Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
LuciFuck
Novice
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotite?
No ja sa snazim fotit, nie je to bohvieco, ale aspon si to upravim .. moje moznosti co sa tyka fotenia, su velmi obemedzene vzhladom na to, ze moj 7.1 mpx Samsung ma dalej nepusti.. 
-
moosha
Darca
A, B, C a F su HDRka?
btw, edit ti ide vyborne
btw, edit ti ide vyborne
7,1 mpx nevadi 
vyzera to na redynamix plugin. ta vyblednuta je fajn
vyzera to na redynamix plugin. ta vyblednuta je fajn
-
adox
Light Professional
Keď sa tu spomína HDR tak ako sa taká fotka robí ? odfotí sa normálne a potom ju musím upraviť v PS alebo inde ?
-
moosha
Darca
Vyberes si staticky objekt, ktory chces odfotit... zvolis si ISO, clonu, ohniskovu vzdialenost. Odfotis preexponovany zaber (teda dlhy cas), podexponovany zaber (teda kratky cas) a normalny zaber (teda... "optimalny" cas), ale stale zachovavas svetelnu citlivost, clonu a ohniskovu vzdialenost - menis len cas expozicie. Potom tieto tri (moze ich byt aj viac, ale ja som to stale riesil s troma) zabery das do nejakeho softu, ktori ti z nich urobi HDR (Photomatix, easyHDR,...). Da sa to aj vo Photoshope, ale vraj to je velmi zlozite (no vysledok samozrejme stoji za to)
-
adox
Light Professional
Aha, keď sa mi to bude chcieť robiť určite vyskúšam
dik
-
chlapec10
Addict
este lahsie ako nastavovat cas a pod, zapni si bracketing vo fotaku, bud 3 alebo 5 fotkovy, a rozsah daj bud 1 alebo 2 stopy...moosha napísal:Vyberes si staticky objekt, ktory chces odfotit... zvolis si ISO, clonu, ohniskovu vzdialenost. Odfotis preexponovany zaber (teda dlhy cas), podexponovany zaber (teda kratky cas) a normalny zaber (teda... "optimalny" cas), ale stale zachovavas svetelnu citlivost, clonu a ohniskovu vzdialenost - menis len cas expozicie. Potom tieto tri (moze ich byt aj viac, ale ja som to stale riesil s troma) zabery das do nejakeho softu, ktori ti z nich urobi HDR (Photomatix, easyHDR,...). Da sa to aj vo Photoshope, ale vraj to je velmi zlozite (no vysledok samozrejme stoji za to)
najlahsie to bude s bracketingom ako napisal chlapec10, dalsia velmi jednoducha moznost je fotit do rawu => odfotis jednu raw fotku, v camera raw/lightroom/zonerPS si vyvolas rawko s EV odstupmi - ake odstupy a kolko fotiek zalezi iba na tebe, supnes to do photomatixu a ides
-
Jeremy
Medium Professional
Priatelia v zbroji fotografickej
POzrel som si fotky a preluskal prve strany tohto vlakna. Iba jedno mozem povedat. Ideme vsetci kvalitativne fotkami hore.
Gratulujem
Gratulujem
pobavilo ma hlavne - toto nie je ART! toto je ART! ART? 
-
chlapec10
Addict
Informacia pre ludi co planuju kupu alebo sleduju nove skla:
Sigma vydala par novych skiel(niektore len updatela):
- 85mm f/1.4
- 70-200mm f/2.8 OS
- 17-55mm f/2.8 OS
- 8-16mm f/4.5-5.6
- 50-500mm OS
OS je sigmacke pomenovanie za stabilizaciu
Sigma vydala par novych skiel(niektore len updatela):
- 85mm f/1.4
- 70-200mm f/2.8 OS
- 17-55mm f/2.8 OS
- 8-16mm f/4.5-5.6
- 50-500mm OS
OS je sigmacke pomenovanie za stabilizaciu
ou, ta 70-200 vyzera chutne 
Ta nova od canonu este chutnejsie.Maki napísal:ou, ta 70-200 vyzera chutne
canon si na nikona nenarvem
.... 70-200 od nikonu je nom nom, ale 60k kč za to nedam a nemam 
-
chlapec10
Addict
ono zaujmave bude porovnanie kvality a ceny medzi tou sigmou 70-200 OS, a a povodnym nikonom 70-200mm VR1.Maki napísal:canon si na nikona nenarvem.... 70-200 od nikonu je nom nom, ale 60k kč za to nedam a nemam
Myslim ze je jasne ze VR2 je o triedu inde(aj vykonovo aj cenovo)
ty si mal toho VR1 pokial viem nie? ako si s nim bol spokojny? lebo kamos mi stale tvrdi ze jemu sa pozdava viac ako vr2...
-
chlapec10
Addict
a v com sa mu pozdava viac? a ma vobec ten objektiv(ak ano ktory, ci obe)? co s nim fotieva?Maki napísal:ty si mal toho VR1 pokial viem nie? ako si s nim bol spokojny? lebo kamos mi stale tvrdi ze jemu sa pozdava viac ako vr2...
ano mal som VR1, a bolo(a este urcite je) to super sklo, ak by som nenasiel super kupcu nan(upgrade ma takto stal tusim len okolo 250 eur), tak by som ho pouzioval dalej bez vycitok svedomia...
Takisto ale to neznamena ze VR2 je este lepsia, ma o 1 alebo 2 stopy lepsiu stabilizaciu, na FF vinetuje menej, ostrenie je este lepsie(a to uz je co povedat) a ostrost je este lepsia
Podciarknute: VR2 je urcite lepsia ako VR1, ale obe su super skla
-
Tomasko
Guru wannabe
som zvedavy na cenu 85mm f1.4, neviete kedy by to mohlo byt cca na slovensku dostupne?
-
chlapec10
Addict
neskorsie a drahsie ako vo zvysku svetaTomasko napísal:som zvedavy na cenu 85mm f1.4, neviete kedy by to mohlo byt cca na slovensku dostupne?