Novy NB do 900 eur
Novy NB do 900 eur
Cauko ... Pisem vam nakolko by som vas chcel poprosit o radu. Chcem si kupit NB do 900 eur. Som student a chce by som nieco lepsie ale aj kvalitne. Hry nehram no to neznamena ze si sem-tam nieco nezahram. Nemam v tejto oblasti velke skusenosti...
Ja som si osobne vybral: http://www.hej.sk/pocitace-prislusenstv ... 1555bk-s2/
Ale to neznamena ze mi nemozete odporucit aj nieco ine. Chcem sa vas spytat ci som si vybral dobre. Dakujem ))
Ja som si osobne vybral: http://www.hej.sk/pocitace-prislusenstv ... 1555bk-s2/
Ale to neznamena ze mi nemozete odporucit aj nieco ine. Chcem sa vas spytat ci som si vybral dobre. Dakujem ))
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Novy NB do 900 eur
http://www.alza.sk/hp-pavilion-dv6-1440ec-d149861.htm
má lepšiu grafiku, lepší CPU a lepší HDD. Aj keď všetci budú peachovať ako choré vrany že sú pavilliony kazivé, je na Tebe ako sa rozhodneš.
Ináč ten DELL je fajn...
má lepšiu grafiku, lepší CPU a lepší HDD. Aj keď všetci budú peachovať ako choré vrany že sú pavilliony kazivé, je na Tebe ako sa rozhodneš.
Ináč ten DELL je fajn...
Medzi tými dvoma by som si vybral ten Pavillion. A nad tým že sú kazivé sa len nahlas zasmejem. Takže je to na tebe. 
-
masterdead
SysAdmin
Ked si student tak zrejme to budes hodne prenasat, v tomto pripade by sm radsej volil nieco mensie ako 15.6
http://www.alza.sk/hp-compaq-6440b-d150411.htm
ma to vykonny procak, dost ram, akurat grafika je chipsetova, cize nejake herne orgie tam neocakavaj, ale nespecifikoval si ake hry sem-tam hravas
http://www.alza.sk/hp-compaq-6440b-d150411.htm
ma to vykonny procak, dost ram, akurat grafika je chipsetova, cize nejake herne orgie tam neocakavaj, ale nespecifikoval si ake hry sem-tam hravas
masterdead: s tým ja zase nesúhlasím, 15,4 alebo 15,6 sa dajú prenášať bezproblémovo, kedže pokial to je v taške, tak ten rozdiel moc nepocítiš. Medzi tvojim HP a tým Pavillionom vyžšie je rozdiel iba 600g, a to je na 1,6" slušne malý skok. Keď už na prenášanie, tak iba malý Netbook, 14-ku určite nie. Ale je to na ňom no, ja to nekupujem. 
-
masterdead
SysAdmin
Este nenapisal kde studuje, ci SŠ alebo VŠ. Daju sa prenasat aj 18palcaky, ale keby si to mal prenasat ja neviem aj 8-9x za den tak si myslim ze kazdy gram je dobry, 600g nieje iba, ale dost vela. K tomu pridaj nabijacku, knihy apod.. Na prednaskach som mal 14'' notas a to bolo este podla mna velke, vedla mna vzdy sedaval typek s 15.4'' a padal mu, lebo lavice boli dost take uzke. Ako pises, je to na nom, kazdy ma padne argumenty, vacsi je s pohladu prace troska lepsi, ale na prenasanie je vhodnejsi mensi.
No tak ten pavilion urcite nie. To je cisto gamersky NB. Jo ma ovela vacsi vykon => urcite sa bude prehrievat ... o vydrzi baterie tu nie je o com hovorit. Jj daky cas som ho zvazoval ale nakoniec som ho vylucil ... bol som si ho checknut v predajni a ten NB mi pripada dost smejdacky, ma kopec lesklych casti co sice vyzera fajn ale nechcem si ani predstavit aky bude docapkany ... A ani v kvalite podla mna na Dell ani z daleka nema. Ja chcem kvalitny NB ale aj daky ten vykon. Nehovorim aby mal pocitac hned 4 jadra ... to si potom rovno mozem kupit Desctop. Daky cas som zvazoval aj sony vaio http://www.alza.sk/sony-vaio-fw41e-d126617.htm . Ale ten ma na SK zly servis (az v Prahe) a ma kopec pre mna zbytocnych veci ako Blue-ray,... . Tym "obcas si daco zahram" som nemyslel aby ste mi vybrali NB cisto na hry. PS: A znacky ako acer, asus, Fujitsu-siemens a podobne moc nepreferujem.
PS2 : Vsimol som si ze na hej.sk uz nie je ten link aktivny tak pridavam link: http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... p=as103441
PS3: A dost si zakladam aj na tom aby bol NB stylovy. Budem na neho predsa musiet cumiet
A som studentom VS
PS2 : Vsimol som si ze na hej.sk uz nie je ten link aktivny tak pridavam link: http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... p=as103441
PS3: A dost si zakladam aj na tom aby bol NB stylovy. Budem na neho predsa musiet cumiet
A som studentom VS
Lesklé plasty niejsú zas takou nevýhodou, koniec koncou, je to "štýlové" a sám píšeš, že chceš niečo štýlové, takže matné striebro bez ničoho za štýlové nepovažujem. Plus si študent, a ten Pavillion má ako jediný s uvedených numerickú klávesnicu. A naozaj si neviem predstaviť robiť bez nej.
-
Suffel
Guru
za 900€ sa da zohnat pekny book.. ten pavilion by nemusel byt zly ale s pavilionmi mam zatial len zle skusenosti takze neodporucam.. ja osobne preferujem a odporucam toto MSI: http://www.alza.sk/msi-gt628-636xcz-d153393.htm .. je to vlastne to iste co ten pavilion len ma lepsi displej a tak isto grafiku.. grafika je o triedu vyssie ako ta 4650 u paviliona takze vykon zanedbatelny urcite nieje.. co sa tyka msi mam s nimi zatial len dobre skusenosti reklamacie minimalne takze mozem odporucit.. myslim ze aj ta cena je celkom slusna 816€ za taky book nieje vobec vela..
imho ja by som siel do neakeho vaia alebo do macbooku 13" ten je na studium robeny 
Filipito: ...ale cena zaň velmi študentská nieje 
Kvalita/servis hovori za vsetko . Predsa je to apple 
//autoeditácia príspevku (24 Feb 2010, 19:23)
//autoeditácia príspevku (24 Feb 2010, 19:23)
-
uplink
VIP
Filipito a čo presne si zahrá na tom appli? Šach?
Hry nehrá, ale chcel by si niečo aj zahrať. Ak sa zriekne hier, epl je skoro najlepšia voľba. Ja osobne som si nikdy nezvykol na jeho interface, prehrávanie videí, správu súborov a.i. ale to neznamená že Ty by si si nezvykol.
Ináč ak nechceš hrať hry, tak ten DELL nie je o čom.
Ináč ak nechceš hrať hry, tak ten DELL nie je o čom.
Nb nieje na hry a poziadavky napisal dost blbo...
Filipito: NB nie je len cisto teoreticky na hry. Tymto ti nechcem protirecit, praveze zastavam tvoj nazor, ale aj tak kolko ludi si tam nadrbe hry ked pride nejaka nudna chvilka. Povedal by som, ze dnes by mali byt notebooky multimedialne. Ja som sa hier "zriekol" ako pise uplink vyssie a preto som volil MacBook, len som chcel podotknut, ze uz ked mas Win tak si aj sem-tam nieco zahras. U Macov je to skor o tom, ze nie je nanho az tak vela titulov...
Co ti brani si tam dat win xp/vista/7?
samozrejme osx primarne a win sekundarny na neake mini hry 
imho robit karieru v hrani na ntb je nezmysel
imho robit karieru v hrani na ntb je nezmysel
Jedna vec su dva OS. Mne to trosicka spomalovalo cely system. Druha vec bolo miesto na disku, mal som 30GB na Win particii, ale nemalo to pre mna absolutne vyznam. Zapol som ho 1-2x za dva mesiace. Tak som to radsej deletol a "vzdal" sa hier. Chybat mi to nechyba vobec, teraz sa viac zabavim na iPhone ked uz chcem nieco hrat.
Prepacte ... trochu to upresnim
. Ja som linuxak
. Preto ziadne hry ... mozno daky dualboot aby som si sem tam nieco zapnut mohol. Ten Mac book urcite nie nakolko som "programator". Mac mi pride taky looser friendly
(15,6' je dost drahy a 13' mi nevyhovuje. Je dost maly). Na vahe NB mi moc nezalezi. Displej si predstavujem asi 15,6'. Ide mi skor o vykon procesora ako grafiky. Ram by mala byt minimalne 4 GB a HDD dakych 500 GB ,... Ja uz som takmer isto rozhodnuty pre ten dell. Len som bol zvedavy co vy na to a co ine by ste mi odporucili. Nechcem vyhodit peniaze na novy book a potom to lutovat. Jednoducho by som chcel aby mi ten NB aj daco vydrzal a nemusel tak skoro kupovat novy.
Dell je potom dobra volba. Da sa povazovat resp. ja ju povazujem za taky dobry nadstandard co sa tyka spracovania a skusenosti. Mame doma jeden (XPS M1330), obcas na nom nieco robim a celkom sa mi pozdava aj dizajnovo na com si ja potrpim. Co sa MacBooku tyka... Viem, ze ta neprehovorim, ale MacBook nie je problem vyuzivat aj ako programator. Ved kolko developerov z velkych firiem ako je Google a pod. ich vyuzivaju aj na taketo ucely. Dnes to uz nie je problem. Looser friendly? Ved mas Linux, cisto teoreticky tie systemy su si velmi velmi podobne aj ked zalezi od distra. Naco chces vlastne taky vykon ked tvrdis, ze si programator?
-
Suffel
Guru
Macbook je dobra volba.. Filipito ma pravdu je to proste znacka na urovni ale pri mojich poziadavkach by som lacnejsi macbook ako 2000€ nechcel.. ako tebe by asi stacil v poho aj mac za 900€ ale myslim ze ten dell je v tomto pripade lepsia volba.. ak to nechces na "kazdodene" hranie hier tak je ten dell idealna vollba teda urcite tam nieco aj rozbehas a na pracu ako stvoreny a ma "tvrde" kvalitne plasty takze nemusis sa bat aj casteho prenasania..