Chcel by som niečo podobné ako server ale chcem ho prakticky používať ako firemný HDD a klasický server funguje tak že sa naň uploadnu nejaké súbory a keď tie súbory chcem editovať tak si ich najskôr musím downloadnúť zo servera do pc v pc ich upraviť a potom ich znova musím uploadnúť na server ale ja by som to chcel riešiť tak že by som si kúpil nejaké zariadenie v ktorom by boli uložené súbory a cez net by som sa na to zariadenie dostal a priamo v tom zariadení by som tie súbory editoval zrejme by to muselo byť niečo čo podporuje nejaký OS aby sa do toho dali inštalovať softy ktoré budú podporovať tie súbory ktoré sa budú editovať napr. balík office účtovný softvér rozpočtový softvér atď.
Teraz to riešim tak že mám centrálny pc a napájam sa do neho cez TeamViewer ale to sa mi zdá dosť nepraktické
THX za odpovede.
Aké zariadenie spĺňa tieto požiadavky: ...Server?
-
majo.cizmarik
Light Expert
Re: Aké zariadenie spĺňa tieto požiadavky: ...Server?
no, kedze ide o Dáta, by som ti odporucal disk s co najvacsim HDD (pochopitelne kapacitne vacsi HDD tym vacsia cena) s RAID (kedti odide 1HDD tak ti zostanu data na 2.), grafika nepodstatna a ram aspoň ten 1GB.
to tak trochu nechapem ty si opisal pc?
ak to spravne chapem tak chces (resp stacilo by ti) nieco take ako sietovy disk (pristupoval by si k datam priamo na nom cez siet priamo zo svojho PC) .. teda nieco ako NAS?
1. lenze potom sa na ten disk dostanem len ked budem v robote a ja chcem donho chodit aj ked budem doma v tom je problem
2. ja by som chcel nainstalovat samotnu aplikaciu na server pretoze ked tam nebude nainstalovana tak nebudem moct priamo na servery editovat subor: napr. nejaky dokument word alebo excel budem moct priamo na servery editovat len vtedy ak tam bude nainstalovany office lebo ak tam nebude nainstalovany office tak sa to nebude dat editovat budem musiet kazdy subor downloadnut do pc v pc upravit a potom znova uploadnut na server a JA TO NECHCEM TAK ROBIT
2. ja by som chcel nainstalovat samotnu aplikaciu na server pretoze ked tam nebude nainstalovana tak nebudem moct priamo na servery editovat subor: napr. nejaky dokument word alebo excel budem moct priamo na servery editovat len vtedy ak tam bude nainstalovany office lebo ak tam nebude nainstalovany office tak sa to nebude dat editovat budem musiet kazdy subor downloadnut do pc v pc upravit a potom znova uploadnut na server a JA TO NECHCEM TAK ROBIT
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Aby si sa mohol pripajat z domu, tak potrebujes tam mat verejnu IP alebo nieco na sposob VPN, aby si sa tam dostal.
A to co opisujes mi pripada tak, ze tebe postaci server na verejnej IP adrese, aby si sa tam mohol pripojit z domu, z roboty alebo z Afriky cez vzdialenu plochu, ci uz to bude Remote Desktop alebo VNC.
Zial vyjadrujes sa tu ako maly chlapec, nevies presne opisat co vlastne chces a urovnej vyjadrovania je miziva, takze sa ti neda vobec poradit.
A to co opisujes mi pripada tak, ze tebe postaci server na verejnej IP adrese, aby si sa tam mohol pripojit z domu, z roboty alebo z Afriky cez vzdialenu plochu, ci uz to bude Remote Desktop alebo VNC.
Zial vyjadrujes sa tu ako maly chlapec, nevies presne opisat co vlastne chces a urovnej vyjadrovania je miziva, takze sa ti neda vobec poradit.