Ktore Sluchatka ?
Re: Ktore Sluchatka ?
Z coho usudzujes, ze teoretici?
Ja som mal na mysli sluchatkovy zosik ineho formatu, nez je v prenosnych prehravacoch.
Ak raz prestupis na highend posluch, budes zosik tiez potrebovat, nakolko vystup z beznych prehravacov je nedostatocny.
Kecy su to v tom, ze na zaklade sluchatok za 70 Eur robis zavery na celu znacku Sennheiser.
Ale inak pohoda, kazdy sme zacinali od nizsich modelov. Len na ich zaklade netreba hned robit zavery o celej znacke.
Hovorim to preto, lebo Senny mam a rozhodne netrpia mensim priestorom jak Porty a spol.
Ja som mal na mysli sluchatkovy zosik ineho formatu, nez je v prenosnych prehravacoch.
Ak raz prestupis na highend posluch, budes zosik tiez potrebovat, nakolko vystup z beznych prehravacov je nedostatocny.
Kecy su to v tom, ze na zaklade sluchatok za 70 Eur robis zavery na celu znacku Sennheiser.
Ale inak pohoda, kazdy sme zacinali od nizsich modelov. Len na ich zaklade netreba hned robit zavery o celej znacke.
Hovorim to preto, lebo Senny mam a rozhodne netrpia mensim priestorom jak Porty a spol.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Takže ešte raz: celý čas sa tu ľudia bavia o prenosných zariadeniach (v tomto prípade po oživení témy je to iPhone 3GS), takže načo sem pletieme high-end sféru? Nik z ľudí s dotazmi sa tu predsa nepýta na najlepšie slúchadlá k nejakému Accuphase, Vitus Audio, mbl, Cary, Manley alebo McIntosh.
Teóriu o zosilňovačoch a podobné triviality mi nemusíš vysvetľovať, pretože ako si si možno už všimol, ja celkom chápem tomu, čo prenosné zariadenia utiahnú a čo nie...
Ďalej - znova domýšľanie - ako vieš, že som nepočul nič iné od Sennheiser? Počul som od nich veľkú kopu produktov, keďže značka je komerčne rozšírená ešte aj v Tescu a Bille. Samozrejme tie vyššie triedy som si vypočul v posluchovni (čuduj sa svete, tie máme aj tu v Anglicku) a celkom mi to postačuje. Zároveň som sa stal svedkom sklamania kolegu, ktorý za senny zaplatil slušnú čiastku a zvuk bol ďaleko od nadpriemeru.
"Ale inak pohoda, kazdy sme zacinali od nizsich modelov" - tebe sa zdajú slúchadlá za cenu 200 Eur ako nižší model? Čo používaš k prenosnému audiu ty, ak sa smiem spýtať? Grado RS1 alebo nebodaj PS1000?
Zároveň needituj podstatu mojich postov, pretože ja som písal o vzťahu medzi Portami a Sennami iba v prípade CX500 a slúchadiel z rovnakej (podobnej) cenovej kategórie. Neporovnával som priestor Porty Pro so Sennheisermi za 200Eur a ani som to nemal v úmysle.
Takže znovu a na záver - neobracajme diskusiu do High End sféry, o tej sa môžeme baviť niekde inde a zostaňme pekne v oblasti prenosného audia, nie zosilňovačov za 10 000 USD.
Teóriu o zosilňovačoch a podobné triviality mi nemusíš vysvetľovať, pretože ako si si možno už všimol, ja celkom chápem tomu, čo prenosné zariadenia utiahnú a čo nie...
Ďalej - znova domýšľanie - ako vieš, že som nepočul nič iné od Sennheiser? Počul som od nich veľkú kopu produktov, keďže značka je komerčne rozšírená ešte aj v Tescu a Bille. Samozrejme tie vyššie triedy som si vypočul v posluchovni (čuduj sa svete, tie máme aj tu v Anglicku) a celkom mi to postačuje. Zároveň som sa stal svedkom sklamania kolegu, ktorý za senny zaplatil slušnú čiastku a zvuk bol ďaleko od nadpriemeru.
"Ale inak pohoda, kazdy sme zacinali od nizsich modelov" - tebe sa zdajú slúchadlá za cenu 200 Eur ako nižší model? Čo používaš k prenosnému audiu ty, ak sa smiem spýtať? Grado RS1 alebo nebodaj PS1000?
Zároveň needituj podstatu mojich postov, pretože ja som písal o vzťahu medzi Portami a Sennami iba v prípade CX500 a slúchadiel z rovnakej (podobnej) cenovej kategórie. Neporovnával som priestor Porty Pro so Sennheisermi za 200Eur a ani som to nemal v úmysle.
Takže znovu a na záver - neobracajme diskusiu do High End sféry, o tej sa môžeme baviť niekde inde a zostaňme pekne v oblasti prenosného audia, nie zosilňovačov za 10 000 USD.
-
Ryan Giggs
VIP
Hm, žeby si vedel o mne niečo čo neviem ja?seth82 napísal:lucas&Ryan Giggs: zasa ďalší samozvaní audiofilovia...Teoretici, ktorí niekde niečo o slúchadlách čítali a už je z toho vševedúci odborník...
Chyba nie je v našej teorii, ale v kvalite, resp. nekvalite zvukoveho vystupu iPhonu. Treba si uvedomiť, že taketo sluchadla (K172, alebo tebou spominane Denony) nie su určene na to, aby ich krmil nejaky iPhone, a vôbec žiaden prenosny prehravač. Podľa mňa je to riadne zverstvo. Tym len degraduješ ich kvalitu a zďaleka nevyužiješ ich potencial. Inak Porty maju 60 ohmov a na iPhone čo do urovne hlasitosti je to tak na hrane použiteľnosti (aj napriek nulovej izolacii). O (ne)kvalite zvuku nema zmysel hovoriť.//Ešte k tej impedancii. Pri najvyšších úrovniach volume v prípade zosilňovača v prenosných zariadeniach dochádza pri použití slúchadiel s vyššou impedanciou k počuteľnému zhoršeniu zvukovej kvality. Nižšie spomenutý príklad: AKG K172HD + iPhone na úrovni volume blízkej 100 percent (pretože na nižšej hlasitosti hrali samozrejme príliš ticho) = totálna degradácia basovej zložky, chrčanie. Tie isté slúchadlá (profesionálne štúdiovky) nemajú s basmi na iných (neprenosných) zariadeniach žiaden problém (za tú cenu bodaj by). Takže kde je chyba, soudruzi? Žeby vo vašej teórii?
PX100 v podobnej cene hraju veľmi podobne a porovnateľne ako Porty. Rozdiel je v basoch, Porty ich maju o dosť viac, čo ma kto radšej je vec vkusu, rozhodne však maju lepšie podanie priestoru ako Porty (mam doma oboje). V sučasnosti maju však Porty v podobnej cene viac konkurentov ak zajdeme aj medzi in-ear.[/quote]Že som zaplatil za shite Sennheiser (jednalo sa o model CX500) a že Porty Pro majú v rovnakej (vtedy rovnakej, za jeden a pol roka pekne zlacneli) cenovej kategórii oveľa lepší zvuk ako hocičo od Sennu?
-
seth82
Darca
Tou prvou časťou som reagoval na tvoj výrok o "kecoch".
Denony sú doslova určené pre prenosné audio...Ku kvalite zvukového výstupu iPhone v porovnaní s ostatnými prenosnými prehrávačmi sa ani nejdem vyjadrovať (Touch ma ten istý výstup ako iPhone, FYI), zjavne si chcel konštatovať nedostatočný výkon vstavaného zosilňovača v iPhone napríklad pre spomínané AKG (prístup Denonu k prenosným zariadeniam je myslím dostatočne vysvetlený v odkaze). Porty so 60 ohmami na iPhone hrajú maximálne v pohode (výnimočne, aj napriek impedancii), nechýba im vôbec nič.
Na tú poslednú časť neviem celkom prečo reaguješ, keďže to bola reakcia na lucasa. Ale nedá mi to - ak by mali PX-100 zvuk porovnateľný s Portami, odborné časopisy ako Stereo a Video (člen komisie EISA, ak by nejakého chytráka napadlo niečo spochybňovať, to isté platí aj o vyššie uvedenom magazíne PC World) by ich používali ako referenčné slúchadlá namiesto Porta Pro. Ale z nejakého dôvodu ešte vždy používajú Porty, v čom to bude? Viem, že tvoj názor je subjektívny, tak pridám aj ten svoj - PX100 hrajú ako čínske šunty za 80sk, otrasný plechový zvuk. Priama konfrontácia by nám ale povedala istotne viac.
Denony sú doslova určené pre prenosné audio...Ku kvalite zvukového výstupu iPhone v porovnaní s ostatnými prenosnými prehrávačmi sa ani nejdem vyjadrovať (Touch ma ten istý výstup ako iPhone, FYI), zjavne si chcel konštatovať nedostatočný výkon vstavaného zosilňovača v iPhone napríklad pre spomínané AKG (prístup Denonu k prenosným zariadeniam je myslím dostatočne vysvetlený v odkaze). Porty so 60 ohmami na iPhone hrajú maximálne v pohode (výnimočne, aj napriek impedancii), nechýba im vôbec nič.
Na tú poslednú časť neviem celkom prečo reaguješ, keďže to bola reakcia na lucasa. Ale nedá mi to - ak by mali PX-100 zvuk porovnateľný s Portami, odborné časopisy ako Stereo a Video (člen komisie EISA, ak by nejakého chytráka napadlo niečo spochybňovať, to isté platí aj o vyššie uvedenom magazíne PC World) by ich používali ako referenčné slúchadlá namiesto Porta Pro. Ale z nejakého dôvodu ešte vždy používajú Porty, v čom to bude? Viem, že tvoj názor je subjektívny, tak pridám aj ten svoj - PX100 hrajú ako čínske šunty za 80sk, otrasný plechový zvuk. Priama konfrontácia by nám ale povedala istotne viac.
Za 200 eur sa daju kupit sluchadla na urovni highendu (napr. Sennheiser IE8). Ale tie spominane Denony stoja nejakych 135, co je rozdiel.
Presnosne zariadenia uz teraz nepocuvam, nemam totiz kde.
Okrem toho znacky ako Accuphase, McIntosh apod. sa venuju zosikom k reprakom, aj ked zvyknu mavat ako doplnkovu funkciu vystup na sluchadla, nejedna sa o sluchadlovy zosilovac v pravom zmysle slova. Ale to uz je moc offtopic.
Sennheiser je podobne ako Koss rozsirena znacka aj v Tescu. To samo o sebe nic nevypoveda.
Presnosne zariadenia uz teraz nepocuvam, nemam totiz kde.
Okrem toho znacky ako Accuphase, McIntosh apod. sa venuju zosikom k reprakom, aj ked zvyknu mavat ako doplnkovu funkciu vystup na sluchadla, nejedna sa o sluchadlovy zosilovac v pravom zmysle slova. Ale to uz je moc offtopic.
Sennheiser je podobne ako Koss rozsirena znacka aj v Tescu. To samo o sebe nic nevypoveda.
-
seth82
Darca
K tým Denonom - ceny slúchadiel vždy klesajú a na Slovensku ich ešte vždy majú za 150, link som dokonca aj poslal. To isté aj v prípade K172HD, tie stáli svojho času 180 libier, čo je niečo viac ako 200Eur. To len aby som ťa vyviedol z tvojej poznámky "Ale inak pohoda, kazdy sme zacinali od nizsich modelov."
Ja viem čomu sa venujú spomínané značky, dával som ich znovu ako príklad High Endu, ale tak naťahujme sa so slovíčkami. Zopakujem znova - táto téme je (a aj rok a pol dozadu bola) vždy o prenosných prehrávačoch, takže áno, boli sme offtopic.
K tomu Sennheiseru - celý čas ide o to, že ja som tu vyjadril svoju skúsenosť a názor a vy dvaja ste ho dosť vehementne a ironicky napadli (skôr posmešne, teda). Každý má svoj názor založený na subjektívnej skúsenosti a tak fungujem žiaľ aj ja. Doteraz sa mi nepáčil zvuk ani jedného z produktov Sennheiser, takže ho nebudem predsa odporúčať. To s tým Tescom zas a znova - uviedol som ako príklad a ty sa toho chytáš ako topiaci slamky - spomenul som, ze Porty Pro sú vždy obľúbenými a legendárnymi slúchadlami v prípade odborných časopisov - prečo nimi nie sú PX 100, alebo hociktoré iné senny (v podobnej cenovej kategórii, aby ma znovu niekto nechytal za slovo).
Ja viem čomu sa venujú spomínané značky, dával som ich znovu ako príklad High Endu, ale tak naťahujme sa so slovíčkami. Zopakujem znova - táto téme je (a aj rok a pol dozadu bola) vždy o prenosných prehrávačoch, takže áno, boli sme offtopic.
K tomu Sennheiseru - celý čas ide o to, že ja som tu vyjadril svoju skúsenosť a názor a vy dvaja ste ho dosť vehementne a ironicky napadli (skôr posmešne, teda). Každý má svoj názor založený na subjektívnej skúsenosti a tak fungujem žiaľ aj ja. Doteraz sa mi nepáčil zvuk ani jedného z produktov Sennheiser, takže ho nebudem predsa odporúčať. To s tým Tescom zas a znova - uviedol som ako príklad a ty sa toho chytáš ako topiaci slamky - spomenul som, ze Porty Pro sú vždy obľúbenými a legendárnymi slúchadlami v prípade odborných časopisov - prečo nimi nie sú PX 100, alebo hociktoré iné senny (v podobnej cenovej kategórii, aby ma znovu niekto nechytal za slovo).
-
Ryan Giggs
VIP
K tomu iPhonu: jednak nedostatočny zvukovy vystup, ale aj relativne slabšiu kvalitu zvuku. Netvrdim, že hra zle, ale su aj ďaleko lepšie hrajuce prehravače.
Prave, že vnimanie zvuku je individualne aj keď nejake objektivne hranice tykajuce sa kvality zvuku byť samozrejme musia. Je to vec nazoru. Ja tvoj nespochybňujem, iba oponujem. Nemyslim si, že by PX100 hrali zle, prave naopak. V niečom su lepšie ako Porty (priestor, stredy), v niečom horšie (hlboke tony). Stači si prejsť rôzne testy aj rešpektovanych zahraničnych periodik, či serverov. Ešte raz opakujem, mam (okrem ineho) aj PX100 aj KPP niekoľko rokov, takže ich mam napočuvane a naporovnavane až-až.
Tu referenčnosť by som bral s veľkou rezervou. Dostavame sa totiž na tenky ľad. Čo je referenčne? Čim su referenčne KPP? Zvukom? Za referenčny zvuk považujem niečo, čo je najbližšie realite, resp. sluchadla, ktore maju najprirodzenejši zvukovy prejav. Za referenčne sluchadla môžeme považovať Nejake Staxy, HD800 atd... u prenosnych UE Triple fi10, nejake tie Shure... Ale Porty? Referenčne môžu byť akurat preto, že ich ma "každy" napočuvane x rokov a "každy" preto vie ako hraju. A pri porovnani s Portami si vie preto človek predstaviť rozdiel. Kvôli kvalite zvuku ich určite ako referenčne nepouživaju. Eisu by som tiež bral s rezervou. Je to skôr o komercii a prestiži (netvrdim, že so všetkym nesuhlasim) ako o realnom či odbornom hodnoteni. Hodnotia to novinari, teda "obyčajny ľudia z ľudu", žiadny odbornici v hudobnej oblasti či akustike.
Prave, že vnimanie zvuku je individualne aj keď nejake objektivne hranice tykajuce sa kvality zvuku byť samozrejme musia. Je to vec nazoru. Ja tvoj nespochybňujem, iba oponujem. Nemyslim si, že by PX100 hrali zle, prave naopak. V niečom su lepšie ako Porty (priestor, stredy), v niečom horšie (hlboke tony). Stači si prejsť rôzne testy aj rešpektovanych zahraničnych periodik, či serverov. Ešte raz opakujem, mam (okrem ineho) aj PX100 aj KPP niekoľko rokov, takže ich mam napočuvane a naporovnavane až-až.
Tu referenčnosť by som bral s veľkou rezervou. Dostavame sa totiž na tenky ľad. Čo je referenčne? Čim su referenčne KPP? Zvukom? Za referenčny zvuk považujem niečo, čo je najbližšie realite, resp. sluchadla, ktore maju najprirodzenejši zvukovy prejav. Za referenčne sluchadla môžeme považovať Nejake Staxy, HD800 atd... u prenosnych UE Triple fi10, nejake tie Shure... Ale Porty? Referenčne môžu byť akurat preto, že ich ma "každy" napočuvane x rokov a "každy" preto vie ako hraju. A pri porovnani s Portami si vie preto človek predstaviť rozdiel. Kvôli kvalite zvuku ich určite ako referenčne nepouživaju. Eisu by som tiež bral s rezervou. Je to skôr o komercii a prestiži (netvrdim, že so všetkym nesuhlasim) ako o realnom či odbornom hodnoteni. Hodnotia to novinari, teda "obyčajny ľudia z ľudu", žiadny odbornici v hudobnej oblasti či akustike.
-
AXO
Professional
Su sluchatka skullcandy dostatocne kvalitne, alebo su to len stylovky ?
-
seth82
Darca
Povedzme to tak, že v hociktorej cenovej kategórii nájdeš lepšie slúchadlá od iných značiek ako tie od Skullcandy...Ja osobne to beriem fakt skôr ako štýlovky..
-
Ryan Giggs
VIP
S tymto suhlasim.
zevraj su to neake imidzovky ale nic prekrasne nanich nevidim, kebyze niekoho uvidim s takymi sluchadlami tak si onom pomyslim svoje ...
-
Kok
Light Professional
minule som stretol takeho "adolescenta" so Suxcandy sluchadlami nejakymi fialovymi no som sa dogrcal skoro, nevravim ze porty co som mal na gebuli ja su krasne ale to bol otras
kok uplny suhlas, ja som raz videl jedneho tipka s takymi ruzovymi scullcandy a skoro som stal od smiechu 
-
seth82
Darca
Myslím, že tento obrázok hovorí za všetko...Tie lacné plasty sa proste nedajú prehliadnuť...(tie náboje na mostíku sú neskutočne "cool")
- Prílohy
-
- sk
- skullcandy.jpg (12.05 KiB) 934 zobrazení
tu je niekoľko mojich tipov:
KOSS PORTA PRO
Sennheiser PX100 (majú o trocha príjemnejšie basy, výšky oproti KOSS PORA PRO)
Sennheiser CX300
Creative EP630 (sú podobne ako CX300, ale sú výhodnejšie ak chceš pomer cena/výkon)
osobne by som šiel do niektorých s týchto slúchadiel myslím, že chybu nespravíš ani v jednom prípade
najideálnejšie by bolo si ich všetky vyskúšať a vybrať si podla vlastného gusta
KOSS PORTA PRO
Sennheiser PX100 (majú o trocha príjemnejšie basy, výšky oproti KOSS PORA PRO)
Sennheiser CX300
Creative EP630 (sú podobne ako CX300, ale sú výhodnejšie ak chceš pomer cena/výkon)
osobne by som šiel do niektorých s týchto slúchadiel myslím, že chybu nespravíš ani v jednom prípade
najideálnejšie by bolo si ich všetky vyskúšať a vybrať si podla vlastného gusta
Avatar PX-ky maju prijemnejsie basy ako porty? to by som netvrdil...
teda neviem ako rozlisujes prijemnejsie basy
teda neviem ako rozlisujes prijemnejsie basy
je to subjektívne, pre mna su PX100 a KOSS PortaPro velmi podobne, len o trochu viac sa mi paci zvuk PX100
-
Ryan Giggs
VIP
Ja suhlasim. Porty maju na môj vkus basov trošku priveľa. Stracaju sa tak ostatne pasma.
tak porty su tymto zname ze maju velmi silne basy 
-
DAMON88
Professional
rozhodne suhlasim ja mam porty pro maju odpor az 60ohmov a ked si dam ekvalizer na zvýraznené basy tak to chrcí ako o zivotseth82 napísal:lucas&Ryan Giggs: zasa ďalší samozvaní audiofilovia...Teoretici, ktorí niekde niečo o slúchadlách čítali a už je z toho vševedúci odborník...
//Ešte k tej impedancii. Pri najvyšších úrovniach volume v prípade zosilňovača v prenosných zariadeniach dochádza pri použití slúchadiel s vyššou impedanciou k počuteľnému zhoršeniu zvukovej kvality. Nižšie spomenutý príklad: AKG K172HD + iPhone na úrovni volume blízkej 100 percent (pretože na nižšej hlasitosti hrali samozrejme príliš ticho) = totálna degradácia basovej zložky, chrčanie. Tie isté slúchadlá (profesionálne štúdiovky) nemajú s basmi na iných (neprenosných) zariadeniach žiaden problém (za tú cenu bodaj by). Takže kde je chyba, soudruzi? Žeby vo vašej teórii?
Zaprvé, tieto posty majú 1 a pol roka, t.j., skúste sledovať, na čo som reagoval ja a čo sa zmenilo v podstate diskusie pri vzkriesení tohto threadu. Zadruhé - Skullcandy som uviedol spolu s ostatnými ako príklad značiek, ktorých produkty sa na rozdiel od Sennheiserov do 70 Eur aj dajú počúvať. Nik nepostavil komerčné Skullcandy s cenovou reláciou pár desiatok Eur do rovnakej roviny s UE alebo Etymotic.
Lucas: v čom sú to ale kecy? Že som zaplatil za shite Sennheiser (jednalo sa o model CX500) a že Porty Pro majú v rovnakej (vtedy rovnakej, za jeden a pol roka pekne zlacneli) cenovej kategórii oveľa lepší zvuk ako hocičo od Sennu? Máš nejaký iný názor, alebo ako?
Ináč odporúčam ti získať trochu viac praxe v čítaní a sledovaní diskusie, pretože ja som v mojom predchádzajúcom príspevku o impedenacii nenapísal ani mäkké F. Takže si nemýľ posty.
Čo sa týka iPhone: 55Ohmov je už priveľa. Mám AKG K172HD a iPhone má s utiahnutím počuteľné problémy. Takže by som odporúčal ísť oveľa nižšie, AKG mám teraz pri PC a k iPhone som si zadovážil Denon AH - D1001, ktoré majú impedanciu 32 Ohmov a hrajú doslova božsky. Pokiaľ máš zvyšných 150Eur, tak v Alze ich stále majú v akcii...Doteraz som mal X slúchadiel od rôznych značiek, ale tieto Denony bola doteraz jednoznačne najlepšia kúpa...
touto cestou by som sa aj ja chcel spýtat ake sluchatka by ste doporucili na iphone najlepsie stuple do tych 120€ dik...