Cafte.. Mam 3 externe hdd.. Par dni som ich nepouzival a ked som ich znovu pripojil pod win 7, vyhodilo mi hlasky, ze: " Disk v jednotke G: je pred jeho pouzivanim potrebne naformatovat"..Tak isto disk H a disk I...Po odpojeni a pripojeni usb to vyhodilo len pri jednotke H..Ostatne hdd nacitalo normalne..a takto to ostalo..Neviem sa dostat na ten disk ani na inom pc.. A nerad by som ho formatoval Poradte pls co s tym..Resp. preco sa to stalo..dik
//autoeditácia príspevku (25 Feb 2010, 15:36)
get data back mi tie subory z toho disku nasiel, ale nechce mi ich ulozit..teda najprv vyhodi hlasku a potom ulozi vsetko ako prazdne subory..
Disk nesiel ani na druhom pc s XP..Ale vobec sa mi nepozdava to, ze pri prvom pripojeni to urobilo so vsetkymi troma hdd...ako keby
nejaky skrat dostali alebo co..2 sa z toho spamatali a ten jeden skusam druhy krat s get data back a vyzera to slubne..uz mi kopiruje veci, ktore predtym nechcelo..takze data zachranene..uz len prist na dovod, preco sa to stalo...
//autoeditácia príspevku (26 Feb 2010, 6:52)
a podla hdtune je disk ok..
hneď ti aj odpoviem:
lacné SATA káble ja ročne prichádzam o cca 15GB dát (tie odtiaľ nevytiahnem ani cez soft na to určený), ale teraz som to vyriešil kúpou poriadneho kábla a prilepil som ho k obom konektorom a od vtedy žiaden problém s diskom cca 1 rok (žiadne BSOD, samovoľné reštarty a pod)
hneď pri štarte sa disk 3-4 krát zapne vypne (len počuť ako sa roztočí hlava sa zdvihne a naraz len ťuk hlava padne a znova) potom je problém spustiť OS a aj keď spustím tak keď otvorím priečinok tak zamrzne disk alebo sa reštartuje PC s BSOD (cyklická chyba)
jj len na môj disk to nepasuje tuším že to sa spravilo so SATA II,alebo novší typ SATA, proste to nemá kam zacvaknúť, keďže na doske je len čisto rovný plastový konektor a na ňom pliešky na disku nápodobne
//autoeditácia príspevku (26 Feb 2010, 21:57)
najhoršie je ale to že v servise ti dajú najlacnejší, onálepkujú ti skriňu a čakaj kým ti vyprší záruka