HD Tune píše chybu v HDD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

HD Tune píše chybu v HDD

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Čaute mám na Vás taký dotaz. Čo znamená, keď mi v HD Tune píše nasledujúce chyby?

1 - (C5) Current Pending Sector -> Description: Number of unstable sector: 2 __ Status: The drive has unstable sectors.
2 - (C7) Ultra DMA CRC Error Count -> Description: Number of interface communication error: 6 __ Status: There were communication errors. They may be caused by a damaged cable.

Druhý HDD má presne tie isté chyby. Je v nich len jeden rozdiel. V kóde (C7) nemá len 6 chýb, ale až 963 chýb.

Vôbec netuším, čo tie kódy (C5 a C7) znamenajú. Ale podľa statusu sa môže jednať a poškodený kábel. Viete mi niekto poradiť, ako vážne poškodenie oboch HDD tie chyby spôsobujú, alebo môžu spôsobiť?

Prvý HDD je Hitachi HDS721616PLA380 (podľa SCANu má 1 vadný sector) a druhý HDD je WDC WD1600AAJS-00PSA0 (zatiaľ neviem, či má nejaké vadné sectory, zistím až keď spravím SCAN). Oba HDD majú nabehaných cca 6500 hodín. Aspoň toľko mi ukázal program Crystal Disk Info.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Re: HD Tune píše chybu v HDD

Príspevok od používateľa 3PO »

vymen si dataovy kabel k diskom. popripade tie kable skus dotlacit do dosky i do diskov. vacsinou to chybu odstrani. ked ten kabel vymenis a nepomoze to tak sa da chyba hladat inde.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Tak výmena SATA káblov nepomohla. Taktiež ani zmena konektorov nepomohla. Tak to vyzerá, že bude niečo s oboma HDD. Má ešte niekto nejaký nápad?
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

ono vies pri troske smoly to moze byt sposobene aj radicom diskov a ten sa nachadza na doske. ak mas moznost skus to vopchat do kamaratovho pc. ak to bude blbnut aj tam tak je to v diskoch.
Noobsz DJ
Guru
Guru

OK díki moc. Vyskúšam to pripojiť ešte na iný PC. Ale pochybujem, že to bude niečo v doske. Tie HDD majú predsa "nabehaných" už cca 6500 hodín, čo nie je veľmi málo. Však už tie HDD majú 4 roky. A ten WDC WD1600AAJS-00PSA0 bude asi dosť riadne "pošahaný" už. Ani test na vadné sektory mi už cez HD Tune nespraví. Zamrzne celý PC niekde na cca 110GB toho HDD. Neva oba HDD vyhodím a kúpim nejaký HDD s väčšou kapacitou. Ale najprv ešte vyskúšam pripojenie tých HDD do druhého PC.
Napísať odpoveď