Napalenie a instalacia Win Milenium

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
milosman1
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Napalenie a instalacia Win Milenium

Príspevok od používateľa milosman1 »

Ahoj,potreboval by som poradit.
Mam na CD napalene win ME,su tam 3 subory a to img,sub,ccd.
Chcem sa spytat ako to mozem nabootovat,ked nemam boot disketu a boot CD iso. sa mi nepodarilo vypalit ani cez Ultraiso,NERO a infrarecorder.Stale mi to hlasilo chybu a to aj pri roznych verziach boot CD.Da sa to rozbalit?Ten img subor a ten vypalit na CD?Bude sa dat system potom spusti a instalovat pod win 98?Na pocitaci mam win 98,2000,XP a chcem 98 dat prec a nahradit ho ME.

Za odpovede dakujem.
Tom1622
Expert
Expert

Re: Napalenie a instalacia Win Milenium

Príspevok od používateľa Tom1622 »

Vypálil sis soubory obrazu disku CloneCD jako data . Vypal jako obraz a normálně nabootuj z CD . Nebo rozbal soubory z obrazu CD na hdd (připoj třeba přes daemon tools) . Bootni 98 , najeď do DOSu a spusť setup.exe z
toho kam si to zko píruješ . ALE . Pokud je to na jednom HDD , nezapomeň , že si přepíšeš boot sektor . Snad bude stačit fixboot z CD XP , ale možná by bylo lepší zazálohovat boot.ini a boot sektor .

Jo a ještě k tomu boot cd , až do 2000 to byla emulace diskety , takže naformátovat ve win 98 disketu se zaškrtnutým "zkopírovat systémové soubory" a v Neru by neměl bejt problém , CD bootne , potřebuješ tam ale ještě ovladače CD mechaniky pro DOS a upravit autoexec.bat a config.ini , jinak budeš mít bootovací CD o velikosti 1,44 mb .
Prostě zkusit si sestavit bootovací disketu s ovladačema ( univerzálníma ) a pak pokračovat na CD .
milosman1
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Napalenie a instalacia Win Milenium

Príspevok od používateľa milosman1 »

Dakujem za odpoved,pomohol si mi.Uz to mam nainstalovane.
Napísať odpoveď