Ak máš backlinky na stránke, ktorá má Page Rank (v horšom prípade aj Trust Rank) blízky nule, navyše na ňu nikto nikdy nepríde, tak má pre tvoj web asi takú hodnotu, ako keby si si tie linky napísal doma na papier a vylepil na vchodové dvere...JanJanuska napísal: Nie, nie je to penalizované.
Boti nemôžu kontrolovať návštevnosť všetkých (ani väčšiny) webov, takže vplyv tejto kontroly je otázny a ak aj nejaký vplyv má, tak minimálny. Stále to funguje a záleží len od kvality (v očiach vyhľadávačov) danej web stránky, na ktorej sa obsah nachádza.
Tzv. "kvalitné weby"
Re: Tzv. "kvalitné weby"
-
JanJanuska
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Od človeka, čo má kopec príspevkov a dobrú karmu by som čakal, že sa bude venovať hlavne téme a nie navážaniu sa na náš web, hoci najskôr by si mal porobiť poriadky s tým svojim
.
Čo sa týka nášho webu, je zanedbaný... Od grafiky až po aktuálnosť informácií, no zákazníkov máme momentálne kopec, takže dajako nie je "snaha" na tom pracovať.
No aspoň neznemožňujeme jeho používanie niektorým užívateľom, ako ten tvoj. Takže si prosím najskôr poupratuj pred svojim prahom a až potom kydaj na ten môj.
Inak dosť ma tvoj príspevok pobavil a aspoň som si urobil obrázok o tvojej osobe
.
. Podľa tvojho portfólia usudzujem, že si grafik, takže ma ešte viac zaráža, že si dovoľuješ niekoho poúčať o SEO.
Len tak mimochodom, to čo je infraštruktúra bota? To počujem prvý raz, ale snáď ma ty, SEO Expert poučíš. Inak potom bot = crawler.
To, že na nejaký web vedie odkaz z "pochybnej" stránky neznamená, že bude penalizovaná. Inak by sa dala konkurencia až príliš ľahko ničiť
.
Hlavne, že to nechceš rozoberať, ale poučovať ma, to hej
.
Inak šablónam sa tiež nebránim. Nie každý potrebuje web, ktorý mu bude zarábať a ktorý návštevníkovi vyrazí dych. Niektoré firmy majú web len ako zdroj informácií pre súčasných, prípadne potencionálnych zákazníkov. Predpokladám, že aj na tomto fóre je použitá šablóna a zdá sa ti ako sra*ka?
Skôr by bolo šialenstvo investovať veľký obnos peňazí do niečoho, čo sa mi absolútne nevráti. Takže aj šablóny majú svoje využitie.
Že ty to neuznávaš nikoho nezaujíma. Každý investuje preto, aby čo najviac získal, nie preto, že to neuznáva.
A ten zoznam bodov je už trochu silná káva:
7-11. Máme trochu odlišný postup, ale viac menej súhlasím.
.
//autoeditácia príspevku (16 Feb 2010, 19:24)
Čo sa týka nášho webu, je zanedbaný... Od grafiky až po aktuálnosť informácií, no zákazníkov máme momentálne kopec, takže dajako nie je "snaha" na tom pracovať.
No aspoň neznemožňujeme jeho používanie niektorým užívateľom, ako ten tvoj. Takže si prosím najskôr poupratuj pred svojim prahom a až potom kydaj na ten môj.
Inak dosť ma tvoj príspevok pobavil a aspoň som si urobil obrázok o tvojej osobe
SEO sa venujem nejaký ten piatok, neviem komu by prospelo zopár lekciíuplink napísal: Naštuduj si lepšie SEO a infraštruktúru botov a crawlerov, nechce sa mi to tu teraz rozoberať. Každopádne je "zopár" webov, ktoré získali vysoký PR vďaka týmto pochybným backlinkom a teraz sa pýšia nulou...
Len tak mimochodom, to čo je infraštruktúra bota? To počujem prvý raz, ale snáď ma ty, SEO Expert poučíš. Inak potom bot = crawler.
To, že na nejaký web vedie odkaz z "pochybnej" stránky neznamená, že bude penalizovaná. Inak by sa dala konkurencia až príliš ľahko ničiť
Od 199 € nie su weby podľa šablóny. Viď napr. www.autoskola-malacky.sk. A zdá sa mi krajší ako mnoho tvojich dizajnov za "veľké" prachy. Aspoň tých, čo máš v portfóliu. Spĺňajú základné pravidlá prístupnosti a sú seo-friendly, čo sa o tvojich nedá povedať.uplink napísal: P.S.: A je len Tvoja hlúposť že si ochotný robiť weby od "199" eur, templatové sra*ky. Sorry ale to nie je webdesign, to je masová výroba, ktorú neuznávam. Na nete nie je toľko webov, aby si mohli dovoliť byť na úrovni tesca, lidlu, alebo billy [v potravinách] a boli "hromadné".
Inak šablónam sa tiež nebránim. Nie každý potrebuje web, ktorý mu bude zarábať a ktorý návštevníkovi vyrazí dych. Niektoré firmy majú web len ako zdroj informácií pre súčasných, prípadne potencionálnych zákazníkov. Predpokladám, že aj na tomto fóre je použitá šablóna a zdá sa ti ako sra*ka?
Skôr by bolo šialenstvo investovať veľký obnos peňazí do niečoho, čo sa mi absolútne nevráti. Takže aj šablóny majú svoje využitie.
Že ty to neuznávaš nikoho nezaujíma. Každý investuje preto, aby čo najviac získal, nie preto, že to neuznáva.
Tomu sa hovorí tvorba logotypu, veď sám to tam uvádzaš. Podľa toho čo si napísal, ak budem robiť web pre Adidas, nemal by som im zabudnúť vytvoriť nejaké nové logá. Síce im to bude k ničomu, ale aspoň viac zaplatia.uplink napísal: 1. náčrt logotypu
2. zhotovenie viacerých skíc logotypu
3. zhotovenie logotypu ako rastru
4. zhotovenie logotypu ako vektoru poprípade 3D modelu
5. vypracovanie aspoň základných pravidiel pre logotyp [odľahčený design manuál]
6. pri klasických jednoduchších weboch sa toho moc nenavymýšľa, ale svoje opodstatnenie má.uplink napísal: 6. brainstorming ohľadom štruktúry webu
7. náčrt webu [skíca]
8. zhotovenie viacerých skíc webu
9. zhotovenie návrhov webu v PS, Corely, alebo inom rastrovom, poprípade vektorovom grafickom editore
10. vyhotovenie webu a jeho podstránok
11. naslicovanie grafiky
Dobrý kóder myslí na prístupnosť ihneď pri kódovaní. A keď spĺňa pravidlá prístupnosti, spĺňa aj takmer všetky on-page SEO faktory.uplink napísal: 12. [x]html + css - pokiaľ sa dá tak validné aspoň transitional, ideálne strict [kvôli nadčasovosti]
13. SEO - meta tags, titles, structure...
14. Accessibility [508]
Eko engine som pochopil vyhľadávače, no do tých sa web neregistruje, oni si web zaindexujú samy.uplink napísal: 15. Registrácia do web enginov
16. finalizácia
Nie som stredoškolák, študujem na vysokej škole a s príjmom som veľmi spokojnýuplink napísal: Ak si ochotný podstúpiť túto tortúru za 199 eur, tak si buď stredoškolák s tonou voľného času, alebo berieš 25 centov na hodinu a nie si pri zmysloch, alebo robíš weby ktoré stoja za deravý cent...
//autoeditácia príspevku (16 Feb 2010, 19:24)
Áno, vo väčšine prípadov to tak je, no PR a Trust Rank nie sú všetko a v niektorých prípadoch môže odkaz z PR1 stránky pomôcť viac ako odkaz z inej, ktorá má PR3.whisper napísal: Ak máš backlinky na stránke, ktorá má Page Rank (v horšom prípade aj Trust Rank) blízky nule, navyše na ňu nikto nikdy nepríde, tak má pre tvoj web asi takú hodnotu, ako keby si si tie linky napísal doma na papier a vylepil na vchodové dvere...
-
uplink
VIP
Od človeka, čo má kopec príspevkov a dobrú karmu by som čakal, že sa bude venovať hlavne téme a nie navážaniu sa na náš web, hoci najskôr by si mal porobiť poriadky s tým svojim
.
Môj web je starý 3 roky ak si si to nevšimol [hint: posledná novinka] a od vtedy som doň ani neďubol, nepotrebujem ho. Len pár lôg som naň dal, práce je až až aj bez neho a slúži len ako skládka projektov a práce [ftp]
.
No o Tvojej som si spravil už po prvom
SEO sa venujem nejaký ten piatok, neviem komu by prospelo zopár lekcií
. Podľa tvojho portfólia usudzujem, že si grafik, takže ma ešte viac zaráža, že si dovoľuješ niekoho poúčať o SEO.
.
.
Infraštruktúra botov ako už z názvu vyplýva je systém princípov, zákonitostí a fungovania botov, alebo keď chceš crawlerov. Poprosím naštudovať si význam slova infraštruktúra.. A nie nie som SEO expert, ale viem čo skutočné seo obnáša, pred tým než som sa dal na dráhu animátora a grafika som robil aj kód...
Od 199 € nie su weby podľa šablóny. Viď napr. www.autoskola-malacky.sk. A zdá sa mi krajší ako mnoho tvojich dizajnov za "veľké" prachy.
Sorry, ale nevidel si ani jeden z mojich projektov mladších ako 3 roky a ak myslíš na tých 5 webov čo mám na stránke je moja jediná tvorba, tak si veľmi, veľmi na omyle, alebo si myslíś že celé tie tri roky som sedel na zadku a špáral sa v nose?
a ten web mauacky...prepáč, ale je to úplný šajz, na úrovni webov z pred 7mich rokov, aspoň co sa týka štruktúry a grafiky.
Aspoň tých, čo máš v portfóliu.
Ako som už spomínal, tri roky sú tri roky a mnohé projekty v ňom majú hodne cez 5 rokov, takže neviem čo presne si tým chcel povedať.
Spĺňajú základné pravidlá prístupnosti a sú seo-friendly, čo sa o tvojich nedá povedať.
A ako si správne povedal, som grafik, nie coder. Kódu sa už dlhšiu dobu nevenujem aby som nerobil taký grcný design ako väčšina rádoby designérov, ktorí robia všetko...
Inak šablónam sa tiež nebránim. Nie každý potrebuje web, ktorý mu bude zarábať a ktorý návštevníkovi vyrazí dych. Niektoré firmy majú web len ako zdroj informácií pre súčasných, prípadne potencionálnych zákazníkov.
Tak nech rozdávajú radšej vizitky ako by mali špatiť world wide web svojím 5 korunovým webom, čo Ty na to?
Predpokladám, že aj na tomto fóre je použitá šablóna a zdá sa ti ako sra*ka?
Je to mnou upravená šablóna presnejšie a nie je nič extra.
Sorry, ale neuznávam šablóny, pre mňa osobne nepatria amatérske šablóny na web, ale to že u Teba áno Ti neberiem. Každý má svoj názor. Samozrejme šablóny z templatemonster a pod. sú fajn, lenže také som od slovenských "designérov" ešte nevidel. Väčšinou sú niektoré slovenské unikátne weby na úrovni tm šablón
Čudoval by si sa koľkým ľuďom vadia týto takzvaní webmajstri
Tomu sa hovorí tvorba logotypu, veď sám to tam uvádzaš. Podľa toho čo si napísal, ak budem robiť web pre Adidas, nemal by som im zabudnúť vytvoriť nejaké nové logá. Síce im to bude k ničomu, ale aspoň viac zaplatia.
Myslím že web pre adidas nebudeš robiť nikdy v živote a pravdepodobne ani pre firmu, ktorá už svoje logo, alebo logotyp má. Obvykle pri týchto 5 korunových weboch nemá zákazník zhola nič, dokonca ani predstavu o tom čo vlastne chce...
6. pri klasických jednoduchších weboch sa toho moc nenavymýšľa, ale svoje opodstatnenie má.
To je to čo si myslíš Ty, jeden z dôvodov prečo asi stále robíš weby za 199 eur
Dobrý kóder myslí na prístupnosť ihneď pri kódovaní. A keď spĺňa pravidlá prístupnosti, spĺňa aj takmer všetky on-page SEO faktory.
Myslí, myslí, avšak ako iste dobre vieš "pán seo expert" seo štandardy sa dosť často aktualizujú, takže nie každý [x]html, css, poprípade php coder má v hlave všetky štandardy. A ak ich náhodou má, 100% ich neaplikuje do 199 eurového webu, jedine ak tak zo šablóny.
Eko engine som pochopil vyhľadávače, no do tých sa web neregistruje, oni si web zaindexujú samy.
http://www.alexa.com/
Táto firma vytvorila jeden užitočný nástroj, ktorý registruje Tvoju doménu do niekoľko stoviek vyhľadávačov + Ti vyhodí analýzu Tvojho už existujúceho webu na takej úrovni, že aj seo lamatér vyrobí fakt kvalitný web. Čiže to že Ty si "počul" že sa web neregistruje, ale čaká sa týždeň, mesiac, alebo pol roka kým si Ťa všimne prvých 5 naj vyhľadávačov je obrovský omyl, ktorým asi mútiš hlavu svojím zákazníkom. Pre viac info:
http://www.wordsinarow.com/wheretogo.html
Nie som stredoškolák, študujem na vysokej škole a s príjmom som veľmi spokojný
.
Ak zarábaš aspoň 10-40 eur na hodinu, tak si práve dosiahol úroveň priemerného grafika, ktorý sa vyhrabal z omylu ktorý sa volá Slovensko a jeho obchodné princípy a praktiky spôsobené "expertmi" v každej oblasti. Ak zarábaš menej, mal by si sa seriózne zamyslieť nad tým čo tu píšeš a prestať mútiť hlavu sebe aj ostatným okolo seba.
Áno, vo väčšine prípadov to tak je, no PR a Trust Rank nie sú všetko a v niektorých prípadoch môže odkaz z PR1 stránky pomôcť viac ako odkaz z inej, ktorá má PR3.
Toť sjo z mojej strany, pán "SEO know it all"
Môj web je starý 3 roky ak si si to nevšimol [hint: posledná novinka] a od vtedy som doň ani neďubol, nepotrebujem ho. Len pár lôg som naň dal, práce je až až aj bez neho a slúži len ako skládka projektov a práce [ftp]
No o Tvojej som si spravil už po prvom
SEO sa venujem nejaký ten piatok, neviem komu by prospelo zopár lekcií
Infraštruktúra botov ako už z názvu vyplýva je systém princípov, zákonitostí a fungovania botov, alebo keď chceš crawlerov. Poprosím naštudovať si význam slova infraštruktúra.. A nie nie som SEO expert, ale viem čo skutočné seo obnáša, pred tým než som sa dal na dráhu animátora a grafika som robil aj kód...
Od 199 € nie su weby podľa šablóny. Viď napr. www.autoskola-malacky.sk. A zdá sa mi krajší ako mnoho tvojich dizajnov za "veľké" prachy.
Sorry, ale nevidel si ani jeden z mojich projektov mladších ako 3 roky a ak myslíš na tých 5 webov čo mám na stránke je moja jediná tvorba, tak si veľmi, veľmi na omyle, alebo si myslíś že celé tie tri roky som sedel na zadku a špáral sa v nose?
Aspoň tých, čo máš v portfóliu.
Ako som už spomínal, tri roky sú tri roky a mnohé projekty v ňom majú hodne cez 5 rokov, takže neviem čo presne si tým chcel povedať.
Spĺňajú základné pravidlá prístupnosti a sú seo-friendly, čo sa o tvojich nedá povedať.
A ako si správne povedal, som grafik, nie coder. Kódu sa už dlhšiu dobu nevenujem aby som nerobil taký grcný design ako väčšina rádoby designérov, ktorí robia všetko...
Inak šablónam sa tiež nebránim. Nie každý potrebuje web, ktorý mu bude zarábať a ktorý návštevníkovi vyrazí dych. Niektoré firmy majú web len ako zdroj informácií pre súčasných, prípadne potencionálnych zákazníkov.
Tak nech rozdávajú radšej vizitky ako by mali špatiť world wide web svojím 5 korunovým webom, čo Ty na to?
Predpokladám, že aj na tomto fóre je použitá šablóna a zdá sa ti ako sra*ka?
Je to mnou upravená šablóna presnejšie a nie je nič extra.
Sorry, ale neuznávam šablóny, pre mňa osobne nepatria amatérske šablóny na web, ale to že u Teba áno Ti neberiem. Každý má svoj názor. Samozrejme šablóny z templatemonster a pod. sú fajn, lenže také som od slovenských "designérov" ešte nevidel. Väčšinou sú niektoré slovenské unikátne weby na úrovni tm šablón
Čudoval by si sa koľkým ľuďom vadia týto takzvaní webmajstri
Tomu sa hovorí tvorba logotypu, veď sám to tam uvádzaš. Podľa toho čo si napísal, ak budem robiť web pre Adidas, nemal by som im zabudnúť vytvoriť nejaké nové logá. Síce im to bude k ničomu, ale aspoň viac zaplatia.
Myslím že web pre adidas nebudeš robiť nikdy v živote a pravdepodobne ani pre firmu, ktorá už svoje logo, alebo logotyp má. Obvykle pri týchto 5 korunových weboch nemá zákazník zhola nič, dokonca ani predstavu o tom čo vlastne chce...
6. pri klasických jednoduchších weboch sa toho moc nenavymýšľa, ale svoje opodstatnenie má.
To je to čo si myslíš Ty, jeden z dôvodov prečo asi stále robíš weby za 199 eur
Dobrý kóder myslí na prístupnosť ihneď pri kódovaní. A keď spĺňa pravidlá prístupnosti, spĺňa aj takmer všetky on-page SEO faktory.
Myslí, myslí, avšak ako iste dobre vieš "pán seo expert" seo štandardy sa dosť často aktualizujú, takže nie každý [x]html, css, poprípade php coder má v hlave všetky štandardy. A ak ich náhodou má, 100% ich neaplikuje do 199 eurového webu, jedine ak tak zo šablóny.
Eko engine som pochopil vyhľadávače, no do tých sa web neregistruje, oni si web zaindexujú samy.
Táto firma vytvorila jeden užitočný nástroj, ktorý registruje Tvoju doménu do niekoľko stoviek vyhľadávačov + Ti vyhodí analýzu Tvojho už existujúceho webu na takej úrovni, že aj seo lamatér vyrobí fakt kvalitný web. Čiže to že Ty si "počul" že sa web neregistruje, ale čaká sa týždeň, mesiac, alebo pol roka kým si Ťa všimne prvých 5 naj vyhľadávačov je obrovský omyl, ktorým asi mútiš hlavu svojím zákazníkom. Pre viac info:
http://www.wordsinarow.com/wheretogo.html
Nie som stredoškolák, študujem na vysokej škole a s príjmom som veľmi spokojný
Ak zarábaš aspoň 10-40 eur na hodinu, tak si práve dosiahol úroveň priemerného grafika, ktorý sa vyhrabal z omylu ktorý sa volá Slovensko a jeho obchodné princípy a praktiky spôsobené "expertmi" v každej oblasti. Ak zarábaš menej, mal by si sa seriózne zamyslieť nad tým čo tu píšeš a prestať mútiť hlavu sebe aj ostatným okolo seba.
Áno, vo väčšine prípadov to tak je, no PR a Trust Rank nie sú všetko a v niektorých prípadoch môže odkaz z PR1 stránky pomôcť viac ako odkaz z inej, ktorá má PR3.
Toť sjo z mojej strany, pán "SEO know it all"
-
Mateq
Medium Professional
uplink napísal:Luďí čo predávajú weby pod 500 eur by som dával na odstrel k múru, nech vyzerajú akokoľvek. Predal web za 40 eur, paráda, toľko keď sa zadarí zarobím za hodinu, ale kvôli takým čurákom ako je Tvoj kamarát sa to na Slovensku NIKDY nebude dať. Len tak ďalej. A ten web, to nie je web, je to paškvil.
Sorry, ale nemyslím si že ľudia ako Marks sú tí, na ktorých by si si mal vylievať zlosť. To že predá web za pár šupiek a zarobí prd, je jeho problém nie tvoj.uplink napísal:problém (...)je v tom, že zákazník nepozná rozdiel medzi kvalitným a nekvalitným webom. Jednoducho som sa raz stretol s klientom, ktorý videl brutálny web, (...) Web stál 5000 evri, čo bola adekvátna cena toho webu. A on povedal: "5000 eur?! ja by som za to nedal ani 500 korún, veď mne môj známy [jožko mrkvička so strednou školou bez skúseností] spraví lepší za 1000 SKK" a bolo. Toto je najväčšia katastrofa nás slovákov, úplná nevedomosť a nerozhľadenosť v tejto oblasti. Preto sa väčšina rozmýšľajúcich designérov a vôbec aj ľudí hrnie zo Slovenska preč, lebo tu si nik nevie vážiť prácu.
Problém je v zákazníkoch. Keď nerozoznajú rozdiel medzi (tvojím) dobrým webom a sračkou, je to ich problém. Ak kúpi sračku tak mu to možno odoženie zákazníkov a zničí biznis. Ak nie (pretože aj koncový užívateľ je blbý) je to stále dobrí biznis a ušetril tisíce. Tvoj problém, musíš si zvyknúť že sú rôzne vrstvy a úrovne, a aj tá najblbšia je tvoja priama konkurecia a vyrovnať sa stým.
To isté s hypermarketmi. Môžu predávať otrávené, plesnivé a karcinogénne výrobky, tupá masa sú ovce a idú iba po cene. To je trh a funguje to tak všade, nie len vo webdizajne.
Mateq - tak to sa mylis ze je jeho problem. To ze robija trh a nici hodnotu prace, je problem vsetkych, ktori sa tomu venuju. Pretoze takto prd zarobia vsetci. Ked ty budes mat obchod s vypoctovkou a budes mat akutaku marzu aby si vyzil, tiez ta bude srat nejaky blby agem, ktory predava za VOC aj deckam zo zakladnej skoly! Pripadne kopec tych radoby eshopov, co si spravil nejaky nedorobenec s ledva ukoncenou strednou skolou, co sedi doma na riti, zabezpeci si eshop od dodavatela, nahodi si 0.5% marzu aby mal najnizsiu cenu - zarobi sice na 700E notebooku akurat na dve piva, ale jemu to staci na piatkovu ozieracku. To, ze takto nici zvysny trh je tiez len tvoj/moj problem?
to su mi veci, stazovat sa, ze niekto predava lacne veci cez e-shop
... od toho je konkurencia. radsej kupim notebook cez internet, pripadne zo zahranicia, kde ma vide podstatne lacnejsie, nez keby som ho kupoval napr. cez nay a co na to zvysny trh ma naozaj nezaujima.
z pohladu zakaznika to samozrejme nemozes vnimat inak ako pozitivne. Ale rob hocijaku robotu, ked niekto silou mocou robi pod cenu. Zamestnaj sa niekde a ocakavaj slusne zaplatene, ked niekomu na tej istej poziii staci aj polka toho co chces ty. Je jedno o aky trh ide. Ci trh internetovej reklamy, trh prace, trh s vypoctovou technikou, trh s tvorbou webu, ci grafiky... Ked uz hovorime A, hovorme aj B.
To vasne tento slotovo-ficovsky narod uvazuje len stylom JA JA JA jenom JA?
To vasne tento slotovo-ficovsky narod uvazuje len stylom JA JA JA jenom JA?
-
JanJanuska
Medium Expert
No presne o tom som hovoril, kydáš na náš web a svoj máš taký aký máš... Tak načo sa tu oháňaš...uplink napísal: Môj web je starý 3 roky ak si si to nevšimol [hint: posledná novinka] a od vtedy som doň ani neďubol, nepotrebujem ho. Len pár lôg som naň dal, práce je až až aj bez neho a slúži len ako skládka projektov a práce [ftp]![]()
Vôbec by som ťa za také slovíčka nechytal, keby si tu nevystupoval ako arogantný vševed. Ale radšej to už nebudem robiť, lebo handrkovať sa tu s tebou, že infraštruktúra je veľmi nepresný výraz, nemá cenu.uplink napísal: Infraštruktúra botov ako už z názvu vyplýva je systém princípov, zákonitostí a fungovania botov, alebo keď chceš crawlerov. Poprosím naštudovať si význam slova infraštruktúra..
Vieš čo SEO obnáša, lebo si robil aj kód? Zdrojový kód súvisí so SEO len čiastočne, to by mala byť samozrejmosť, skutočná optimalizácia začína až potom...uplink napísal: A nie nie som SEO expert, ale viem čo skutočné seo obnáša, pred tým než som sa dal na dráhu animátora a grafika som robil aj kód...
Niekto sa tu oháňal slovami "pod 500 eur nikdy a robím to až vtedy, keď to poriadne ovládam".uplink napísal: Sorry, ale nevidel si ani jeden z mojich projektov mladších ako 3 roky a ak myslíš na tých 5 webov čo mám na stránke je moja jediná tvorba, tak si veľmi, veľmi na omyle, alebo si myslíś že celé tie tri roky som sedel na zadku a špáral sa v nose?a ten web mauacky...prepáč, ale je to úplný šajz, na úrovni webov z pred 7mich rokov, aspoň co sa týka štruktúry a grafiky.[/b]
Za 3 roky sa toho až tak veľa nezmenilo, takže tie weby sú podľa teba profesionálna práca, za ktorú bolo zinkasované viac ako 500€. Tým s prepáčením tak trochu kydáš sám na seba, ukázal si, že web, ktorý je podľa teba "šajz z pred 7 rokov", bol vytvorený lacnejšie a kvalitnejšie, ako tie tvoje "profesionálne"
Na grafiku boli skôr kladné ohlasy, no je to subjektívne... Ale štruktúra subjektívna nie je, takže mi vysvetli čo je v nej také zlé? V čom je taká otrasná?
Teraz ma napadlo, že pod štruktúrou si môžeš vysvetľovať všeličo, tak som zvedavý, či začneš nadávať na štruktúru kódu, štruktúru obsahových prvkov... Pevne verím, že ma dačo nového naučíš.
Ja na to len toľko, že vizitka slúži najmä ako kontakt, nie ako zdroj informácií, ale to asi (takmer) každý vie.uplink napísal: Inak šablónam sa tiež nebránim. Nie každý potrebuje web, ktorý mu bude zarábať a ktorý návštevníkovi vyrazí dych. Niektoré firmy majú web len ako zdroj informácií pre súčasných, prípadne potencionálnych zákazníkov.
Tak nech rozdávajú radšej vizitky ako by mali špatiť world wide web svojím 5 korunovým webom, čo Ty na to?![]()
Nejako si neopodstatnil tie prvé body, tak čakám na to...uplink napísal: Tomu sa hovorí tvorba logotypu, veď sám to tam uvádzaš. Podľa toho čo si napísal, ak budem robiť web pre Adidas, nemal by som im zabudnúť vytvoriť nejaké nové logá. Síce im to bude k ničomu, ale aspoň viac zaplatia.
1. náčrt logotypu
5. vypracovanie aspoň základných pravidiel pre logotyp [odľahčený design manuál]
To, že nebudem robiť pre adidas, mi keď tak adresuj súkromne ale neodbáčaj od témy, vysvetli to návštevníkom hojka, keď ja im podľa teba mútim hlavy.
Nie, nedá sa tam moc navymýšľať, pretože vhodných konceptov pre jednoduché weby existuje toľko, že si stačí vybrať, netreba zasa vymýšľať koleso.uplink napísal: 6. pri klasických jednoduchších weboch sa toho moc nenavymýšľa, ale svoje opodstatnenie má.
To je to čo si myslíš Ty, jeden z dôvodov prečo asi stále robíš weby za 199 eur![]()
A nerobím, ale robíme a nie za 199 €, ale od 199 €.
Ale aplikuje, veď sám si videl ten web, na ktorý si povedal, že je "šajz". Len škoda, že ty to tam nevidíš, nevidiaci si toho určite všimnú.uplink napísal: Myslí, myslí, avšak ako iste dobre vieš "pán seo expert" seo štandardy sa dosť často aktualizujú, takže nie každý [x]html, css, poprípade php coder má v hlave všetky štandardy. A ak ich náhodou má, 100% ich neaplikuje do 199 eurového webu, jedine ak tak zo šablóny.
Inak žiadne SEO štandardy neexistujú, aspoň nie žiadne, ktoré by boli uznávané, resp. ktoré by malo zmysel striktne dodržiavať.
(X)HTML ani CSS sa viac menej nemenia, ak nerátam HTML5, či CSS3, ale to nie je žiadny nezadržateľný nápor nových informácií.
Čo sa týka prístupnosti, bolo tu WCAG 1.0, myslím až do roku 2008, vtedy konečne uvoľnili WCAG 2.0 a to skôr ubralo "povinnosti", ako pridalo...
Nie je to žiadna veda ovládať niekoľko základných princípov, mala by to byť samozrejmosť.
Obrovský omyl bude to, ak dá niekto na slová, ktoré tu píšeš. Pletieš si vyhľadávače a katalógy.uplink napísal: Eko engine som pochopil vyhľadávače, no do tých sa web neregistruje, oni si web zaindexujú samy.
Táto firma vytvorila jeden užitočný nástroj, ktorý registruje Tvoju doménu do niekoľko
stoviek vyhľadávačov + Ti vyhodí analýzu Tvojho už existujúceho webu na takej úrovni, že aj seo
lamatér vyrobí fakt kvalitný web. Čiže to že Ty si "počul" že sa web neregistruje, ale čaká sa týždeň, mesiac, alebo pol roka kým
si Ťa všimne prvých 5 naj vyhľadávačov je obrovský omyl, ktorým asi mútiš hlavu svojím zákazníkom.
Vyhľadávač je Google, Bing, či Seznam. Do nich web neregistruješ, pretože vyhľadávací robot si ho nájde sám (ak naň vedie odkaz).
Do katalógov, ako sú napr. Zoznam, Atlas a pod. web registruješ, pretože to sú zjednodušene povedané, "databázy web stránok".
To, že sa web do vyhľadávačov "neregistruje" netreba ani počuť, stačí si pozrieť ako fungujú katalógy a ako vyhľadávače.
Ja určite svojim zákazníkom hlavu nemútim, práve naopak. Dokážem im vysvetliť, ako všetko funguje, do čoho by mali zvážiť investíciu, kam sa im to neoplatí a podobne. Chyba v zákazníkoch, ako to ty vravíš nie je. Takmer každý jeden si dá pekelne záležať na tom, kam jeho peniaze poputujú.
Možno aj preto máme zákazníkov a nie sme odkázaní len na outsourcing.
Ten "omyl", čo sa volá Slovensko mám rád. A myslím, že Slovensko by bolo na teba hrdé, keby si išiel zarábať veľké peniaze do cudziny, pretože zrovna presne takí ako ty, ho kazia.uplink napísal: Ak zarábaš aspoň 10-40 eur na hodinu, tak si práve dosiahol úroveň priemerného grafika,
ktorý sa vyhrabal z omylu ktorý sa volá Slovensko a jeho obchodné princípy a praktiky spôsobené
"expertmi" v každej oblasti. Ak zarábaš menej, mal by si sa seriózne zamyslieť nad tým čo tu
píšeš a prestať mútiť hlavu sebe aj ostatným okolo seba.
Napíš jednu jedinú vetu, ktorou tu závadzam, resp. mútim ostatných.
Inak trochu sa divím, že si nedostal basu za tie tvoje zavádzajúce a urážajúce správy, možno by ťa to upokojilo.
To nevie asi ani Mat Cuttsuplink napísal: Toť sjo z mojej strany, pán "SEO know it all"
-
uplink
VIP
No presne o tom som hovoril, kydáš na náš web a svoj máš taký aký máš... Tak načo sa tu oháňaš...
© uplink 2004-2007 all rights reserved <- toto svieti u mňa
Copyright © 2009 Web tvorba, Všetky práva vyhradené <- toto u Vás, takže Tvoje projekty sú dosť aktuálne, hm? U mňa je to evidentne zanedbané ale u Vás by sa o tom dalo polemizovať, čo Ty na to?
Vôbec by som ťa za také slovíčka nechytal, keby si tu nevystupoval ako arogantný vševed. Ale radšej to už nebudem robiť, lebo handrkovať sa tu s tebou, že infraštruktúra je veľmi nepresný výraz, nemá cenu.
Nevystupujem ako arogantný vševed, len bránim to v čo verím, je na tom niečo zlé? A neviem kto ma prvý chytil za slovíčko...
Vieš čo SEO obnáša, lebo si robil aj kód? Zdrojový kód súvisí so SEO len čiastočne, to by mala byť samozrejmosť, skutočná optimalizácia začína až potom...
Neprotirečíš si trochu? Nepísal tu niekto vyššie že SEO sa robí súčasne so SEO?
alebo sa vyhovoríš len na on-page faktory?
Niekto sa tu oháňal slovami "pod 500 eur nikdy a robím to až vtedy, keď to poriadne ovládam".
Za 3 roky sa toho až tak veľa nezmenilo, takže tie weby sú podľa teba profesionálna práca, za ktorú bolo zinkasované viac ako 500€. Tým s prepáčením tak trochu kydáš sám na seba, ukázal si, že web, ktorý je podľa teba "šajz z pred 7 rokov", bol vytvorený lacnejšie a kvalitnejšie, ako tie tvoje "profesionálne"
(hoci staršie).
Na grafiku boli skôr kladné ohlasy, no je to subjektívne... Ale štruktúra subjektívna nie je, takže mi vysvetli čo je v nej také zlé? V čom je taká otrasná?
Teraz ma napadlo, že pod štruktúrou si môžeš vysvetľovať všeličo, tak som zvedavý, či začneš nadávať na štruktúru kódu, štruktúru obsahových prvkov... Pevne verím, že ma dačo nového naučíš.
Sorry, ale celkovo je kvalita Vašich webov čo máte v portfóliu naozaj nízka, prečo keď máte web z 2009teho, tak tam nedáte aj nejaký aktuálny web? A tých 500 eur bol príklad na celé riešenie. Omg. Koľko krát to tu mám písať že web design, tvorba loga, alebo logotypu nie je to isté ako tvorba webu! Nerobí sa celé riešenie pod 500 eur, nie len design. Ale jasné, kto tu potom chytá za slovíčka, že ano. Vy máte na stránke uvedené tvorba webu od 199 evri a to ma neskutočne irituje. To je ako lacné rožky v bille v akcii za 2 centy. Proste pod úroveň, to je všetko na čo som tým narážal. Ale áno, pre hlúpu slovač treba byť prístupný a treba sa zodrať za pár korún, že ano?
Ja na to len toľko, že vizitka slúži najmä ako kontakt, nie ako zdroj informácií, ale to asi (takmer) každý vie.
To bola irónia, niekto ju tu nepochopil
Nejako si neopodstatnil tie prvé body, tak čakám na to...
1. náčrt logotypu
To, že nebudem robiť pre adidas, mi keď tak adresuj súkromne ale neodbáčaj od témy, vysvetli to návštevníkom hojka, keď ja im podľa teba mútim hlavy.
Čo chceš k tým bodom viac napísať? Sú celkom samovravné, hm?
Nie, nedá sa tam moc navymýšľať, pretože vhodných konceptov pre jednoduché weby existuje toľko, že si stačí vybrať, netreba zasa vymýšľať koleso.
A to je katastrofa, robiť kompletné riešenie od 6000 SKK, alebo 199 evri. Potom je jasné prečo je taká úroveň webdesignu na Slovensku aká je a prečo sa všetci pracú preč. Presne kvôli takým exotom ako si Ty, alebo Tvoja rádoby firma.
Ale aplikuje, veď sám si videl ten web, na ktorý si povedal, že je "šajz". Len škoda, že ty to tam nevidíš, nevidiaci si toho určite všimnú.
Inak žiadne SEO štandardy neexistujú, aspoň nie žiadne, ktoré by boli uznávané, resp. ktoré by malo zmysel striktne dodržiavať.
(X)HTML ani CSS sa viac menej nemenia, ak nerátam HTML5, či CSS3, ale to nie je žiadny nezadržateľný nápor nových informácií.
Čo sa týka prístupnosti, bolo tu WCAG 1.0, myslím až do roku 2008, vtedy konečne uvoľnili WCAG 2.0 a to skôr ubralo "povinnosti", ako pridalo...
Nie je to žiadna veda ovládať niekoľko základných princípov, mala by to byť samozrejmosť.
SEO štandardy existujú, len sú neni písané. A uznávané sú, ináč by ich nepoužívali masy. Konkrétne sa o ne stará konzorcium W3C + pár odborníkov.
Obrovský omyl bude to, ak dá niekto na slová, ktoré tu píšeš. Pletieš si vyhľadávače a katalógy.
Vyhľadávač je Google, Bing, či Seznam. Do nich web neregistruješ, pretože vyhľadávací robot si ho nájde sám (ak naň vedie odkaz).
Do katalógov, ako sú napr. Zoznam, Atlas a pod. web registruješ, pretože to sú zjednodušene povedané, "databázy web stránok".
Katalóg, vyhľadávač. Fajn, vysvetli rozdiel. Keď si zaregistrujem stránku do google "katalógu", yahoo "katalógu", altavista "katalógu", bing "katalógu" tak sa neobjavím skôr v ich rebríčku, ako keby som ju tam nezaregistroval? Myslim že sa snažíš byť len múdry, ale na praxy to nič nemení...
To, že sa web do vyhľadávačov "neregistruje" netreba ani počuť, stačí si pozrieť ako fungujú katalógy a ako vyhľadávače.
Ja určite svojim zákazníkom hlavu nemútim, práve naopak. Dokážem im vysvetliť, ako všetko funguje, do čoho by mali zvážiť investíciu, kam sa im to neoplatí a podobne. Chyba v zákazníkoch, ako to ty vravíš nie je. Takmer každý jeden si dá pekelne záležať na tom, kam jeho peniaze poputujú.
Robiť celé projekty je na Slovensku je štatisticky stratové jak prasa, ale na to si ešte asi primladý, aby si to zistil. Neboj, časom zistíš. A outsourcing je to jediné čo dokáže ak chceš trčat na Slovensku a robiť pre zahraničie dobre zarobiť. Kvalitných ateliérov a štúdií pre tvorbu kompletných webových riešení spočítaš na dvoch, ak nie jednej ruke...
Ten "omyl", čo sa volá Slovensko mám rád. A myslím, že Slovensko by bolo na teba hrdé, keby si išiel zarábať veľké peniaze do cudziny, pretože zrovna presne takí ako ty, ho kazia.
Ja nechodím zarábať prachy do cudziny. Platím ku*evsky vysoké odvody tu na Slovensku a prachy ťahám z okolitých krajín EU. A aspoň si viem vážiť svoju prácu, narozdiel od niekoho...
Inak trochu sa divím, že si nedostal basu za tie tvoje zavádzajúce a urážajúce správy, možno by ťa to upokojilo.
Zavádzaš tými vyhľadávačmi a svojím prístupom. Hráš sa na odborníka a pritom vieš len pár fráz z branže, avšak chýbajú Ti skúsenosti, ktoré získaš len časom v danej oblasti. Myslíš si že si neviem čo dokázal, ale ešte Ti steká len mlieko po brade. Neviem ako Ty, ale ja sa PC hardwaru venujem od 7mich rokov [od otvorenia hraníc, mama programátorka [Ing], otec programátor a iT technik [Ing] nevlastný otec programátor a iT technik [Ing]], grafike od 13tich [Jascs Paint Shop Pro] a za prachy robím od 15tich + 18tich na zmluvy. Teraz mám 25. Aké sú Tvoje skúsenosti z reálneho života a nie nejaké naštudované kecy, aby si nás tu poúčal o tom kto ako čo robí zle a čo dobre pre Slovensko?
To nevie asi ani Mat Cutts
Netuším kto je Matt Cutts a ani to nepotrebujem vedieť. Tipujem že nejaký poloboh na SEO a webové štandardy, vzhľadom na to že pracuje pre google či čo...
© uplink 2004-2007 all rights reserved <- toto svieti u mňa
Copyright © 2009 Web tvorba, Všetky práva vyhradené <- toto u Vás, takže Tvoje projekty sú dosť aktuálne, hm? U mňa je to evidentne zanedbané ale u Vás by sa o tom dalo polemizovať, čo Ty na to?
Vôbec by som ťa za také slovíčka nechytal, keby si tu nevystupoval ako arogantný vševed. Ale radšej to už nebudem robiť, lebo handrkovať sa tu s tebou, že infraštruktúra je veľmi nepresný výraz, nemá cenu.
Nevystupujem ako arogantný vševed, len bránim to v čo verím, je na tom niečo zlé? A neviem kto ma prvý chytil za slovíčko...
Vieš čo SEO obnáša, lebo si robil aj kód? Zdrojový kód súvisí so SEO len čiastočne, to by mala byť samozrejmosť, skutočná optimalizácia začína až potom...
Neprotirečíš si trochu? Nepísal tu niekto vyššie že SEO sa robí súčasne so SEO?
Niekto sa tu oháňal slovami "pod 500 eur nikdy a robím to až vtedy, keď to poriadne ovládam".
Sorry, ale celkovo je kvalita Vašich webov čo máte v portfóliu naozaj nízka, prečo keď máte web z 2009teho, tak tam nedáte aj nejaký aktuálny web? A tých 500 eur bol príklad na celé riešenie. Omg. Koľko krát to tu mám písať že web design, tvorba loga, alebo logotypu nie je to isté ako tvorba webu! Nerobí sa celé riešenie pod 500 eur, nie len design. Ale jasné, kto tu potom chytá za slovíčka, že ano. Vy máte na stránke uvedené tvorba webu od 199 evri a to ma neskutočne irituje. To je ako lacné rožky v bille v akcii za 2 centy. Proste pod úroveň, to je všetko na čo som tým narážal. Ale áno, pre hlúpu slovač treba byť prístupný a treba sa zodrať za pár korún, že ano?
Ja na to len toľko, že vizitka slúži najmä ako kontakt, nie ako zdroj informácií, ale to asi (takmer) každý vie.
To bola irónia, niekto ju tu nepochopil
Nejako si neopodstatnil tie prvé body, tak čakám na to...
1. náčrt logotypu
Čo chceš k tým bodom viac napísať? Sú celkom samovravné, hm?
Nie, nedá sa tam moc navymýšľať, pretože vhodných konceptov pre jednoduché weby existuje toľko, že si stačí vybrať, netreba zasa vymýšľať koleso.
A to je katastrofa, robiť kompletné riešenie od 6000 SKK, alebo 199 evri. Potom je jasné prečo je taká úroveň webdesignu na Slovensku aká je a prečo sa všetci pracú preč. Presne kvôli takým exotom ako si Ty, alebo Tvoja rádoby firma.
Ale aplikuje, veď sám si videl ten web, na ktorý si povedal, že je "šajz". Len škoda, že ty to tam nevidíš, nevidiaci si toho určite všimnú.
SEO štandardy existujú, len sú neni písané. A uznávané sú, ináč by ich nepoužívali masy. Konkrétne sa o ne stará konzorcium W3C + pár odborníkov.
Obrovský omyl bude to, ak dá niekto na slová, ktoré tu píšeš. Pletieš si vyhľadávače a katalógy.
Katalóg, vyhľadávač. Fajn, vysvetli rozdiel. Keď si zaregistrujem stránku do google "katalógu", yahoo "katalógu", altavista "katalógu", bing "katalógu" tak sa neobjavím skôr v ich rebríčku, ako keby som ju tam nezaregistroval? Myslim že sa snažíš byť len múdry, ale na praxy to nič nemení...
Robiť celé projekty je na Slovensku je štatisticky stratové jak prasa, ale na to si ešte asi primladý, aby si to zistil. Neboj, časom zistíš. A outsourcing je to jediné čo dokáže ak chceš trčat na Slovensku a robiť pre zahraničie dobre zarobiť. Kvalitných ateliérov a štúdií pre tvorbu kompletných webových riešení spočítaš na dvoch, ak nie jednej ruke...
Ten "omyl", čo sa volá Slovensko mám rád. A myslím, že Slovensko by bolo na teba hrdé, keby si išiel zarábať veľké peniaze do cudziny, pretože zrovna presne takí ako ty, ho kazia.
Ja nechodím zarábať prachy do cudziny. Platím ku*evsky vysoké odvody tu na Slovensku a prachy ťahám z okolitých krajín EU. A aspoň si viem vážiť svoju prácu, narozdiel od niekoho...
Zavádzaš tými vyhľadávačmi a svojím prístupom. Hráš sa na odborníka a pritom vieš len pár fráz z branže, avšak chýbajú Ti skúsenosti, ktoré získaš len časom v danej oblasti. Myslíš si že si neviem čo dokázal, ale ešte Ti steká len mlieko po brade. Neviem ako Ty, ale ja sa PC hardwaru venujem od 7mich rokov [od otvorenia hraníc, mama programátorka [Ing], otec programátor a iT technik [Ing] nevlastný otec programátor a iT technik [Ing]], grafike od 13tich [Jascs Paint Shop Pro] a za prachy robím od 15tich + 18tich na zmluvy. Teraz mám 25. Aké sú Tvoje skúsenosti z reálneho života a nie nejaké naštudované kecy, aby si nás tu poúčal o tom kto ako čo robí zle a čo dobre pre Slovensko?
To nevie asi ani Mat Cutts
Netuším kto je Matt Cutts a ani to nepotrebujem vedieť. Tipujem že nejaký poloboh na SEO a webové štandardy, vzhľadom na to že pracuje pre google či čo...
-
Mateq
Medium Professional
Notebook nie je dobrý príklad. Rovnaký model totiž predáva kde kdo a ide len o to, akú si prihodí maržu. Pre koncového zákazníka je jedno, kde ho kúpi, lebo bude vždy rovnaký.KoCi napísal:Mateq - tak to sa mylis ze je jeho problem. To ze robija trh a nici hodnotu prace, je problem vsetkych, ktori sa tomu venuju. Pretoze takto prd zarobia vsetci. Ked ty budes mat obchod s vypoctovkou a budes mat akutaku marzu aby si vyzil, tiez ta bude srat nejaky blby agem, ktory predava za VOC aj deckam zo zakladnej skoly! Pripadne kopec tych radoby eshopov, co si spravil nejaky nedorobenec s ledva ukoncenou strednou skolou, co sedi doma na riti, zabezpeci si eshop od dodavatela, nahodi si 0.5% marzu aby mal najnizsiu cenu - zarobi sice na 700E notebooku akurat na dve piva, ale jemu to staci na piatkovu ozieracku. To, ze takto nici zvysny trh je tiez len tvoj/moj problem?
Webdesing je ale nehmatatěľný výrobok/služba. Tam by malo platiť, čím drahší tým kvalitnejší a ak nie, tak je niekde chyba. Preto je úplne normálne, že existujú rôzne cenové hladiny podľa toho, či to robí študent alebo veľká firma. ALe to, že si navzájom konkurujú je predsa úplne pochopiteľné. Ak niekto tlačí za nízke ceny, musí to dotovať z iných zárobkov (pokiaľ ide o veľkú firmu). Aj ty používaš freeware, a neplačeš nad tým, že veľká spoločnosť nedostane zaplatené za drahý produkt, pokiaľ ti stačí aj ten zadarmo/za pár šupiek..
Treba si nájsť svoju klientelu, a ak mám vysoké náklady, musím to robiť kvalitne a hlavne predávať veľkým spoločnostiam ktoré požadujú komplexné riešenie. Tam sa študent zo základnými znalosťami a webom za pár € nedokáže dostať. A nie vyplakávať, že niekto robí dumping a znižuje kvalitu. Takto funguje trhová ekonomika.
Chápem kam tým mieriš, ale to čo tu hovoríte vyzerá ako keby takýto lacný borci nemali mať miesto na trhu a mali by byť eliminovaný len preto, že vám to kazí biznis. Tak to nie je. Ideálne by mali mať úplne inú klientelu. A to že to niekto nerozozná (aj veľký podnik) a nakupuje sračky je jeho škoda. A ak nie je a aj napriek trapnému webu získa zákazníkov, bola to dobrá kúpa
Som si myslel, že ficoizmus hlása "dajme všetkým rovnako aj keď nič nerobia" JA JA JA jenom JA je skôr tvrdý kapitalizmusKoCi napísal:To vasne tento slotovo-ficovsky narod uvazuje len stylom JA JA JA jenom JA?
-
Gepid
Medium Professional
uplink, hoď nejaké weby. Som zvedavý 
Inak neoplatí sa kúpiť si template a niekomu povedať nech sa postará o SEO? Vyšlo by to lacnejšie.
Inak neoplatí sa kúpiť si template a niekomu povedať nech sa postará o SEO? Vyšlo by to lacnejšie.
-
uplink
VIP
Gepid vzhľadom na to že ich outsourcujem, tak nevlastním ich autorské práva, čiže sa nimi pýšiť oficiálne nemôžem. Ak Ťa zaujíma viac, tak ss.
Hráš sa so slovíčkami. Do vyhľadávačov neregistruješ web ale môžeš urobiť URL submission.JanJanuska napísal: Obrovský omyl bude to, ak dá niekto na slová, ktoré tu píšeš. Pletieš si vyhľadávače a katalógy.
Ja určite svojim zákazníkom hlavu nemútim, práve naopak.
http://www.google.com/addurl/
http://www.bing.com/webmaster/SubmitSitePage.aspx
a pridávať do Seznamu ju netreba, keďže Seznam je 'enhanced by Bing'...