Zmysel pre humor

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

máte podla Vás zmysel pre humor?

ano
45
90%
nie
2
4%
chapem vtipom ale nie
3
6%

Celkom hlasov: 50

ocelomuz
Novice
Novice

Zmysel pre humor

Príspevok od používateľa ocelomuz »

Majú muži vačší zmysel pre humor ako ženy? majú iný zmysel pre humor? Takmer každý keď opisuje svojho priatela/kamoša tak mu nezabudne pridelit vlastnost zmysel pre humor. Naozaj má, podla toho, vascina populácie zmysel pre humor?

Je chápanie vtipov, zmysel pre humor? Irónia, sarkazmus, cynicky humor su nizsie formy humoru? Sú Drišlakoviny menej zábavnejsie ako Frasier (je humor subjektívny?). Prečo slovenské sitkomi su zvacsa odpad a americke/britske na top urovni? Nie sme schophni zpisat ani jeden scenar k jednej epizode aspon na nejakej urovni?

Stand up komedianti na slovensku neznámi pojem? Aký typ humoru preferujete? Situačný, ironiu, cierny, absurdný, suchý, klasický záchodový(za nic sa netreba hanbit, Meliško je velmi populárny)...

Chcel by som taký komplexny pohlad na chapanie humoru mladými ludmi alebo aspon sa vyjadrit k jednemu z bodov a ak by mal niekto nejake tipy na zvlast dobry humor tak samozrejme sem s nim.
lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Zmysel pre humor

Príspevok od používateľa lekoklatik »

k tým seriálom slovneským vs americkým by som asi len toľko, že mám pocit Že slováci sa snažia tie americké veci napodobňovať. Vziať myšlienku a podať ju svojím spôsobom je iné. Uvediem príklad.
Partička je humorná relácia. Je to proste fakt kvalitná sranda. Nápad nie je slovenský ale prevedenie už áno. Nehrajú sa nič, proste to robia tak ako to vedia, neopičia sa.
Nejaký slovenský seriál ani moc prirovnať neviem takže k tomu sa nevyjadrím. Napr. taký seriál Susedovci či ako sa to volalo padol veľmi rýchlo. Pretože sa podľa mňa snažili opičiť...

Mám zmysel pre humor. Zmysel pre humor je pre mňa to, keď sa viem zasmiať aj na sebe. Avšak len od tiaľ, potiaľ. Každý má svoju hranicu.

Muži, ženy? Ja neviem. Podľa mňa majú vačší zmysel pre humor muži. Hodnotím čo vidím. Komediálnejší vo filmoch či večernyćh vystúpeniach sú muži. Vacsie zastúpenie komediantov, humoristov sú muži.
Ja to vidím asi tak, Že ženy sú o niečo "dospelšie" uvedomujú si hodnoty alebo skôr vážnosť života a tak moc nešaškujú, kdež to muži sú deti stále. Proste ženy majú podľa mňa iný zmysel pre humor, menej intenzívnejší než muži. Avšak vždy a všade sa nájdu výnimky.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Nemyslím že muží a ženy majú iný zmysel pre humor, možno len ich vtipy vychádzajú z iných situácii lebo sa nedostávajú do životných situácii opačného pohlavia. Čo sa ale týka postavenia humoru (či už slovné hračky, narúšania časových kontinuí, spájanie situácii a pod.) tak je to podľa mňa rovnaké.
Čo sa týka porovnávania v rámci jedného pohlavia, je to rôzne. Niekto ho má lepší ako iný, ale toto hodnotenie je tiež iba subjektívne. Osobne mám rád inteligentný humor napríklad pána lasicu, ale rád mám aj absurdný humor, kedy je človek schopný spájať zdanlivo nespojiteľné súvislosti. Z toho vyplýva aj odpoveď na ďalšiu tvoju otázku - zmyslom pre humor je schopnosť pohotovo reagovať a nie chápať vtipy
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

keby mali zeny iny zmysel pre humor, tak by sme ich nedokazali rozosmiat nie ? ... ked to posudzujem subjektivne tak dokazem rozosmiat zeny castejsie a viac ako ony mna (cest vynimkam) preto myslim ze je rozvinutejsi :-) ... vacsina populacie zmysel pre humor ma, len je otazne ako rozvinuty a na aky humor zaberaju :-)

ked to zas posudzujem subjektivne tak vtipy su pre mna tak trochu nizsia meta humoru - su nalinkovane jednoznacne a vacsinou pre kazdeho ... nepohrdnem ziadnym typom humoru ... pre mna je dolezite ze sa smejem, coz je teda jeho hlavnym cielom :-)

k serialom / sitcomom / zabavnym estradam a neviem comu sa moc vyjadrovat nejdem, lebo je to neporovnatelne a zas iba subjektivne .. mna osobne ziadna zo slovenskych humoristickych relacii nenadchla .. mozno s vynimkou toho co robil Jan Kraus ... zahranicne relacie su pre mna o cosi lepsie, ale nemusi to tak mat kazdy .. trebars ti co nevedia jazyk v ktorom su originaly vysielane :-) ...

komplexny pohlad neviem zadefinovat uz len pre to ze ma vzdy pobavi nieco ine ... niesom clovek ktory by sa nesmial na meliskovi iba preto ze som kravatak, alebo podobne :-) ...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nordkapp_pb napísal:...
ked to zas posudzujem subjektivne tak vtipy su pre mna tak trochu nizsia meta humoru - su nalinkovane jednoznacne a vacsinou pre kazdeho ... nepohrdnem ziadnym typom humoru ... pre mna je dolezite ze sa smejem, coz je teda jeho hlavnym cielom :-)
....
tu ma napodli typické príklady čo za humor nepovažujem: lolcatsy a loldogy, fail pictures a všetko to masové čo je všade kde sa pozrem (napríklad aj tie akože vtipné názvy skupín facebooku ktoré v zásade obsahuj smajla na konci). V poslednom čase mi už aj meliško začína liezť na nervy, skutočne platí že opakovaný vtip nie je vtipom
ocelomuz
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ocelomuz »

K tej partičke tak to povazujem za dobrý príklad za málo penazi vela muziky. Clovek sa pri tom niekedy kralovsky zabavy ale chyba mi tam pridana hodnota ako ze sa nemas o com rozpravat dajmetomu o rok ze co tam bolo ako nic co sa zapise do pamati.
K tým dámam ja si skor myslim ze je to horsie co sa tyka humoru ako u muzov cim samozrejeme nechcem povedat ze su zato horsie alebo co ale ked si to porovnam s okolim alebo aj známymi komičkami a komikmi odpoved je viac menej jasna.
A tí smajlovia za nazvami FB skupin to je presne ako ked sa niekto smeje na vlastnom vtipe cize onicom.
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Particku by som do temy o zmysle pre humor moc netahal.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Myslím, že každý má danú určitú mieru humoru a že je rovnako vyvinutá u mužov aj žien. Už je len veľmi subjektívne, na koľko si každý vie spraviť srandu sám zo seba, na koľko je niekto vážny a kto aký humor preferuje. To, že každý pripisuje svojej polovičke zmysel pre humor bude tým, že si povahovo sadli a že im vyhovuje podobný humor (niekto iný by možno o ňom povedal, že je to suchár a že nemá absolútny zmysel pre humor :) ). Ja mám rada situačný, inteligentný a mierne sarkastickú formu. Ale to je jedno, keď ma to pobaví, zdvihne náladu a rozveselí, tak mi je to jedno.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...humor mám rád. Čo ale nemám rád sú opakované vtipy, teda vlastne vštky vtipy čo sadajú nájsť na nete. Máloktorý vtip ma rozosmeje úprimne. Väčšinou po vtipe nasleduje len taký akože úsmev, taký krivý úškrn no aby sa nepovedalo že som ten vtip nepochopil. Ďaľej nemám rád humor na spôsob amerických komédií, českých komediálnych filmov (Rafťáci, Surfaři, Gympl) ktoré sú plné sexuálnych narážok. V bežnom živote to nieje problém, ale toto podľa mňa do filmov nepatrí (určite nie v takej miere v akej sa to púraktikuje). Je to asi také ako keď sa prejete sladkého a niekto vás stále ponúka a núti vás do jedla. Na čom sa ale veľmi rád zasmejem je situačný humor, niečo na spôsob Simpsonovcov, aj keď ani tých som dosť dlho nemusel, ale momentálne som úplne otočil a mohol by som ich kukať od nevidím do nevidím. Takisto sa veľmi rád zasmejem na inteligentnom humore, ako bol seriál Susedia alebo relácia Se7em. Zmysel pre humor pre mňa je to, čo audiotrack napísal, podľa mňa to vystihol skoro presne. Ja by som to nazval schopnosť pohotovo vtipne reagovať na určitú situáciu. Keď človek dokáže zo situácie ktorá ani nieje smiešna spraviť srandu. O pochopení vtipu to veľmi nieje.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

čo sa týka vtipov, tak u mňa ani tak nezáleží na tom, či som vtip počul 100x alebo vôbec, ale na tom, ako je vtip povedaný. Teda vtip, aby bol vtipný, musí vedieť človek podať. Je iné, ak ho niekto len sucho odrecituje a je iné, ak niekto do toho pridá kus "herectva". Vtedy to môže byť vtip, ktorý som počul nespočetne veľa krát a zasmejem sa na ňom. Akurát ma napadol napríklad taký Zdeněk Izer. Rozprával kopu vtipov a na každom jednom som sa smial, aj keď boli hrozne otrepané.

Rád sa zasmejem na hocičom. Rád si robím srandu z ľudí. Skôr by som to nazval takým podpichovaním. Rád sa zasmejem, ak si niekto správi srandu zo mňa. Samozrejme to musia byť ľudia, ktorých poznám a ktorí vedia, že v danej situácií to, čo poviem majú brať s humorom. Mám rád, keď niekto povie obyčajnú kravinu a niekto iný to dokáže vtipne rozvinúť.

Neviem, či ženy alebo muži majú väčší zmysel pre humor, ale skôr si myslím, že muži. Dovolím si tvrdiť, že väčšina humoristov, zabávačov, sú práve muži. Chlap sa celú dobu snaží predvádzať a zapôsobiť na ženy a k tomu humor samozrejme patrí, takže si myslím, že to majú trochu viac vycibrené.
Napísať odpoveď