Paypal

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
M@jo
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Paypal

Príspevok od používateľa M@jo »

Lucy_LP napísal:chcela by som sa spytat co je lepsie- objednavat cez Paypal alebo normalne s kreditkou. Ake su vyhody Paypalu?
jednoznacne Paypal, strasne vela eshopov v zahranici ho podporuje, a vyhody? staci napisat bezpecnost? :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Jednoznacna vyhoda paypalu, ze sa obchodnik nedostane k udajom mojej karty. Cim menej spolocnosti tie udaje ma, tym mensie riziko zneuzitia (ci uz odcudzenim databazy, alebo neserioznostou obchodnika) Pekne ma to z jeho stranky presmeruje do zabezpecenej zony paypalu, a jedine co obchodnik vidi, je, ze transakcia (ne)bola uspesna. Samozrejme + jej identifikacne cislo a tvoj mail na ktory mas PP registrovany.

Staci to na ozrejmenie, preco je vyhodnejsie pouzivat PayPal? Ak by nebola bezpecnost dostatocnym argumentom, tak tiez pouzivam PayPal aj preto, ze mi staci pamatat si login a heslo - to si zapamatam skor, ako dlhe cislo karty + security number + platnost.. Nehovoriac o tom, ze to aj lahsie a rychlejsie zadam :)
jerichoo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jerichoo »

Prelistoval som si všetky témy o paypal, ale odpoved na svoju otázku som nezastihol, takže sa vopred ospravedlňujem ak som slepý.

Mám startkonto vo VÚB a založil som si paypal účet, k startkontu mám debetku Maestro. Moja otázka znie ako dostať peniaze zo svojho účtu na paypal účet, lebo Maestro sa tam zaregistrovať asi nedá. Dá sa to spraviť čisto bezhotovostným prevodom cez IB?

Ďakujem pekne :)
Dedomil
King
King

Príspevok od používateľa Dedomil »

Peniaze zo Slovenskych uctov ani kariet sa na PayPal poslat nedaju. Ak chces mat nejake prachy na PayPal ucte musi ti ich niekto poslat kto uz nejake peniaze na PayPal ucte ma.
M@jo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa M@jo »

jerichoo napísal:Prelistoval som si všetky témy o paypal, ale odpoved na svoju otázku som nezastihol, takže sa vopred ospravedlňujem ak som slepý.

Mám startkonto vo VÚB a založil som si paypal účet, k startkontu mám debetku Maestro. Moja otázka znie ako dostať peniaze zo svojho účtu na paypal účet, lebo Maestro sa tam zaregistrovať asi nedá. Dá sa to spraviť čisto bezhotovostným prevodom cez IB?

Ďakujem pekne :)

startkonto mam aj ja, chod do VUB a vypytaj si virtualnu kartu na internetove platby, dostanes cislo karty a trojcislie na kontrolu, toto zaregistrujes na paypal a dalej fungujes normalne, debetka je na IB nie na platbu v zahranici, na to potrebujes virtualnu kartu. Dostanes to zadarmo hned na poziadanie do par minut v pobocke.
inu kartu do Paypal nedas.

a ked platis s paypal tak oni ti beru peniaze priamo z tvojho uctu a ked tebe niekto posle peniaze tak s paypal ti rovno prejdu do tvojho startkonta
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

ma niekto skusenost s withdrawom dolarov na SK ucet?
s eurami som problem nemal, ale neviem ako je to s dolarmi, ci to normalne prebehne bankovym kurzom a pripise mi to eura, alebo tam bude nejaky problem... pri pridavani cisla uctu je tam poznamka "Your bank account in Slovakia must be able to receive payments in Euros.", takze predpokladam, ze problem by nemal byt, ale pre istotu sa pytam
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

smejo: Urcite sa to prevedie na eura.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

A bohužiaľ dosť nevýhodným kurzom :wink:
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

z toho sa uz nestriela, nepredaval som nehnutelnost :)
Dedomil
King
King

omg ved si daj hlavnu menu na ucte Eura vedlajsiu Dolare alebo ked budes posielat penize nastav EUR aby si hned videl kolko sa bude posielat.
Maxxes
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Maxxes »

Mám Personal účet, peniaze je možné poslať ako GIFT. Keď ale zo slovenským PayPal účtom chcem poslať peniaze na UK PayPal v GBP, tak mi ukáže, že budem platiť poplatky. Angličan mi potvrdil, že posielanie ako GIFT bez poplatkov funguje.

Nemáte niekto skúsenosť ? Je to podmienené platbou zo zostatku na PayPal účte, a nie z karty ? Na slovensku nemôžeme ešte asi vkladať peniaze na PayPal účet :(
Dedomil
King
King

Na Slovensku ani sa nikdy dat nebude.
Maxxes
Novice
Novice

Co sa nebude dat ? Platba GIFT je v ponuke, a vklad penazi z bankoveho uctu na PayPal urcite casom pribudne.

Neviete ci Gift prevod bude bez poplatkov aj pri prevode z Personal na Premier/Business account?
Dedomil
King
King

Ale ty tu uz nebudes ked sa nieco take stane, ze sa bude dat z bezneho uctu dajme tomu v Slovenskej sporitelni vlozit peniaze na PayPal ucet :-D
Maxxes
Novice
Novice

Vystavenie aukcie na Ebay = dá sa takto obísť vstupný poplatok ?

Chcem ponuknut cez Ebay.de tovar s vyvolávacou cenou 250 Eur.
Len za vytvorenie takejto aukcie si Ebay pyta 4,8 Eur.

Nechcem určovať v aukcii minimálnu cenu, ale zároveň to nepredám pod 400 Eur.
Preto ma napadla nasledovná finta:
Založím si na Ebay nového užívateľa s vymyslenými údajmi, a ak moja akcia nepresiahne 400 Eur, tak ju týmto druhým užívateľom vydražím.
Nezaplatím, čiže obchod sa neuskutočnil a Ebay mi vráti poplatky za vystavenie aukcie.
Mám pravdu ? Nemá toto Ebay nejako ošetrené ?

Nechcem to robiť často, skôr výnimočne. (chápem že to druhé konto Ebay deaktivuje)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Nedeaktivuje len mu udeli unpaid item strike.
Maxxes
Novice
Novice

OK, ale ked to urobim o mesiac opat, tak uz mozno zrusi toto konto.
To je teraz jedno. Zaujima ma, ci to Ebay nejako osetrene, alebo nema ako zistit, ze som si to z druhym kontom vydrazil nakoniec sam ?
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ak si das pozor tak nema. A nechapem preco sa na to pytas v teme o paypale.
Maxxes
Novice
Novice

Viete mi poradit,
ak mi pride poziadavka na platbu v GBP, prepocita to PayPal na EUR, alebo sa to prepocita kurzom banky (ČSOB)?
Pretoze tento mesiac uz tretia platba v GBP (peniaze strhava z karty), a ani jedna nesedi ku kurzu banky, vzdy odlisny kurz (prvy krat ako VALUTA PREDAJ, druhy krat DEVIZA PREDAJ a treti krat kurz medzi DEVIZA PREDAJ A STRED).

Takto to mam nastavene v PayPal, vysvetlite mi to prosim :)
//Obrazky vkladaj do prilohy.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Nazdar chcel som si cvaknut rapid na rok (co je 54.99€) ale na ucte mam len 54 :oueee: nuz a na paypale mi svieti Ballance 1.5€, wtf?? co predstavuje to euro patdesiat? nebodaj je moje? Ak ano, ako dam dokopy tie dve sumy aby som to zacvakal? Lebo to 1.50 tam mam tusim od zalozenia PP uctu a ked platim akukolvek ciastku, tak mi celu tu ciastku stiahne z uctu a to euro a pol tam necha..
Zamknuté