HTC Desire (codename Bravo)

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
meffisto
King
King
Používateľov profilový obrázok

HTC Desire (codename Bravo)

Príspevok od používateľa meffisto »

Nedavno som zacal uvazovat nad tym, ze by bolo dobre mat internet vzdy poruke a zacal som sa rozhliadat vo svete Smartphonov.
Prva volba bola ihned stylovy iPhone, ale po chvilke browsovania som sa opat vratil k htc a zacal som prezerat net a hladat jeho sucasnu ponuku a info o novych mobiloch, ktore pridu na trh v tomto roku.
Co ma na ponuke htc zaujalo asi najviac je telefon HTC Desire.

video
promo

Dovodom, preco ma zaujal su hlavne takmer vsetky vyhody Google Nexus one (a hlavne to, ze to je android s plnou podporou prehliadania webu - vratane flashu)

technicke udaje

Kód: Vybrať všetko

procesor: Snapdragon, 1 GHz,

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS + HSDPA,
rozmery: 119 x 60 x 12 mm,
hmotnosť: 135 gramov (zistená: ???),
displej: aktívny, dotykový (kapacitný), AMOLED 16 777 216 farieb, 480 x 800 b., uhlopriečka 3,7'', aktívny pohotovostný režim (widgety),
fotoaparát: 5 Mpix, LED blesk, autofókus, záznam videí (720 x 480 b.),
pamäť: 576 MB RAM + 512 MB ROM + microSDHC (do 32 GB),
správy: SMS, MMS, e-mail, RSS,
globálny prenos dát: GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, HSUPA,
lokálny prenos dát: Bluetooth 2.0 + EDR, kábel (microUSB), mass storage, Wi-Fi,
hudba: MP3/AAC prehrávač, 3,5 mm jack, A2DP,
ostatné 1: Java, minimalizácia aplikácií, multitasking, internetový prehliadač, videohovor,
ostatné 2: prehliadač dokumentov, GPS, akcelerometer, podpora Adobe Flash 10.1, optické ovládacie tlačidlo, kompas,
batéria: 1 400 mAh,
výdrž: do 6 h hovoru / 350 h pohotovosti,
Co na neho hovorite?
Ak do maja Apple nepride s podporou flashu :lol: , tak pre mna je to jednoznacna volba.
Prílohy
desire.jpg
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: HTC Desire (codename Bravo)

Príspevok od používateľa yazoo »

Nie je zly, celkovo Android OS mna osobne celkom zaujal (iPhone user), no z HTC sa mi pacia len dva modely a tento to nie je. Co sa toho Apple-u tyka tak 1. do maja urcite nepridu s niecim novym, iPhone by mali predstavovat v juni a po 2. nemyslim si, ze by chceli pchat do svojich zariadeni flash, skor to budu hrat na HTML5. Aj tak je flash celkom zbytocny, aspon podla mna. Na co ti to bude dobre? Len to zatazuje procak a zere baterku.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Hmm lepší Hero...to neznie zle. A to som už bol rozhodnutý pre Google Phone...dík za tému K+

HTC HD 2 mal shitný display, TFT TN a len 16k farieb, toto má amoled. Hero má hrozný design a malý display a pomalý CPU. Toto vyzerá ako fajn cesta...

Hmm len vyzerá dosť pomaly na tom videu :/...HTC HD 2 bol ultra rýchly a Hero na jeho slabý arm processor je tiež rýchlejší. Snáď to doriešia fw...
janchi
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa janchi »

tiez ma zajujal ale nechcelo sa mi cakat a mam htc hd2. na tvojom mieste si nanho pockam alebo pockaj na skorpiona.

inac na hd2 ten display vobec nevadi
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

janchi ja som ex-majiteľ Lea a mne vadil, trošku. A vadilo mi nedokončené prostredie [Ui]. Nie je thumbfriendly, len touch-flo či ako sa volá tá nadstavba bola prispôsobená na prsty, ostatné na stylus a to bola dosť bolesť v zadku. A sms sú krajšie na androide ako na Leovi. Na Leovi sú zase krajšie maily...
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

a vyzera byt lacnejsi ako google phone... :)
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Nemyslim si ze Hero je pomaly. Vlastnim ho a reaguje v momente aj teraz v zimnom obdobi. Ked tak pouvazuj. Teraz koncom februara/zaciatkom marca by mal vyjst update z android 1.5 na Android 2.1 pre Hero. To bude mat urcite za nasledok zrychlenie tohto uz aj tak podla mna dost rychleho telefonu + take hluposti ako Google mapy s kompletnou navigaciou turn-by-turn. Samozrejme to vsetko bude ak ten termin zas nepresunu. Ja nevidim dovod preco by som mal upgradovat. Hero bol taky zaklad pre android, je dostatocne rychly, este sa mi ani raz nesekol co som ho mal mesiac, na baterke som sa dostal aj cez pat dni ked som nepouzival wifi a len pisal smsky a telefonoval (1350mAh). Osobne neviem na co by mi bol rychlejsi procak, prezeranie webu mi to tak ci tak nezrychly a myslim ze kebyze drzis v ruke Hero tak ti jeho rychlost vyhovovat bude. Stretol som sa aj s problemom ze ak bol telefon velmi nadupany, kapacitny displej, velmi dobre reakcie, tak reagoval doslova na vsetko, co moze byt niekedy na skodu a sposobi to viac preklepov ako uzitku (HD 2 leo napriklad). Neviem ci ste sa s tym niekto stretli ale niekedy som sa pri nom poriadne pretukol a dostal som sa kam som nechcel. Mozno to je len sila zvyku. Drahsi telefon ako je Hero by som si asi uz nekupil. Mne to vyhovuje uplne, vsetky jeho funkcie, rychlost prehliadania a uz len cakam kedy mi bude blikat na telefone sprava ze si ho mozem upgradnut na 2.1, To uz mi k stastiu chyba asi len vychladene pivo :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Johny a kto písal že Hero je pomalý? Písal som len že má pomalý CPU [oproti 1 GHz Qualcomm Snapdragonom, ktoré sú rignuté v Leovi, GooglePhone a Desire], nie že je pomalý ;) práve naopak, že je rýchlejší ako prezentovaný Desire čo sa týka zvládanutia ovládania vlastného Ui.

A načo rýchly procesor? Rýchly procesor sa zíde vždy do budúcna a hlavne ak je OS otvorený a je naň veľa aplikácií.
meffisto
King
King

Uvidime no, bud kupim tento alebo pockam na iPhone 4gen
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:Johny a kto písal že Hero je pomalý? Písal som len že má pomalý CPU [oproti 1 GHz Qualcomm Snapdragonom, ktoré sú rignuté v Leovi, GooglePhone a Desire], nie že je pomalý ;) práve naopak, že je rýchlejší ako prezentovaný Desire čo sa týka zvládanutia ovládania vlastného Ui.

A načo rýchly procesor? Rýchly procesor sa zíde vždy do budúcna a hlavne ak je OS otvorený a je naň veľa aplikácií.
Bola to moja chyba, ked si povedal ze to ma pomaly CPU, tak som len chcel zareagovat, ze ta 528MHz staci na ten telefon az az. Jasne, ze stale budu nove a nove aplikacie, ale zas nejake 3D hry na tom podla mna nema zmysel hrat. Ako jasne, na 5 minut to zapnut a potom to prestane bavit. Ja co som zatial stravil najviac casu pri hre bola taka polhodinka aj to bola primitivna (Tic Tac Toe alebo po slovensky piskvorky). Mna zaujimaju hlavne taketo typy, cim sa da zabit cas a nie co ta hned omrzi. Mam aj Raging Thunder ale presiel som jednu trat a nechal som to tak. Nebavi ma to. V tom pripade si radsej zapnem nieco kvalitnejsie na pc. Taktiez procak dost vyuzivaju aj videa/filmy. Videa este pochopim, ale kto na takom niecom si vie vychutnat film? Alebo ked cestujes a chces si nieco pozriet. Vacsi procak = lepsi vykon = mensia vydrz a osobne ja potrebujem mat mobil stale zapnuty a pouzivam ho casto. To si radsej kupim iPod touch a kebyze sa mi vybije baterka na nom tak to az taky problem nie je. Dufam ze to nie je OT a ze sa zakladatel nenahneva ale je to len moj osobny nazor na take veci :) Jasne, je to super ked mas taky telefon, ja ked som ho kupil, tak som sa s nim hral, skusal app vselijake, konvertoval videa a hadzal donho ale teraz ma to uz preslo. Teraz uz urcite viem ze taky drahy telefon si uz nekupim. Radsej pojdem do dalsieho skor po kvalitnom, mozno kovovom dizajne a mobil z takej strednej triedy. Kvalitny telefon na volanie, sms a napriklad foto sa da zohnat aj do 200e. To co je uz navyse su podla mna funkcie pre zabavu, aj ked je to velmi lakave. Osobne si teraz myslim ze by mi stacil nejaky telefon typu Nokia 6700, ktora je krasna elegantna, no odradza ma este stale S40. Chcem tam mat aspon nejake tie zakladne apps (opera mobile,sygic,fring a pod.). Ale teraz uz telefon nemenim. Rok s Herom vydrzim a potom zoberiem nieco na pausal :)

Este raz dufam ze sa to berie ako volna diskusia, ja len davam take postrehy po tom co som si kupil Hero. Ale v pripade uzivatela ktory zalozil temu to tak vobec byt nemusi. Je to len moj subjektivny nazor :)
meffisto
King
King

jasne, cenim si kazdy nazor.
Moja priorita je browsovanie a byt online - teda o mobily strednej triedy s malym displejom zaujem nemam.

Inak co sa tyka podpory flashu v iPhone - nasiel som super clanok (po anglicky)
http://www.geek.com/articles/mobile/opi ... -20100216/
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Na net to je fajn, to priznavam, aj ked sa mi velmi nechce aktivovat internetovy balik od orange. Davat 6,90€ za 1GB dat kazdy mesiac je pre mna ako studenta dost vela :) Ale ak na to mas tak kludne do toho chod :) Nepozeral som aku cenu bude mat priblizne ten Desire, takze neviem povedat ci sa oplati alebo nie. Moj nazor na tie drahe telefony som napisal. Urcite to je fajn, len ci si potom nespomenies na to co som pisal, ze ci nebola skoda vyhodit tolko penazi. Hoci mozno len ja som taky, ze sa snazim usetrit kde sa da :)
meffisto
King
King

dobre robis podla mna :) .. prave preto sa o tom snazim zistit co najviac kde sa da a snazim sa spravit si prehlad toho, co je dostupne (a co bude dostupne)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

meffisto napísal:Uvidime no, bud kupim tento alebo pockam na iPhone 4gen
nevieš náhodou čo prinesie iPhone 4G? Lebo 3GS bol epic fail...
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Prílohy
4G
4G
meffisto
King
King

nepocita sa s tym, siete 4G by mala podporovat az piata generacia iPhonu
janchi
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa janchi »

:D sum sa zasmial ze dual core procesor. Chlapci pekne pi*oviny vymislaju sak tento rok a to ledva ledva do netbookov dali dual core atom. Sak by sme museli nabijat tri krat za den.

A estek ze kto by im ho vyrabal.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

janchi napísal:A estek ze kto by im ho vyrabal.
http://en.wikipedia.org/wiki/Snapdragon ... e_products
tonek
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tonek »

ja som zvedavý ako to bude s reálnou výdržou pri bežnom používaní, či sa dostane cez jeden deň(lebo oficialne udaje su oficialne udaje a hlavne u HTC )
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

janchi napísal::D sum sa zasmial ze dual core procesor. Chlapci pekne pi*oviny vymislaju sak tento rok a to ledva ledva do netbookov dali dual core atom. Sak by sme museli nabijat tri krat za den.

A estek ze kto by im ho vyrabal.
Nie su to potvrdene informacie, mas tam napisane ze napriklad ten dual core procesor tam bude na 80%. Len tak pre informaciu, do mobiov sa uz davaju dvojjadrove procesory :)
Nech sa paci http://pc.sk/modules.php?name=quick_new ... ad&id=2290
Napísať odpoveď