Ano mozme tym dakovat aj Hitlerovi (ironia co?). Ale pre tvoju potrebu to upravim, tak mozme dakovat slovenskemu snemu na ktoreho cele stal prezident Tiso, ked sa tu uz tak velmi chces malicherne tahat za slovicka.hughito napísal:To už môžeme rovno napísať, že najväčšiu zásluhu na tom mal Hitler, ktorý nás v podstate zachránil tým, že nám vôbec dal takú možnosť.
Glorifikovať tu Tisa je nezmysel, lebo on o tom sám nerozhodol, ale jednohlasne rozhodol slovenský snem.
Nerealizovali sa, takze to nema ziadnu hodnotu rovnako ako ten Madagaskar plan.Vždy je podstatné, kto čo spravil, nie čo povedal. Ale to nebolo nejaké povedanie si, na to sú dokumenty, fakty, plány.
Citujem historika Cseslawa Madajczyka, ktorý mimochodom 30 rokov svojho života zasvätil skúmania tejto oblasti (Generalplan wschódni):
Je tu strasne vela otazok. Preco sa uskutocnil len ten Zamocs? Preco sa nedeportovlali slovania vo velkom alebo len vo vacsom pocte? Preco sa tvorili slovanske SS divizie? Boli vsetci slovania od slovakov, poliakov, rusov az po chorvatov hlupy ked sa pridavali na stranu Nemcov? Ked bola jasna genocida zidov jakto ze sa slovania vtedy nedovtipili ze aj ich budu vrazdit? Preco sa nepostavili na odpor, iba par skupin vedenych komunistami alebo zase obdivovatelmi kaptalistickeho zapadu ktori tam mali exilove vlady? Dalsia nejasnost je o ktorej ty sam hvoris:
Ake rasove poziadavky? Ich rasove poziadavky boli jasne, zostat v europe ma arijska rasa, slovania su arijska rasa.hughito napísal:Preživší by len živorili ako otroci alebo rezervoár otrokov pre Nemcov (samozrejme okrem tých, ktorí by splnili rasové požiadavky Nemcov, lebo aj medzi Slovanmi takí boli).
Teraz si zosumarizujeme nanvist Hitlera voci slovanom a zidom.
Hitler nenavidel zidov koli tomu o com som tu ja a iny uzivatelia v inych temach hovorili, lichva, uzera, podvody, klamstva a snaha rozbijat nemecky narod.
Hitlerova nenavist voci slovanom neni presna v Main Kampfe a tazko hovorit o nenavisti. Lebo to co on pozaduje je lebens raum, nehovori o sposoboch ako ho vytvorit a co je dolezite pozaduje ho na vychode v oblasti Polska a Ruska. O oblastiach inych Slovanskych krajin ako je Juhoslavia Chorvatsko sa nezmienuje.
Takze Hitler potreboval zivotny priestor pre Nemcov, ok berem, potreboval ho na vychode a nevedno akym sposobom to chcel uskutocnit (mozme pripustit ze tvoj nazor mohol byt pravdivy ale tak isto nemozme vylucit ze moj nazor je pravdivy), ale co je dolezite, nezmienuje sa o tom ze by slovania mali byt vyhubeny.
Takze Hitlerova nenavist voci slovanom nebola ani taka ako u zidoch a ze preto aky su ale skor preto ze kde su. A zase nemyslime si ze Main Kapmf sa nedostal do ruk aj slovanom, ak by to bolo take strasne hadam by to aj malo nejaku odozvu z ich strany.
Ten Norimbersky proces by som nebral moc vazne, v mnohych pripadoch vypovede boli prekrutene, zemene, protirecive a vykonvana po muceni (nehovrim ze konkretne tento, ale je az velmi podzrive ak otie vypovede zapadaju do tej teorie holokustu slovanov ktory sa vobec neuskutocnil, takze mam velke dovody to brat ako vysledok manipulacie a nasledne vyuzivanie na propagandu).
Mozno ze radoveho obycajneho partizana ano, nejakeho fera z hornej dolnej, ale rozhodne vrchne velenie malo svoje ciele a tie sa priklanali na stranu cervenych. Alebo mi chces povedat ze ked sem pride ZSSR tak navine verili v obnovu nejakeho demokratizovanej CSR?To je vec druhá, ale to partizáni a účastníci Povstania vedieť nemohli. Ich úmysel bol dobrý. A to ide.
No nemyslim si ze boli taky hlupy ze by si nevedeli zratat kolko je dva a dva a ze ked tu raz ZSSR bude ako vitaz tak potom tak lachko neodijde.Takisto, nikto z nich nemohol vedieť, že o tri roky budeme v područí ZSSR, to je prvá vec, druhá vec je tá, že v tej dobe a tej informovanosti nebol komunizmus žiadny strašiak, vtedy to ľudia vítali, resp. to brali ako príležitosť.
A myslim si ze po tych 5 rokoch Tisovej vlady propaganda ludom dost jasne vysvetlila nebezpecenstvo komunizmu. Uz hlavne z toho dovodu ze to bola propagnda to na ludi muselo mat nejaky efekt.
Cast armady, to ale stale neni narod o ktrom si hovoril. Ja si po povstani naroda predstavujem nieco pdoobne ako boli burzoazne reovlucie 1848/49 alebo francuzska revolucia a podobne...Rubiki napísal:Povstala armáda nie partizáni.
Ty keby i si ten clanok precital by si vedel ze Lormann hovoril aj o inych slovakoch v SS.Rubiki napísal:Som si istý a keby si vedel niečo o SS tak by ti to nebolo divné. Pán Milan Lorman a jeho rodina sa hlásila k etnickým nemcom, ktorí do niektorých SS divízií boli príjmaný ale len v určitom pomere k nemeckým nemcom.