Pomoc so psíkom!

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
LuciFuck
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pomoc so psíkom!

Príspevok od používateľa LuciFuck »

Potrebujem pomoc od psíčkarov :) Mala som jedného psíka, bohužiaľ, v lete zomrel. Keď sme ho vychovávali, mala som 6 rokov, teda už je to cca 11 rokov, čo to máme za sebou. Zaobstarali sme si domov šteniatko z útulku. Je skvelá, hravá, trochu hryzie aj úplne nehryzateľné predmety, napr. ovládače, štítky z vankúšov, svoj pelech.. Skrátka šteňa, ktorému idú zúbky. Lenže mám problém. Ako ju naučiť vykonávať svoje potreby mimo domova. Je február, vonku kopa snehu a strašná zima. Akokoľvek dlho som s malou von, stále sa po mne sápa a chce ísť do tepla. Klepe sa a je jej zima.. Párkrát sa jej už pošťastilo vyprázdniť sa von. Zakaždým, keď čúra von, ju hladkám, chválim a tvárim sa ako ma to teší. Tiež za to dostane piškotku, obľúbenú pochúťku, ktorú bežne doma nedostáva. Ale nejako jej to neutkvieva v pamäti. Čo s ňou? Prosím, ak ste tu nejakí skúsenejší psíčkari, pomôžte mi :) A ešte jedna vec, v okolí ušiek, teda na hlavičke, jej vypadáva trochu srsť. Keď jej ju chytím, ostane mi pár chĺpkov medzi prstami. Zmení sa to, alebo je nutné navštíviť veterinára? Vopred ďakujem za rady :smt049
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Pomoc so psíkom!

Príspevok od používateľa peterxxx »

Plznutie je uplne normalne, kym sa jej nevytvaraju plochy bezz srsti alebo s velmi riedkou srstou tak sa nemas coho bat.S nasim psom sme to riesili po starom, jak sa vytentoval doma tak sme mu do toho strcili cumak.Mozno to pride drsne, ale za dva tyzdne doma nenechaval ziadne kopky.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Na môjho psíka fungovalo, keď sme mu po celom byte rozložili noviny. Tie, na ktoré vykonal svoju potrebu sme nevyhodili, ale presúvali stále bližšie a bližšie k vchodovým dverám. On stále išiel za pachom a potrebu potom vykonával vždy len v blízkosti tých označkovaných novín. Trvalo to pár dní a noviny sme napokon vyhodili a malý sa naučil chodiť už len von. Keď urobil niečo dobré, dostal malú odmenu, keď urobil niečo, čo nemal, zvýšili sme na neho hlas. Psíkovia si pamätajú situáciu a následok. To znamená, že keď chcel dostať odmenu, vedel, že musí urobiť niečo dobré.
Stačí si prečítať hociktorú knihu o chove psov, nájdeš v nej užitočné rady. Šteniatka sú veľmi jednoducho vychovateľné, kvôli jedlu a malej odmene urobia všetko, čo po nich požaduješ. Treba mať len pevné nervy a veľa času na to malé zvieratko :)
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

chce to len trpezlivost. tak ako vravi zuzkazuzka rozlozte noviny na urcite miesto. Ja som mu ich daval do chodby popri stene. V chodbe aj spaval a vacsinou sme ho aj zatvarali na noc aby nechodil po dome. Ked sa mu chcelo vytentoval sa na noviny. Vtedy robil aj 2 kopky za noc, dostate cele noviny vsetko uplne. Po 2,3 tyzdnoch sa naucil asi to udrzat a prestalo to . Maximalne, ked fakt musel tak sa vyspinil. To plznutie je normalne, hlavne na prelome jesen-zima , zima-jar- Vtedy hafani menia "priberaju" resp. sa jej zbavuju. Robi to dost bordel ale mamka mu kupila take vitaminy, ktore mu davame do krmiva. Vysledok taky, ze trochu to proti plznutiu pomohlo ale upravila sa mu aj kvalita srtsti. Je lesklejsia a taka mastnejsia alebo ako to nazvem. Ja mam labradora a chodime s nim do potoka cely rok a teraz v zime mu to aj vyhovuje taka srtst. Este k tomu plznutiu, ked ju zacne zhadzovat tak mu normalne z krku vytahujem uplne chumace takze sa nestrachuj.
So steniatkami to je ako s malymi detmi. Musis sa tomu venovat skoro nonstop, vsimat si to a tak. A este dolezita vec je ak byvas v bytovke tak ho naucit aj rezimu vychadzok na zachod. Napr. rano,obed,vecer. Niekde som cital aj, ze by sa mal naucit chodit spat zaroven s panmi.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Tak ja som so psami vyrastal a odporucam cumak do vykalov.Zavisy mozno aj od toho o akeho psa sa jedna.Odmeny jedlom som nejako neuznaval,pretoze sa potom pes nahaluzi na jedlo co mne max.stale vadilo ak pes cumel na kazdeho kto okolo len zasustal papierom.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

strčiť do toho čumák :smt048 overené, za dva týždne sa naučí. teda ak nie je totálne blbý :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ja som to s nasim hafanom zvladol pomocou novin ako pisala zuzkazuzka, cumak do vykalov som neuznaval, raz dostal po zadku ked vykonal velku potrebu dnu a inac sme to s novinami zvladli za cca dva tyzdne, este fungovalo aj to, ze ked sme ho brali von nesiel pri nas, ale zobrali sme ho na ruky a postavili do travy kde citil pachy a aj ked este neznackoval nejako mu to tuklo a vykonal to tam, tak tiez ked budes vidiet zlty sneh postav ho ktomu mozno mu to docvakne
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Nepises, ako dlho ju mas a ono to zas tak rychlo naucit nejde. To mas ako s malymi detmi a nocnikom. Niektore sa naucia hned a druhym to trva celu vecnost, kym sa zbavia plienok. My dme mali doma v minulosti pas stenat a kazde jedno sa to skor alebo neskor naucilo. Psov sme nikdy nemlatili novinami ani nepchali cumaky do vykalov, proste ked sa stalo, len hlasne a razne - fuj
Najrychlejsie sa mi to podarilo systemom, ktory som si sama nasla, ale kazdy na to nervy nema. :) Spozorovala som, ze vzdy, ked sa stena zobudi a vylezie z brloha, tak prve, co spravi, je ze sa vycura. Tak som proste striehla a ked som videla, ze sa prebudza a chce ist von, schmatla som psa a utekala s nim. Bundu a voditko som mala nachystane pri dverach. Ono to rychlo zacalo fungovat a aj ked sa medzitym obcas vycuralo doma, stavalo sa to stale menej a menej. Po kratkej dobe si uz naslo cestu k dveram samo. Ale chodila som s nim aj v noci, 1-2 krat. Vzdy som sa zobudila, ked sa prebral aj pes a ci sa mi chcelo alebo nie, isla som von do toho mrazu. Tiez nebol havo nadseny z tej zimy, triaslo ho a skucal, ale kedze nestihol doma, musel vonku.
Drzim palce. :smt006
Solle
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Solle »

Pri tom psíkovi. Ste stále doma? ... Alebo v práci a to tak, že je pes celý deň sám? ...
My keď sme doniesli psa (labrador) tak sme pozorovali, kedy sa začne točiť a vypustili sme ho von, nech potrebu vykoná vonku na tráve.
Ňufák do výkalov nepchaj v žiadnom prípade...To su sto rokov staré neosvedčené spôsoby. (áno výnimky sú).
Keď si ho raz naučíte vnútri von ho už nedostanete.

/ako často vykonáva potrebu?
LuciFuck
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LuciFuck »

Všetkým váám ďakujem za vyčerpávajúce odpovede :PP Už sme aj tak s malou Webby na lepšej ceste, che :-*
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

Hlavne jej vykali by mali byt na ceste a nie na koberci :P
Napísať odpoveď