Mam dve moznosti smerovania svojho zivota a riesim dilemu ako som uz povedal:
Tyka sa to vzdelania, neviem sa rozhodnut kam na skolu (viem ze tema tu je, ale predsa len, viem KAM chcem ist, len neviem ktorym smerom), mam relativne bohatych rodicov a otec mi velkoryso povedal, ze mi zaplati vzelanie kde sa bude dat... (MIT, Cambrige...), nedostal prachy len tak a celkom tvrdo maka, takze to hodlam vyuzit, aby som mu to mohol nejako splatit.
Je to len plan, ale predsa len...
1. Pojdem na ČVUT - Jadrova Fyzika (podla zdrojov, o ktorych ja zas niesom tak moc presveceny - otcove kontakty) je to jedna z najlepsich skvol na toto zameranie v Europe (je to dost mozne, podla vybavenia co maju a podobne, nehovorim ze to nieje pravda, len to nema to zname meno ako ostatne) - budem tam na Bakalara a Magistra (nebojim sa o to ze by som to nespravil, v tom problem nevidim) a potom pojdem niekam do zahranicia a na zahranicnej skole nejakeho poriadneho mena si spravim Doktorat...
2. Pojdem na Karlovu, na obecnu fyziku, budem tam len tri roky a uz na Magisterske studium nastupim do zahranicia.
Neviem sa rozhodnut, lebo zahranicie ma laka viac, to je jedna vec (moja chyba ze som prepasol prihlasky to som si posral kvalitne) no a dilema spociva v tom, ze ci ostat viac v cesku a studovat tu jadrovu, alebo obecnu na Karlovej (ta ma aj nejake meno, ale FJFI - CVUT, je vraj lepsia v tomto smere) a hned po prvom stupni to zabalit a ist na trebars MIT...
Dufam ze to neznie nafukane, proste som dostal taku moznost a hodlam ju vyuzit, lebo bol by som idiot kebyze nie ...
Zosumarizujem: 2 stupne specializovanej fyziky (jadrovej) potom doktorat na univerzite v zahranici, alebo sa skorej uchytim a prisposobim ak tam budem od magisterskeho studia, s tym ze si budem moct vybrat specializaciu co frci aj za morom (nie len tu jadrovu...)
Neviem... v podstate mam dost casu na rozhodovanie este, len som sa chcel podelit s tymi co maju dost casu na precitanie vsetkeho