Objednavanie z USA
Tato tema je premna stale aktualna. Uz som skusal rozne sposoby ako od***t colnikov ale vzdy som musel cvakať
ak posielate cez kuriersku sluzbu neni sanca sa zmestit pod 22€ (i ked vam vystavia falosnu fakturu na 5USD) a ak to zahrajete ze to posiela fyzicka ososba fyzickej zalezi na colnikovi a potom dokazovanie pravdy.
No aby si to pochopil(a) napisem sem mensi pribeh aby sa vedel kazdy zorientovat co a ako.
Tovar do 22€ je oslobodeny od DPH 19% aj CLA. Neplatis nic. Tovar ti pride domov.
Tovar nad 22€ a však max do 150€ je osolobodeny od CLA, ale platí sa zaň DPH 19% ktora je vyrubena z celkovej hodnoty zasielky (celkova hodnota zasielky je celkova suma na colnej deklaracii + postovne)
Tovar nad 150€ je v prdeli. Plati sa tu DPH aj CLO a vsak pri spravnom vyplneni colnej deklaracie mozete sa vyhnut aj CLU a platite len DPH. Tu uz treba mat prestudovany colny sadzobnik ktory je veelmi obsiahly a orientovat sa vnom pre cloveka co nepracuje na colnici je priam nemozne.
Tieto body vyššie sa vztahuju ak Vam zasielku posiela nefyzicka osoba t.j. nejaky e-shop ako to vacsinou byva.
Ak Vam zasielku posiela niekto z rodiny, kamosi atd. suma celkovej hodnoty nesmie presiahnut 45€, tovar nesmie byt obchodneho charakteru, nesmie to byt tovar ktory podlieha zakazom o dovoze a celkovy obsah zasielky nesmie budit dojem ze tovar budete dalej predavat (celkova hodnota o5 je celkova cena na colnej deklaracii + postovne).
Samozrejme tieto veci co som tu pisal nemusia byt vzdy splnene. Vzdy zalezi na osobe ktora bude vasu zasielku na colnici spracovavat t.j. moze vam prejst aj zasielka v hodnote 200€ a neplatite nic. Vzdy zalezi len na danom pracovnikovi colnice. Treba brať na vedomie, ze colnik ma pravo otvorit uplne kazdu zasielku.
Ak sa chcete vyhnut obom ako DPH a CLO treba sa dohodnut s odosielatelom. Musi vyplnit spravne colnu deklaraciu, nech vam vystavi fakturu za tovar na inu sumu napr. 10USD a postovne treba dat ako free shiping. Samozrejme ak sa normaly clovek pozrie na tie sumy ktore su stanovene nieje mozne sa nikdy do nich vstat aby clovek neplatil ani DPH ani CLO. Vacsinou uz len postovne je vacsie ako ta minimalna hodnota ktora vas oslobodi od DPH a CLA. Alebo je tu este druha moznost ze clovek co prave kontroluje vasu zasielku vstal rano pravou nohou + vidi z colnej deklaracie ze vazne je to pre vas a nebudete to predavat tak vam to pusti bez opletaciek.
Chcel by som len upozornit ze nespoliehajte sa na to co som tu napisal. Pametajte ze zalezi na osobe ktora dostala vasu zasielku do ruk na colnici a samozrejme hlavne sa nespoliehajte na tie triky ako oznacenie balika ako "GIFT" a pod. V dnesnej dobe vsetko zalezi od celkovej hodnote zasielky tak najprv by ste mali zapracovat tam.
Samozrejme toto neplati len z USA ale aj z inych krajin ktore niesu v EU. Na krajiny v EU sa nevztahuje DPH ani CLO. Zasielky Vam pridu priamo domov.
Tovar do 22€ je oslobodeny od DPH 19% aj CLA. Neplatis nic. Tovar ti pride domov.
Tovar nad 22€ a však max do 150€ je osolobodeny od CLA, ale platí sa zaň DPH 19% ktora je vyrubena z celkovej hodnoty zasielky (celkova hodnota zasielky je celkova suma na colnej deklaracii + postovne)
Tovar nad 150€ je v prdeli. Plati sa tu DPH aj CLO a vsak pri spravnom vyplneni colnej deklaracie mozete sa vyhnut aj CLU a platite len DPH. Tu uz treba mat prestudovany colny sadzobnik ktory je veelmi obsiahly a orientovat sa vnom pre cloveka co nepracuje na colnici je priam nemozne.
Tieto body vyššie sa vztahuju ak Vam zasielku posiela nefyzicka osoba t.j. nejaky e-shop ako to vacsinou byva.
Ak Vam zasielku posiela niekto z rodiny, kamosi atd. suma celkovej hodnoty nesmie presiahnut 45€, tovar nesmie byt obchodneho charakteru, nesmie to byt tovar ktory podlieha zakazom o dovoze a celkovy obsah zasielky nesmie budit dojem ze tovar budete dalej predavat (celkova hodnota o5 je celkova cena na colnej deklaracii + postovne).
Samozrejme tieto veci co som tu pisal nemusia byt vzdy splnene. Vzdy zalezi na osobe ktora bude vasu zasielku na colnici spracovavat t.j. moze vam prejst aj zasielka v hodnote 200€ a neplatite nic. Vzdy zalezi len na danom pracovnikovi colnice. Treba brať na vedomie, ze colnik ma pravo otvorit uplne kazdu zasielku.
Ak sa chcete vyhnut obom ako DPH a CLO treba sa dohodnut s odosielatelom. Musi vyplnit spravne colnu deklaraciu, nech vam vystavi fakturu za tovar na inu sumu napr. 10USD a postovne treba dat ako free shiping. Samozrejme ak sa normaly clovek pozrie na tie sumy ktore su stanovene nieje mozne sa nikdy do nich vstat aby clovek neplatil ani DPH ani CLO. Vacsinou uz len postovne je vacsie ako ta minimalna hodnota ktora vas oslobodi od DPH a CLA. Alebo je tu este druha moznost ze clovek co prave kontroluje vasu zasielku vstal rano pravou nohou + vidi z colnej deklaracie ze vazne je to pre vas a nebudete to predavat tak vam to pusti bez opletaciek.
Chcel by som len upozornit ze nespoliehajte sa na to co som tu napisal. Pametajte ze zalezi na osobe ktora dostala vasu zasielku do ruk na colnici a samozrejme hlavne sa nespoliehajte na tie triky ako oznacenie balika ako "GIFT" a pod. V dnesnej dobe vsetko zalezi od celkovej hodnote zasielky tak najprv by ste mali zapracovat tam.
Samozrejme toto neplati len z USA ale aj z inych krajin ktore niesu v EU. Na krajiny v EU sa nevztahuje DPH ani CLO. Zasielky Vam pridu priamo domov.
Re: Objednavanie z USA
chcela by som sa spytat ci nemate niekto nahodou skusenosti s objednavanim z tohto obchodu http://www.alltopshoes.com alebo ci mi neviete poradit ako by som zistila, ci je to spolahlivy obchod a ci su tie vyrobky naozaj originaly???
keď nakupujem z USA, väčšinou používam bezplatnú službu od Viaddress.com, pretože poskytujú bezplatnú americkú virtuálnu adresu, takže sa dá nakupovať od ktoréhokoľvek predajcu alebo ebayre z USA a Viaddress prepošle nákup tebe. Prihlásiš sa na http://www.viaddress.com , ihned dostaneš email so svojou US adresou a môžeš ju začať používať na nákupy od amerických predajcov, od Amazon a Ebay predajcov. Viaddress tiež môže kúpiť pre teba zbožie, ak americký predajca neakceptuje medzinárodné kreditné karty – a bez poplatkov. Je to veľmi užitečné, mrknite na tohttp://www.viaddress.com
Myslim ze lepsia pre kopec ludi neznalych eng. je lepsia zasilkovasluzba. Dalej myslim uz bude rozhodovat cena a poskytovane sluzby. Viaddress sice nepoznam ale so zasilkovousluzbou som problem nikdy nemal.
A vedel by mi niekto poradit ako by to bolo s objednavanim z USA, ide o tovar v hodnote $1000-$1500
Da sa nejak vyhnut aspon clu?
Da sa nejak vyhnut aspon clu?
Co to je? Notebook? Ano da sa vyhnut clu. Hore som to pisal. V praxi overene. Len treba hlavne pouzit niektoru zo sluzieb co su tuna spomenute.
Nie nie...ide o objektiv.
Cavte, chcem objednat z USA za cca 500usd, pocul som o moznosti nechat to poslat cez poliakov na lodi, mate blizsie info? Mam tam aj znamu ktora by mi to mohla poslat, ale ide o puskohlad, noz a pazbu, nebude s tym problem na colnici?
Zdravim, mozem sa spytat, ci niekto objednaval zo stranky http://www.sbsneaker.com/ ?
Objednavame si ale traja, styria boty, rifle a siltovky, kazdy okolo tych 80 euro, jeden kamarat si objednava len boty za 35 euro. Mate s tym nejake skusenosti, neplati sa nic navyse ?
Objednavame si ale traja, styria boty, rifle a siltovky, kazdy okolo tych 80 euro, jeden kamarat si objednava len boty za 35 euro. Mate s tym nejake skusenosti, neplati sa nic navyse ?
dúfam že vieš že všetko sú fejky.
Sú z Číny tj budeš platiť aj clo aj DPH
Sú z Číny tj budeš platiť aj clo aj DPH
Takze predsa fejky ? Tie nike dunk ? Skoda...
určite áno
-
rufus59
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Len aby mu s tej podivnej stránky aj niečo prišlo

Zdravim. Objednal som si dvoje tenisky zo stranky http://www.sbsneaker.com a po 5tich dnoch mi na email prislo, ze nase boty niesu. Mam si vybrat nieco ine. Ine nechcem, chcem zrusit objednavku. Pred odoslanim mi z karty zcucli 87 euro ( za tenisky a postovne ) . Chcem ich spat teda, miesto ojednavania ineho tovaru ? Mam im napisat na mail, alebo cez tu stranku ? Lbo ziadne zrusenie objednavky tam nieje.. Dakujem.
btw - take kmentre typu, ze sa mozem s peniazmi rozlucit, lebo je to neseriozna stranka si nechajte pre seba. Ak si myslite to, aspon napiste nieco k tomu, preco by mi ich nemali zaslat a pod.
btw - take kmentre typu, ze sa mozem s peniazmi rozlucit, lebo je to neseriozna stranka si nechajte pre seba. Ak si myslite to, aspon napiste nieco k tomu, preco by mi ich nemali zaslat a pod.
-
rufus59
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Raz som naletel na taku istu stranku, objednal tenisky prišiel mail, že nemaju vybral som si asi 15 parov ked mi došlo ze ide o scamm bol som v tom ešte nováčik
Platil som bankovym prevodom, písal som do banky ktora spracovavala prevod, povedali ze sa spoja z predajcom lebo mi ani neodpisoval hned mi odpísal, potom zase naťahoval postrašil som to, že sa to bude riešiť a iné bajky a peniaze poslal spať. No prešiel týzden a neboli na učte písal som do banky a povedali že čakacia doba 30 dní. Tak som im odpísal, že či sa to nedá urychliť a tak na druhy den boli na učte. Moja skusenost 
Prvé čo urob ho kontaktuj na mail a snaž sa to riešiť
Prvé čo urob ho kontaktuj na mail a snaž sa to riešiť