Tlaciaren

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
LA
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Tlaciaren

Príspevok od používateľa LA »

Nakolko sa v tom neorientujem, necham si rad poradit. Chcem kupit tlaciaren, ide mi o cenu, nakolko ju budem malokedy vyuzivat.

Podmienka je len vymenitelne naplne - aj neoriginalne.
shade000
Expert
Expert

Re: Tlaciaren

Príspevok od používateľa shade000 »

tak moj osobny nazor je skor znacka HP, CANON........sice ked hovoris ze ju nebudes moc pouzivat tak ti staci aj EPSON......
neviem je to moj nazor ja mam doma HP pouzivam ju tak tiez malo kedy a som spokojny.....a co sa tyka HP podla mna ma najvacsiu dostupnost zasobnikov atramentu

....toz moj osobny nazor.... :D
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

zober hocaku canonku za par šupov... za 5€ si daš naplniť a ideš dalej...
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Tak mi nieco nahodte, najlepsie z alby, alebo z BA, kde si mozem prevzat osobne.....

Vsimam si ze niektore tlaciarne maju 2 zasobniky - cierny, a farebny, v ktorom je viac farieb. Daju sa aj take kupit neoriginalne, alebo sa daju naplnit? Kolko cca vyjde naplnenie? Je celkom blbost kupit tlaciaren za 40, ked 2atramenty do nej stoja dalsich 30-40eur.....
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

LA: Kupa tlaciarne nie je taka jednoducha, pretoze ti vela ludi v tomto smere poradit nevie. Hlavne by si si mal ujasnit, ze na co ides tlaciaren pouzivat, kolko budes na nej tlacit a co od nej ocakavas. Tiez si ujasni, ci chces len cisto tlaciaren alebo multifunkcne zariadenie (kopirka & skener). Ak nechces setrit, tak sa oplati viacej kupit multifunkcne zariadenie, pretoze skener sa urcite zide a hlavne vyuzijes aj kopirku, ked nieco potrebujes okopirovat, nemusis behat niekde do prefocovne a podobne.

Ked sa rozhodnes uz pre multifunkcne zariadenie alebo cisto tlaciaren, tak si sprav rozpocet, ci pojdes do laserovej tlaciarne, ktora je na tlacenie textov vyhodnejsia, ma nizsie naklady, je rychlejsia, ale pociatocna cena je asi o nieco vyssia. Alebo ci pojdes do atramentovej tlaciarne, ktora tlaci naozaj kvalitne aj obrazky, ale tu sa treba zase pozerat po naplniach, plneni, kvalite tlace a podobne.

Pri atramentovch tlaciarnach mozes mat spojenu napln, najvacsejsie byva ale cierna samostatne a farebna v jednom kuse alebo mas kazdu farbu zvlast. Mat kazdu farbu zvlast je vyhodne v tom pripade, ze ak sa ti minie zlta farba, tak si kupis alebo doplnis len zltu farbu a mozes tak tlacit dalej, je to lacnejsie ako kupovat celu kazetu farieb, hoci cervenej mas este dost, no minula sa zlta. Niektore naplne sa daju lahko doplnit, na niektorych treba resetnut cip a na niektore tlaciarne nie je mozne naplnit napln a je nutne pouzit len originalnu novu napln.

Lacne atramentove tlaciarne stoja napriklad 40 eur, ale naplne dostanes naplnene napriklad len na tretinu, takze po chvili tlaceni ich minies. Nove naplne mozu byt podstatne drahsie a tak ak sa rozhodnes toho viacej tlacit, behom niekolkych mesiacov to mozes dost preplatit a za tu cenu si mohol mat kvalitnejsiu tlaciaren. Je tazke povedat, ktora tlaciaren sa ti najviac oplati, pretoze sam musis vediet, kolko toho ides tlacit, ci budes tlacit aj farebne a co od toho ocakavas.

Myslim si, ze vela ludi si kupi kvalitnu atramentovu tlaciaren, pretoze zacne na cene 80 eur, ale za 100 mam kvalitnejsiu, za 120 este lepsiu, na 150 eurovu ma ukeca predajca a nakoniec kupim tlaciaren za 170 eur. Mam sice kvalitnu tlaciaren, ale mnoho z tych funkcii nevyuzijem, obrazky vytlacim tak za za stvrtok a koniec koncov mi tam farebna napln zaschne, nepojde precistit tlakovou striekackou, specialnym roztokom a ani teplou vodou, takze ju vyhodis a kupis novu. Mnoho ludi si povie, ze si bude tlacit obrazky alebo co ak..., no neoplati sa to. Mam doma atramentovu HP DeskJet C5280, pred dvomi rokmi to bol slusny kusok a jeho cena bola tusim okolo 6 tisic korun, no mam aj laserovu HP LaserJet 1160. Nuhades, ktoru pouzivam..., spravne, je to laserova tlaciaren na ktorej tlacim stale, ci je to papier, dva alebo dvadsat papierov. Tlaci rychlo, pekne a na text plnohodnotne tlaci. Na atramentovej som realne tlacil asi len raz, ked mi dosiel toner v laserovej tlaciarni. Atramentovku som este vyuzil par krat na vylacenie fotiek, kupil som si dokonca ja fotopapier. Ked som si vsak spocital, ze kolko ma stal fotopapier a kolko fotiek som vytlacil, kym som minul napln a musel kupit novu, tak vyhodnejsie mi bolo ist do fotolabu, kde som si na USB kluc nahral fotky, vo fotolabe zasunul do stroja, kde som si na dotykovej obrazovke vybral fotky, rozmer, papier, orezal, otocil, potvrdil objednavku, odovzdal obsluhe. O par hodin som sa vratil a fotky boli hotove, mali krasnu kvalitu a nerozmazavali sa, ked sa na ne dostala voda (su aj atramentove tlaciarne na PC, kde ti po vytlaceni na fotopapier nepokazi voda, ale to je vyssia cenova hladina). Vyvolanie fotiek tymto stylom vo fotolabe je o dost lacnejsie ako vytlacenie fotiek na PC, navyse je to kvalitnejsie.

Zvaz si ake su tvoje moznosti a co budes ocakavat, kolko do toho chces investovat a co bude pre teba lepsie. Mozno ti poradi aj predajca, aj ked v mnohych pridoch mu je vyhodnejsie predat lacnu tlaciaren, pretoze tie maju o nieco vyssiu spotrebu naplne a tak budes chodit aspon kupovat/plnit naplne.
shade000
Expert
Expert

Príspevok od používateľa shade000 »

to prehovoril sam kral :D.......tak sa rad podla jeho :smt033
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Vsetko precitane :-) Laserovku netreba, skor by som bral nejaku multifunkciu, nakolko obcas nieco farebne bude nutne. Do tych 70eur, kludne moze byt aj lacnejsia, ked mi to z chaty ukradnu nech nemam skodu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Za 70 eur toho asi velal nenavyberas, pozrel by som sa po HP z rady Cxxxx, trebars C4780 alebo z Canonu z rady Pixma po MP490. Obe su to USB tlaciarne, ponukaju tiez priamu tlac z pamatovy kariet, avsak vybrane HPcko ma aj wifi, takze mozes tlacit z notebooku ci z priamo z mobilu (so systemom Symbian al. Windows Mobile). Obe vsak maju jednu napln pre ciernu farbu a druhu napln pre farebne, ci sa daju plnit, to ale neviem, treba sa na to spytat firiem, ktore renovuju cartrige. Ak to chces na chatu a len vynimocne to vyuzijes, tak mozno by som kupil aj nieco lacnejsie.

BTW na co ti bude na chate tlaciaren???
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Na to, aby som zas tomu ozranovi/tej kocke hned vytlacil fotku, lebo z toho otravovania by som sa zblaznil. Je to vynimocne, ale o nervy.

Skusim sa spytat na tie naplne, a zatial mam vyhliadnutu lacnu canon mp250...
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Ja by som to mozno videl aj na hp deskjet F2480. Taktiez lacne naplne. Original cca 10 euri.
helicos
Darca
Darca

Príspevok od používateľa helicos »

no ak sa rozhodneš pre HP tak možno budeš mat problém že ked sa ti minie nápln a dáš si ju dopniť tak ti nebude zobrazovať kolko jej tam je a zistíš to až ked ti nebude nič tlačiť na papier takto som to ja mal ked som si dal plniť preto si ja kupujem origoš HP.
ja mám HP c5280 neviem či to takto robí aj pri iných ale mne hej
Napísať odpoveď