Oprava chladenia
Oprava chladenia
Takže mám malý problémik, niekde mi presakuje chladenie. Nie je to viditelné, kvapalina sa minie po asi dva týždňoch. Chcel by som si to opraviť svojpomocne, ak sa dá. Viete niekto poradiť najlepší postup lokalizácie diery? Mňa napadlo primiešať do chladiacej kvapaliny nejakú látku ktorá by svietila pod UV lampou. Vďaka tomu by pri diere vznikol UV flak. Viete poradiť nejakú látku? Ide mi o to aby bola čo najlacnejšia.
-
Francek
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Oprava chladenia
Tesnenie pod hlavou. Do servisu, sam to predpokladam nespravis.
-
Martinekk
Light Professional
Kukni sa aj na viečko oleja, ak tam nájdeš maslo, tak šup šup servis. Dá sa to spraviť aj doma, ale nie každý to vie. Inak ak tečie dakde trubka alebo chladič, tak to by si videl hneď. Alebo vodná pumpa...
-
RATZINGER666
Darca
chalani maju pravdu, v prvom rade skontroluj, ci nemas pod vieckom taky skondenzovany sajrajt, ktory dost pripomina maslo, ako pise martinekk... tesnenie pod hlavou si s trochou technickeho umu vymenis aj sam, ale ak s tym nemas skusenosti a chces to robit sam, zozen si aspon momentovy kluc... ak by to bolo nieco s rozvodom kvapaliny, jednak by sa ta kvapalina stracala rychlejsie a okrem toho by sa to dalo pomerne lahko identifikovat...
Ak kvapalina uniká na hrdle nejakej hadičky, tak sa tam vytvára taká soľ z uschnutej nezmrznucej, takže to uvidíš aj vizuálne. Tesnenie pod hlavou je ten horší prípad. Okrem bryndzičky na viečku od oleja sa to môže prejaviť aj dymením na bielo alebo olejom v expanzke s chladiacou kvapalinou.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
tesnenie pod hlavou / netesnost chladiaceho okruhu ... ako prist na tesnenie ti uz poradili ... inak to je problem nastartovat auto s plnou expanzkou (po rysku
), cakat nech sa zohreje, trochu povytacat nech pumpa trochu ponahana chladiacu po okruhu a pozret potom pod auto, ci je tam niekde kaluzka a podla jej polohy hladat kade to chčije ?
... mcgyver a uv farba nieje zrovna standartny postup a nevidim ho ani ako velmi uspechuhodny
... inak kolko kilometrov znamena asi tak ten casovy usek ? ... lebo ak spravis 100km za dva tyzdne tak to musi byt diera jak do prdele, naopak pri 1500km za dva tyzdne to vytlaci aj cez nejaku mali netesnost 
Test tesnosti chladiaceho okruhu a lá CSI: Miami 
-
Shrekzv
Star
voda v oleji sa pozera hlavne na mierke oleja, z dovodu ze na kratkych trasach v zime sa zraza vlhkost a na vicku kade sa dolieva olej je sajrajt aj ked voda nikde neunika
a bud mas pod autom rano mlaku alebo nie...ak ano to j lepsi pripad....su dake veci ktore nasypes do chladiaceho okruhu..najde si to dierku upcha......to povazujem za ciastocn riesenie.......a ak mlaka pod autom nie je tak tesnenie pod hlavou/prasknuta hlava/kriva hlava......v tomto pripade by som urcite zveril opravu niekomu kto sa vyzna trochu v problematike
a bud mas pod autom rano mlaku alebo nie...ak ano to j lepsi pripad....su dake veci ktore nasypes do chladiaceho okruhu..najde si to dierku upcha......to povazujem za ciastocn riesenie.......a ak mlaka pod autom nie je tak tesnenie pod hlavou/prasknuta hlava/kriva hlava......v tomto pripade by som urcite zveril opravu niekomu kto sa vyzna trochu v problematike
-
Martinekk
Light Professional
Čo je to za auto?
-
tonek
Darca
ak ti prasklo tesnenie, vymeníš si ho aj sám zhodíš hlavu kupiš druhe(samozrejme ak maš stare auto tak by sa to oplatilo aj čo-to porobiť ked maš dole hlavu) a utiahneš ju presným momentom v presnom poradí(vačšinou do kríža). Horšie je, že tesnenie neprasklá len tak z ničoho nič. Skáče ti aj teplota vody? Má auto zlý ťah? Alebo už spomínaný dym? Pretože potom by mohla byť aj hlava prasknutá alebo krivá a to už musiš meniť celu hlavu. Prasknutie sa zisťuje že sa ponorí do takej sračky a tam sa to vyfarbí a krivosť tuším na magnetke(tak sa aj zrovnáva)
-
Runes
Addict
neviem ci to bolo spomenute ale umna to bolo take kolienko z ventilom podobnym tomu na kolese. Proste v servise ho dakto otvoril nezavrel a ja zufaly po mesiaci kukam ze spominana sol zababrala cely ventilcok a zrazu po par otoceniach voda ostava v okruhu.
-
RATZINGER666
Darca
vrchny vypustaci ventil? alebo aky ventil teraz myslis? co mas za auto?
Diky za odpovede
-
tonek
Darca
odpovede by boli aj lepšie keby si čítal pozornejšie. Minimálne v troch prispevkoch hore maš žiadosť o typ auta. Možno že niekto toto auto má tuna z fóra, čo-to s ním prežil, a vyznal by sa v nom lepšie a viac ako my teraz. Tak dopíš len typ auta(napr. Citroen BX
), nemusíš SPZ ani VIN-kod ani čislo poistky a hned budu ešte lepšie odpovede
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
mam moc rad ked niekto napise dakujem za odpovede ... ale nesnazi sa dalej ... napisem aspon co s tym bolo nie ?
...
-
RATZINGER666
Darca
tak mozno chcel len podakovat a potrebnu diagnostiku, resp. opravu este nevykonal...
airboy: za malo
airboy: za malo
Tak opravu som este nespravil. Je to sestrina felda 1,3. Asi to bude naozaj to tesnenie v hlavach valcov
//autoeditácia príspevku (09 Mar 2010, 11:12)
Vcera som si všimol že presakuje chladič. Za osem hodin vznikla pod autom menšia škvrtna priemeru asi 8cm, takže v hlavách valcov to nebude. Idem meniť chladič
//autoeditácia príspevku (09 Mar 2010, 11:12)
Vcera som si všimol že presakuje chladič. Za osem hodin vznikla pod autom menšia škvrtna priemeru asi 8cm, takže v hlavách valcov to nebude. Idem meniť chladič
-
Martinekk
Light Professional
O to jednoduchšie...
-
RATZINGER666
Darca
... o to jednoduchsie na diagnostiku a na opravu toboz 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
prehnat cez to vodu z pracky bez Calgonitu a je to jak nove
...
inak bud Bar´s Leaks - sajrajt na opravu trhlin chladiaceho systemu do 1mm (neviem jake to mas velke), alebo kludne chladic z vrakoviska za par penazi
inak bud Bar´s Leaks - sajrajt na opravu trhlin chladiaceho systemu do 1mm (neviem jake to mas velke), alebo kludne chladic z vrakoviska za par penazi