"robot" na pridavanie linkou do DB
"robot" na pridavanie linkou do DB
cawte mosem sa spytat existuje nieco take ako robot ktory prechadza webove stranky a uklada linky do DB?...napriklad mam mp3 stranku a poznam este jednu kde to taky "robot" robi sam(ja to robim rucne)....neviem na akom principe to mose fungovat ale vobec...viete niekto nieco o tom?
Re: "robot" na pridavanie linkou do DB
stiahnes si zdrojak celej stranky a rozparsujes ju na zaklade struktury linkov
co to znamena?rozparsujes ju na zaklade struktury linkov
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
že si zo zdrojáku vybereš odkazy
ok ale v zdojaku mose link vyzerat vselijako...
Ano, preto musis vediet, co je vo vyhladavanych linkoch specificke. Aby si vybral tie, ktore potrebujes.
a ked potrebujem prehladavat celu stranku?...napr www.strankanamp3.com ???
-
audiotrack
VIP
tak v tom prípade prehladáš celú stránku 
neviem čo sa ti nezdá, link predsa vypadá vždy rovnako ak sa naň pozeráš cez regulárny výraz. To že jeho text môže byť rôzny nehrá žiadnu rolu (pokiaľ nechceš aby hralo, ak hej, tak si aj také pravidla zahrň do toho regulárneho).
neviem čo sa ti nezdá, link predsa vypadá vždy rovnako ak sa naň pozeráš cez regulárny výraz. To že jeho text môže byť rôzny nehrá žiadnu rolu (pokiaľ nechceš aby hralo, ak hej, tak si aj také pravidla zahrň do toho regulárneho).
ja len chapes vedel by som nieco vybrat z nejakeho textu ale ako to vybrat zo stranky ktora tam mose mat tisice podstranok?....ukazete mi nejaky priklad?
-
audiotrack
VIP
keď vieš vybrať link z textu, čo ti bráni rekurzívne tento link "navštíviť" a zase vybrať všetky linky z tej stránky? (tá rekurzia je tam dôležitá, lebo táto stránka môže mať zase linky na podstránky. Odporúčam do toho zapojiť aj zásobník na ktorých stránkach si už bol, inak sa zacyklíš)
vobec neviem ako to myslite.....nevies poradit nejaku temu alebo clanok na webe?...ja som nenasiel vela veci podobne tomuto