol s klientom, ktorý videl brutálny web, super seo, infraštruktúra, pagerank bol už niekde na 5-6, čisto CSS web, krásna čistá grafika. Web mal 5 sekcií a v každej asi 2 podsekcie. Web stál 5000 evri, čo bola adekvátna cena toho webu. A on povedal: "5000 eur?! ja by som za to nedal ani 500 korún, veď mne môj známy [jožko mrkvička so strednou školou bez skúseností] spraví lepší za 1000 SKK" a bolo. Toto je najväčšia katastrofa nás slovákov, úplná nevedomosť a nerozhľadenosť v tejto oblasti. Preto sa väčšina rozmýšľajúcich designérov a vôbec aj ľudí hrnie zo Slovenska preč, lebo tu si nik nevie vážiť prácu. Prečo by mal tlstoprd šéfičko brať 200 eur na hodinu ktorý nič nerobí len rozkazuje a chlastá kávičku a človek ktorý robí kreatívnu, časovo náročnú a nárazovú prácu dostáva 4 eurá na hodinu?! A toto je to, čo tento dementizmus podporuje, ľudia ktorí robia weby za "5 korún". Keď začínam, robím pre seba, skúšam a do branže sa pustím vtedy, keď už mám aspoň akú takú úroveň a nie že som si naštudoval základy html bez CSS na "jakpsátweb.cz" a idem predávať weby za pár šupiek. Toto je podľa mňa choré. Pointa je že taký človek ani nič nezarobí, za 40 eur si nič nekúpiš a poškodí úroveň webdesignu a blbec zákazník sa teší koľko ušetril, potom mu na web nik nechodí a v konečnom dôsledku ak ten web naozaj potrebuje, tak si ho bude musieť dať spraviť za riadnu sumu.

2 hojko: získavanie backlinkov takýmto spôsobom je penalizované samotnými google botmi. Checkujú si návštevnosť a kvalitu webov na ktorých sa nachádza backlink daného webu. Fungovalo to, ale už nebude...
inflater
Medium Star
Medium Star

Frčo, či ký otec ťa tak volá, ty si cynik a nie konštruktívny kritik. Pokiaľ nedovidíš na monitor, kupuj brejle, narážal som na podstatu takých biednych webov, ktorých hlavná podstata tu už bola aspoň dvakrát spomenutá. :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Vedel by mi niekto vysvetliť o čo tu ide ? Ako laikovi.
Jediné čo je mi jasné, že niekto predáva weby pod cenu a tým degraduje "webové hospodárstvo". Či to je pointa ?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Racius napísal: Jediné čo je mi jasné, že niekto predáva weby pod cenu a tým degraduje "webové hospodárstvo". Či to je pointa ?
ano
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Ešte by som dodal, že tá cena odráža kvalitu, ale tú žiaľ väčšina ľudí nevie posúdiť... Takže si v nevedomosti a s dobrým pocitom, že ušetrili kúpia web, ktorý nestojí ani za tých 40 euro. Aj keď hovno pocukruješ (template), stále to bude hovno a ľudia i Google si to všímajú...
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

osobne si myslim ze tato cela tema je pre ludi co su v tomto zbehanni ako uplink a podobne, nikto iny do tejto temy kecat nemoze......
JanJanuska
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JanJanuska »

uplink napísal:Luďí čo predávajú weby pod 500 eur by som dával na odstrel k múru, nech vyzerajú akokoľvek. Predal web za 40 eur, paráda, toľko keď sa zadarí zarobím za hodinu, ale kvôli takým čurákom ako je Tvoj kamarát sa to na Slovensku NIKDY nebude dať. Len tak ďalej. A ten web, to nie je web, je to paškvil.
My vytvárame weby aj pod 500 €, ešte že nie si pri moci :lol: .
Všetko závisí od zákazníka, nie každý si môže dovoliť investovať do "rozprávkového" dizajnu, k tomu utrácať státisíce na marketing a pod... A v mnohých prípadoch je web za pár tisíc kvalitnejší, ako iný za 30 000.
Tým si nechcem zastávať odfláknutú prácu za pár "šupov", to nie...
Aj keď čo sa týka tohto vlákna, tak to je trochu iný prípad, hojko má pravdu. Je to skrátka web stvorený pre uverejňovanie spätných odkazov, aby mali iné, resp. kvalitnejšie weby lepšie umiestnenia vo vyhľadávačoch.
uplink napísal: 2 hojko: získavanie backlinkov takýmto spôsobom je penalizované samotnými google botmi. Checkujú si návštevnosť a kvalitu webov na ktorých sa nachádza backlink daného webu. Fungovalo to, ale už nebude...
Nie, nie je to penalizované.
Boti nemôžu kontrolovať návštevnosť všetkých (ani väčšiny) webov, takže vplyv tejto kontroly je otázny a ak aj nejaký vplyv má, tak minimálny. Stále to funguje a záleží len od kvality (v očiach vyhľadávačov) danej web stránky, na ktorej sa obsah nachádza.
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

nj, "kvalitne" weby pre ministerstva za hrozne sumy :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

JanJanuska napísal: My vytvárame weby aj pod 500 €, ešte že nie si pri moci :lol: .
Všetko závisí od zákazníka, nie každý si môže dovoliť investovať do "rozprávkového" dizajnu, k tomu utrácať státisíce na marketing a pod... A v mnohých prípadoch je web za pár tisíc kvalitnejší, ako iný za 30 000.
Tým si nechcem zastávať odfláknutú prácu za pár "šupov", to nie...
Aj keď čo sa týka tohto vlákna, tak to je trochu iný prípad, hojko má pravdu. Je to skrátka web stvorený pre uverejňovanie spätných odkazov, aby mali iné, resp. kvalitnejšie weby lepšie umiestnenia vo vyhľadávačoch.

Nie, nie je to penalizované.
Boti nemôžu kontrolovať návštevnosť všetkých (ani väčšiny) webov, takže vplyv tejto kontroly je otázny a ak aj nejaký vplyv má, tak minimálny. Stále to funguje a záleží len od kvality (v očiach vyhľadávačov) danej web stránky, na ktorej sa obsah nachádza.
nič proti, ale o tom že robíš/te weby pod 500 evri svedčí aj Tvoj web. A tie dve referencie v ňom...

Naštuduj si lepšie SEO a infraštruktúru botov a crawlerov, nechce sa mi to tu teraz rozoberať. Každopádne je "zopár" webov, ktoré získali vysoký PR vďaka týmto pochybným backlinkom a teraz sa pýšia nulou...

P.S.: A je len Tvoja hlúposť že si ochotný robiť weby od "199" eur, templatové sra*ky. Sorry ale to nie je webdesign, to je masová výroba, ktorú neuznávam. Na nete nie je toľko webov, aby si mohli dovoliť byť na úrovni tesca, lidlu, alebo billy [v potravinách] a boli "hromadné".

Totižto ak si úprimne zodpovieš otázku, tak výroba webu, aspoň priemerne kvalitného webu zahŕňa:

1. náčrt logotypu
2. zhotovenie viacerých skíc logotypu
3. zhotovenie logotypu ako rastru
4. zhotovenie logotypu ako vektoru poprípade 3D modelu
5. vypracovanie aspoň základných pravidiel pre logotyp [odľahčený design manuál]
6. brainstorming ohľadom štruktúry webu
7. náčrt webu [skíca]
8. zhotovenie viacerých skíc webu
9. zhotovenie návrhov webu v PS, Coreli, alebo inom rastrovom, poprípade vektorovom grafickom editore
10. vyhotovenie webu a jeho podstránok
11. naslicovanie grafiky
12. [x]html + css - pokiaľ sa dá tak validné aspoň transitional, ideálne strict [kvôli nadčasovosti]
13. SEO - meta tags, titles, structure...
14. Accessibility [508]
15. Registrácia do web enginov
16. finalizácia

Toto predchádza tvorbe normálneho priemerneho statického webu, jeden z dôvodov prečo už len outsourcujem, nemám nervy ani chuť to vysvetlovať slovenským "zákazníkom".

Ak si ochotný podstúpiť túto tortúru za 199 eur, tak si buď stredoškolák s tonou voľného času, alebo berieš 25 centov na hodinu a nie si pri zmysloch, alebo robíš weby ktoré stoja za deravý cent...
Napísať odpoveď