3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: 3D Studio Max :) výtvory rozrobené práce komentáre :)
Používaj v-ray proxy na stromy, alebo len proxy, stačí Ti jeden model. A keď je to nejaký archmodel strom, tak je to dosť šupa, vymaxuj si swap file na max. Akú máš RAM?
tusim som daval 100mm s f1.8 alebo 2.8... cas a take ostatne veci som uz nechal default. som sa s tym uz nechcel hrat.grafi napísal:i-cube prosim ta mam na teba 2 otazky
1. ake nastavenie pouzivas na vraycamere, myslim tym clonu a cas??
2. ako sa zapina pri rendery ten spodny informacny riadok(verzia vray, cas renderu..)
chalani viete mi trosku poradit s renderovanim stromov??
konkretne skusam urobit dom (exterier) bez stromov mi to vyrenderuje v pohode ale ked pridam stromy tak mi cele maxko pri rederovani padne asi to nezvlada![]()
viete nieco poradit ake stromy pouzit alebo nieco v nastaveniach aby mi to komp zvladol...
diky moc
ten spodny riadok... ked mi renderuje, vo vray frame buffer, v tom okne vpravo dolu su take sipky. tam sa to da nastavit podla parametrov, ze co ti zobrazi (V-Ray1.5 SP2 | file: %filename | primitives: %primitives | render time: %rendertime | %wx%h)
-
Grim
Darca
...hurá, mám to hotové...to teda trvalo...dávam výsledok. Vyzerá to profesionálne?
-
lekoklatik
VIP
grim neviem prečo všetci robíte ten kov tak nenormálne čistý že sa v ňom odráža úplne všetko. Už sa mi na to pozerá zle. Zozačiatku to bolo ok ale teraz mi to už lezie očami... Tie stoličky tam tiež nevyzerajú najreálnejšie. Aj design kuchyne je podľa mňa moc slabý. tak 2/5 by som dal ja...
hmm..ee.
mas tam strasne vela dvierok
- dalsi maly detail
mas tam strasne vela dvierok
- dalsi maly detail
i-cube: dik
uplink: skusam to cez vrayproxy a mam tam strom stiahnuty z archmodel ale proste to comp nezvladne a padne cele maxko, ked je jeden strom samostatne bez nicoho ani osvetlenie len to defaultne tak to zvladne vyrenderovat ale ked je scena zlozitejsia tak uz nie..
neviem ci som to dobre spravil ten swap file (vo virtual pamati som nastavil pre oba disky initial size aj maximum size) ale neviem ci je to dobre
no a co sa tyka ramky mam len 4GB
dakujem za rady
uplink: skusam to cez vrayproxy a mam tam strom stiahnuty z archmodel ale proste to comp nezvladne a padne cele maxko, ked je jeden strom samostatne bez nicoho ani osvetlenie len to defaultne tak to zvladne vyrenderovat ale ked je scena zlozitejsia tak uz nie..
neviem ci som to dobre spravil ten swap file (vo virtual pamati som nastavil pre oba disky initial size aj maximum size) ale neviem ci je to dobre
no a co sa tyka ramky mam len 4GB
dakujem za rady
-
uplink
VIP
Proxy slúži na to že daný objekt nezaťažuje RAM pri renderovaní, lebo je to len kópia svojho parenta. Čiže máš povedzme v scéne 4 druhy stromov, ktoré slúžia ako parent a potom máš 1000 proxy stromov, ktoré sú children daných 4och parentov. Ak Ti nezvládne ani jeden strom v zložitejšej scéne je to problematické. Mohol by si danú scénu hodiť na fórum? Pozriem sa na ňu. Tiež mám len 4 GB ram aktívnych momentálne [8 rignutých, ale 32 bit systém]. Hoď to sem a poradím Ti viac teda...
-
Tailor
Medium Star
Ušetril si 100-180 eur xDuplink napísal:Archmodels - veľmi kvalitná sada komerčných modelov
Turbosquid - archív komerčných a free modelov
3D artist - archív komerčných a free modelov
-
uplink
VIP
Tailor ani nie, mal som inú prácu, ktorá ma počkala. A tie modely ktoré som použil sú free na komerčné použitie, alebo zakúpené.
-
Grim
Darca
...nieje to 100% to vidím aj sám, je to zle nasvetlené ale robil som čo bolo v mojich silách
...takže? Kritiku sem!...
Tak neviem čo je ten taký čierný pás nad zrkadlom, a dalej ten obklad je dosť slabo viditeľný no myslím tie špary niekde ich vidno je niekde nie. A to osvetlenie ale to vieš. A niečo mi tam ešte chýba, pridal by som tam pár vecí.
-
TUCERO_SVK
Star
Mne sa to paci len este treba doladit tych par detailov. Napriklad z praktickeho hladiska daj k tomu sprchovaciemu kutu rohoz pretoze by sa tam akurat nekto smykol a zabil.
Este by som asi zmenil aj podlahu lebo nemoze byt predsa rovnaka ako steny to vyzera divne a rozhodne vacsi bump tak aspon tych 70.
-
Grim
Darca
to čierne nad zrkadlom je predsa svetlo (lampa)...
No Grim ja by som to asi takto:
To sklo vôbec nevyzerá ako sklo(Teda tam hore vpravo aj áno). Aj pre tú čiaru prerušovanú. Trebalo by to nejako došetriť.
Inak všeobecne to vyzerá tak robustne a prázdno, až je zle. Umývadlo okolo ktorého nič, skrinka tam chúďa sama... Kúpelky sú väčšinou malé a je tam toho natrepané strašne veľa. A ten tvoj render vyzerá, akoby si ukazoval len časť a aj to už vyzerá obrovsky. Bolo by to nejako opticky zmenšiť a render dať napríklad z práčky (ktorú tam samozrejme dorobíš
) alebo nejak tak. Teraz to vyzerá obrovsky a prázdno.
<Toť môj názor>
To sklo vôbec nevyzerá ako sklo(Teda tam hore vpravo aj áno). Aj pre tú čiaru prerušovanú. Trebalo by to nejako došetriť.
Inak všeobecne to vyzerá tak robustne a prázdno, až je zle. Umývadlo okolo ktorého nič, skrinka tam chúďa sama... Kúpelky sú väčšinou malé a je tam toho natrepané strašne veľa. A ten tvoj render vyzerá, akoby si ukazoval len časť a aj to už vyzerá obrovsky. Bolo by to nejako opticky zmenšiť a render dať napríklad z práčky (ktorú tam samozrejme dorobíš
<Toť môj názor>
-
lekoklatik
VIP
S kamaratom mame debatu. Ktory program je kvalitnejsi na modelovania. Maya alebo 3Ds max. Tiez by bolo fajn napisat o aku verziu napr. 3Ds maxu sa jedná. Ďakujem za odpoveď
-
TUCERO_SVK
Star
Sú to viacmenej rovnocenné programy. Jedny z najlepsich.lekoklatik napísal:S kamaratom mame debatu. Ktory program je kvalitnejsi na modelovania. Maya alebo 3Ds max. Tiez by bolo fajn napisat o aku verziu napr. 3Ds maxu sa jedná. Ďakujem za odpoveď
3Ds Max je trosku jednoduchsi a obmedzenejsi ale pre tych co maju 3d grafiku iba ako hobby dostacujuci. Maya je narocnejsia, viac moznosti je v nej atd. Cenovo je rozdiel cca 2000$ maya stoji tak okolo 6000$ a 3ds max cca 4000$. Najlepsi je zatial 3ds Max 2009 kedze 2010 ma dost chyb a ked maya tak 2010 unlimited.
No prakticky povedane asi je maya lepsia ak si profik a vies to ovladať.
Tu je moj dalsi vytvor. Bratova frajerka robi bakalarku na Stavebnej fakulte projekt domu. Má nákresy a ma spraviť 3d model. Myslite ze to bude staciť. Spravil som to presne podla nakresov v autocade.....
TUCERO_SVK: Veľmi pekné 
Lekoklatik: Čo to do modelovania je ozaj jedno, či v 3Dsku, alebo v Mayi. 3Dsko vyniká svojou (relatívnou) jednoduchosťou, Maya zase vyniká profesionalitou, má viac čo povedať do animácií a renderingu atď. Nikdy by som nepovedal, že sa lepšie modeluje v jednom, alebo druhom (Spravil som pár vecí aj v Mayi). Jedno z týchto dvoch si vyberieš podľa úplne iných kriterií. Nie podľa toho, "v čom sa lepšie modeluje"
Lekoklatik: Čo to do modelovania je ozaj jedno, či v 3Dsku, alebo v Mayi. 3Dsko vyniká svojou (relatívnou) jednoduchosťou, Maya zase vyniká profesionalitou, má viac čo povedať do animácií a renderingu atď. Nikdy by som nepovedal, že sa lepšie modeluje v jednom, alebo druhom (Spravil som pár vecí aj v Mayi). Jedno z týchto dvoch si vyberieš podľa úplne iných kriterií. Nie podľa toho, "v čom sa lepšie modeluje"
-
TUCERO_SVK
Star
Trosku som prepracoval ten dom /spravil som vnutorne steny, schodisko v strede, lavicky, prepracoval som sklo na lampach a reklamu vlavo./ ale je tam este par much.
Chcel som sa opytat ze ked dam renderovat mental ray a vytvorim pri daylight systeme ine svetlo phenometric alebo akekolvek tak ani jedno mi nesvieti. Prosim vas kde robim chybu? A este je neda sa nejako urychlit renderovanie lebo napriklad tento obrazok mi renderovalo 3 hodiny 11 minut, aj ked je pravda ze mam slabi procesor /AMD x64 X2 5600+/

Chcel som sa opytat ze ked dam renderovat mental ray a vytvorim pri daylight systeme ine svetlo phenometric alebo akekolvek tak ani jedno mi nesvieti. Prosim vas kde robim chybu? A este je neda sa nejako urychlit renderovanie lebo napriklad tento obrazok mi renderovalo 3 hodiny 11 minut, aj ked je pravda ze mam slabi procesor /AMD x64 X2 5600+/
mozno keby si rendroval po vrstvach tak to ide rychlejsie , len neviem presne ako nato .
-
Grim
Darca
v kuchyni som opravil tie stoličky, už neodrážajú všetko naokolo do 1 km, dnes ešte opravím tie skrinky, len ma nenapadá, čo dať namiesto nich, mám tam nechať holú stenu? Do kúpeľne som dorobil práčku, upravil osvetlenie a veľkosť kúpeľne, do sprch. kúta protišmykovú podložku dávať nebudem...zajtra hodím obrázok tej kúpeľne, len je toho teraz veľa na rendrovanie a rendrujem iba v noci. Za jednu noc jeden obrázok. Tento je z dnešnej noci...