pojde mi 2.4g router na 5G sieti?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
xaxaxa
Light Star
Light Star

pojde mi 2.4g router na 5G sieti?

Príspevok od používateľa xaxaxa »

Pojde mi 2.4g router na 5G sieti? chlapik mi tvrdi ze ano, teraz mam wifi 2.4, ale ide to prepnut na 5G.
Viete mi poradit nejaky jednoduchy, dobry router nech mozem okrem pc (do ktoreho mi ide priamo kabel do sietovky), pripojit aj notebook (bezdrotovo)
Nasiel som jeden zaujimavy za dobru cenu Canyon CNP-WF514, mate niekto s nim skusenost? Dik za rady.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: pojde mi 2.4g router na 5G sieti?

Príspevok od používateľa heker »

Nepojde. 5GHz sa oznacuje ako 802.11a, takze ak podporuje aj rezim A, tak ano. Ak podporuje len B, G ci N, tak je to 2,4GHz zariadenie. Navyse potrebujes aj 5GHz antenu.
xaxaxa
Light Star
Light Star

ano, antena bude..signal samozrejme na antenu chytim, spracujem a poslem po kabli do domu, do routera... problem je ze neviem akt vybrat. Udajne si ten (klasicky 2.4 router) spracuje signal z 5g na 2.4 a "rozosle" po dome ako 2.4
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

pokial router nevie prijimat na 5 GHz tak to proste nepojde. Ze potom bude uz router vysielat na 2.4 GHz je jedno. Antena by mala byt tiez pre 5Ghz (fungovat by fungovala aj 2.4 GHz ale za cenu zhorsenia prijmu, co by za urcitych okolnosti viedlo az k nefunkcnosti takeho riesenia)
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Aha, takze ty mas 5GHz spoj a chces tam pripojit wifi router pre siet v dome. Ak to je takto ako teraz pisem, tak to je jedno ake je to pasmo, kludne nech to je aj 18GHz. Pri kabli je to jedno, zle som pochopil prvy prispevok.
xaxaxa
Light Star
Light Star

heker napísal:Aha, takze ty mas 5GHz spoj a chces tam pripojit wifi router pre siet v dome. Ak to je takto ako teraz pisem, tak to je jedno ake je to pasmo, kludne nech to je aj 18GHz. Pri kabli je to jedno, zle som pochopil prvy prispevok.
Ano. sice este nemam 5G, ale 2.4G, ale planujem to. A chcem aj router ktory by mi signal pustil po dome bezdrotovo. Potreboval by som hlavne poradit aky router. nemam v tom prehlad...
Napísať odpoveď