Ústavnosť ústavných zákonov SR (pomoc)

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Scott-1
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Ústavnosť ústavných zákonov SR (pomoc)

Príspevok od používateľa Scott-1 »

Zdravím,
mám vypracovať seminárku na tému ústavnosť ústavných zákonov SR. Potreboval by som akýkoľvek zdroj, ktorý sa danou témou zaoberá, príp. radu, od čoho sa "odpichnúť". Knihy mám: Štátne právo Slovenskej republiky (Posluch, Cibulka) a Ústavné právo Slovenskej republiky (Cibulka, Svák). Bohužiaľ sa v nich konkrétne problematika ústavnosti ako takej nerieši, alebo rieši iba okrajovo.
Totiž už som začal s charakteristikou ústavy a jej členením a opisom každej jednej hlavy, ale bojím sa, že som už trochu odbočil od témy. Referenta na seminároch mám práve Cibulku, tak si predstavte, čo sa stane ak je niekto mimo témy :|

Ocením každú radu.
Ďakujem.
Peter_Retep
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Ústavnosť ústavných zákonov SR (pomoc)

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

tak skus sa aj zamysliet od coho sa odvyja ustavnost? a pak by som hladal vo vasej studovni nieco z oblasti teorie prava
Davidexc
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Davidexc »

ústavnosť ústavných zákonov SR.. môže byť ústavný zákon protiústavný ? v práve SR na to neexistuje odpoveď. Zatial sa tým ústavný súd nezaobral. český súd však konštatoval, že môže byť protiústavný ústavný zákon ak mení ústavu spôsobom, ktorý nie je stanovený v ústave. Rozhodne by som čerpal z kauzy v CR "melčák". Taktiež skús komentár ústavy SR od drgonca. PS: to ti závidim, že máš cibulku
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ColdRain »

takysto by som si poriadne pozrel clanky ustavy o ustavnom sude, ako napisal kolega nadomnou nedavnu cesku kauzu, spomenut mozes aj sposob zavedenia zakona o preukazovani majetku do praxe(riesili sa dva sposoby, ustavny zakon/zmena ustavy+/- jednotlivych sposobov) a takysto ustavny konflikt v rakusku kde sa parlament na seba snazil prevziat ulohu ustavneho sudu, takym sposobom, ze vidal ustavny zakon ktorym v podstate obisiel ustavny sud a ten nasledne tento zakon zrusil(aj ked ako ustavny sud ustavne zakony rusit nemoze)...cela tato problematika je velmi siroka...mas naozaj dobru temu aj dobreho referenta...
ferro
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ferro »

aj ja som mal niečo podobné, dobrý článok je v justičnej revue - áno či nie ústavnému zákonu o preukazovaní pôvodu majetku, áno či nie aktivitám ústavných súdov, autor martin ľudevít fafalák, nejaký doktorand
Napísať odpoveď