Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotite?
cim nizsie cislo clonove - tym viac je ta clona otvorena, tym vacsia je vstupna pupila, tym viac svetla fici do fotaku => ked mas clonu napr f20 tak potrebujes dlhsie casy uzavierky ako pri clone f4.... okrem toho pri f4 napr vies pekne oddelit popredie od pozadia => vec na ktoru ostris bude pekne ostra a ostatok bude rozmazany, akoby len dotvarat kompoziciu... pri f20 bude ostre vsetko...vyuziva sa pri krajinkarskej fotke najcastejsie... - viac tu http://en.wikipedia.org/wiki/Aperture
-
adox
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Aha super diki a skusil som tu sprchu
clonu som dal automaticku podla uzavierky a uzavierku na 1/1000 ISO som skusil dať aj na 800 no stale to bolo tmave potom ma napadlo že ten foták má aj blesk tak ten som zapol a vyšla pekne zmrazená voda
clonu som dal automaticku podla uzavierky a uzavierku na 1/1000 ISO som skusil dať aj na 800 no stale to bolo tmave potom ma napadlo že ten foták má aj blesk tak ten som zapol a vyšla pekne zmrazená voda
-
chlapec10
Addict
blesk dokaze zamrazit pohyb a s nim teda nepotrebujes rovnako kratke casy ako bez bleskuadox napísal:Aha super diki a skusil som tu sprchu
myslel som ze blesk explicitne popisovat nebolo treba, ze to je jasne 
Ak by som sa este mohol spytat, preco v hladaciku nevidim vsetko, co bude na fotke?
pretoze vacsina hladacikov na zrkadlovkach pokryva tak 90-95% zorneho pola... elektronicke hladaciky zvyknu 100%, kedze to je to iste co aj display len v mensom
-
chlapec10
Addict
moj ma 100%Maki napísal:pretoze vacsina hladacikov na zrkadlovkach pokryva tak 90-95% zorneho pola... elektronicke hladaciky zvyknu 100%, kedze to je to iste co aj display len v mensom
nie kazdy ma hladacik za 4000€ a nejake to telo k nemu 
-
chlapec10
Addict
d300 - skoro 100Maki napísal:nie kazdy ma hladacik za 4000€ a nejake to telo k nemu
ake iso? aka uzavierka? nechce sa mi to stahovat a kukat exif
Obe foto fotene na ISO 100....f29 a 5sekund.
-
cuteSTYLE69
Zablokovaný
No tak to už hejLub0$ napísal:skusal som aj ja dym...dost mi vadi sum.
skus dlhsiu uzavierku imho... alebo odsum v noiseninja atp... 
-
chlapec10
Addict
nice... imho sa mi nepaci len ta vinetacia....adox napísal:Lentilky
Zaujímavý nápad s Lentilkami, je to dosť efektné
Keby tam nebol taký veľký ten podpis, tak by mi tam nevadilo už nič...
Keby tam nebol taký veľký ten podpis, tak by mi tam nevadilo už nič...
-
Jeremy
Medium Professional
na ephote je super clanok ako fotit dym aj s video tutorialom.Lub0$ napísal:skusal som aj ja dym...dost mi vadi sum.
Ja fotievam dym F/10, 1/160 a ISO 200 reps cas podla potreby ale pod 1/100 nejdem. Dalej potrebujes dym niecim nasvietit. Moje prve pokusi s dymom boli nasvecovane klasickym 200W svetlom (stavbarske reflektory) a potom som presiel na externy blesk a odpalujem z dialky. Pouzi cierne pozadie. dym nasvecuj z boku a fot
Jeremy, tie clanky mam precitane, a pozeral som nie jedno video...pouzival som externy blesk, no s tym rozdielom, ze plno manualne, odlapoval som stlacenim gombika na blesku, preto som musel pouzit vysoky cas, a hej jasne, bol nasviecovany z boku, to mi doplo
No chyba je teda ta, ze blesk som nemal odpalovany automaticky so spustou...nuz...technika mi ot nedovoluje este