Convertovanie do HD

Informácie o software, ankety...
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

Convertovanie do HD

Príspevok od používateľa satelitik11 »

prosim Vas poradte mi co najlepsi konvertor na konvertovanie do Fullhd z dvd , DVD rip a podobne Dakujem .
helicos
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Convertovanie do HD

Príspevok od používateľa helicos »

ty chceš ako konvertovať veci DVDrip,DVD do full HD? chceš vidieť tu kvalitu :shock: nechci to je ako keby si video čo máš v telefone 320x240 dával do dvd formátu nemá to žiadny zmysel kvalita videa sa nadá zvíšiť :!:
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

a ako stare filmy davaju do Full hd ? pricom je kvalita ovela lepsia ?

kamarat ma dvd prehravac ktory mu robi z dvd - Full hd a je to omnoho lepsia kvalita . / Denon DVD-3930 /

tak neverim ze sa to neda nejako cez pc ?! :oops:
wintermute
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wintermute »

Filmy sa dlho dlho točia v oveľa väčšom (a keď hovorím oveľa väčšom myslím tým naozaj, ale naozaj OVEĽA VÄČŠOM) rozlíšení ako smiešne fulHD, takže tam problém nemajú žiaden. Rozdiel je trochu pri extra starých filmoch točených na celuloid, ale to nie je digitálna forma, takže tam je problém skôr s reštaurovaním poškodení, ako s rozlíšením.

Z digitálneho videa nikdy nevytiahneš žiadnym spôsobom informácie, ktoré tam nie sú a teda ti nemôže dorobiť pixely, ktoré video neobsahuje. Ostatne o zvyšovaní rozlíšenia si môžeš prečítať tu: http://en.wikipedia.org/wiki/Video_scaler
To čo ti urobí sw si môžeš pozrieť v prílohe hore je obrázok z videaso zvýšeným (upscaled) rozlíšením.

A aby som sa vrátil k tvojej otázke ak to budeš púšťať z počítača, tak ti stačí aby si použil nejaký slušnejší SW prehrávač, ktorý robí upscaling. Napr PowerDVD a tuším, že by to v default nastavení mal robiť aj VLC. Samozrejme treba mať správne kodeky aj zodpovedajúci HW.
Ak by si predsa len chcel skladovať zbytočne veľké súbory, ktoré nebudú obsahovať žiadne ďalšie informácie či "kvalitu", tak na upscale sa dá použiť takmer každý SW na spracovanie videa. Tu máš plugin pre Virtual Dub
http://video-msu-deblocking-virtualdub- ... chive.org/
Ale aj tak nezabudni na to, že NIKDY nedosiahneš kvalitu, ako má video ktoré je skutočne (pôvodne) vo vysokom rozlíšení.

Ešte aby som nezabudol: Prečo pre boha Converovanie. Napíš buď konvertovanie alebo convert...
Prílohy
Scaling.jpg
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

satelitik11 napísal:prosim Vas poradte mi co najlepsi konvertor na konvertovanie do Fullhd z dvd , DVD rip a podobne Dakujem .
To je nezmysel, nič okrem väčšieho suboru neziskaš. Akurat stratiš zbytočne konverziou čas. Upscaling v DVD prehravačoch urobi iba to, že ti upravi obraz pre nativne rozlišenie televizora. Ale kvalitu to nijako nezvyši. Z lepšej kvality horšiu urobiš, ale z horšej lepšiu nikdy.
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

ste uz videli upscaling na tomto Denon DVD-3930 ?? Urobi to urcite lepsiu kvalitu no ja si nemozem pomoct :)

ale ked cez pc sa to neda tak necham to tak , dakujem ZA odpovede :wink:
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ano lebo to ma aj nejake algorytmi ktore tie chybajuce pixeli "vydedukuju z okolitych", tzn. to bude vyzerat o nieco lepsie nez ked ten obraz len roztiahnes.
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

ale tie algorytmi z pc asi nijako nevytiahneme cez nejaky program :?:
Gangy
Darca
Darca

You can use FFDSHOW to upscale, denoise and sharpen movies/video's in almost every format to 720p and the result is that the movies/video's almost looks like real HD.

But you got to finetune/tweak the settings for the best viewing quality.

Here's the link for download:
http://sourceforge.net/projects/ffdshow

edit: I am not sure whether the more wellknown software dvd players like powerdvd/windvd are upscaling or can upscale a dvd movie in vob or mpeg2 format that well; the movie in dvd resolution ( 720×480 [NTSC] or 720×576 [PAL]) looks like stretched over the higher resolution of the lcd screen - so the result is a blurry movie/video.

And you will see the difference if you use ffdshow to upscale, denoise and sharpen the movie; the movie upscaled with ffdshow will look more like a HD video/movie than using powerdvd or windvd.

Good luck!
Jedine co som o PC upscalovani nasiel, aj na inych forach pisali ze cez ffdshow dosahuju skvele vysledky.
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

dakujem ti ... este prist na to ako sa to pouziva pravdepodobne to je nejaky Codec nie ? len je tam spustu nastaveni a nejako sa neviem vyznat s toho :( musim si to lepsie popozerat ak ma s tym niekto skusenosti by som bol rad keby mi s tym pomoohol dakujem .
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

S upscale sa nemusíš starať keď film prehrávaš z počítača cez vga alebo hdmi kabel. Grafická karta to robí automaticky ako aj prehrávač, veď sa to deje už aj vtedy, keď na počítači pozeráš nejaký dvdrip vo full screen, veď tie sú tak max. 720x400 a pozeráš to určite minimálne na 1024x768. Tak isto to funguje aj na lcd a iných televízoroch, len nastavíš správne rozlíšenie a to je všetko.

Keby si mal na mysli interlaced video najmä ntsc tak na to je najlepší prehrávač mediaplayer classic alebo prehrávače vlc a smplayer so zapnutým filtrom yadif. Môžeš ale skúsiť ale aj powerdvd. Skúsiš, porovnáš, uvidíš. :)
Gangy
Darca
Darca

Ano, aj zvacsenie videa na fullscreen je v podstate upscaling, ale jeho zaujimaju hlavne filtre ktore to video vylepsuju dodatocne a tie pri prehravani cez hdmi nikde len tak neuvidis.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Skús sa opýtať na tomto špecializovanom fóre

Kód: Vybrať všetko

http://www.tvfreak.cz/forum/
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

Gangy napísal:Ano, aj zvacsenie videa na fullscreen je v podstate upscaling, ale jeho zaujimaju hlavne filtre ktore to video vylepsuju dodatocne a tie pri prehravani cez hdmi nikde len tak neuvidis.
ako si to myslel ze cez HDMI len tak neuvidim ?
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

zacni tahat BD,encody z BD,alebo dalsie encody z encodov pre DVD prehravace ako sa zapodievat blbostami,strata casu
Napísať odpoveď