Cafte
kamaratovi zacal haprovat PC, najprv zacalo zamrzat pc a po chvili sa restartoval sam. a teraz mi nenabehne monitor, pc sa zapne ale monitor sa nerozsvieti.
maticna doska disponuje integrovanou grafikou tak som to prepojil na nu a pc nabehlo normalne. cize som si myslel ze grafika je zla ale ked som ju napojil do svojho pc tak pc nabehlo normalne
este dnes vecer alebo zajtra chcem skusit napojit moju grafiku do jeho pc nech mozem vylucit chybu pcie
skuste dat napady co by to mohlo byt, co by som mal este skusit lebo postupne mi dochadzaju napady
Problem s grafikou alebo maticnou
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problem s grafikou alebo maticnou
Ak je pokazena graficka karta, tak by sa mali ozvat tusim 3 pipnutia. Je mozne, ze bola len zle zatlacena alebo co. Ak PC zamrza alebo sa restartuje, tak to moze byt kludne aj RAM, zdroj alebo doska. Treba najskor spravit MemTest86 a uvidis, ci to nie je pamatou. Tiez to moze byt zdrojom, ze je nekvalitny a jeho ucinnost sla dole, pripadne nestaci uz na terajsiu zostavu.
Uved najskor celu zostavu a to najma procesor, graficku kartu a zdroj, ktory ma.
Uved najskor celu zostavu a to najma procesor, graficku kartu a zdroj, ktory ma.
Re: Problem s grafikou alebo maticnou
tak dal som moju grafikou do jeho pc mam ati radeon x 1950 Pro 256
cladič sa rozočil ale monitor nic neragoval pc islo - ale nemal este ten napajaci kabel (taky v tvare kvadru - 6 dierok -urcite viete aky zo zdroja co ide) do nej tak neviem či to nebolo tym v tejto oblasti som amater tak neviem ci to ma vyznam alebo nie
zostava je :
zdroj eurocase 5412 LCD ATX 400 W Black
VGA ASUS EAX 1300 PRO silent 256 MB (PCIe)
LG DVD- RW LG GSA - H12L,bulk
DDRAM 2GB Kingstom 667 cl5
HDD Seagate 320 GB Serial ATA II 7200 ot. 16 MB, 7200.10
AMD Athlon 64 3800+ BOY (AM2)
MB ASUS M2NPV-MX
Acer AL1916WAs (19")
Upresnim ešte raz ze čo mu robilo - začalo to problémami tak že pc došiel do windowsu normalne - prihlasil sa na icq .... išiel na net a cca po 3 minutach od zapnutia pc zamrzol - nedalo sa nic robit tak reštartol - to sa opakovalo cca 10x a potom po reštarte sa monitor už nezapol už vobec.
Pc ide na integrovanej grafike normalne
grafika v mojom pc ide
moja grafika v jeho pc ee
//autoeditácia príspevku (23 Feb 2010, 18:35)
tak skusili sme este aj 3 grafiku a pc ani bios ju vobec neberie ventilator na nej sa toci ale nereaguje nic monitor tak sme skusili aj ramky a tie vyzeraju byt ok
cize uz to vyzera na maticnu
cladič sa rozočil ale monitor nic neragoval pc islo - ale nemal este ten napajaci kabel (taky v tvare kvadru - 6 dierok -urcite viete aky zo zdroja co ide) do nej tak neviem či to nebolo tym v tejto oblasti som amater tak neviem ci to ma vyznam alebo nie
zostava je :
zdroj eurocase 5412 LCD ATX 400 W Black
VGA ASUS EAX 1300 PRO silent 256 MB (PCIe)
LG DVD- RW LG GSA - H12L,bulk
DDRAM 2GB Kingstom 667 cl5
HDD Seagate 320 GB Serial ATA II 7200 ot. 16 MB, 7200.10
AMD Athlon 64 3800+ BOY (AM2)
MB ASUS M2NPV-MX
Acer AL1916WAs (19")
Upresnim ešte raz ze čo mu robilo - začalo to problémami tak že pc došiel do windowsu normalne - prihlasil sa na icq .... išiel na net a cca po 3 minutach od zapnutia pc zamrzol - nedalo sa nic robit tak reštartol - to sa opakovalo cca 10x a potom po reštarte sa monitor už nezapol už vobec.
Pc ide na integrovanej grafike normalne
grafika v mojom pc ide
moja grafika v jeho pc ee
//autoeditácia príspevku (23 Feb 2010, 18:35)
tak skusili sme este aj 3 grafiku a pc ani bios ju vobec neberie ventilator na nej sa toci ale nereaguje nic monitor tak sme skusili aj ramky a tie vyzeraju byt ok
cize uz to vyzera na maticnu